Header Ads

"Επανάσταση" των Αγιορειτών κατά της ελληνικής διοίκησης...

"Eπανάσταση" κατά της ελληνικής διοίκησης από τους Αγιορείτες μοναχούς, σημειώθηκε πριν λίγο όταν η η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους απέστειλε οξεία επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Δήμα, καθ' ύλην αρμόδιο για θέματα της Αθωνικής Πολιτείας, και διαμαρτύρονται για τον τρόπο με τον οποίο .....
εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπαιδίου Εφραίμ.

Όταν ξεσηκώνονται και οι Αγιορείτες μοναχοί, κατά νης ελληνικής Πολιτείας, πόσο πιο κάτω να πάει αυτή η χώρα;

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και υπογραμμίζει πως το Άγιον Όρος έζησε "πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις στην ιστορία, την ιερότητα και τον ησυχαστικό χαρακτήρα του".
Η Ιερά Κοινότητα ζητεί την παρέμβαση του επόπτη υπουργού προς τις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή στο μέλλον τέτοιων θλιβερών, όπως τα χαρακτηρίζει, γεγονότων αλλά και για την πιστή τήρηση σε παρόμοιες περιπτώσεις των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη.

Ειδικότερα, επ' αυτού σημειώνει ότι κατά την εκτέλεση τόσο σοβαρών και ευαίσθητων αποφάσεων πρέπει να παρίσταται και ο διοικητής του Αγίου Όρους, ώστε από κοινού με την Ιερά Κοινότητα και την Ιερά Επιστασία να φροντίζει για τον σεβασμό της μοναχικής ιδιότητας και την αποφυγή της διαπόμπευσης και εξευτελισμού του προσώπου, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει, τον σκανδαλισμό και τον διχασμό της κοινής γνώμης

Κατ'αρχήν το γεγονός αυτό καθ'εαυτό είναι πραγματικά πρωτοφανές γιατί για πρώτη φορά οι Αγιορείτες τονίζουν τον αυτοδιοικούμενο χαρακτήρα τους απέναντι στο ελληνικό κράτος. Καθιστούν, δηλαδή σαφές, με ένα τρόπο που μόνο προβλήματα μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον ότι "Το Άγιο Όρος δεν είναι ελληνικό"...
defencenet.gr

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/30/2011 10:54 μ.μ.

  ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΤΑ BLOGS- ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ-ΠΟΥ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ.ΕΦΟΣΟΝ ΟΜΩΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ!!!!!ΚΑΛΩ ΤΗΝ EGLIMATIKOTITA ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ BLOGS ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/30/2011 11:06 μ.μ.

  ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΡΩΣΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΕΚΕΙ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Είδατε τι υποδοχή φύλαξαν στον ρασοφόρο, τον Ρασπούτιν ; Ο σκοταδισμός σε πλήρη ανάπτυξη. Όλη η μαυρίλα της εκκλησίας, σε παράταξη. Παπάδες, μοναχοί, μοναχές, τσεμπέρια, γιλέκα, χριστιανούρες, παλιοημερολογήτες, νεοημερολογήτες, και δεν το κακό συναπάντημα. Μόνο Ιεχωβάδες, Μουσουλμάνοι, Μορμόνοι και Κουακέροι, λείπανε. Η εμβέλεια του μυαλού τους, κυμαίνεται μεταξύ ποντικού και κατσαρίδας.
  Κάπου λέει πως ο φανατισμός είναι η μοναδική μορφή θέλησης, που μπορείς να εμφυσήσεις σε άτομα δειλά, αμόρφωτα, και ηττοπαθή.
  Δύστυχα χριστιανάκια είσαστε για λύπηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα ήθελα να απαντήσω στον Αργοναύτη ότι ειναι εξαιρετικά μπερδεμένος και γεμάτος προκαταλήψεις για τον Χριστιανισμό όπως πολλοί ημιμαθείς νεοέλληνες.

  Έχω να πώ επίσις στον αγαπητό ότι αν και είμαι στο τρίτο πτυχίο μου, μεταξύ αυτών και η Αρχαιολογία και Εξελικτική Ανθρωπολογία, και μόλις 27 ετών, ζώντας στην Αγγλία και έχοντας παρακολουθήσει όλες τις απόψεις και θεωρίες περι αθεΐας, παραμένω και επιστήμονας και σθεναρά Ρωμαιοκαθολικός και Έλληνας.

  Όσο για τους Κουάκερους μάλλον, μάλλον δεν ξέρει αρκετά ο Αργοναύτης διότι πρόκειται για αρκετά πολιτισμένη και φιλελεύθερη Χριστιανική κοινότητα. Ποιός είναι ακριβώς για λύπηση δεν είμαι σίγουρος αγαπητέ Αργοναύτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.