«Στο συνέδριο του 1997 βάλαμε την κοινωνία μέσα στο συνέδριο», είπε. «Φτάσαμε σε μία διαδικασία η οποία από την αρχή δεν αμφισβητήθηκε και έδωσε το πολιτικό αποτέλεσμα 12 χρόνων Καραμανλή». « Το πρώτο βήμα είναι η αδιάβλητη διαδικασία», πρόσθεσε. «Εγώ παραιτήθηκα από την επιτροπή συνεδρίου από την πρώτη ημέρα, γιατί προβληματιζόμουν αν θα είμαι υποψήφιος», είπε,απαντώντας σε όλους όσοι τον καλούσαν να πάει στην οργανωτική και να πει τις απόψεις του.
«Η εντολή Καραμανλή ήταν σαφής: ξεκινήστε τις διαδικασίες για το συνέδριο και της εκλογής προέδρου», τόνισε.
Σχετικά με την πρόταση για συμμετοχή των μελών στην ψηφοφορία, είπε: «Η πρόταση της βάσης, όχι των τεσσάρων, η βάση συναποφασίζει και το κόμμα προχωράει», υπενθυμίζοντας την πρότασή του για νομαρχιακές συνελεύσεις, συνελεύσεις των γυναικών, της ΟΝΝΕΔ, του συνδικαλιστικού, ώστε να επικυρώσουν την απόφαση.
Ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε στα περί μηχανισμών διερωτόμενος : «Είναι το συνέδριο μηχανισμός; Ειναι η ΚΕ μηχανισμός; Μηχανισμοί υπάρχουν στα κόμματα που δεν έχουν δημοκρατική διαδικασία. Εμείς δεν είμαστε διορισμένοι. Είμαστε εκλεγμένοι. Να πάμε στη βάση. Ειναι μηχανισμοί όλοι εμείς; Ποιός είναι μηχανισμός; Αν με θεωρείτε μηχανισμό σας λέω, ναι είμαι κομμάτι του μηχανισμού της ΝΔ που υπηρέτησα τους προέδρους και τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ. Δεν δίνουμε όλοι τη μάχη για τις αρχές της ΝΔ;»
«Δεν έχω διάθεση να γίνει καμία ψηφοφορία, ούτε εδώ ούτε στο συνέδριο», είπε, αντιτασσόμενος εκ νέου στο να δοθεί δικαίωμα ψήφου στον «περαστικό». «Όσοι από την ΝΔ βρέθηκαν στον κρατικό μηχανισμό, κατά 90% υπηρέτησαν το σεμνά και ταπεινά, όσοι άλλοι βρέθηκαν στον κρατικό μηχανισμό κατά 90% δεν το υπηρέτησαν, γιατί δε μάτωσαν για να γίνει κυβέρνηση η Νεα Δημοκρατία», τόνισε.
«Έχουμε κουράσει τον κόσμο με τα διαδικαστικά και τώρα του λέμε ελάτε να ψηφίσετε», είπε. «Συνέδριο σημαίνει διάλογος, γιατί μιλάμε για τα αυτονόητα;» διερωτήθηκε. «φτιάξτε την εικόνα μας, κάντε νομαρχιακές συνελεύσεις Δευτέρα, Τρίτη», προέτρεψε την οργανωτική επιτροπή και τον Γραμματέα της ΚΕ, Λευτέρη Ζαγορίτη. «Η διαδικασία δεν είναι συσπειρωτική, δεν είναι ενωτική και η επιμήκυνση του χρόνου μας δημιουργεί προβλήματα. Η ΝΔ είχε πρόβλημα συσπείρωσης στις εθνικές εκλογές, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι δε θα έχει πρόβλημα συσπείρωσης στην εκλογή αρχηγού», σημείωσε.
Αναρωτήθηκε γιατί χρειάζονται δύο γύροι «όταν βγαίνει πρωθυπουργός με 43%». «Για να κάνουμε το χατίρι των τεσσάρων και του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής;», πρόσθεσε. «Θυμάστε πως λοιδορήσαμε τη διαδικασία όταν το έκανε το ΠΑΣΟΚ». «Το ΠΑΣΟΚ έκανε επικύρωση του προέδρου, πρώτα βγήκε ο Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου) και μετά επικύρωσε».
Κριτική και στη Μπακογιάννη
«Κακώς δέχτηκες την προσφυγή στην κοινωνία», σημείωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, απευθυνόμενος προς την Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι «πολλοί λένε ότι είμαι λαγός της Ντόρας, αλλά έχω αυτόνομη πολιτική παρουσία». «Η κοινωνία μας γύρισε την πλάτη μετά τις εκλογές, δεν την νοιάζει αν υπάρχει μέλος ή φίλος», είπε, δηλώνοντας ότι «μετά την εκλογή νέου προέδρου δε θα διεκδικήσω κανέναν ρόλο». «Βρείτε τα, όποια απόφαση κι αν πάρετε, εμείς θα τη στηρίξουμε», υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας τη διαμάχη για το εκλεκτορικό σώμα «περί όνου σκιάς».
Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά
«Και μη λέτε ότι τιμάτε τον Εθνάρχη και την ΝΔ, γιατί ο Εθνάρχης δεν είπε διασπάστε το κόμμα και ρίξτε την κυβέρνηση. Εμείς μείναμε στη Νέα Δημοκρατία. Η ιστορία δεν παραγράφεται», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις του περί «συνεχιστή του καραμανλισμού».
Η απάντηση από το στρατηγείο Σαμαρά
"Ο Σαμαράς είναι ενωτικός και δε θα υποκύψει στη λογική των ύβρεων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν λόγο να το κάνουν", ήταν η απάντηση του περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά στην οξύτατη επίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαρακη.
πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τα σχόλια περνάνε πρώτα από ένα μικρό έλεγχο πριν από την δημοσίευση τους.
!!!!! ΚΑΝΤΕ like ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ !!!!!