Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Έχουμε ακούσει διάφορα κηρύγματα κατά καιρούς αριστερών και θολοκουλτουριάρηδων συν διάφορες συγκρίσεις των λαθρομεταναστών με τους έλληνες μετανάστες.Ας δούμε όμως τι λένε οι ίδιοι οι Έλληνες μετανάστες

«Ναι!»  θα  λέγαμε  πολλές φορές στην παρουσία  των ξένων μεταναστών  στην Ελλάδα και στα μέτρα ενσωμάτωσης τους  στην ελληνική κοινωνία, έχοντας υπόψη, πως όλη η ως τώρα  οικονομική ανάπτυξη,  σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα,  στηρίχτηκε στις μετακινήσεις εργατικού  δυναμικού προς  στα  αστικά οικονομικά  κέντρα, και,  μεταξύ αυτών,  στις μετακινήσεις Ελλήνων μεταναστών όπου γης.

Υπό αυτό το πρίσμα, εξαιρουμένων των παρανόμων μετακινήσεων, που προς  στην Ελλάδα φέρεται  να φτάνουν και να ξεπερνούν ετησίως τις εκατόν χιλιάδες (το 70% των διακινουμένων  προς την Ε.Ε.), οι νόμιμοι μεταναστευτικοί πληθυσμοί ασφαλώς  δικαιούνται πολιτικά δικαιώματα και ειδικής μέριμνας στις χώρες διαμονής εξίσου με τους γηγενείς πληθυσμούς. Είναι δε  άξιο ειδικής εύφημου μνείας ότι η παρούσα  ελληνική  κυβέρνηση επιχείρησε να αναμορφώσει  δραστικά το νομοθετικό πλαίσιο για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Παρότι η στρατηγική θέση και η δυσμενής οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει ιδιαίτερα τολμηρά ανοίγματα, όπως εξάλλου και η προβλεπόμενη περαιτέρω ένταση του φαινομένου των μεταναστευτικών μετακινήσεων.
Μεστή,  όντως,   η σχετική ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου  στην Ελληνική Βουλή για την ιθαγένεια στους ξένους μετανάστες στην Ελλάδα, πριν λίγες μέρες. Κανείς καλόπιστος, και ειδικά όσοι έτυχε να θητεύσουμε λίγο ή πολύ  σε άλλες πατρίδες και να απολαύσουν το δικαίωμα του πλήρους πολίτη,  δεν θα έλεγε όχι στην δραστική αναμόρφωση του κώδικα ιθαγένειας ώστε να επιτραπεί η ενσωμάτωση των νομίμων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Όμως το θέμα της μετανάστευσης, ενέχοντας κατά πρώτο και κύριο λόγο τις σχέσεις με τον απόδημο Ελληνισμό και το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης,   έχει πολλές πλευρές, και οι προτεραιότητες που υποβάλλουν δεν φαίνεται να είναι  όλες όσο θα έπρεπε  υψηλά στην πολιτική ατζέντα των πολιτικών κομμάτων και της παρούσας κυβέρνησης, όσο το θέμα του κώδικα ιθαγένειας για την ενσωμάτωση των μεταναστών.

Θέμα,  που,  παρά  την υποδεέστερη σχετικά  σημασία,  φαίνεται να του έχει δοθεί ιδιαίτερα υψηλή πολιτική προτεραιότητα  και να μονοπωλεί, δίκην «μιντιακού σίριαλ»,   το  ενδιαφέρον  των πολιτικών κομμάτων και  του κοινού και  να περιορίζει τους ορίζοντες των εθνικών μας αντανακλαστικών.  Ακόμα ως φαίνεται και  προς την κατεύθυνση του απόδημου Ελληνισμού,  αν λάβουμε υπόψη την εκ παραλλήλου σχεδόν  εξαγγελθείσα κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού,    παρά την  προφανή  υψηλότερη στρατηγική  σπουδαιότητα που ενέχει η παρουσία και ο χειρισμός  των θεμάτων  του απόδημου Ελληνισμού, εν σχέσει με τα ενδεικνυόμενα μέτρα ενσωμάτωσης των ξένων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.
http://www.neoskosmos.com/

Βοιωτία: Έπιασαν τους Αλβανούς ληστές των εστιατορίων!

Οι τρεις Αλβανοί έχουν κάνει τουλάχιστον 13 ληστείες...

http://www.newsit.gr/files/Image/00-ATHINA/2010/4/resized/xeiropedes_561_355.jpgτόσο σε ταβέρνες, όσο και σε τράπεζες!
Για την ακρίβεια, ο ένας από αυτούς φέρεται να συμμετείχε στη διπλή ληστεία τραπεζών (η μία ήταν δίπλα στην άλλη) που έγινε στη Μαλεσίνα με λεία πάνω από 27.000 ευρώ.
 
Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας 23, 27 και 28 ετών και μεταξύ άλλων φέρονται να έχουν "χτυπήσει"  ένα κέντρο διασκέδασης στο Κάστρο Βοιωτίας, ένα μαγαζί στην περιοχή Παύλου Βοιωτίας, δύο ταβέρνες στο Μενίδι, μία ταβέρνα στη Βαρυμπόμπη, ένα μίνι μάρκετ στην Αταλάντη και τρία βενζινάδικα στον Ορχομενό, τη Νέα Ερυθραία και τα Μέγαρα. Φέρονται ακόμα, να είναι οι άνθρωποι που επιτέθηκαν σε φύλακα, στο Μαρτίνο Φθιώτιδας για 65 ευρώ!
 
Κατά τις επιθέσεις δεν ήταν λίγες οι φορές που πυροβολούσαν στον άερα για εκφοβισμό ενώ στις ληστείες των εστιατορίων έκλεβαν χρήματα αλλά και πολύτιμα αντικείμενα και από τους πελάτες.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο!
Είχαν Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα, καραμπίνα αλλά και αντικείμενα που βοηθούσαν την κάλυψή τους, όπως κουκούλες, γάντια, φόρμες ακόμα και κυάλια για να παρακολουθούν τα θύματά τους!

Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.
 
newsit

Βίντεο-Η πρωταπριλιάτικη φάρσα του STAR στον Χρυσοχοϊδη είναι αυτό που του εύχεται το 98% των Ελλήνων

Θύμα ληστών ο Χρυσοχοϊδης

Η μάστιγα του αλκοολισμού

Γράφει ο καθηγητής Γ.Πιπερόπουλος

  Απο την στιγμή που κάποιος προϊστορικός μας πρόγονος ανακάλυψε το αλκοόλ και τις ευεργετικές του επιδράσεις στο κεντρικό μας νευρικό σύστημα  ξεκίνησε και η ιστορία αυτής της ουσίας που προέρχεται απο τη φύση και η επίδραση του στην ανθρώπινη συμπεριφορά σχετίζεται άμεσα με τις αναισθητικές και κατασταλτικές του ιδιδότητες. Το αλκοόλ οξειδώνεται μέσα στο αίμα και απολήγει ως διοξείδιο του άνθρακα και νερό απο την καύση του. Οταν όμως ο ρυθμός κατανάλωσης είναι μεγαλύτερος απο τον ρυθμό καύσης τότε τα υποκειμενικά συναισθήματα που είναι γνωστά σε όλους μας ξεκινούν απο την ευχάριστη ζαλάδα και καταλήγουν σε κώμα, αφού παρεμβληθεί η ..μέθη!      Το  πρόβλημα του αλκοολισμού στην  Ελλάδα είναι διαπιστωμένο και τεράστιο αφού αφορά ίσως περισσότερους από 200,000 αλκοολικούς σε αντίθεση με το πρόβλημα των ναρκωτικών όπου τα εξαρτημένα άτομα υπολογίζονται πολύ λιγότερα από 50,000!
     Όταν συνειδητοποιήσουμε πόσα θανατηφόρα ατυχήματα οφείλονται σε «μεθυσμένα» άτομα καθώς και τις καθημερινές ψυχολογικές επιβαρύνσεις των μελών της οικογένειας ενός αλκοολικού τότε οι τεράστιες διαστάσεις αυτής της κοινωνικής μάστιγας προβάλλονται σε όλο το…τραγικό τους μεγαλείο…
   Μια τυπική πορεία στο αλκοόλ περιλαμβάνει τέσσερις διαχρονικές φάσεις.   
   Αρχικά όπως όλοι μας το άτομο πίνει οινοπνευματώδη ποτά σε κάποιο γεύμα ή σε κοσμικές συγκεντρώσεις αλλά χάνει τον έλεγχο της κατανάλωσης όταν αρχίζει να επιδιώκει και να εφευρίσκει νέες αιτίες δήθεν "εορτασμού" για να δικαιολογήσει την κατανάλωση αλκοόλ σε μεγαλύτερες ποσότητες και πιο συχνά.
   Στη δεύτερη φάση το άτομο με δέος ανακαλύπτει οτι έχει "κενά μνήμης" καθώς ξεχνά τις δραστηριότητές του σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.
    Στην τρίτη φάση το άτομο διαπιστώνει την ακατανίκητη ανάγκη του για αλκοόλ και ενώ πασχίζει να περιορίσει την κατανάλωση σε τακτά και ελεγχόμενα διαστήματα ανακαλύπτει έντρομο ότι χρειάζεται το αλκοόλ του σε συνεχή βάση!
   Στην τέταρτη φάση της εκφυλιστικής πορείας προς την εξάρτηση το άτομο ζεί μόνο για το ποτό εγκαταλείποντας κοινωνικές, οικονομικές, επαγγελματικές δραστηριότητες, παραμελώντας τον εαυτό του και την οικογένεια του. Στο σημείο αυτό μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το άτομο "έχει κτυπήσει...πάτο!"
  

Πέντε τύποι αλκοολικών


     Ουσιαστικά  δεν υπάρχει ένα μόνο στερεότυπο αλκοολισμού αλλά ΠΕΝΤΕ διαφορετικοί τύποι και, συγκεκριμένα:
  Ο ΑΛΦΑ τύπου αλκοολισμός έχει σαφή ψυχογενή αίτια και οφείλεται, συνήθως, στον εθισμό που προκαλείται απο την κατανάλωση αλκοόλ για την επιτυχή καταστολή ψυχικών δυσχερειών και προβλημάτων. Τα άτομα που ανήκουν σε αυτόν τον τύπο αλκοολικού μπορούν να βοηθηθούν σχετικά εύκολα αντικαθιστώντας το αλκοόλ με κάποια αγχολυτικά υποβαλλόμενα ταυτόχρονα σε αναλυτικό-υποστηρικτική ψυχοθεραπεία.
   Ο ΒΗΤΑ τύπου αλκοολισμός αφορά περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης αλκοόλ απο άτομα που "ζούν δημόσια" δηλαδή αναγκάζονται να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ επειδή το απαιτούν οι κοινωνικοι-οικονομικές συνθήκες και μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε οργανικά προβλήματα (π.χ. με το ήπαρ) αλλά συνήθως δεν διαπιστώνεται ψυχική ή οργανική εξάρτηση.
   Ο ΓΑΜΑ τύπος αφορά άτομα με έντονη ψυχική και οργανική εξάρτηση απο το αλκοόλ που εκδηλώνεται με την ανικανότητά τους να σταματήσουν το ποτό ακόμα και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας και με την τάση τους να αυξάνουν τη συχνότητα και την ποσότητα της "δόσης" τους καθώς ο εθισμός στο αλκοόλ δημιουργεί μια αντίστοιχη ανοχή. Τα άτομα αυτά παρουσιάζουν τα συμπτώματα του "στερητικού συνδρόμου " που σχετίζονται με την δημιουργία της ψυχοσωματικής κατάστασης ανοχής ( ταχυκαρδία, νευρικότητα, έντονη εφίδρωση, αίσθηση ναυτίας και ανεξέλεγκτο τρέμουλο)
   Ο ΔΕΛΤΑ τύπου αλκοολισμός έχει στοιχεία ψυχικής και σωματικής εξάρτησης όπως και ο  γάμα τύπος αλλά διαφέρει στο σημείο όπου ο αλκοολικός «δέλτα» κατορθώνει να σταματήσει την κατανάλωση αλκοόλ λίγο πριν λιποθυμίσει, ενώ
   Ο ΕΨΙΛΟΝ τύπος, γνωστός παλιότερα και σαν "διψομανία" αναφέρεται στα άτομα που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ για κάποια χρονικά διαστήματα (ίσως μέρες στη σειρά, ακόμη και βδομάδες) καταλήγοντας σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα ή κέντρο αποτοξίνωσης. Εκεί, αφού επιτύχουν την αποτοξίνωση, την οργανική απελευθέρωση απο την εξάρτηση τους στο αλκοόλ θα παραμείνουν "καθαροί" για κάποιο χρονικό διάστημα που συνήθως μεσολαβεί μέχρι και την επόμενη κρίση "διψομανίας" που τερματίζει, σε φαυλοκυκλική επανάληψη, το "στέγνωμα" τους σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης.

