Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Αντιδρούν τα ΜΑΤ για την Κερατέα – Ετοιμάζουν στάση;

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, τα ΜΑΤ απέκλεισαν την υπηρεσία τους μεταξύ 1 με 2 το μεσημέρι και η αντίδραση τους σχετίζεται με δύο φλέγοντα για τους ίδιους ζητήματα.

Τα ΜΑΤ στασιάζουν για την Κερατέα! Λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του newsit για τις αναλύσεις των στελεχών της αστυνομίας σχετικά με το αδιέξοδο που οδηγείται η αστυνομία και τη διαφαινόμενη προοπτική ήττας στα πεδία των μαχών, οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, η μία πλευρά δηλαδή των πρωταγωνιστών της έντασης, με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια αυτοδιαχείρισης ενός προβλήματος, έκλεισαν συμβολικά για μία ώρα την πρόσβαση στην … έδρα της υπηρεσίας τους στο Γουδή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το μέγεθος της απόγνωσης είναι τέτοιο, που δεν αποκλείεται από τους υπηρετούντες και τους εκπροσώπους τους ακόμη και υποβολής μηνύσεων για έκθεση σε κίνδυνο σε βάρος της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, ενώ εξετάζεται επίσης η προοπτική κλιμάκωσης των αντιδράσεων με λευκή απεργία στα γήπεδα.

Όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, τα ΜΑΤ απέκλεισαν την υπηρεσία τους μεταξύ 1 με 2 το μεσημέρι και η αντίδραση τους σχετίζεται με δύο φλέγοντα για τους ίδιους ζητήματα. Το πρώτο είναι η ασφάλεια στα μέτωπα της Κερατέας, με το δεδομένο ότι αφενός οι αντίπαλοι τους χρησιμοποιούν ολοένα περισσότερο εξελιγμένα επιθετικά όπλα με παράλληλη αύξηση του επιπέδου των κινδύνων για σωματική βλάβη ή ακόμη και για ζωή, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα.

Τις προάλλες, αναφέρεται συγκεκριμένα, υπέστησαν εγκαύματα αστυνομικοί και τραυματίστηκαν πολίτες οι οποίοι περίμεναν για μιάμιση ώρα στο δρόμο ένα ασθενοφόρο. “Γίνεται καθημερινά σκοτωμός, λένε χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει ένα ασθενοφόρο, ενώ κανένας σοβαρός λόγος, προσθέτουν, δεν μπορεί να γίνει ακόμα και για στοιχειώδη διοικητική μέριμνα σε ότι αφορά στην προμήθεια και διανομή νερού και σάντουιτς”.

Η δεύτερη κύρια αιτία που προτάσσεται για την πραγματοποίηση της στάσης, είναι οι πάρα πολλές ώρες απασχόλησης μέσα σ’ ένα περιβάλλον διογκωμένων απειλών κι απρόβλεπτων κάθε φορά αντιξοοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό, πέρα της στάσης εργασίας και της κατάληψης της έδρας της υπηρεσίας του και το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων σε υπουργό, υφυπουργό, αρχηγό και υπαρχηγό της αστυνομίας, το προσωπικό των ΜΑΤ προσανατολίζεται σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του, ακόμη και με τυπικού χαρακτήρα φυσική παρουσία στα γήπεδα και διατήρηση διακριτικής απόστασης απ’ όποια εστία επεισοδίων δημιουργηθεί.
newsit

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΑΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ,ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ

Μια φοιτήτρια από την ίδια πόλη αφηγείται:
Είμαι 19 χρονών και φοιτώ σε επαρχιακό Πανεπιστήμιο.
Θα ήθελα να σας μιλήσω για τα προβλήματα που δημιουργούν οι φοιτητές των αριστερών παρατάξεων, για το πώς καταφέρνουν και διαλύσουν κάθε μας φοιτητική συγκέντρωση, για το πώς έχουν δεχθεί στις τάξεις τους αναρχικούς και αλλοδαπούς μετανάστες παιδιά οικονομικών μεταναστών που στην πλειοψηφία τους είναι εξωπανεπιστημιακοί, για το πώς αυτοί οι τελευταίοι καταστρέφουν την περιουσία του Πανεπιστημίου από μίσος προς την Ελλάδα, αλλά θα προτιμήσω να γράψω για το εστιατόριο-ψησταριά που άνοιξε στη γειτονιά μου, σε ένα κεντρικό σημείο που άλλοτε ήταν περιζήτητο για μαγαζί.

