Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Ειδεμή,σαπίστε εκεί που είσθε....

"...Είναι ανοιγμένος τώρα μπροστά στα θολωμένα μάτια σας και στα μυαλά σας τα σκοτισμένα,ένας δρόμος ζωής και πολέμου...Αν θέλετε,πάρετέ τον.Ειδεμή,σαπίστε εκεί που είσθε..."
"...Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ'αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του,έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει...
...Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι,δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος,έγινα για το Έθνος ,και το ξέρω επειδή γι'αυτό ίσα-ίσα πονώ.Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και καταφρόνια,άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω ,μαργώνω και μαραίνομαι.Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό...
...Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος ,πώς μπορεί το Γένος να χαθεί;Αφού εγώ δεν το θέλω ,πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου; "

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ (Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα)

1 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/18/2010 10:54 μ.μ.

    Ο ορισμος του Ελληνα..Μακαρι καθε γενια να ειχε και εναν Ιωνα Δραγουμη. Ποσο διαχρονικο μπορει να ειναι το "λατρευω τον Ελληνισμο αλλα σιχαινομαι την κυβερνηση μου".Ποσο γνωστη,στον μεσο Ελληνα ειναι η ιστορια του?Η δραση του για την Μακεδονια?Η εκτελεση του απο τους παρακρατικους του Γυπαρη? Ευχαριστω και συγχαιρω το ιστολογιο μας για την αναρτηση αυτη,που τοση συγκινηση επιφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή