Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση συγγνώμης Κώστα Πλεύρη προς Παναγιώτη Δημητρά και ανάκληση έγκλησης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


29 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση συγγνώμης Κώστα Πλεύρη προς Παναγιώτη Δημητρά και ανάκληση έγκλησης


Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, στο Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών, ο Κώστας Πλέυρης ζήτησε συγγνώμη από τον Παναγιώτη Δημητρά, ο οποίος στη συνέχεια ανακάλεσε έγκλησή του για συκοφαντική δυσφήμηση από τον Κώστα Πλέυρη στην τηλεοπτική εκπομπή του, στις 29 Ιουλίου 2007 στο Extra Channel. Σε αυτή ο κατηγορούμενος είχε ισχυρισθεί ότι ο Παναγιώτης Δημητράς δήθεν δεν εμφανίζεται στα δικαστήρια που εκδικάζουν μηνύσεις του λόγω δειλίας.

Σημειώνεται πως η δίκη είχε αναβληθεί τέσσερις φορές (στις 11 Φεβρουαρίου 2009, 21 Οκτωβρίου 2009, 5 Φεβρουαρίου 2010 και 12 Απριλίου 2010) γιατί το πειστήριο DVD με την εκπομπή είχε αφαιρεθεί από τη δικογραφία και η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παρά τις δικαστικές αποφάσεις στις αναβολές για αναζήτησή του αρνείτο να το αναζητήσει εκεί όπου φυλάσσονται τα πειστήρια, δηλαδή στο υπόγειο του Εφετείου Αθηνών. Χρειάστηκε να υποβάλει έγκληση κατά των εμπλεκόμενων Εισαγγελέων Εφετών Αθηνών ο Παναγιώτης Δημητράς στις 12 Μαΐου 2010 (για την οποία διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση) για να υποχρεωθούν να το αναζητήσουν και να το βάλουν στη δικογραφία πριν από την πέμπτη δικάσιμη της 28 Ιουνίου 2010 (όταν η δίκη αναβλήθηκε λόγω απεργίας των δικηγόρων Χαλκίδας άρα και του νομικού συμβούλου του ΕΠΣΕ Θανάση Τάρτη). Στις 10 Δεκεμβρίου 2010, η υπόθεση εκδικάστηκε για έκτη φορά. Αντίγραφο της απόφασης 10846/2010 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επισυνάπτεται.

Υπενθυμίζεται πως στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, το Α’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τελεσίδικα στην ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή των 30 ημερών (με μετατροπή) το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο, εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», για εξύβριση δια του τύπου του Εκπροσώπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά. Πρωτόδικα, στις 11 Φεβρουαρίου 2009, το Α’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών είχε καταδικάσει το Δημήτρη Ζαφειρόπουλο για εξύβριση δια του τύπου και του είχε επιβάλλει ποινή 6 μηνών (με μετατροπή), ενώ είχε αναβάλει τη λήψη απόφασης για τον Κώστα Πλεύρη, όταν αυτός αμφισβήτησε τα αποδιδόμενα σε αυτόν και ζήτησε αναβολή λόγω απουσίας του DVD. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος καταδικάστηκε γιατί την 1 Ιουλίου 2007 δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Κόσμο» κείμενο στην πρώτη σελίδα με τίτλο «Άφαντος ο Δημητράς! Δεν τόλμησε να εμφανιστεί στη δίκη Τσιγγάνων – Ελ. Κόσμου ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» και με τη φωτογραφία του Παναγιώτη Δημητρά. Ανάλογο αναλυτικότερο κείμενο δημοσιεύτηκε στη σελίδα 2, υπό τον ίδιο τίτλο και με ισχυρισμούς για τον Παναγιώτη Δημητρά ότι είναι δικομανής και ότι δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο δικαστήριο σε δίκη της 25 Ιουνίου 2007 γιατί δεν είχε επιχειρήματα να αντιμετωπίσει τα στελέχη του «Ελεύθερου Κόσμου» που ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 με αντιτσιγγάνικο δημοσίευμα. Κι’ αυτό ενώ στην πρωτόδικη εκείνη δίκη της 25 Ιουνίου 2007 αναγνώσθηκε έγγραφο ότι ο Παναγιώτης Δημητράς και ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ ήταν την ίδια ημέρα σε άλλη κατ’ έφεση δίκη και ενώ η υπόθεση τελικά δεν εκδικάστηκε στις 25 Ιουνίου 2007 μετά από αίτημα αναβολής των κατηγορουμένων. Ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος είχε απορρίψει την έκκληση του δικαστηρίου να ζητήσει συγγνώμη από τον Παναγιώτη Δημητρά.

Φυσικά, ο Ελεύθερος Κόσμος δεν ενημέρωσε ποτέ το αναγνωστικό κοινό για την καταδίκη του και για την έκφραση συγγνώμης του Κώστα Πλεύρη για την αποφυγή καταδίκης του.

Εδώ θα δείτε και τα πρακτικά..

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/30/2010 3:56 π.μ.

  Ρε παιδιά μην χλευάζετε και απαξιώνετε την αξία μιας συγγνώμης...άλλωστε τώρα ο φασίστας κύριος Πλέυρης έχει και ένα γιό στην πολιτική να προσέξει, δεν μπορεί να του βάζει συνέχεια τρικλοποδιές (αρκετες βάζει από μόνο του το κομάντος του γλυκου νερού). Αν βρεθεί ο υιός σε θέση ισχύος βλέπουμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/30/2010 5:42 π.μ.

  Πολύ βαβούρα για το τίποτα. Ζήτησε συγγνώμη επειδή είχε πει πως αποφεύγει ο Δημητράς τις δίκες ενώ τελικά αποδεόχθηκε πως ήταν απών λόγω παρουσίας σε άλλη δίκη. Και εμείς έτσι θα νομίζαμε...
  Όλοι συγγνώμη θα ζητάγαμε αφού:
  1)Κάναμε λάθος
  2)Για να μην καταδικαστούμε.
  Δεν έχασε απολύτως τίποτα ο Πλεύρης και δεν ζήτησε συγγνώμη για κάτι ουσιαστικό.
  Στα ουσιαστικά θέματα τους έχει ξεσκίσει.
  Τα επιχειρήματα εναντίον του Πλεύρη είναι σε αυτή την περίπτωση αστεία και θυμίζουν αριστερές κατίνες που πάνε να βγάλουν απο τη μύγα ξύγκι.
  Αυτό έλειπε να ήταν τόσο βλάκας ο Πλεύρης και να πλήρωνε παχυλές αποζημιώσεις στο Δημητρά. Τότε τι θα λέγατε;
  Υπόψιν οτι δεν χωνεύω τον Πλεύρη και δεν τον θεωρώ αξιόπιστο άτομο στον πατριωτικό χώρο. Επίσης ξέρω τι έχει πει ο Καλέντζης για αυτόν...
  Άλλο το ένα όμως και άλλο το άλλο.
  Α, επίσης δεν είμαι Εθνικοσοσιαλιστής και Φασίστας και δεν τα γουστάρω ως ιδεολογίες. Είναι αντρική πράξη όταν κάνεις λάθος να ζητάς συγγνώμη.
  Αν θέλετε να γράψετε κάτι σοβαρό αναφέρετε ότι έλεγε ο Καλέντης για αυτόν στο βιβλίο του ή πάρτε απο τον Καλέντζη μια συνέντευξη.
  Μη γίνεστε σαν το Ιντιμίντια και τους χρήσιμους ηλίθιους που πιάνονται απο μια μπούρδα και την κοπανάνε 400 φορές την ημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/30/2010 1:25 μ.μ.

  ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ , ΕΚ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΔΕΙΛΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΟΤΟΥΛΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος10/23/2014 3:12 π.μ.

  Κωνσταντίνος Πλεύρης: Εβραίοι, η αλήθεια

  http://youtu.be/UkSSZuCte_8

  ΑπάντησηΔιαγραφή