Πήγαμε στα εγκαίνια το Νοέμβριο, φάγαμε και ήπιαμε δωρεάν είχε πολύ καλή κουζίνα και ήταν οικογενειακή επιχείρηση. Γονείς νέοι άνθρωποι, στην ηλικία των δικών μου γονιών με τρία παιδιά που βοηθούσαν και τα τρία στο μαγαζί. Επειδή είναι απέναντί από το σπίτι μου, έβλεπα ότι δεν είχε σχεδόν καθόλου δουλειά, αλλά δεν περίμενα και να κλείσει τόσο νωρίς. Έμαθα ότι έκλεισε λόγω έλλειψης πελατείας και λόγω χρεών και ο πατέρας έκανε απόπειρα αυτοκτονίας!

Τον προλάβανε ίσα ίσα και ακόμα νοσηλεύεται. Μπορεί η κατάσταση της υγείας του να μην διατρέχει κίνδυνο αλλά η ψυχική του υγεία έχει κλονιστεί. Έχει πέσει σε κατάθλιψη και αυτό που έμαθα από τη γειτονιά με έκανε να αισθανθώ τύψεις: Ο άνθρωπος τον τελευταίο καιρό έβλεπε τους Αλβανούς ντελιβεράδες να πηγαίνουν πακέτα εκεί γύρω από άλλα μεγάλα και πολύ κεντρικά και ακριβότερα εστιατόρια, πιτσαρίες κλπ. και τον έβγαζε σε κλάμα όσο δεν είχε ο ίδιος δουλειά! Τα εστιατόρια αυτά, επειδή τα γνωρίζω, είναι μέσα στην κεντρική αγορά ή σε σημεία με μεγάλη κίνηση και πολλούς τουρίστες όπως η παλιά πόλη ή το λιμάνι. Επομένως δεν είχαν ανάγκη όπως η οικογενειακή ταβέρνα του ανθρώπου που παρά λίγο να χάσει τη ζωή του από απελπισία.

Έβγαλα ένα συμπέρασμα: όλοι φταίμε για αυτή την κατάντια της Ελλάδας. Αν απαιτούσαμε να μην έρχονται στα σπίτια μας αλλοδαποί, τότε θα προσλάμβαναν Ελληνόπουλα αναγκαστικά. Ξέρετε πόσοι συμφοιτητές μου αναζητούν καιρό μια δουλειά όπως του ντελιβερά και δεν βρίσκουν γιατί έχουν πιάσει τα πόστα αλλοδαποί επειδή τους παίρνουν με λιγότερα χρήματα;

Αν επιλέγαμε να στηρίξουμε τα ελληνικά μαγαζιά της γειτονιάς, θα ήταν καλύτερα για όλους μας, Ειδικά για τον άνθρωπο που είχε το εστιατόριο και δεν απασχολούσε αλλοδαπούς, ήταν άδικο να μην στηριχτεί οικονομικά από όλους μας.
Τις τελευταίες μέρες έχω δει κι άλλα καταστήματα να βάζουν λουκέτο. Καταστήματα σε πολύ καλά σημεία, κοντά σε Δημαρχείο, ΟΤΕ, σχολεία, πλατείες κλπ. Επίσης υπάρχουν μαγαζιά κλειστά από το Σεπτέμβριο που ήρθα και δεν έχουν ακόμα νοικιαστεί. Οι πινακίδες «Ενοικιάζεται για κάθε χρήση» έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

Η σημερινή οικονομική κρίση δεν μας επιτρέπει να βγαίνουμε όσο συχνά έβγαιναν φοιτητές από προηγούμενα χρόνια. Οι έξοδοί μας περιορίστηκαν το Σαββατοκύριακο εκτός από τη λέσχη μέσα στο Πανεπιστήμιο που τρώμε εκεί για μεσημέρι. Έπεισα όμως τους συμφοιτητές μου που κάνουμε και παρέα έξω μαζί, να μην ξαναπάμε σε κατάστημα που απασχολεί αλλοδαπούς ειδικά από τρίτες χώρες. Ας δίνουμε τα λεφτά μας σε συμπατριώτες μας. Αν το κάνουν όλοι αυτό, τότε ένα μέρος από αυτούς τους ανθρώπους που ήρθαν παράνομα στη χώρα μας, ίσως σηκωθεί να φύγει και ανακουφιστούν οι Έλληνες.
Ε. Κ.
Φοιτήτρια