Αιτίες  και θεραπεία
   Παρά τις  επίμονες και επίπονες προσπάθειες ερευνητικών ομάδων σε παγκόσμια κλίμακα δεν τεκμηριώθηκε εάν ο αλκολισμός οφείλεται σε οργανικά,  κληρονομικά ή ψυχοκοινωνικά αίτια. Στις σύγχρονες ψυχοδυναμικές θεωρήσεις η ροπή προς τον αλκοολισμό όπως και η ροπή προς την ΝΑΡΚΟΜΑΝΙΑ  αιτιολογείται απο ψυχολογικές καταστάσεις υπέρμετρου στρες και άγχους, διάχυτης και αναιτιολόγητης ανασφάλειας, έντονων συναισθημάτων ενοχής και χαμηλό βαθμό αυτοπεποίθησης.
   Μελέτες  που εξετάζουν μια σειρά ψυχοκοινωνικών παραγόντων που εξηγούν γιατί κάποια άτομα γίνονται αλκοολικά ενώ αλλα δεν γίνονται, απολήγουν στο εντυπωσικό συμπέρασμα ότι σε κοινωνικά συστήματα και κουλτούρες όπου τοποθετείται έμφαση στην έννοια του"ανδρισμού" υπάρχουν εντυπωσιακά ψηλά ποσοστά αλκοολικών ( Ιρλανδία, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες ) ενώ σε κουλτούρες όπου επικρίνεται η ακραία συμπειφορά τα ποσοστά αλκοολισμού είναι χαμηλά. Με το ίδιο ψυχοκοινωνικό μοτίβο επεξηγούνται τα χαμηλά ποσοστά αλκοολισμού στην Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία σαν συνάρτηση της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, κυρίως με το φαγητό (αν και όπως προκύπτει απο πρόσφατες έρευνες στην ελληνική νεολαία, αυτή η τελετουργία φθείνει ολοταχώς ενώ αυξάνεται δραματικά η κατανάλωση ουίσκυ, τζιν και βότκας στα περιώνυμα «ορθάδικα» ).
   Η θεραπευτική αντιμετώπιση του αλκοολικού ατόμου ξεκινά με την οργανική αποτοξίνωση σε κάποιο εξειδικευμένη κλινική ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται με ψυχοθεραπεία καθώς από μόνη της η οργανική αποτοξίνωση ΔΕΝ δίνει σχεδόν κανένα μακρόχρονα αξιόλογο αποτέλεσμα αν και βραχυχρόνια το άτομο φαίνεται να ανακτά τις δυνάμεις του και να λειτουργεί. Παράλληλα παρέχεται ψυχοθεραπευτική στήριξη την οικογένεια του αλκοολικού.
   Τα πλέον εντυπωσιακά αποτελέσματα παρουσιάζει διεθνώς η οργάνωση "Ανώνυμοι Αλκοολικοί" που ξεκίνησε το 1934 και ήδη αριθμεί εκατοντάδες τοπικά και εθνικά παραρτήματα σε δεκάδες χώρες στηριζόμενη στην αρχή της βοήθειας του αλκοολικού απο άλλα άτομα που είχαν το ίδιο πρόβλημα και το ξεπέρασαν με επιτυχία.
   Θα κλείσω με ένα ρητό το οποίο οι Γιαπωνέζοι χρησιμοποιούν ενώ το σερβίρουν, με ύφος μισο-αστείο, μισο-σοβαρό, μαζί με το εθνικό τους ποτό το σάκι το οποίο λέει ότι «πρώτα το άτομο παίρνει ένα ποτό, μετά το ποτό παίρνει ένα ποτό και τελικά το ποτό παίρνει.. το άτομο».
    Μπροστά μας οι  Άγιες μέρες του  Πάσχα και καθώς ολοκληρώνεται η «φυγή» από τα αστικά μας κέντρα, θα απολαύσουμε το ουζάκι τη ρακιά το κρασί μας αλλά να γυρίσουμε στα σπίτια μας σώοι και ασφαλείς.
     
Καλή Ανάσταση, Καλό  Πάσχα!

ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ...ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Παρ" ολο που επανειλημμενα τα προηγουμενα χρονια βουηξε ο Τυπος και γενικοτερα ολα τα μεσα ενημερωσης οτι στην Φτερη Πιεριας χτιζονται τα σπιτια χωρις οικοδομικες αδειες .
Και μαλιστα ενα απο αυτα ανοικει και στον Νομαρχη Πιεριας .
Και καμιας ελεγκτικης αρχης δεν ιδρωσε το αυτι .
Πανω απο 150 σπιτια παρανομα και καθημερινα αυξανετε ραγδαια ο αριθμος τους μιας και δεν χρειαζετε αδεια οικοδομης !
Μηπως θα επρεπε ο Κ. Εισαγκελευς να ρωτησει γιαυτο το γεγονος , που αποτελει Παγκοσμια προτοτυπια , τον Νομαρχη Κ. Παπαστεργιου τι συμβαινει ?
Επισης τα Λυματα αυτου του Χωριου που καταλειγουν ?
Μηπως στο Φραγμα της Μορνας που το νερο του θα το πιει η Β. Πιερια ?
Κατα τα αλλα ολα ειναι Νομιμα και ωραια .
ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ...

http://wwwolimpospieria.blogspot.com/

Μέχρι και με κουτάλι έκανε αλλοδαπός ληστεία μέσα σε λέσχη σήμερα

http://richardwiseman.files.wordpress.com/2009/02/spoon.jpgΜε κουτάλι την χτύπησε και την τραυμάτισε στα πλευρά.

Μέχρι τώρα η αστυνομία ερχόταν αντιμέτωπη με ληστές που με την απειλή όπλων κατάφερναν να αρπάξουν τα χρήματα από τους ανυπεράσπιστες πολίτες.

Αυτή τη φορά όμως ο αλλοδαπός δράστης εισήλθε σε χαρτοπαικτική λέσχη στην οδό Τήνου 54 στην Αθήνα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό, αφού πρώτα τραύματισε την αλλοδαπή υπάλληλο της λέσχης. Την τραυμάτισε όμως όχι με όπλο αλλά με την λαβή ενός κουταλιού προξενώντας της τραύμα στα πλευρά.

Μάλιστα, το τραύμα ήταν τέτοιο που η υπάλληλος αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δείτε τι έπαθε ένας άλλος στην Αμερική από τον spoon man

Απερρίφθη από τη βουλγαρική Δικαιοσύνη η έκδοση του 47χρονου διαβόητου κακοποιού Ογκνιάν Ατανάσοφ στην χώρα μας

Απερρίφθη από τη βουλγαρική Δικαιοσύνη το αίτημα των ελληνικών δικαστικών αρχών για την έκδοση του 47χρονου διαβόητου κακοποιού Ογκνιάν Ατανάσοφ.

Το Πρωτοδικείο του Μπλαγκόεβγκαρντ απέρριψε σχετικό αίτημα που υπέβαλλε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μετά τη σύλληψη του Ατανάσοφ, τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Βουλγαρία.

Όπως έγινε γνωστό, οι βουλγαρικές αρχές χαρακτήρισαν «ελλιπές» το αίτημα έκδοσης που υπέβαλλαν οι ελληνικές αρχές.

Ο αποκαλούμενος ως «Βούλγαρος Εσκομπάρ» και «φαντομάς της κοιλάδας του Στρυμόνα» είχε καταδικασθεί από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε πολυετή ποινή κάθειρξης για συμμετοχή σε δεκάδες υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών στην Ελλάδα και το 1998 κατάφερε να αποδράσει από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας της Χαλκιδικής.

zougla
Σχόλιο...
Για αυτό δεν μας τον στέλνουν πίσω,γιατί από 'δω θα το "ξανασκάσει" πάλι

Νηπιαγωγός χορηγούσε ηρεμιστικό σε νήπια

Κατηγορίες ότι έδινε ηρεμιστικά στα νήπια, τα οποία πρόσεχε, αντιμετωπίζει μία νηπιαγωγός στην Ισπανία.

Πριν από λίγες ημέρες, έξι παιδάκια από το νηπιαγωγείο, ηλικίας από λίγων μηνών έως δύο ετών, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα ναυτίας, όπου και εντοπίστηκε ότι τους είχε χορηγηθεί ηρεμιστικό.

Αμέσως οι Αρχές ερεύνησαν για κάποια διαρροή αερίου στον χώρο του νηπιαγωγείου, όμως το ενδεχόμενο αποκλείστηκε.

Μετά από έρευνες, οι Αρχές κατέληξαν ότι μία από τις νηπιαγωγούς χορηγούσε το ηρεμιστικό και η γυναίκα συνελήφθη.

 Σχόλιο...
Πόσο μαλακισμένο πρέπει να είναι ένα άτομο για να το κάνει αυτό?
Ερώτημα...Τίθεται θέμα αν δικαιούται ίσης μεταχείρισης ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων ?
Αν συνέβαινε κάτι από κανένα ανώμαλο στο δικό μου παιδί,θα του ξερίζωνα το κεφάλι (ακόμα και αν χρειαζόταν να περιμένω και 50 χρόνια) και θα το έβαζα σε κοινή θέα στην πλατεία  Συντάγματος

Γιάννης Μερτίκας: Η μόνη λύση είναι η απέλαση

010410-mertikas
Πριν δύο εβδομάδες, στον δεύτερο πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Αγίου Μάρκου, λίγα μέτρα από το Α.Τ. Ακροπόλεως, ο Γιάννης Μερτίκας, παλιός έμπορος της περιοχής, ξυλοκοπήθηκε από έναν παράνομο μικροπωλητή, επειδή του ζήτησε να απομακρυνθεί μπροστά από το μαγαζί του. Ο ίδιος, εν αντιθέσει με τους περισσοτέρους συναδέλφους του δεν φοβάται να μιλήσει. Τον βρήκαμε και μας περιέγραψε το περιστατικό, καθώς και το ποια είναι γνώμη του για το πώς πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα.
συνέντευξη στον Παναγιώτη Δούμα
Πόσα χρόνια έχετε κατάστημα στην Αθήνα;33 χρόνια είναι το μαγαζί αυτό.

Το πρόβλημα με τους παρανόμους μικροπωλητές από πότε έχει ξεκινήσει;Περίπου δέκα χρόνια. Κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερο. Κάποτε είχα οκτώ πωλήτριες. Κι έχω μείνει εγώ με τον γιό μου. Και είμαστε δύο, περισσότερο για ασφάλεια, όχι για τίποτε άλλο. Εκεί μας καταντήσανε. Τα τελευταία τρία χρόνια το πρόβλημα είναι τεράστιο. Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Κανείς! Εμείς μέχρι τα τελευταία 4-5 χρόνια δείξαμε ανοχή, γιατί πιάναμε λεφτά και δεν μας ένοιαζε. Ήταν και λίγοι. Τώρα έχουν γίνει χιλιάδες.
Είναι η δεύτερη φορά που τρώω ξύλο. Την πρώτη φορά ήταν από έναν μαύρο. Είμαι διεθνής στο ξύλο. Όσο για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι για να γελάς. Πήγαμε μαζί με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου εδώ από πίσω, στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως και του διοικητή του φάνθηκε περίεργο ότι πενήντα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα έφαγα ξύλο. Και δεν μπορούν να μας προστατεύσουν. Όσο για τους φόρους, ξέρουν από πού θα τους πάρουν.

Τεράστια τα διαφυγόντα

Εσείς, απ' ό,τι βλέπω πουλάτε δερμάτινα είδη και ειδικά τσάντες, προϊόντα που κατ' εξοχήν διακινούνται από παρανόμους μικροπωλητές. Έχετε διαπιστώσει κάποιες συνέπειες ως προς τον τζίρο της επιχειρήσεώς σας;
Τεράστιες! Δεν ξέρω αν πρέπει να κινηθούμε και να ζητήσουμε διαφυγόντα κέρδη. Υπάρχουν ολόκληρες κατηγορίες εμπορευμάτων, όπως π.χ. τα πορτοφόλια, τα οποία σκέφτομαι να τα πετάξω. Δεν έχει νόημα να μου πιάνουν χώρο και δεν υπάρχει κάποιος που θα τ' αγόραζε για να τα ξεπουλήσω. Αν πας λίγο πιο κάτω θα δεις να τα πουλάνε αυτοί σε τιμές πολύ μικρότερες από αυτές που τ' αγόρασα. Χωρίς παραστατικά, χωρίς δημοτικά τέλη, χωρίς φορολόγηση, χωρίς καν άδεια παραμονής. Κάποιος πρέπει να μας δώσει πίσω τα λεφτά που χάσαμε...

Από ποιον θα τα ζητήσετε;
Από τον Δήμο κι από κάθε άλλο υπεύθυνο. Όποιος και να ‘ναι. Πρέπει να κινηθεί ο Εμπορικός Σύλλογος και να κάνουμε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου. Στην Αστυνομία, στην Δημοτική Αστυνομία, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Πρέπει όμως να κινηθούμε μαζί όλοι. Γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να τα καταφέρω. Ήταν πρώτα κάτι Κινέζες, οι οποίες, όταν τους έλεγα να φύγουν έφευγαν αμέσως. Τώρα φέρνουν μπράβους μαζί τους. Δικούς τους, Κινέζους, για να τις προστατεύουν. Από τέτοιον το έφαγα το ξύλο. Από έναν τέτοιον μπράβο. Γύρισε και μου είπε: «Φώναξε την Αστυνομία!». Δεν την φοβούνται, διότι ξέρουν ότι δεν λειτουργεί τίποτε.


