Header Ads

Πως φτιάχτηκε η τούρκικη σημαία?..Τι σημαίνει η λέξη Γιουνάν?
Αν δεν ξέρετε, ορίστε η απάντηση:
Μάθημα Ιστορίας 1

Η Τούρκικη σημαία, και το αντίστοιχο "εθνικό σύμβολο" των Τούρκων, προέρχεται από ένα σύμβολο του Βυζαντίου, αλλά της αρχαιοελληνικής πόλης Βυζάντιον, που υπήρχε στην θέση της Κωνσταντινούπολης.Αυτό το σήμα, που είναι πανάρχαιο και απαντάται ως λατρευτικό σύμβολο της θεάς Εκάβης, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου όταν ο Φίλιππος, πατέρας του Μεγαλέξανδρου, προσπάθησε να καταλάβει αυτή την πόλη, και μια νύχτα με συννεφιά, έστειλε πολεμιστές (σαν καταδρομική επιχείρηση) να περάσουν τα τείχη, για να αλώσουν την πόλη.

Ξαφνικά, εμφανίστηκε το φεγγάρι, οι εισβολείς έγιναν αντιληπτοί, και αποκρούστηκε η επίθεση.... Από τότε, και επειδή θεωρήθηκε ως θεϊκή βοήθεια προς την πόλη, έγινε σύμβολο της πόλης του Βυζαντίου.

Από εκεί έμεινε ως σύμβολο παραδοσιακά και στην Κωνσταντινούπολη, το βρήκε και ο Μωχάμεντ ο πορθητής (και οι επόμενοί του), και όπως χρησιμοποίησε τα πάντα που βρήκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, για να δώσει αυτοκρατορική χροιά στην πλιατσικολογική Οθωμανική κατάκτηση, το έκανε ένα σύμβολο της Οθωμανικής κυριαρχίας, και έτσι έμεινε ως μουσουλμανικό σύμβολο....

Η διπλανή φωτογραφία είναι από ένα κέρμα των Βυζαντίων και αν θα προσέξετε, το γράφει: ΒΥΖΑΝΤΙΩΝ

Αν ξέραμε την ιστορία μας, τουλάχιστον δεν θα ανεχόμασταν τα σημερινά ξεφτιλίκια...

Θα είχαμε τις απαιτούμενες απαντήσεις για όλες αυτές τις μα..... ..που μας σερβίρουν καθημερινά...


Μάθημα Ιστορίας 2

Όσοι γνωρίζουν τουρκικά ή έχουν επαφές με Τούρκους, ας τους ενημερώσουν!...

Να τους κάνουν επίσης γνωστό ότι, ενώ μας αποκαλούν Γιουνάνηδες (δηλαδή, Ίωνες) εξακολουθούν να κατέχουν την Ιωνία!!!!!


Αξίζει να το διαδώσετε!!!!!!!!!!!

18 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/02/2011 7:06 μ.μ.

  Μεσα στις τοσες βλακειες που γραφουν διαφοροι ,διαβασα κι'αυτα τα μικρα διαμαντια και πραγματικα το χαρηκα κι'ενοιωσα περηφανη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα η Τουρκική Σημαία αυτής της μορφής προϋπήρχε του Μωάμεθ κατά 200 χρόνια, πως θα μπορούσε να την είχε βρει στην Κων/λη;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/03/2015 2:53 μ.μ.

   ελα μωρέ κολλάς και εσυ σε λεπτομέρειες.....

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος12/03/2011 6:20 μ.μ.

  Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος12/07/2011 11:34 μ.μ.

  Και Ισταμπουλ σημαινει ης την πολη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μια διόρθωση. Η ημισέληνος προυπήρχε από την Εποχή του "Προφήτη" Μωάμεθ που την καθιέρωσε ως σύμβολο του Ισλαμ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος11/03/2015 2:53 μ.μ.

   πολύ διαβασμένος είσαι για αυτό το site

   Διαγραφή
  2. Ποτέ ο προφήτης Μουχάμμεντ (σαλλαλλάχου αλέιχι ουά σαλάμ) δεν καθιέρωσε την ημισέληνο ως σύμβολο του Ισλάμ. Σύμβολο του Ισλάμ είναι μόνο η φράση "Λα ιλάχα ίλλα ΑΛΛΑΧ, Μουχάμμεντ-ουν Ρασούλουλλάχ" με αραβικά γράμματα.

   Διαγραφή
 6. Ανώνυμος12/09/2011 1:52 π.μ.

  Επίσης, η θεά δεν λέγεται Εκάβη, (σύζυγος του Πριάμου της Τροίας), αλλά ΕΚΑΤΗ και συμβόλιζε τη "μαύρη" όψη του φεγγαριού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος1/28/2012 4:35 μ.μ.

  Πέρα από την προχειρότητα με την οποία είναι γραμμένο το παραπάνω κείμενο , για παράδειγμα η αναφερόμενη θεά είναι σαφώς η Εκάτη[χθόνια,σεληνιακή,δεισιδαιμονική
  θεότητα]και όχι η Εκάβη, αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πάνω εκδοχή είναι μια πιθανή ερμηνεία ανάμεσα σε πολλές για την προέλευση της τουρκικής σημαίας.
  Μια πιο προσεκτική και απαλλαγμένη από εθνικιστικά στερεότυπα ματιά της ιστορίας οδηγεί συνήθως σε πιο ασφαλή συμπεράσματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος1/28/2012 4:54 μ.μ.

  Πέρα από την προχειρότητα με την οποία είναι γραμμένο το παραπάνω κείμενο , για παράδειγμα η θεά είναι ΕΚΑΤΗ [ θεά σεληνιακή, μαγική, δεισιδαιμονική ] και όχι φυσικά Εκάβη αξίζει να σημειωθεί ότι η πιο πάνω εκδοχή είναι ΠΙΘΑΝΗ ερμηνεία από τις πολλές που σχετίζονται με την προέλευση της τούρκικης σημαίας. Ακόμα μια πιο προσεκτική και απαλλαγμένη από εθνικιστικά στερεότυπα ματιά οδηγεί σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος4/12/2013 12:55 π.μ.

  Έστω ότι προέρχεται από το Βυζάντιο το σύμβολο. Σημαίνει κάτι ουσιαστικό για μας αυτό? Δεν έχει η Ελλάδα τα πολιτιστικά copyrights όσο και αν το θέλουν μερικοί...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Η τωρινή κόκκινη τουρκική σημαία με το άστρο είναι ανακάλυψη του 1844. Πριν υπήρχε στο οθωμανικό χαλιφάτο του 1793. Πιο πριν και μέχρι το 1453 η οθωμανική σημαία ήταν μόνο το μισοφέγγαρο σε διάφορες παραλλαγές Πριν το 1453, το μισοφέγγαρο δεν υπήρχε ως σύμβολο στους Οθωμανούς. Λέγεται ότι ο Οσμάν Α΄ ή ο Οσμάν Γαζή, ήταν αυτός που πρωτοέφερε το σύμβολο στους Τούρκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Επειδή κατέχω την αραβική γλώσσα, η λέξη ΓΙΟΥΝΑΝ ειναι Ελλάδα, στην αραβική γλώσσα λέγετε ΛΙΟΥΝΑΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατι δεν ταιριαζει....ο Φιλιππος ποτε πηγε στην.....Κωνσταντινουπολη.Σαν ανεκδοτο των Σκοπιανων μοιαζει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος10/28/2016 1:16 π.μ.

  Καλό θα ήταν να αναφερθεί η πηγή του άρθρου και των φωτογραφιών : Περιοδικό ΙΧΩΡ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.