INFOWAR-ΕΛΛΑΔΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ-ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ..(ηχητικό)

http://1.bp.blogspot.com/-akaXQC7xHlc/TZRQrOGm6SI/AAAAAAAAFQ4/dbyn15qWGXU/s400/Flag-Pins-Greece-Argentina.jpgΗ περιγραφή του για το λαό που βγήκε στους δρόμους και ΠΙΑ δεν υποχωρούσε.
Η Αργεντινή που έγινε χώρα του τρίτου κόσμου με κόσμο να αναζητά την τροφή του στα σκουπίδια.
Το κείμενο του Τζόζεφ Στίγκλιτς στην Ουάσιγκτον Ποστ για το ΔΝΤ.
Τι έφερε την καταστροφή στην Αργεντινή;
ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ!
Η ανυποληψία του ΔΝΤ
Η εντολή του ΔΝΤ στην Αργεντινή να ξεπουλήσει σε εξευτελιστικές τιμές κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα.
Τι ρόλο έπαιξαν στο ξεπούλημα τα μέσα ενημέρωσης.
Ο ρόλος των μεγάλων αστέρων.
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ αλήθεια;
Η χαμένη μεταπολίτευση της Αργεντινής.
Ενα κόμμα που είχε παραδοθεί ιδεολογικά στον αντίπαλο-τι μου θυμίζει,τι μου θυμίζει;
Μια ακόμη φαεινή ιδέα που ειχε το ΔΝΤ για την Αργεντινή: η πρόσδεση του νομίσματός της στο δολάριο με αμετάβλητη ισοτιμία.

Βρέθηκαν βιβλία με αναφορές στη σταύρωση του Χριστού(video): "



image
Νέες διαστάσεις για το Θείο Δράμα...


Νέα δεδομένα για τα τελευταία χρόνια του Χριστού πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας μετά από ανακάλυψη 70 μεταλλικών εγχειριδίων με κρυπτογραφημένο υλικό για τη Σταύρωση Του.
Τα μεταλλικά βιβλία βρέθηκαν σε σπηλιά της Ιορδανίας και αναμένεται ότι θα φέρουν στο φως άγνωστες πτυχές των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού.
imageΤο μέγεθος των σελίδων είναι παρόμοιο με πιστωτικής κάρτας και υπάρχουν χαραγμένες εικόνες και σύμβολα, που αναφέρονται στο Μεσσία και ειδικότερα στη Σταύρωση και την Ανάσταση Του. Τα εγχειρίδια είναι δεμένα με μεταλλικό σύρμα, ενώ κάποια από αυτά είναι σφραγισμένα.
«Ίσως είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην ιστορία του Χριστιανισμού», σχολιάζει ο βρετανός καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας των Θρησκειών Ντέιβιντ Έλινγκτον, ενώ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Φίλιπ Ντέιβις, σχολιάζει ότι «ανάμεσα στα περιεχόμενα διακρίνονται εικόνες που δείχνουν τα τείχη μιας πόλης, ένα σταυρό και ένα τάφο. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι πρόκειται για τα Ιεροσόλυμα και τη Σταύρωση του Χριστού». Για να λυθεί το μυστήριο γύρω από το περιεχόμενο των εγχειριδίων χρειάζεται πρώτα να τα δώσει πίσω ένας Ισραηλινός, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι δικά του και της οικογένειάς του εδώ και εκατό χρόνια. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι αποκαλύψεις από τα βιβλία αυτά θα ξεπεράσουν αυτές των 900 χειρογράφων της Νεκρής Θάλασσας που βρέθηκαν το 1947.



http://anti-ntp.blogspot.com/

Τη λειτουργιά 17 νέων μονάδων σχεδιάζει ο ΟΚΑΝΑ

Τη λειτουργία δεκαεπτά νέων μονάδων του ΟΚΑΝΑ για τη χορήγηση υποκατάστατων ουσιών, ανακοίνωσε η πρόεδρος του οργανισμού καταπολέμησης ναρκωτικών, Μένη Μαλλιώρη. Οι δυο από τις συνολικά 17 μονάδες θα είναι στη Θεσσαλονίκη, ενώ στα σχέδια προβλέπεται και η δημιουργία παραρτήματος του κέντρου εκπαίδευσης στελεχών των κέντρων πρόληψης της εξάρτησης από ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη.
Η κ. Μαλλιώρη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη δημοτική ενότητα Συκεών του δήμου Νεάπολης - Συκεών και το κέντρο πρόληψης της εξάρτησης από ναρκωτικά και προαγωγής της Υγείας "Πυξίδα", έκανε γνωστό την δημιουργία των 17 μονάδων του ΟΚΑΝΑ.
Όπως δήλωσε, στον ΟΚΑΝΑ γίνεται αναδιοργάνωση εξαιτίας των προβλημάτων που κληροδότησε η παλιά στη νέα διοίκησή του. Παρόλ’ αυτά φάνηκε αισιόδοξη για την αντιμετώπιση της μεγάλης λίστας αναμονής που αριθμεί σε περισσότερους από 5.000 χρήστες ουσιών.
enet