Οι έμποροι είναι κότες

Για πείτε μας λίγο για το συγκεκριμένο περιστατικό. Πώς ξεκίνησε; Απ' ό,τι ξέρω, ήταν μία κοπέλα, η οποία πουλούσε κούκλες...
Ναι, κι αυτός πουλούσε παιχνίδια. Τους είπα να μην κάτσουν μπροστά στο μαγαζί και να φύγουν. Γύρισε και μου είπε: «Εγώ δεν φεύγω. Φέρε Αστυνομία, αν θες». Μπαίνω μέσα και κάνω την κίνηση αυτή ότι τάχα παίρνω τηλέφωνο, εκεί αυτός. Δεν κουνιόταν. Βλέποντας ότι δεν έφευγε, του λέω: «Αν δεν φύγεις σε τρία λεπτά, θα βγω και θα σου τα κλωτσήσω τα πράγματα». Τίποτε αυτός. Μόλις με είδε που πλησίαζα, μου ‘ριξε μία μ' ένα αεροπλάνο στο κεφάλι και με πέταξε κάτω. Κι έφαγα και μία μπουνιά, τρέχοντας να τον πιάσω μαζί μ' ένα γείτονα. Δυστυχώς, όλοι οι γείτονες έμποροι είναι κότες...

Κρύφτηκαν;Κρύφτηκαν. Κατάλαβες; Να μην εκτεθούν. Φοβούνται τα μαγαζιά τους, μην τα κάψουν, μην τα σπάσουν. Μη σκοτώσουν τα παιδιά τους. Δεν βλέπουν ότι κάθε μέρα που περνάει κλείνουμε. Πεθαίνουμε. Αργοπεθαίνουμε. Είμαστε στις τράπεζες και παίρνουμε δάνεια για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας μετά από 33 χρόνια αγώνα. Και δεν μας προστατεύει κανείς.

Υπάρχει σίγουρα χρηματισμός

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο θέμα;

Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το θέμα.
Δηλαδή, την περασμένη Παρασκευή, που κάποιοι συνάδελφοι κατέθασαμε μία μήνυση κατά του δημάρχου, του αντιδημάρχου και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να τρέφουμε καμμία ελπίδα;
Όχι βέβαια, εάν δεν υπάρξει απόφαση για να τους καθαρίσουν... Όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε δύο μέρες τους μαζέψανε. Και τώρα μας κοροϊδεύουν. Περνάνε και κάνουν τον μπαμπούλα. Δεν λύνεται το θέμα έτσι. Κι από πίσω χρηματίζεται κόσμος. Αλλά δεν μπορούμε να τ' αποδείξουμε. Ούτε εγώ μπορώ να τ' αποδείξω. Χρηματίζονται όλοι!

Εσείς δηλαδή, πώς πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα. Διότι όλοι επικαλούνται το ίδιο επιχείρημα. Ο κύριος Παπαδάκης, π.χ., ο αντιδήμαρχος που είναι υπεύθυνος για την δημοτική αστυνομία λέει ότι είναι πάρα πολλοί...Να παραιτηθούν! Και η Αστυνομία, και η ηγεσίας της Αστυνομίας και η δημαρχία και το Υπουργείο Οικονομικών έχουν ευθύνη. Αν δεν μπορούν να κάνουν αποτελεσματικά την δουλειά τους να παραιτηθούν. Δεν υπάρχει όμως, όπως σας είπα, η πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Ωραία, ας πούμε ότι έρχεται κάποιος, ο οποίος έχει την βούληση να το αντιμετωπίσει. Τι πρέπει να κάνει;Να τους απελάσει. Αφού είναι παράνομοι. Ελάχιστοι από αυτούς έχουν χαρτιά. Σήμερα, έκαναν σκούπα. Απ' ό,τι έμαθα, επειδή έγινε η μήνυση εις βάρος τους, έκανα μήνυση κι εγώ, τις τελευταίες ημέρες τους κυνηγούν περισσότερο. Οι περισσότεροι που πιάνουν δεν έχουν χαρτιά. Τι τους κάνουν αυτούς; Πάντως δεν τους απελαύνουν. Μετά από μια μέρα είναι πάλι στο δρόμο. Αν δεν απελαθούν, δεν έχει νόημα να συζητάμε.
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Μερτίκα.

http://www.elkosmos.gr/

Κτηνωδία!

http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/10/04/01/194154.jpg?w=400&f=bicubicΣοκ έχει προκαλέσει στην Αμερική η απίστευτη ιστορία ενός κοριτσιού 7 ετών, η αδερφή του οποίου το εξέδωσε(!) σε μία ομάδα ανδρών, προκειμένου αυτοί να ικανοποιήσουν τις ανώμαλες, σεξουαλικές ορέξεις τους.

Η 15άχρονη πήρε τη μικρή αδερφή της και την πήγε σε ένα ξενοδοχείο που περίμεναν εφτά άνδρες! Τα δύο αδέρφια άργησαν να γυρίσουν το σπίτι, οι γονείς τους ανησύχησαν και κάλεσαν την αστυνομία. Όταν τα δύο κορίτσια επέστρεψαν, η 7άχρονη δεν άντεξε. Ξέσπασε σε λυγμούς και τα είπε όλα στην αστυνομία. Όπως ήταν επόμενο, η …αδερφή της συνελήφθη.

Από λαθραναγνώστη

Καταγγελία Βορίδη για τις συντάξεις σε πλασματικά ασφαλισμένους αλλοδαπούς

Στις 31/3/10 ο  βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων λόγω συνταξιοδοτήσεων πλασματικά ασφαλισμένων αλλοδαπών...Είδατε μήπως κανένα τσοντοκάναλο να κάνει έστω και μια μικρή αναφορά?


Μάκης Βορίδης
Μάκης Βορίδης
O κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας και Εσωτερικών την παρακάτω ερώτηση : 
Σε πλασματική επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων από αλλοδαπούς καταλήγουν τα στοιχεία που διαθέτει το ΙΚΑ σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βούλγαρων εργαζομένων, τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΙΚΑ.  Από τη σχετική έρευνα έγινε γνωστό ότι αλλοδαποί που βρίσκονται κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης, προερχόμενοι από τις Βαλκανικές χώρες, δηλώνουν εικονικά ως τόπο μόνιμης διαμονής την Ελλάδα και όταν συνταξιοδοτηθούν, λαμβάνουν ολόκληρη τη σύνταξη από τα Ταμεία.
Οι  Βούλγαροι και Ρουμάνοι, εκμεταλλευόμενοι το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στη χώρα μας από 1/1/09, δηλώνουν ψεύτικη διεύθυνση κατοικίας εντός της Ελληνικής επικράτειας, συμμετέχοντας σε σχετικά κυκλώματα που τους εξασφαλίζουν συντάξεις γήρατος, καθώς και κάθε μορφής επιδόματα (παραπληγίας, τυφλότητας κλπ), μέσω του ελληνικού συστήματος ασφάλισης, εξασφαλίζοντας υψηλές αποδοχές σε σχέση με τα δικά τους δεδομένα (αφού οι συντάξεις στις χώρες αυτές κυμαίνονται μεταξύ 40- 130 Ευρώ).
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.Πόσοι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας εργάζονται σήμερα στην Ελλάδα και πόσοι λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής επιδόματα ή/και συντάξεις γήρατος;
2.Πόση εκτιμάται με βάση τα ανωτέρω ότι είναι η ετήσια επιβάρυνση των ασφαλιστικών οργανισμών από τους εν λόγω αλλοδαπούς;
3.Γίνεται ή όχι διασταύρωση της εγκυρότητας των στοιχείων των αιτήσεων που αφορούν προσωπικά στοιχεία των αλλοδαπών και αν ναι, διαπιστώθηκε αν πράγματι αυτοί κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα; 

Νοοτροπία Έλληνα βουλευτή,μόλις τον σταματάει η τροχαία."Κλήση σε εμένα?Θα σας δείξω εγώ"

"Πρώην βουλευτής εξύβρισε άνδρες της ομάδας Ζ επειδή ...του έκοψαν κλήση
Πάει λίγος καιρός που στην πλατεία Καραϊσκάκη ώρα δώδεκα το μεσημέρι παραλίγο να γίνει του Καραϊσκάκη, τελικά, όμως, έγινε του… Άρη ,όχι του Βελουχιώτη αλλά του Αγρινιώτη!

Δύο άνδρες της ομάδας Ζ είδαν τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να περνά και κορδωτός κορδωτός να μιλά στο κινητό του. Του έκαναν σήμα να πιάσει δεξιά και, όταν εκείνος άκουσε για το ...

πρόστιμο και για την αφαίρεση διπλώματος, έγινε «Τούρκος». Ανέβασε τον τόνο της φωνής του, απειλώντας θεούς και.. δαίμονες.

«Μα κύριε, εσείς ψηφίσατε αυτούς τους νόμους και 'μεις τους εφαρμόζουμε», απάντησε ο ένας αστυνομικός στον συγκοινωνιολόγο και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βελισσάρη Λιαροκάπη, λόγια που έβγαλαν τον κύριο Άρη εκτός εαυτού.

«Και πώς μου μιλάτε εμένα έτσι; Παλιόπαιδα, θα σας δείξω εγώ!» ήταν η οργισμένη απάντηση του πρώην βουλευτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί επικαλέστηκαν τη μαρτυρία ενός καταστηματάρχη που είδε όλη τη σκηνή.

«Είσαι ρουφιάνος και καταδότης» είπε στον μάρτυρα ο πρώην βουλευτής, προσπαθώντας να τον αποθαρρύνει και να του κλείσει το στόμα, καθώς τον έβλεπε να παίρνει το μέρος των αστυνομικών.

Ο Βελισσάρης Λιαροκάπης αρνήθηκε να υπογράψει την κλήση. Ωστόσο, μία ώρα αργότερα και αφού είχε ηρεμήσει, κατάλαβε, προφανώς, το λάθος του και, παίρνοντας τηλέφωνο στην αστυνομία, διευκρίνισε πως θα πληρώσει το πρόστιμο.


Από λαθραναγνώστη

Ελληνογερμανική συμφωνία για την παροχή ασύλου

Συμφωνία συνεργασίας για τη βελτίωση των διαδικασιών παροχής ασύλου από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν στο Βερολίνο ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μαϊτσίρε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αξιωματούχων μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού υπουργείου που είναι υπεύθυνα για τα θέματα παροχής ασύλου. Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής διαδικασίας του Δουβλίνου, που καθορίζει ποια χώρα πρέπει να διαχειριστεί την αίτηση ασύλου που υποβάλλει κάθε πρόσφυγας.

Στα "πράσα" σπείρα αλλοδαπών διαρρηκτών..Και Ισραηλινός στο κόλπο

Πολυμελή σπείρα διαρρηκτών, η οποία δρούσε σε περιοχές του νομού Κοζάνης, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πτολεμαΐδας.

Όπως ανακοινώθηκε, συνελήφθησαν τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας κι ένας υπήκοος Ισραήλ, οι οποίοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο πραγματοποίησαν συνολικά 23 διαρρήξεις διαμερισμάτων και μονοκατοικιών.

Από αυτά αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά μεγάλης αξίας και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στην κατοχή των δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη κι άλλων κλοπών, στην περιοχή του νομού Κοζάνης.

Λαθραναγνώστης

Ένας blogger αναστατώνει το ιταλικό πολιτικό σύστημα...

Μισό εκατομμύριο Ιταλοί πολίτες ψήφισαν το κίνημα του Beppe Grillo. Κι είναι μόνον η αρχή...Του Νίκου Κλειτσίκαhttp://www.nikosklitsikas.gr/

Οι προχθεσινές εκλογές Περιφερειών στην Ιταλία δεν αποτέλεσαν μια ακόμη αναμέτρηση των δύο πολιτικών πόλων που κυβερνούν την τελευταία 20ετία την Ιταλία. Η δεξιά κυριάρχησε για μια ακόμη φορά του “Δημοκρατικού Κόμματος”. Μια «κυριαρχία» που δεν βασίστηκε σε διαφορετικές πολιτικές θέσεις, αλλά σε ζητήματα σωστής, καλύτερης διαχείρισης της εξουσίας. Ένας ανταγωνισμός που δεν σηματοδοτεί διαφορετικές ιδεολογικές, πολιτικές, ταξικές διαφορές και προτάσεις. Ένας ανταγωνισμός που επικεντρώνεται στην καλύτερη τεχνοκρατική αντίληψη διακυβέρνησης. Μια εκλογική μάχη χωρίς δομική οριοθέτηση του πολιτικού πεδίου και με κύρια αιχμή του πολιτικού λόγου την καλύτερη διαχείριση. Ένας αγώνας δρόμου για την ανάδειξη του καλύτερου διαχειριστή.
Όλα εμφανιζόταν εύκολα, μια ρουτίνα για τα δύο κόμματα εξουσίας, μιας και στο ιταλικό κοινοβούλιο των εκλογών του 2009, για πρώτη φορά από το 1946, η αριστερά (σοσιαλιστές, κομμουνιστές) δεν εκπροσωπείται.
Όμως, ένας blogger ανέτρεψε την πολιτική «τάξη» και...

