Header Ads

Μπιρμπίλη -Τσίπρας..δηλώσεις για ιστορικό κέντρο και λαθρομετανάστες..

http://www.ana-mpa.gr/anaweb/getimage?action=getthumb&docid=8433695Η υπουργός ΠΕΚΑ, με αφορμή τις επίμονες επισημάνσεις μελών της επιτροπής, στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα των υποβαθμισμένων περιοχών στο κέντρο της Αθήνας τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πρωτίστως κοινωνικό και όχι πολεοδομικό.

«Η συγκέντρωση εξαθλιωμένων μεταναστών δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα καταστολής, ούτε με ακρότητες και ακατάλληλες παρεμβάσεις. Μόνο μέσα από διάλογο με την κοινωνία, με συντονισμένες κινήσεις φορέων και με ολοκληρωμένα προγράμματα που θα δίνουν καίριες λύσεις, θα έχουμε αποτελέσματα», υπογράμμισε.

Όπως είπε, «ξεκινάνε από τώρα μικρές παρεμβάσεις, ενώ σε ένα μήνα ολοκληρώνεται η μελέτη για τις επιβαρυμένες και υποβαθμισμένες περιοχές Αγίου Παντελεήμονα, Αγίου Νικολάου και Αχαρνών.

Ειδικότερα, για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, τόνισε ότι «είναι απόλυτη ανάγκη συντονισμού της κρατικής εξουσίας και στο πλαίσιο αυτό ξεκινάει στενή συνεργασία των υπουργείων Περιβάλλοντος, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Υποδομών και σύντομα θα υπάρξει μια Ομάδα Δράσης που θα αντιμετωπίζει επί τόπου τα προβλήματα σε συνεργασία και με τους κατοίκους της περιοχής».

Η υπουργός Περιβάλλοντος πρόσθεσε ακόμα ότι ολοκληρώνεται σύντομα η μελέτη για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας σε συνάρτηση με την δημόσια συγκοινωνία.

«Το κέντρο πρέπει να είναι για το πεζό και τον ποδηλάτη και όχι για το αυτοκίνητο. Οι πεζοδρομήσεις πρέπει να γίνουν προσεκτικά και να είναι ταυτισμένες με την δημόσια συγκοινωνία και το τραμ», κατέληξε η κ. Μπιρμπίλη.http://www.ana-mpa.gr/anaweb/getimage?action=getthumb&docid=7993267Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας
είπε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα στις γειτονιές με γενικόλογες προσεγγίσεις. Όπως είπε, η κατάσταση στο ιστορικό κέντρο έχει ξεφύγει, και σημείωσε ότι περισσεύει η υποκρισία. Τέλος, πρότεινε μια διαφορετική, στοχευμένη μεταναστευτική πολιτική που να δίνει μεγαλύτερο βάρος στη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος2/26/2010 3:02 π.μ.

  Τι μας λέει πάλι το τσιπρόπαιδο! τις γνωστές του μπούρδες. Ήθελα να ξερα εξυπνοπούλι μου να μου απαντήσεις σχετικά με τη χορήγηση ασύλου. Πώς θα ξεχωρίσεις ποιος λέει ψέμματα και ποιος αλήθεια αφού είναι σε όλους γνωστό ότι οι περισσότεροι δηλώνουν δήθεν χώρες καταγωγής με προβλήματα και ειδικά Παλαιστίνη αφού ξέρουν ότι συμπαθούμε αυτή τη χώρα. Πώς θα ξέρεις ποιος έχει κάνει εγκλήματα και έφυγε από εκεί για να γλυτώσει τον αποκεφαλισμό;
  Αλλά ναι ξέχασα. Δε σε νοιάζει, αρκεί να διαλύσεις τη χώρα και να φέρεις εις πέρας την αποστολή που σου έχουν αναθέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/26/2010 3:06 π.μ.

  Βρε παιδιά,
  αν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα στον πόλεμο του 40, ένα είναι σίγουρο: θα έκανε αντιπολίτευση και θα έλεγε να μην πολεμήσουμε για την ελευθερία μας αλλά να αφήσουμε να μας κατακτήσουν, να γίνουμε πολυφυλετικοί.
  Φαντάζομαι τους αντάρτες του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, τους αντιστασιακούς της Μέσης Ανατολής να ακούνε τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον λέγανε εθνοπροδότη και θα διέταζαν να δικαστεί ως δοσίλογος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/26/2010 9:50 π.μ.

  Το προβλημα θα αντιμετωπιστει με...διαλογο!!!! Τι λεει αυτη ρε παιδια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος2/26/2010 4:48 μ.μ.

  Εφ όσον είπε οτι το πρόβλημα είναι κοινωνικό, και ότι στο κέντρο ήδη γίνονται στοχευμένες παρεμβάσεις, μήπως εννοεεί τη σύλληψη προχθές των 30 κατοίκων απτα σκαλιά της εκκλησίας, απλά και μόνο επειδή ήταν... Έλληνες ;

  Κάτι μου λέει πως αυτές θα είναι οι κοινωνικές παρεμβάσεις. Θα συλλαμβάνουν τους Έλληνες και θα προστατεύουν τους αλλοδαπούς, θα έχουν γύρω γύρω τα ματ και μετά θα έρχονται να φωτογραφιζονται οι αλ σαλεχ και κοϊμτζογλουδες μαζί με κάμερες αγκαλιά με πακιστανάκια, λέγοντας '' Τί ωραία και πολυπολιτισμικά που περνάμε εμείς εδώ, κάντε το κι εσείς μπορείτε''.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.