Έν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ ολόκληρος ο ελληνικός λαός στενάζει από τα εισπρακτικά μέτρα της κυβέρνησης, σχεδόν κανείς δεν τολμά να φέρει ορισμένα θέματα - ταμπού στην επικαιρότητα.
Κάτι τέτοιο όμως έκανε ο Κυριακός Βελόπουλος, με ερώτησή του στην ελληνική Βουλή. Το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι αρκούντως σημαντικό. Το κόστος που έχουν για την ελληνική οικονομία οι λαθρομετανάστες, έστω και μόνο όσον αφορά στην πολύμηνη πολλές φορές κρατησή τους, σε τμήματα ή στρατόπεδα υποδοχής μεταναστών. Όπως αναφέρει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης "χιλιάδες λαθρομετανάστες, που κάθε χρόνο, συλλαμβάνονται και κρατούνται στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, όχι μόνον των Αθηνών αλλά και πολλών ακριτικών νομών και νήσων, παραμένουν σε αναμονή, άλλοτε πολυήμερη, συνηθέστερα όμως, πολύμηνη, περιμένοντας την σχετική απόφαση απελάσεως ή μη. Για την "διαμονή" τους αυτή, επιβαρύνονται οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις που επιφορτίζονται με όλα τα απαιτούμενα έξοδα, έως την στιγμή μεταφοράς του ή απελάσεώς τους". Ρωτά λοιπόν τον αρμόδιο υπουργό κ. Παπουτσή ποιό είναι το συνολικό κόστος που επιβαρύνει το υπουργείο από την φιλοξενία όλου αυτού του αριθμού μεταναστών.
Όσο και να είναι, θα απαντήσουμε εμείς στον Βελόπουλο, είναι απλά ένα μικρό ποσοστό του συνολικού κόστους της παρουσίας λαθρομεταναστών στην χώρα μας. Ιδιαίτερα όσον αφορά στο Σύστημα Υγείας, στο οποίο οι λαθρομετανάστες επιφέρουν ένα αβάσταχτο κόστος, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σύμφωνα με το νόμο δικαιούνται δωρεάν περίθαλψης στα ελληνικά νοσοκομεία. Και δεν μιλάμε μόνο για Αφρικανούς ή Ασιάτες αλλά και για κάτοικους γειτονικών χωρών, οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι την Ελλάδα, για να νοσηλευθούν στα ελληνικά νοσοκομεία, τα οποία με τον ιδρώτα τους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και στα οποία πολλές φορές έχουν περιορισμένη πρόσβαση, λόγω του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών.
Και να ήταν μόνο εκεί το ζήτημα; Κάθε τομέας της ελληνικής οικονομίας, βουλιάζει υπό το βάρος δύο περίπου εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, οι οποίοι αντίθετα με τα όσα λέγονται καθόλου δεν βοηθούν στην οικονομία της χώρας, αλλά αντίθετα απομυζούν ένα ήδη χρεοκοπημένο σύστημα. Αυτή είναι η αλήθεια, κύριε Βελόπουλε. Καλά κάνετε και ξεκινάτε από τα αστυνομικά τμήματα, αλλά καλό θα ήταν να προχωρήσετε και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
http://www.elkosmos.gr/

