δυναμίτισε το «σύστημα»!
Μισό εκατομμύριο Ιταλοί πολίτες επέλεξαν να ψηφίσουν το κίνημα ενός blogger (Κίνημα 5 Αστεριών, http://www.beppegrillo.it/movimento), του Beppe Grillo. Ένα νέο κίνημα που συμμετείχε σε μόνον πέντε Περιφέρειες, από τις 14 που διεξήχθησαν εκλογές. Κι είναι μόνον η αρχή...
514.815 ελεύθεροι πολίτες, ή σωστότερα πολίτες που “αποτοξινώθηκαν” από τα παραδοσιακούς ιταλικούς πολιτικούς σχηματισμούς, το δικομματισμό.
Στην Emilia Romagna, 3.15% (164.056 ψήφοι), στην Lombardia 3% (144.078 ψήφοι), στο Piemonte 4% (90.096 ψήφοι), στο Veneto 7% (80.246 ψήφοι), στην Campania 1.34% (39.349 ψήφοι).
Beppe Grillo, ο blogger που σήμερα είναι ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός, τόσο της δεξιάς όσο του ιταλικού “Δημοκρατικού Κόμματος”, αφού του επιρρίπτουν ευθύνες για την ήττα τους.
Τώρα σε πέντε (5) Περιφερειακά Κοινοβούλια, με την τεράστια πολιτική και οικονομική εξουσία που διαθέτει η Αυτοδιοίκηση στην Ιταλία, θα συμμετέχουν 34 βουλευτές Περιφερειών του Κινήματος 5 Αστεριών! 34 φενταγίν, ένας εφιάλτης για τον Berlusconi και τον νέο ηγέτη του “Δημοκρατικού Κόμματος” Bersani.
Πως μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο κίνημα από bloggers, με πολιτικές θέσεις και προτάσεις που αγγίζουν τους πολίτες, αλλά προκαλούν «απέχθεια» στο πολιτικό κατεστημένο;
Δεν υπάρχει πλέον «δικαιολογία» ώστε να τους απομονώσουν από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όπως έκαναν στην προεκλογική περίοδο, αφού με σαφήνεια επιβάλει το Σύνταγμα την ισότιμη προβολή των απόψεων τους. Κι ο εφιάλτης μόλις ξεκίνησε
(Στον χάρτη Περιφερειών, φαίνονται οι 5 Περιφέρειες που κατέβηκε το Κίνημα του Beppe Grillo)


Ποιες είναι οι θέσεις του νέου «αιρετικού» πολιτικού σχηματισμού...

Tο ιντερνετικό σποτ του Beppe Grillo
που δυναμίτισε το δικομματικό σύστημα


Ποιες είναι οι θέσεις του νέου «αιρετικού» πολιτικού σχηματισμού που τρομοκρατεί τη δεξιά και το “Δημοκρατικό Κόμμα”, που ανατρέπει το ιταλικό πολιτικό σκηνικό;
Στο διάρκειας 1:06΄ ιντερνετικό σποτ του κινήματος, που διακινήθηκε μέσα από τους ιταλούς blogger, καταγράφονται οι θέσεις που ανάτρεψαν το πολιτικό κατεστημένο και δυναμιτίζουν το δικομματικό σύστημα.
Ο Λαϊκιστής (όπως αποκαλούν τον Beppe Grillo τα κόμματα του δικομματισμού)
Ο μισητός μέχρι θανάτου από την πολιτική κάστα… ο ενοχλητικός… ο άνθρωπος με τις περισσότερες μηνύσεις από τους πολιτικούς…αυτός που μιλάει για: τηλεργασία, για μηδενικά απορρίμματα (καταγγέλλοντας και...

κερδίζοντας δικαστικές αποφάσεις εναντίον της κυβέρνησης και των πολυεθνικών μεγαθηρίων που σκορπούν τον καρκίνο με τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων), για νερό ως δημόσιο αγαθό (πολέμιος της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων εταιριών ύδρευσης), για ενεργειακή αυτονομία με καθαρή ενέργεια (όχι σε παραγωγή ενέργεια με πυρηνικά εργοστάσια, ή λιθάνθρακα), για καθαρό κοινοβούλιο (χωρίς μαφιόζους, καταδικασμένους για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα), για δωρεάν ιντερνέτ σε όλους τους πολίτες, για πλήρη ελευθερία στη διακίνηση της πληροφορίας.
Απ’ αυτόν τον blogger γεννήθηκε ένα κίνημα απλών πολιτών. Μαζί τους διέτρεξε χιλιάδες χιλιόμετρα, μίλησε σε εκατοντάδες πλατείες…
Ο λαϊκιστής τα κατάφερε… Τώρα υπάρχουμε κι εμείς!
Εμπιστευτείτε την υγιή τρέλα ενός σοφού ανθρώπου.

Νίκος Κλειτσίκας
http://press-gr.blogspot.com

Μοιράστε Ιθαγένεια!ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, και όχι μόνο Τσάμηδες, ήταν οι αλβανοί διαδηλωτές
που διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στην ελληνική πρεσβεία και σε πόλεις
του αλβανικού βορρά, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπεν Αντόνι.

«Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ακούγονταν πατριωτικά τραγούδια
και ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας, ενώ ζητήθηκε από τις ελληνικές
αρχές να σέβονται τον αλβανικό λαό.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση
να καταδικάσει τα γεγονότα.

Τα σλόγκαν που ακούγονταν ήταν ότι «η Ελλάδα είναι η ντροπή της Ε.Ε.»,
καθώς και κάποια άλλα για του Τσάμηδες.

Στο Μπουρέλι, στα βόρεια της Αλβανίας, έκαψαν
ελληνική σημαία στο κέντρο της πόλης- το ίδιο έγινε
και στο Ντουρέσι όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες», λέει ο κ. Αντόνι.
TA NEA 

Να μας τη λένε  οι Αλβανοί  ότι είμαστε η ντροπή της ΕΕ;
Στη συνέχεια να καίνε την Ελληνική Σημαία ;
Να έχει ζητήσει επίσημα συγγνώμη ο Πρέσβης μας για τα συνθήματα
των ΟΥΚΑΔΩΝ;
Χωρίς να έχει ζητήσει συγγνώμη για το κάψιμο της σημαίας μας
ο Αλβανός Πρέσβης;
Όλα αυτά κάτι σημαίνουν .........η Κυβέρνηση έχει χάσει
και τα αυγά και τα Πασχάλια....μέρες που έρχονται.
Μοιράστε ιθαγένεια!
http://pisostapalia.blogspot.com/

Και στου Ψυρρή κυριαρχεί ο φόβος.....

http://4.bp.blogspot.com/_WVUPEX1P0TI/S7MIG3IjsfI/AAAAAAAABr4/NOMLDC19nfA/s320/06-06-04_1282919_171.jpg
Βγήκαν στο πρωϊνό του MEGA οι κάτοικοι του Ψυρρή να διαμαρτυρηθούν
για την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή τους.
Απίστευτες οι καταγγελίες τους.....
-Ναρκομανείς ξεβράκωτοι μπροστά στους διερχόμενους "χτυπιούνται"
στα...αχαμνά....ο ένας "χτυπάει" στον άλλο....
-Χτυπάνε ηλικιωμένους για να τους πάρουν 10 ευρώ.....
-Απειλούν με μαχαίρι τους διερχόμενους και τους ξαφρίζουν...
-Σπάνε τις τζαμαρίες εισόδων σπιτιών για να μπούνε μέσα
και να κάνουν τη δόση τους.....
-Από τα στενά αποφεύγουν να περνούν οι πεζές περιπολίες
αστυνομικών (;)......τα στενά αυτά είναι μόνιμα στέκια πρεζεμπόρων
αλλοδαπών και Ελλήνων......
Πολλές ακόμα καταγγελίες για μια μόνο περιοχή.........

http://pisostapalia.blogspot.com/

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΤΡΟΜΟΥ Η ΑΘΗΝΑ.....

Σε κλοιό τρόμου βρίσκεται η Αθήνα! Οσοι ζουν στην πρωτεύουσα έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αδίστακτες συμμορίες ατόμων που -για λίγα μόνο ευρώ- είναι σε θέση να αφαιρέσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή. Ειδικά για τους κατοίκους του κέντρου, εκεί όπου η εγκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο, ο φόβος και η απελπισία «συντροφεύουν» κάθε βήμα των τίμιων ανθρώπων. Η «Espresso» έκανε ένα οδοιπορικό σε περιοχές που «στενάζουν» από κάθε είδους εγκληματικότητα και κατέγραψε συγκλονιστικές ιστορίες ατόμων που έπεσαν θύματα κλοπής, αλλά και ήρθαν αντιμέτωποι με τον θάνατο: Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη, Μεταξουργείο, Αγιος Παντελεήμονας είναι κάποιες από τις συνοικίες που επιλέγουν να αφήνουν τα αιματηρά σημάδια τους ένοπλοι κακοποιοί, οι οποίοι σκορπούν ανεξέλεγκτα τον τρόμο.


Ομόνοια
«Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στους δρόμους», αναφέρει αγανακτισμένη στην «Espresso» η Τζίνα Δημοπούλου, που ζει σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Ομόνοιας. «Προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα της πολυκατοικίας όπου μένω, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν μέσα τελικά, καθώς ειδοποιήσαμε αμέσως την αστυνομία. Εδώ κάθε βράδυ δεν τολμάς να βγεις έξω γιατί στην “πέφτουν” από τσαντάκηδες μέχρι έμποροι ναρκωτικών και από ναρκομανείς μέχρι επαίτες. Ανυπόφορη είναι η κατάσταση και δεν μπορούμε με όλα αυτά που ακούμε να προβλέψουμε και πού θα πάει».

Την ίδια ακριβώς διαπίστωση έχει κάνει ο Κώστας Παναγιωτόπουλος, που είναι ιδιοκτήτης καταστήματος με ανδρικά είδη ένδυσης στην οδό Βερανζέρου. «Τα απογεύματα κυρίως μαζεύονται πέντε με έξι άτομα -κατά κύριο λόγο αλλοδαποί- έξω από τα μαγαζιά, δημιουργούν μεταξύ τους φασαρία προκειμένου να βγεις έξω να δεις τι γίνεται και να βρουν χρόνο να μπουκάρουν μέσα. Προτιμώ να κλείνω πιο νωρίς το μαγαζί μου παρά να ζζω με την αγωνία αν θα μπει κάποιος μέσα ή αν κάποιος με παρακολουθεί. Φοβόμαστε... Δεν μας φτάνει που χάνουμε την πελατεία μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και όλους αυτούς. Είμαστε λίγα μέτρα πιο κάτω από το Α.Τ. του κέντρου της Αθήνας, και όμως δεν υπολογίζουν τίποτα».


Μεταξουργείο
Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και λίγο πιο κάτω, στην περιοχή του Μεταξουργείου, όπου οι κάτοικοι έχουν πλέον αγανακτήσει, αφού οι περισσότεροι βρίσκουν συνεχώς τα αυτοκίνητά τους με σπασμένα παρμπρίζ και από μέσα να λείπουν διάφορα αντικείμενα. «Από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες συμμορίες δέκα ατόμων περπατούν στους δρόμους και πιάνουν “δουλειά”», λέει ο Γιάννης Καρφής, που ζει και εργάζεται κοντά στο μετρό του Μεταξουργείου. «Σπάνε τζάμια αυτοκινήτων, επιτίθενται στους περαστικούς ή ψάχνουν να βρουν τρόπο να μπουν στα μαγαζιά. Εδώ σε μας δύο φορές προσπάθησαν να μπουν μέσα, αλλά μόλις είδαν κόσμο δεν το τόλμησαν. Ενας πάντα από την ομάδα κρατά τσίλιες και οι άλλοι δρουν ανενόχλητοι. Ερχονται πελάτες μας, αφήνουν για λίγα λεπτά τα αυτοκίνητά τους και τα βρίσκουν σπασμένα».

«Χάσαμε την Ελλάδα χωρίς να έχουμε πόλεμο» τονίζει ο Μιχάλης Κυπριανίδης. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες αδίστακτοι ληστές αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητό του εμπόρευμα (δερμάτινα είδη) αξίας 5.000 ευρώ. «Τους έβλεπα να βγάζουν τα πράγματα μέσα από το αυτοκίνητο και δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα ότι αν με έπαιρναν είδηση, θα μου είχαν αφαιρέσει τη ζωή».


Πλατεία Βάθη

Μεγάλο είναι το ποσοστό της εγκληματικότητας και στην πλατεία Βάθη, όπου οι κάτοικοι πλέον είναι αποφασισμένοι να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. «Δεν κρατάω ποτέ τσάντα γιατί έχουν συμβεί τόσες κλεψιές που φοβάμαι», λέει η Ελένη Βλάχου και συνεχίζει: «Φωνάζουν, τσακώνονται, κλέβουν τους περαστικούς, αλλά και τα σπίτια μας και μόλις πας να τους πεις και μια κουβέντα, σου επιτίθενται. Νομίζουν ότι η χώρα μας είναι τσιφλίκι τους, και καλά κάνουν αφού δεν μας προστατεύει κανείς. Τελικά, αν εμείς οι ίδιοι δεν προστατέψουμε τους εαυτούς μας, θα φοβόμαστε να βγούμε έξω».

Την ίδια άποψη έχει και ο Γιώργος Ροζής, ο οποίος λίγα λεπτά πριν τη συνάντησή μας έγινε μάρτυρας μιας από τις εκατοντάδες συμπλοκές που καθημερινά πραγματοποιούνται ανάμεσα σε συμμορίες αλλοδαπών και αστυνομικούς. «Εχουμε καταντήσει να θέλουμε να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας, τα σπίτια μας, την πόλη αυτή. Οσο πάει η καθημερινότητά μας και γίνεται και χειρότερη. Φεύγεις από το σπίτι και δεν ξέρεις πώς, αλλά και αν θα γυρίσεις πίσω».


Πατήσια
Μαρτυρίες που συγκλονίζουν και που δεν αφήνουν ασυγκίνητους ακόμα και τους πιο σκληρούς. Ο γιος του Χριστόδουλου Κρουσταλλίδη από τα Πατήσια ήταν ένας από τους πολίτες που έχασαν με άδικο τρόπο τη ζωή τους, ύστερα από επίθεση αγνώστων στο κατάστημα όπου εργαζόταν. «Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε σκότωσαν το παιδί μου μέσα στη δουλειά του. Μπήκαν να τους ληστέψουν στο κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ όπου εργαζόταν ως υπάλληλος, τους αντιστάθηκε και το σκότωσαν. Από τότε έχουμε “πεθάνει” και εμείς μαζί του οικογενειακώς. Πού θα πάει αυτή η ιστορία; Ετσι θα χάνουμε τα παιδιά μας;» μας λέει.

Η Βούλα Κριτσέλη βγαίνει έξω από το σπίτι της μόνο για τα καθημερινά της ψώνια και πάντα πρωινές ώρες, οπότε φοβάται λιγότερο, όπως μας εκμυστηρεύεται. «Είναι άγιες μέρες και δεν μπορούμε να πάμε μόνοι μας ούτε στην εκκλησία! Εγώ φοβάμαι και περιμένω τα παιδιά μου να σχολάσουν για να με συνοδεύσουν μέχρι την εκκλησία και μόλις τελειώσει να έρθουν πάλι να με πάρουν. Δεν είναι κατάσταση αυτή! Σε βλέπουν να κρατάς τσάντα και τρέχουν πάνω σου».


Αγιος Παντελεήμονας
Στον Αγιο Παντελεήμονα, ακόμα και ενάμιση χρόνο μετά, δεν φαίνεται να έχει αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο. Ελάχιστοι Ελληνες κάτοικοι περπατούν στους δρόμους - οι περισσότεροι, μάλιστα, από αυτούς έχουν γίνει στόχοι επιθέσεων από αλλοδαπούς. «Ερχόμαστε να καθίσουμε λίγο στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και δεν ξέρουμε τι θα μας συμβεί» λέει ο Μιχάλης Διαμάντης. «Μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι είναι κάπως καλά, αν ξεχαστείς όμως και σε πιάσει το απόγευμα, εκεί την πάτησες. Παραμιλάμε όλοι μας».

«Μας χτυπάνε για 10 ευρώ» ανέφερε ο Δημήτρης Σπηλιώπουλος. «Προχθές περπατούσα στον δρόμο και με είχαν πάρει από πίσω. Ετρεξαν να μου επιτεθούν, αλλά για καλή μου τύχη πέρασε ένα περιπολικό και έκαναν πίσω».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ
Φωτ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ


200 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η εγκληματικότητα στη Αττική, όπως μαρτυρούν και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας. Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες σημειώθηκαν διακόσιες ληστείες, τριάντα εμπρησμοί σε αυτοκίνητα και τρεις δολοφονίες αθώων πολιτών που τόλμησαν να αντισταθούν στους ένοπλους κουκουλοφόρους.

Περιπολικά, πεζές περιπολίες και μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και προσπαθούν να περιορίσουν τη δράση των κακοποιών. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, οι προσπάθειες αυτές -προς το παρόν τουλάχιστον- πέφτουν στο κενό. Οι πρωτοφανείς ληστρικές επιδρομές έχουν μετατρέψει τη ζωή των πολιτών σε κόλαση, ενώ ο τρόμος έχει φωλιάσει στις γειτονιές της Αθήνας. Οι εγκληματίες σπέρνουν τον πανικό και τον θάνατο για λίγα ευρώ. Η εγκληματικότητα είναι πανταχού παρούσα. Στο σπίτι μας, το σούπερ μάρκετ, την τράπεζα, την ταβέρνα, το κομμωτήριο. Τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά στοιχεία της αστυνομίας αποτυπώνουν με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο το καθεστώς τρόμου που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες.

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι και χθες σημειώθηκαν στην Αττική διακόσιες ληστείες σε πολίτες και χώρους διακίνησης χρημάτων. Επίσης τριάντα εμπρησμοί σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων, τραπεζικά υποκαταστήματα και αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, ενώ σημειώθηκαν και τρεις δολοφονίες πολιτών, που θέλησαν να σώσουν το βιος τους.

Από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των στατιστικών στοιχείων προκύπτει ότι τους τελευταίους τρεις μήνες σημειώνεται κατά μέσο όρο μία ένοπλη ληστεία ανά δύο ώρες, μία εμπρηστική ενέργεια επίσης κάθε δύο ώρες, ενώ κάθε δεκαπέντε ημέρες ένας συμπολίτης μας πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των ληστών. Την ίδια ανοδική πορεία ακολουθούν και οι τρομοκρατικές ενέργειες που εκδηλώνονται από τις εγχώριες οργανώσεις του λεγόμενου «ελληνικού αντάρτικου πόλης». Κάθε τέσσερις ημέρες σημειώνεται στην Αττική μία βομβιστική επίθεση.

Στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι διαρρήξεις και οι κλοπές, καθώς είναι τόσο πολλές που δεν προλαβαίνουν ούτε οι αστυνομικοί να τις καταγράψουν.


 Θ. Π. ΠΑΝΟΥ

Ολα τα λεφτά για (λίγη) ασφάλειαΚαι συντάξεις δίνονται για τοποθέτηση συναγερμών
Ακόμη και όλη τη σύνταξή τους δίνουν σε συστήματα ασφάλειας κάποιοι φτωχοί απόμαχοι της ζωής προκειμένου να αισθανθούν λίγη σιγουριά! Τα αλλεπάλληλα -πολλές φορές και αιματηρά- κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που σημειώνονται σε πολυτελείς βίλες των «χρυσών» προαστίων αλλά και σε φτωχικά διαμερίσματα του κέντρου σπέρνουν σε όλους την αβεβαιότητα, τον πανικό και τον τρόμο!

Ανήμποροι να υπερασπιστούν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους και νιώθοντας την καυτή... ανάσα των διαρρηκτών, δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφεύγουν στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας και στη συνεργασία με εταιρίες security προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη εισβολή από ανεπιθύμητους «ποντικούς».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επαγγελματιών που ειδικεύονται σε παροχές υπηρεσιών ασφάλειας, τα ποσοστά της εγκληματικότητας έχουν αυξηθεί κατά περίπου 50% σε σχέση με εκείνα των περασμένων ετών. Οι ίδιοι δηλώνουν στην «Espresso» πως τα τελευταία χρόνια οι πολίτες είναι τρομοκρατημένοι με την έξαρση της εγκληματικότητας και δεν διστάζουν να δαπανήσουν ακόμη και ένα ολόκληρο μηνιάτικο προκειμένου να εγκαταστήσουν ένα απλό σύστημα συναγερμού στο σπίτι τους. Μάλιστα, χαρακτηρίζουν την Εκάλη, το Ψυχικό και τη Φιλοθέη ως τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας.


Σπίτι-φρούριο με 7.000 ευρώ!

«Τα συστήματα ασφάλειας λειτουργούν αποτρεπτικά, αφού όταν οι ληστές βλέπουν ότι ένα σπίτι φυλάσσεται, δεν ρισκάρουν μια διάρρηξη που ενδεχομένως να τους οδηγήσει σε σύλληψη» δηλώνει στην «Espresso» ο Δημήτρης Ανδριώτης, διευθυντής του τμήματος Προσωπικού εταιρείας security που συνεργάζεται με επώνυμους, βιομήχανους, τράπεζες, εταιρείες και πρεσβείες.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Τελευταία υπάρχει αύξηση στη ζήτηση συστημάτων ασφάλειας. Οι περισσότερες κλοπές σημειώνονται σε περιοχές του κέντρου, όπως η Κυψέλη και τα Εξάρχεια, και αυτό γιατί τα πολυτελή σπίτια, που συνήθως βρίσκονται σε Εκάλη, Ψυχικό, Φιλοθέη, Βούλα, Βουλιαγμένη, είναι θωρακισμένα με πανάκριβα συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το κόστος για ένα σπίτι-φρούριο μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 7.000 ευρώ».

Διαρρήκτες έτοιμοι για όλα!

«Είμαι δεκαέξι χρόνια στον χώρο των φυλάξεων και έχω δει πολλά. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι διαρρήκτες είναι πλέον πολύ εξελιγμένοι και υποψιασμένοι. Ο,τι καινούργιο μέτρο ασφάλειας και να ανακαλυφθεί, αυτοί θα προσπαθούν να το αχρηστεύσουν» δηλώνει ο Αντώνης Κοριανίτης, ιδιοκτήτης εταιρείας security.

«Ολοι θέλουν να τοποθετήσουν συστήματα ασφάλειας, αλλά πολλοί δεν προχωρούν σε εγκατάσταση επειδή δεν έχουν τα χρήματα. Τα απλά συστήματα ξεκινούν από 500 ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα να γίνει σύνδεση του συναγερμού με το κέντρο λήψης σημάτων, ώστε να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση του χώρου».

Αναφορικά με τη φύλαξη βιλών ο κ. Κοριανίτης μάς λέει: «Τα πολυτελή σπίτια έχουν συνήθως καλύτερα συστήματα ασφάλειας, όπως για παράδειγμα ειδικές κάμερες οι οποίες περιστρέφονται και καταγράφουν τα πάντα. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να βλέπει μέσω Διαδικτύου τι συμβαίνει στο σπίτι του όταν λείπει. Ομως είναι ακριβές και μπορεί να φτάσουν τα 2.000 ευρώ η καθεμία. Πάντως, όσοι ενδιαφέρονται για φύλαξη του χώρου τους θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούν σε κάποιον επαγγελματία».

Συναγερμοί για κάθε βαλάντιο
«Επειτα από μια διάρρηξη όλη η γειτονιά αναστατώνεται και προχωρεί σε εγκατάσταση συναγερμών» δηλώνει ο Γιώργος Κουτσαβλάκης, ιδιοκτήτης εταιρείας security. Ο ίδιος κάνει λόγο για σύγχρονα συστήματα που είναι πολύ αποτελεσματικά και εξηγεί: «Η τιμή των απλών ξεκινά από τα 700 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 1.200. Οι πολίτες είναι τόσο τρομοκρατημένοι, που σε πολλές περιπτώσεις δεν σκέφτονται το κόστος αλλά το επίπεδο θωράκισης της περιουσίας τους. Βέβαια, ένας συνταξιούχος των 700 ευρώ συνήθως τοποθετεί έναν απλό συναγερμό μικρού κόστους. Αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, αφού λόγω ηλικίας θεωρούνται εύκολοι στόχοι. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες πολυτελών σπιτιών που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια ζητάνε τα καλύτερα και πιο εξελιγμένα συστήματα ασφάλειας, που κοστίζουν περισσότερο. Αυτοί τοποθετούν περιμετρική κάλυψη με δέσμες λέιζερ, βάζουν περιμετρικές παγίδες και ραντάρ, κάλυψη με κάμερες που ελέγχονται είκοσι τέσσερις ώρες τόσο από τους ίδιους όσο και από εταιρείες security. Ετσι, όταν χτυπάει ο συναγερμός, ειδοποιείται αυτόματα η εταιρεία φύλαξης, που στέλνει όχημα επιτόπου για να τσεκάρει τι έχει συμβεί. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι “ποντικοί” δεν κάνουν διακρίσεις. Χτυπάνε τόσο στις καλές περιοχές όσο και στις φτωχογειτονιές».


ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

Σε Νέα Ερυθραία και Αλιμο έκανε σεφτέ ο... Δίας

Tις πρώτες της επιτυχίες είχε χθες η νεοσύστατη αστυνομική ομάδα Δίας: συνέλαβε έναν επίδοξο ληστή τράπεζας στη Νέα Ερυθραία και άλλους δύο που έβαλαν στο στόχαστρό τους τράπεζα στον Αλιμο.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον επίδοξο ληστή την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Κηφισίας 340, στη Νέα Ερυθραία. Οπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ο 56χρονος δράστης, οδηγήθηκε στην πράξη αυτή λόγω της απόγνωσής του από τα πολλά χρέη που του προκάλεσε η οικονομική κρίση αλλά και ο τζόγος.
«Αυτό που έκανε δεν ήταν οργανωμένη περίπτωση ληστείας, αλλά κάτι σαν απονενοημένο διάβημα», σχολίαζαν έμπειροι αξιωματικοί λίγο μετά την προανακριτική απολογία του 56χρονου. Πρόκειται για παντρεμένο άντρα χωρίς παιδιά, ο οποίος μπήκε στην τράπεζα φορώντας κοστούμι και κρατώντας εκτός από όπλο, ένα υψηλού σχεδιασμού πιστό αντίγραφο αυτοσχέδιας βόμβας.

Ο «ληστής», απειλώντας υπαλλήλους και πελάτες, πήρε τα χρήματα από τα ταμεία και ζήτησε να του ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο. Οταν μάλιστα ο υποδιευθυντής της τράπεζας του είπε ότι το χρηματοκιβώτιο είναι εξοπλισμένο με σύστημα χρονοκαθυστέρησης και θα πρέπει να περάσουν 8 λεπτά για να αποσφραγιστεί, ο 56χρονος... κάθισε αναπαυτικά στην καρέκλα και περίμενε.

Στο μεταξύ, ένας ταμίας είχε πατήσει το κουμπί του «βουβού» συναγερμού, ενώ ταυτόχρονα ο υποδιευθυντής καθοδήγησε για λόγους ασφαλείας υπαλλήλους και πελάτες προς το υπόγειο. Μόλις πέρασαν τα 8 λεπτά και άνοιξε η πόρτα του χρηματοκιβωτίου, ο ένοπλος άρχισε να οικτίρει την κακοδαιμονία του, καθώς αυτό περιείχε μόνο κέρματα. Δεν γνώριζε βέβαια ότι λίγο αργότερα θα ερχόντουσαν τα χειρότερα, καθώς έξω από την τράπεζα τον περίμεναν περισσότεροι από δώδεκα αστυνομικοί, οι περισσότεροι της νεοσύστατης ομάδας Δίας.

Οι Ράμπο της ασφάλτου λίγο αργότερα μαζί με συναδέλφους τους της Αμεσης Δράσης συνέλαβαν δύο άλλους επίδοξους ληστές, που επιτέθηκαν με βαριοπούλα στη βιτρίνα υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 550, στον Αλιμο. Οι δράστες (δύο ομογενείς από το Καζακστάν ηλικίας 50 και 47 χρόνων), απογοητευμένοι από την αντοχή του τζαμιού που δεν κατάφεραν να θρυμματίσουν, επιβιβάστηκαν σε ταξί (στο οποίο εργαζόταν ο πρώτος ως οδηγός) για να φύγουν από το σημείο. Λίγες εκατοντάδες μέτρα παρακάτω όμως, στη διασταύρωση με τη λεωφόρου Αλίμου, συνελήφθησαν. Μέσα στο ταξί, εκτός από τη βαριοπούλα, βρέθηκαν ένα αυτόματο όπλο Ούζι και ένα περίστροφο.

Οι απελπισμένοι «κακοποιοί» της διπλανής πόρτας
Ληστές που εισβάλλουν στις τράπεζες χωρίς κουκούλες, κάποιοι άλλοι που μεθούν για να πάρουν θάρρος και να περάσουν στην παρανομία, ασπρομάλληδες οικογενειάρχες είναι οι πρωταγωνιστές των τελευταίων αστυνομικών δελτίων. Ανθρωποι που γνώρισαν την ανεργία, την οικονομική κρίση και μέσα στην απόγνωση οδηγήθηκαν στις ληστείες για να λύσουν τα προβλήματά τους.

Οι ληστές αυτοί, είτε κινούνται μεμονωμένα είτε σε συμμορίες, ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, καθώς εισβάλλουν στις τράπεζες όχι γιατί είναι κοινοί κακοποιοί, αλλά εξαιτίας του οικονομικού τους αδιεξόδου, όπως εξηγούν και οι υπεύθυνοι αξιωματικοί της αστυνομίας. Χαρακτηρίζονται χαμηλής επικινδυνότητας κακοποιοί, καθώς πρόκειται για οικογενειάρχες που χρεοκόπησαν και αδυνατούν ν’ αντεπεξέλθουν στα βάρη από τα δάνεια και τους τοκογλύφους, και, όπως πιστεύεται, αποτελούν τους πρωτοπόρους σ’ ένα καινοφανές είδος εγκληματικής δράσης, που αναμένεται ν’ αυξηθεί.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι ένας ασπρομάλλης άντρας, πάνω από 60 χρόνων, που συνηθίζει να χτυπά τράπεζες στις περιοχές της Δάφνης, της Ηλιούπολης και του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, «στέκεται σαν αναποφάσιστος αρκετή ώρα μέσα στις τράπεζες πριν βγάλει το πιστόλι και απειλήσει τους ταμίες». Ο ληστής με τα λευκά μαλλιά είναι φανερό ότι ήταν απελπισμένος και ξεκίνησε διστακτικά τις ένοπλες λεηλασίες, σχολιάζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., όμως απ’ ό,τι φαίνεται γλυκάθηκε και μέσα σε έξι μήνες έχει κάνει πέντε ληστείες αποσπώντας κάθε φορά μικρά χρηματικά ποσά.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά νεαρό άντρα που εφορμά κι αυτός «ξεσκούφωτος», είναι όμως περισσότερο επιθετικός και ήδη καταμετρά στο ενεργητικό του σχεδόν είκοσι ένοπλες επιθέσεις. Εξαιτίας του ότι είναι έντονα μελαψός, οι αστυνομικοί με σκωπτική διάθεση τον αποκαλούν ο «Τσιγγάνος ληστής».

Και ο θλιβερός αυτός κατάλογος μακραίνει μέρα με τη ημέρα. Πρόκειται για τους πιο ευάλωτους δράστες, ακριβώς επειδή δεν είναι επαγγελματίες, σχολιάζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ένας άντρας, ο οποίος για να κατανικήσει τις αναστολές του κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και όταν πήγε στην τράπεζα που ήθελε να ληστέψει, χτυπούσε με βαριοπούλα τη τζαμαρία για να την σπάσει, ενώ δίπλα του ήταν ορθάνοιχτη η πόρτα. Αυτός συνελήφθη μισολιπόθυμος. Οπως είπε, ήταν καταχρεωμένος, είχε εξαντλήσει όλες τις κατηγορίες των δανείων από όλες τις τράπεζες, ενώ είχε «ξεχειλωμένες» όλες τις κάρτες με υπεραναλήψεις.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ


ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ (ΤΥΠΙΚΟ) ΕΛΕΓΧΟ!
Eνας απλός αστυνομικός έλεγχος λίγο έλειψε να καταλήξει σε μακελειό. Αστυνομικοί εντόπισαν μια παρέα να κινείται ύποπτα στην οδό Φαβιέρου στην Ομόνοια και την πλησίασαν για να κάνουν έλεγχο στα χαρτιά της. Ξαφνικά κάποιος από την παρέα, ένας 53χρονος έβαλε το χέρι του σε τσαντάκι μέσης και έβγαλε πιστόλι με πρόθεση να πυροβολήσει τους αστυνομικούς, όταν κατάλαβε ότι θα υποστεί έλεγχο.

Ευτυχώς, η αντίδραση των εκπαιδευμένων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. ήταν αστραπιαία. Του έπιασαν το χέρι και έστρεψαν το πιστόλι προς το πεζοδρόμιο. Βέβαια το αίμα τους πάγωσε, καθώς ο 53χρονος πυροβόλησε δύο φορές στο οδόστρωμα.

Οι αστυνομικοί τον έριξαν κάτω, τον ακινητοποίησαν και τον αφόπλισαν. Μετά από έλεγχο που έκαναν στο τσαντάκι του βρήκαν μια κουκούλα, την οποία ο οπλοφόρος μάλλον χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη ληστειών.

Ο 53χρονος Ελληνας οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου ανακρίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συμμετείχε ή όχι σε παράνομες ενέργειες. Παράλληλα, το όπλο δόθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή άλλες παράνομες πράξεις.

http://www.espressonews.gr/

ΠΡΟΣΟΧΗ.....Σχολεία που σκοτώνουν...

http://www.topontiki.gr/img/imagecache/160x119_127010660893.jpgΗ δυσθυμία, οι πονοκέφαλοι, τα αναπνευστικά προβλήματα και οι λιποθυμίες των μαθητών ενός δημοτικού στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, ανησύχησαν εύλογα τους γονείς τους, που, απευθυνόμενοι στο εργαστήριο ελέγχου ρύπανσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ήρθαν αντιμέτωποι με μια ανατριχιαστική επιστημονική διαπίστωση: Κάποια από τα υλικά που είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των σχολικών αιθουσών προκαλούσαν συνεχή έκλυση καρκινογόνου φορμαλδεϋδης. Και ποιο είναι το χειρότερο; Ότι το εν λόγω σχολείο κατά κανένα τρόπο δεν αποτελεί εξαίρεση από τον κατασκευαστικό κανόνα. Πρόκειται για ένα κτήριο όμοιο με εκατοντάδες άλλα σχολικά κτήρια ανά τη χώρα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, οι εργολάβοι στους οποίους ανατέθηκαν και άλλες υποδομές δημόσιας χρήσης, να έχουν χρησιμοποιήσει ανάλογα φτηνά και δηλητηριώδη υλικά…
Το θέμα έφτασε, πολύ δικαιολογημένα, στη Βουλή και άπαντες οι ενδιαφερόμενοι περιμένουν την απάντηση της υπουργού και της υφυπουργού Παιδείας. Δύσκολα μπορεί να γίνει ανεκτό το γεγονός πως οι νέες γενιές, ανάμεσα στις υπόλοιπες επιθέσεις που δέχονται από τους επιπόλαιους διαχειριστές του παρελθόντος, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους τοίχους, τα κουφώματα, τα γύψινα και τα χρώματα των σχολείων τους…

topontiki

«ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΙ». ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΗΜΑ

ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΜΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Όπως και να έχει ένα παιδί ήταν.
Οι δολοφόνοι είναι άλλοι.Άλλοι είναι οι σκηνοθέτες.Άλλοι είναι οι ενορχηστρωτές.
γράφει ο Reporto
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/04/blog-post_5699.html

Το «ΒΗΜΑ» μας πληροφορεί ότι εκατοντάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν έκαναν χθες το βράδυ σιωπηλή διαμαρτυρία στην Πλατεία Συντάγματος.


Στην ίδια πλατεία που οι εκτελούντες τη διατεταγμένη υπηρεσία του κ. Χρυσοχοϊδη, «επόπτευαν» την παρουσία των Ελλήνων πολιτών κατά τη διάρκεια της παρέλασης στην Εθνική επέτειο.Μοστράρισε το «ΒΗΜΑ» και μια φωτογραφία με αθώες παιδικές φατσούλες για να πείσει ότι τα δάκρυά του είναι αληθινά.

Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που δε μας είπε η καλή εφημερίδα:
1. Ποιος οργάνωσε και συντόνισε τη συγκέντρωση των Αφγανών μετανασατών;;;
2. Ποιος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια των πλακάτ που κρατούσαν;;;
3. ποιος φρόντισε επιμελημένα για το ορθογραφικό τρίγλωσσο των συνθημάτων;;;

Όχι πως έχουν αξία οι τεχνικές λεπτομέρειες από μόνες τους.
Όταν όμως αποκαλύπτουν τους αβανταδόρους στο εμπόριο ελπίδας, στο εμπόριο πατρίδας, στο εμπόριο ψεύτικης και υποκριτικής θλίψης.

Και κυρίως όταν πίσω από αυτές αποκαλύπτεται η βρωμερή καπηλεία κάθε αθώας παιδικής φατσούλας που κάποιοι αδίστακτα τη χρησιμοποιούν στα ύπουλα παιχνίδια που οργανώνουν κάτω από το τραπέζι σε βάρος των λαών.

Τότε όλα μα όλα έχουν αξία.

ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΑΛΟΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΜΠΟΥΦΑΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ;;

---------------
Είδα τον πατέρα του Χάμι να φωνάζει και να ζητάει την τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού του.
Δεν ξέρει ότι είναι οι ίδιοι που τους έφεραν εδώ;
Δεν ξέρει ότι αυτοί που τον δασκάλεψαν και τον κουβάλησαν εδώ δεν νοιάζονται για τον Χάμι και τον κάθε Χάμι αλλά για τον στόχο τους που είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες;
Δεν ξέρει ότι ψάχνουμε κι εμείς να βρούμε τους δολοφόνους των παιδιών μας που δηλητηριάζουν καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας οι συμπατριώτες του Αφγανοί με τα ναρκωτικά;
Δεν ξέρει ότι τόσα παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στην πατρίδα του από τους ίδιους δολοφόνους που σκοτώνουν τους λαούς, τα έθνη, τις ιστορίες, τους
πολιτισμούς δηλαδή αυτούς που τώρα σκοτώνουν και εμάς κάνοντας την Ελλάδα σαν το Αφγανιστάν. Με Ταλιμπάν, μπούργκες, μαντίλες, έγκλημα, ναρκωτικά και πολύ τρομοκρατία για να μπορούν ευκολότερα να πάρουν αυτά που αλλιώς δεν θάπερναν ποτέ. 


http://deltio11.blogspot.com/

Ήταν 1η Απριλίου 1955,Μεγάλη Πέμπτη .Η έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ . Είναι 1η Απριλίου 2010. Συμπίπτει Μεγάλη Πέμπτη.


Μέρα μνήμης και θύμησης για τον ωραίο Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ, για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.
Αποτίουμε φόρο τιμής στα αμούστακα παιδιά της ΕΟΚΑ, που έδωσαν το άλικο αίμα τους για Ελευθερία και Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Με αρετή και τόλμη πολέμησαν τους Βρετανούς και έδωσαν ανεπανάληπτα παραδείγματα ανδρείας και θυσίας. Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κατευθύνονταν προς την αγχόνη, κρατώντας ελληνική σημαία, τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα.
Σε μια εποχή, που κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία μας και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ιστορικές στιγμές του αγώνα της ΕΟΚΑ και τις θυσίες των παιδιών της. Λαοί, όμως, που ξεχνούν την ιστορία τους, δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερο μέλλον. Κι εμείς δεν ξεχνούμε... Θυμόμαστε και τιμούμε αυτούς που έγραψαν το έπος της ΕΟΚΑ και άφησαν τρανά παραδείγματα ανδρείας και πίστης στην πατρίδα τους.
Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους, με την υπόσχεση ποτέ να μην τους προδώσουμε.

Ήταν πρώτη Απριλίου
Της ΕΟΚΑ η αρχή
Που ακούστηκε στην Κύπρο
Η φωνή του Διγενή

Και στον ήχο στης φωνής του
Έτρεξε η λεβεντιά
Για να δώσουνε τη μάχη
Εις της Κύπρου τα βουνά
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ήταν 1η Απριλίου 1955,Μεγάλη Πέμπτη .Η έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ . Είναι 1η Απριλίου 2010. Συμπίπτει Μεγάλη Πέμπτη.

Σταυρωμένος ο Θεάνθρωπος, σταυρωμένη και η Πατρίδα. Ημικατεχόμενη.
Η λοιπή κυβερνάται από ορκισμένους ανθέλληνες, οι οποίοι βάλανε σκοπό να επιφέρουν τον πλήρη εκτουρκισμό της.
Το 1955 η κοινωνία των πατέρων μας, πιστοί στον όρκο τους, παρέδωσαν σε μας μια Κύπρο Ελληνικότατη. Η δικιά μας γενιά είχε ευχή και κατάρα να βιώσει τη μετάβαση. Από την δόξα στην παρακμή. Μια αλλοτινή εποχή όπου η πολυμελής, καθ’όλα συγκροτημένη οικογένεια, ομοτράπεζη λάμβανε τον φτωχό επιούσιο και δοξολογούσε τον Θεό. Είχαμε εμείς την τύχη να αναπνεύσουμε την ευωδιά της ανθισμένης ελληνικότατης φύσης και να ξεδιψάσουμε από τις δροσερές πηγές που ανάβλυζαν από την μάνα γη. Ωστόσο σε μας έλαχε και η κατάρα να ζήσουμε τον εμφύλιο σπαραγμό, την εισβολή και την παρακμή του Ελληνισμού. Άραγε θα είμαστε εμείς η γενιά, που ενώ παρέλαβε την Κύπρο Ελληνική θα την παραδώσει αφελληνισμένη και εκτουρκισμένη στα παιδιά της;
Ο αγώνας της ΕΟΚΑ διεξήχθη υπό την αρχηγία του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος στα 63 του χρόνια επέλεξε να κατέλθει στην μικρή του πατρίδα και να δώσει τον αγώνα της Τιμής και της Λευτεριάς.
Οι Μαχητές του υπήρξαν αντάξιοί του. Νεαροί άνδρες και αμούστακα παιδιά, οι οποίοι αφού επέλεξαν τον αγώνα της αξιοπρέπειας και ουχί των χρημάτων, πήραν την ανηφοριά αναζητώντας τη Λευτεριά και γι’ αυτήν πολέμησαν τους κατακτητές μέσα από τα κρησφύγετα του Μαχαιρά και αντιλάλησαν ξανά τα διάσελα της ιερής Ελληνικής γης από το «Μολών Λαβέ» των προγόνων μας.
Ο αγώνας απέβη νικηφόρος.
Το ομολογούν οι ίδιοι οι Εγγλέζοι. Και τούτο παρά την υπονόμευση του, από το δίδυμο Καραμανλή-Αβέρωφ.
Το δίδυμο αυτό της καταστροφής...
 
http://deltio11.blogspot.com/

Αστυνομικό δελτίο των αλλοδαπών...την μερίδα του λέοντος έχουν οι Αλβανοί κακοποιοι

Αλλοδαπός
Ένας 36χρονος Ρουμάνος συνελήφθη από αστυνομικούς χθες το μεσημέρι, στην Πύλη Τρικάλων, καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Αρχών της γειτονικής χώρας.
Ο 36χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού.


 Αλβανοί
Πλήρως εξοπλισμένη ήταν η σπείρα Αλβανών διαρρηκτών που δρούσε στην περιοχή της Κορίνθου.
Αστυνομικοί, αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν, έστησαν ενέδρα και κατάφεραν να συλλάβουν δύο αλβανούς, ηλικίας 22 και 46 ετών, οι οποίοι, μαζί με άλλους συνεργούς τους που διαφεύγουν τη σύλληψη, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν κλοπές σε διάφορες περιοχές του Νομού Κορινθίας.
Σ’ έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σωρεία κλοπιμαίων, πυροβόλα όπλα, διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικά μέσα ενδοεπικοινωνίας και διάφορες ηλεκτρονικές - οικιακές συσκευές.
Προανάκριση ενεργεί το αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Κορίνθου.


Πάλι Αλβανοί
Τουλάχιστον 70 διαρρήξεις σε σπίτια περιμετρικά της Θεσσαλονίκης εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι έχει διαπράξει το τελευταίο πεντάμηνο η 10μελης σπείρα Αλβανών!
Ωστόσο, μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 30 διαρρήξεις σε κατοικίες περιμετρικά της συμπρωτεύουσας, σε Πανόραμα, Ωραιόκαστρο, Πεύκα, Χαλκηδόνα, Καλοχώρι.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τα τέσσερα μέλη της σπείρας, ηλικίας από 19 έως 34 ετών, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι έξι, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις Αρχές.
Το χαρακτηριστικό της συμμορίας είναι ότι έμπαινε στα σπίτια τις βραδινές ώρες, την ώρα που οι ένοικοι κοιμόντουσαν και διέφευγαν χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. Οι δράστες «εξαφάνιζαν» οποιοδήποτε αντικείμενο μπορούσαν να πουλήσουν στη μαύρη αγορά. Από ηλεκτρονικά είδη, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, ρούχα, μέχρι χρήματα και αυτοκίνητα. Συνολικά είχαν κλέψει οκτώ επιβατικά οχήματα που ανήκαν σε ενοίκους των σπιτιών που «άνοιγαν». Και τα οκτώ εντοπίστηκαν από τις Αρχές και επιστράφηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.


 Και ξανά Αλβανοί
Οι κακοποιοί δεν είναι επιλεκτικοί, καθώς ακόμα και γραφείο τελετών βρέθηκε στο στόχαστρό τους. Συγκεκριμένα, δύο άγνωστοι εισέβαλαν χθες βράδυ σε γραφείο τελετών, το οποίο βρίσκεται στον κεντρικότερο δρόμο του Ζωγράφου, επί της οδού Παπαδιαμαντοπούλου 34.
Οι δράστες με την απειλή όπλου απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη του να τους παραδώσει όσα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα είχε.
Σοκαρισμένος αυτός υπάκουσε και τους έδωσε το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο τους ενημέρωσε ότι δεν είχε χρήματα μαζί του.
Οι άγνωστοι πήραν το τηλέφωνο και τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με το θύμα οι δράστες ήταν αλλοδαποί
Στην συγκεκριμένη περιοχή η δράση των Αλβανών κακοποιών είναι αυξημένη

Και άλλος αλλοδαπός
Ένας 30χρονος αλλοδαπός επιβιβάστηκε στις 3 τα ξημερώματα ως πελάτης σε ταξί, επί της οδού Λιοσίων 219 στην Αθήνα, όμως στη συνέχεια αποπειράθηκε να ληστέψει τον οδηγό.

Ο αλλοδαπός χτύπησε τον ταξιτζή και προσπάθησε να του αφαιρέσει χρήματα, όμως ο τελευταίος αντιστάθηκε και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Αποτέλεσμα ήταν η σύλληψη του 30χρονου δράστη.

Αυτοί είναι άραβες Αλγερινοί ή Μαροκινοί
 Ένας νεαρός δέχθηκε επίθεση από δύο αλλοδαπούς, χθες το βράδυ στις 8, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γιατράκου.
Οι κακοποιοί τον χτύπησαν έως ότου τον ακινητοποιήσουν, και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, ένα χρυσό σταυρό και το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το ποσό των 500 ευρώ.

Και τελειώνουμε  πάλι με Αλβανούς
Με ορμητήριο την Αλίαρτο της Βοιωτίας δρούσε ομάδα Αλβανών, οι οποίοι είχαν εξειδικευθεί σε ληστείες τραπεζών. Οι δράστες έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας σήμερα το πρωί.
Ειδικότερα, σε έναν συνηθισμένο έλεγχο από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λειβαδιάς, συνελήφθησαν εφτά Αλβανοί και...
προσήχθησαν στο τμήμα γιατί δεν είχαν τα νόμιμα έγγραφα. Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψαν στοιχεία για πιθανή εμπλοκή τους ακόμη και σε ληστείες. Λίγο αργότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, στα πρόσωπα των συλληφθέντων αναγνωρίστηκαν οι ληστές των δύο υποκαταστημάτων τραπεζών στη Μαλεσίνα, μιας τράπεζας στον Ορχόμενο και οι δράστες ληστείας σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα, στην Ξηρονομή.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ληστείες στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας, όπου μέσα σε δέκα λεπτά λήστεψαν δύο τράπεζες οι δράστες είχαν διαφύγει προς την περιοχή της Αλιάρτου, έχοντας ξεφύγει από μπλόκα αστυνομικών. Μετά τη ληστεία στον Ορχομενό εντάθηκαν οι περιπολίες των αστυνομικών και οι έλεγχοι για τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής των αλλοδαπών. Σε ένα τέτοιο τυχαίο μπλόκο οι αστυνομικοί έπεσαν στους άγνωστους δράστες των ληστειών. Σε έρευνες που έκαναν στα καταλύματα τους στον Αλίαρτο της Βοιωτίας εντόπισαν και ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.
Πάντως, οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες διερευνώνται, και συνεχίζουν την προανάκριση, χωρίς, ωστόσο, ως στιγμής να έχουν κάνει επίσημες ανακοινώσεις.


 Αλβανοί
Από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους οι έμποροι ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί είχαν όμως όπως φαίνεται καλές πληροφορίες και έτσι τους έστησαν παγίδα.
Ένας αστυνομικός από την Πάτρα προσποιήθηκε τον έμπορο. Έκλεισε συμφωνία με τους Αλβανούς κακοποιούς και τους έδωσε ραντεβού σε καφετέρια της Αθήνας για να του παραδώσουν τα ναρκωτικά.
Η συμφωνία είχε κλειστεί στα 15.000 ευρώ για δέκα κιλά χασίς. Μόλις οι δύο αλλοδαποί κάθισαν στο τραπέζι ο αστυνομικός που προσποιούνταν τον έμπορο ζήτησε να δει την “πραμάτεια”.
Όταν είδε πως είχαν μαζί τους τα ναρκωτικά ειδοποίησε τους συναδέλφους του που εισέβαλαν στην καφετέρια και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι κακοποιοί τους πέρασαν χειροπέδες.

ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Για την χτεσινή σκούπα σας ενημερώσαμε την ώρα που η αστυνομία την τελείωσε χθες το βράδυ.
Και όπως σας αποκάλυψα,οι σκούπες αυτές είναι για να μαζεύουν χρήματα.
Την μια μέρα πιάνουν τις ιερόδουλες,την άλλη είναι έξω και μάλιστα στο ίδιο σημείο που το έκλεισαν και καλά επειδή είναι παράνομος οίκος ανοχής.
Για να δείτε πόσο υποκρισία υπάρχει θα σας πω και κάτι τελευταίο.Μεγάλη Τρίτη και Τετάρτη είχαν απεργία οι δικηγόροι.Η σκούπα έγινε Μ.Τετάρτη βράδυ για να πάνε την επομένη το πρωί οι δικηγόροι που είχαν τελειώσει την απεργία τους και τα δικαστήρια άνοιξαν,να τις βγάλουν πληρώνοντας το πρόστιμο...

“Σκούπα” έκανε το τμήμα Ηθών στην πλατεία Ομονοίας που εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε μια απ' τις μεγαλύτερες “πιάτσες” πορνείας

Με μια διπλή επιχείρηση οι αστυνομικοί πρώτα κύκλωσαν την πλατεία συλλαμβάνοντας είκοσι γυναίκες και έξι άνδρες που εκδίδονταν και στη συνέχεια πήγαν σε έναν από τους κοντινούς κάθετους δρόμους όπου είχαν πληροφορίες ότι λειτουργεί οίκος ανοχής χωρίς τη σχετική άδεια.
Εκεί οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις αλλοδαπές που εκδίδονταν, την υπεύθυνη του οίκου και έναν άνδρα.

Το φαινόμενο πάντως με γυναίκες όλων των ηλικιών να κυκλοφορούν ημίγυμνες στα πέριξ της Ομόνοιας και να βγαίνουν στη μέση του δρόμου σταματώντας ακόμη και αυτοκίνητα εν κινήσει δεν είναι σημερινό, ούτε φαίνεται να αντιμετωπίζεται με τις γνωστές “σκούπες”.

Απείλησαν με όπλο πελάτες και υπαλλήλους super market

Δυο πανομοιότυπες ληστείες μέσα σε μισή ώρα έγιναν σε δυο περιοχές της Αθήνας με θύματα πελάτες και υπαλλήλους σε super market

http://www.newsit.gr/files/Image/01-04/resized/SMLHSTEIA_531_355.jpgΣτο Χαϊδάρι στην οδό Αγίας Παρασκευής ο ληστής μάλλον περίμενε να... γεμίσουν τα ταμεία και έτσι επέλεξε να εισβάλει στο super market λίγο πριν τις οκτώ και μισή.

Μπήκε σαν... κύριος, στάθηκε πλάι στα ταμεία και έβγαλε το όπλο του. Οι πελάτες και οι τέσσερις υπάλληλοι που ήταν σε απόσταση αναπνοής δίπλα του πάγωσαν.

Ο ληστής ζήτησε από τους πελάτες να πέσουν στο πάτωμα και στη συνέχεια στράφηκε προς τις ταμίες, άρπαξε μια σακούλα του super market και τους ζήτησε να να αδειάσουν τα ταμεία.

Όπως περιέγραψαν οι τέσσερις υπάλληλοι στους αστυνομικούς ο άνδρας ήταν ψυχρός. Στάθηκε πάνω από την καθεμιά τους προτείνοντας το όπλο και περίμενε να ρίξουν μέσα στη σακούλα τα χρήματα...

Μέσα σε τρία λεπτά και πριν προλάβει ο υπεύθυνος του καταστήματος να ειδοποιήσει την αστυνομία ο ληστής εξαφανίστηκε.

 
Μισή ώρα αργότερα το ίδιο σκηνικό στήθηκε και σε ένα super market της Καλλιθέας στην οδό Αριστείδου.

Ο ληστής εισέβαλε με το όπλο στο χέρι, πήγε πάνω από την ταμία, την κόλλησε το όπλο στο κεφάλι και τις ζήτησε τα χρήματα.

Η γυναίκα υπάκουσε, ο δράστης άρπαξε τα χρήματα και έφυγε τρέχοντας πριν ειδοποιηθεί η αστυνομία.
 
newsit

Επίθεση αλλοδαπών σε Έλληνα στο Μεταξουργείο,του πήραν μέχρι και τον σταυρό που φορούσε

Άκρως επικίνδυνο είναι πλέον το να κυκλοφορεί κανείς, ακόμα και νωρίς το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της έξαρσης της εγκληματικότητας. Ένας νεαρός δέχθηκε επίθεση από δύο αλλοδαπούς χθες το βράδυ στις 8, ενώ βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου και Γιατράκου.

Οι κακοποιοί τον χτύπησαν έως ότου τον ακινητοποιήσουν, και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο, ένα χρυσό σταυρό και το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε το ποσό των 500 ευρώ.
Τον άφησαν να τους προσπεράσει και τότε του επιτέθηκαν από πίσω και τον χτύπησαν στο κεφάλι.

Ο άνδρας έπεσε στο δρόμο. Οι δυο ληστές του άρπαξαν το πορτοφόλι που περιείχε 500 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο ένας από τους δράστες όμως παρατήρησε ότι το θύμα φορούσε έναν χρυσό Σταυρό και δεν δίστασε να τον τραβήξει από το λαιμό του, να κόψει την αλυσίδα και να τον πάρει.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΟΝΝΕΔ - ΔΗΛΩΣΗ ΑΞΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο νέος θάνατος ενός 15χρονου Αφγανού μετανάστη από την βόμβα αμετανόητων τρομοκρατών συγκλόνισε για ακόμα μια φορά το Πανελλήνιο.
Η Ελλάδα, μία από τις τελευταίες ανεπτυγμένες χώρες που εξακολουθεί να έχει ανοικτά ζητήματα με την τρομοκρατία, παρακολουθεί εδώ και πολλές δεκαετίες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, με τους στόχους τους να πληθαίνουν, την παρουσία τους να επιτείνεται και την δράση τους να αναπτύσσεται.
Η ολοένα και διευρυνόμενη παρουσία τους οφείλεται στην πολιτική κάλυψη από συγκεκριμένους χώρους των τρομοκρατικών ενεργειών, την πρόσδοση ενός άλλοθι στην δήθεν ευγενή δράση τους, την αντιμετώπισή τους με ωχαδερφισμό και παθητικότητα.
Ήρθε η ώρα οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιδράσουν, να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή βίας, από όπου και αυτή αν προέρχεται, είτε από σφαίρες αστυνομικών, είτε από βόμβες τρομοκρατών. Κύριο μέλημα της δημοκρατίας είναι η διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης. Κύριο χαρακτηριστικό μιας ευνομούμενης κοινωνίας είναι η συμμόρφωση όλων με το Σύνταγμα και τους νόμους.
Εμείς στην Κίνηση Ανανέωσης, νέοι άνθρωποι, απαλλαγμένοι από ιδεοληψίες και αναχρονιστικά στερεότυπα, εκφραστές της φιλελεύθερης νεολαίας, δεν θέλουμε να δούμε περισσότερα θύματα, δεν θέλουμε να δούμε άλλο αίμα νέων ανθρώπων να χύνεται στο βωμό της αυθαιρεσίας και της ανομίας, προερχόμενη είτε από επίσημα είτε από ανεπίσημα χέρια.
Θα σταθούμε ενάντια σε κάθε τέτοια λογική, θα καταδικάσουμε με παρρησία κάθε νοσηρό φαινόμενο, με πίστη στις αρχές της δημοκρατίας και της ισονομίας.
Γιατί όλοι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, όσο αυτονόητο και αν θα έπρεπε να ήταν αυτό στην Ελλάδα του σήμερα.
Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στην οικογένεια του νέου θύματος της τρομοκρατίας, όπως και σε όλους τους παθόντες ως σήμερα. 
Με εκτίμηση,
Κίνηση Ανανέωσης ΟΝΝΕΔ-ΑΞΙΩΤΗΣ

Opening του Balux Revival,αυτό το Σάββατο

    BALUX
    Club- Restaurant
       Παραλία Αστέρα Γλυφάδας 
Οι  μαγικές καλοκαιρινές νύχτες συνεχίζονται
στο πιο αγαπημένο  club της Αθήνας  
OPENING: Μ.ΣΑΒΒΑΤΟ (3 Απριλίου)
Είναι γεγονός!
 Το  πιο hot club της παραλιακής για ένα ακόμα καλοκαίρι προκαλεί αίσθηση στην καλοκαιρινή ζωή της Αθήνας και…χαρίζει τις πιο αξέχαστες καλοκαιρινές σας αναμνήσεις!
Το  BALUX club-Restaurant  φέτος συνεχίζει τη λειτουργία του στο χώρο της πισίνας και αποτελεί την πιο στυλιστική πρόταση του καλοκαιριού. 
Ο χώρος  είναι γνωστός και αγαπητός σε όλους για τη  μοναδικότητά του.
Φέτος, η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο επιβλητική με τον πλήρως ανακαινισμένο χώρο δίπλα στην πισίνα, ειδικά διαμορφωμένο με επίπεδα και με μοναδική θέα στη θάλασσα.

Στο χώρο του club θα λειτουργήσει επίσης από μέσα Μαϊου εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα,  για μία βραδιά που ξεκινάει πιο χαλαρά με φαγητό και, καθώς ή ώρα περνάει, συνεχίζεται σε πιο up ρυθμούς συνοδευόμενο πάντα από τα περίφημα Balux cocktails.  
Aπο 5 Μαιου και κάθε Τετάρτη το Balux συνεργάζεται με το Mad στην ζωντανή εμφάνιση διαφόρων Ελλήνων  καλλιτεχνών  αλλά και συγκροτημάτων.
Από 6 Μαϊου και κάθε Πέμπτη το Balux  συνεχίζει την παράδοση φιλοξενώντας στα decks του τα μεγαλύτερα ονόματα της house σκηνής.
Κάθε  Παρασκευή και  Σάββατο η πιο… ψαγμένη μουσική της πόλης με τους
dj Dim trik και dj Jojo. 
Η πραγματική διασκέδαση είναι γεγονός στο
BALUX CLUB!

Ημέρες  Λειτουργίας: Τετάρτη με Σάββατο
Τιμή  εισόδου: 15 ευρώ με ποτό
Τιμή  φιάλης: 110 ευρώ 
Τηλέφωνο  κρατήσεων 210.8941620
Διεύθυνση Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου Β58, εντός Αστέρα Γλυφάδας.

Για όλα αυτά που μας είχε προειδοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης το 2008,μόλις άρχισαν να συμβαίνουνΚλείνω με ένα απόσπασμα από άλλη μια παρέμβαση του στις 21.9.09
Παρέμβαση Μίκη Θεοδωράκη - Το χρήμα και η θεοποίησή του
Όσο για την Ελλάδα, έχει συσσωρευμένο πολιτισμό (κάθε είδους), ικανό να «θρέψει» δέκα γενιές. Εκείνο που μας λείπει είναι η Παιδεία, η αυτοεκτίμηση και η γνώση και προβολή του κάθε καλού και της κάθε αξίας που διαθέτει η χώρα μας. Και ας μην ξεχνάμε ότι κυριαρχούν δυστυχώς δυνάμεις που συστηματικά μποϋκοτάρουν ο,τιδήποτε είναι ελληνικό. Ιδιαίτερα στους ευαίσθητους τομείς της Ιστορίας του Πνεύματος και της Τέχνης. Αρχής γενομένης από την ίδια την Πολιτεία, που αγνοεί -αν δεν περιφρονεί- κάθε ελληνικό στοιχείο είτε είναι ιστορική παράδοση (ιδιαίτερα πολιτιστική) είτε ατομική δημιουργία στους τομείς της επιστήμης ή -προ παντός-του Πνεύματος και της Τέχνης.

Αυτό φαίνεται εξ άλλου από τις κρατικές δαπάνες που δίδονται κάθε χρόνο από τους ίδιους, στους ίδιους..Αυτό το αλισβερίσι, υπήρξε έργο της ελληνικής ολιγαρχίας απʼ τις αρχές του αιώνα μας και συνεχίζεται από όλες τις Κυβερνήσεις όλων των παρατάξεων.

Τώρα δε μετά τον Κίσσινγκερ που διέταξε από το 1974: «Καταστρέψτε το σύγχρονο ζωντανό ελληνικό πολιτισμό», τα χιλιάδες «αμερικανάκια», τα τοποθετημένα σε θέσεις κλειδιά (ραδιόφωνο, τηλεόραση και τα ελεγχόμενα από το Κράτος και τους ολιγάρχες ιδρύματα) έχουν φιμώσει από καιρό όλες τις δημιουργικές φωνές που δεν εννοούν να υποταχτούν στον ψυχοφθόρο,ξενόφερτο,καταναλωτικό αμοραλισμό της εποχής μας..

Μίκης Θεοδωράκης

Breaking NEWS

 
Copyright © 2014 Eglimatikotita.gr
Design by FBTemplates | BTT