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η COCA - COLA OYTE ENA EΥΡΩ ΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ;;;

Κερδίζουν "θησαυρούς" επενδύοντας στην χρεοκοπία

Εάν ψάχνετε απαντήσεις για το ποιοι κερδίζουν με τα καταστροφικά σενάρια γύρω από την ελληνική οικονομία δεν έχει να κάνετε τίποτε άλλο από το αναζητήσετε ποίοι και πόσα έχουν «ποντάρει» στα λεγόμενα CDS (credit default swaps). Δηλαδή τα ασφάλιστρα, που διασφαλίζουν του επενδυτές, από τον υποτιθέμενο επενδυτικό κίνδυνο να «τιναχθούν στον αέρα» τα ελληνικά ομόλογα. Από τα ίδια όμως ασφάλιστρα, κατά έναν περίεργο τρόπου, οι ίδιοι επενδυτές επωφελούνται. Υπολογίζεται ότι ποσό πάνω από 7 δις δολ έχει επενδυθεί, από κερδοσκόπους πάνω στην πιθανότητα της ελληνικής χρεοκοπίας. Και πολλοί αυτούς έχουν ήδη εξαπλασιάσει εάν δεν έχουν...
δεκαπλασιάσει τα χρήματά τους από την ραγδαία άνοδο των CDS. Πως γίνεται αυτό; Προσέξτε: Ο μεγάλος «τζόγος» απέναντι στην Ελλάδα Ξεκινάμε με ένα αρνητικό δημοσίευμα για την Ελλάδα ή με έκθεση υποβάθμισης από έναν διεθνή οίκο αξιολόγησης. Το άμεσο αποτέλεσμα από ένα νέο σενάριο χρεοκοπίας ή μια νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομία είναι η εκτόξευση των spread (διαφορά επιτοκίου ελληνικών και γερμανικών ομολόγων). Το σύνηθες παιχνίδι στο spread τους 5ετους ομολόγου γίνεται από τα «χαμηλά»’ των 800 μ.β. στα υψηλά πατώματα των 900 μ.β. Αμέσως- αμέσως αγορές, τράπεζες κλπ. δανείζουν επιχειρήσεις νοικοκυριά, ακόμα και τις ίδιες της τράπεζες με εξοντωτικά επιτόκια. Πρώτο όφελος λοιπόν! Ο κλοιός γίνεται ακόμη πιο ασφυκτικός για την χώρα μας. Μαζί με τα spreads αυξάνονται και τα CDS καθώς μαζί με τα spread αυξάνεται ο κίνδυνος για τα ελληνικά ομόλογα είτε να μην αποπληρωθούν είτε να «κουρευτούν» κ.λ.π. Και εδώ έρχεται η ανάγκη να διατηρούνται τα σενάρια καταστροφολογίας για την Ελλάδα. Άρα λοιπόν, όλο το παιχνίδι παίζεται στο πόσο θα κοστίσει η ασφάλιση του ελληνικού χρέους, ένας δείκτης που ανεβοκατεβαίνει διαρκώς στις διεθνείς αγορές δημιουργώντας τεράστια κέρδη στους επιτήδειους. Ποσά κερδίζουν; Αρκεί να σας δώσουμε μια εικόνα του «δείκτη» Το μέσο ετήσιο κόστος ασφάλισης των ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων για 5 χρόνια έναντι του ενδεχόμενου χρεοκοπίας, μέσω των credit default swaps, ξεπέρασε πρόσφατα το αντίστοιχο κόστος για τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα κατά 496.000 δολάρια ποσό που αποτελεί ρεκόρ. Σημειώνεται ότι η διαφορά ήταν 384.000 δολάρια στις 2 Φεβρουαρίου και 77.000 δολάρια πριν από ένα χρόνο. Και τα μεγάλα κέρδη! Τα CDS δεν «πληρώνουν» τους κατόχους τους μόνο σε περίπτωση στάσης πληρωμών μια χώρας, αλλά σε οποιοδήποτε «πιστωτικό γεγονός» (“credit event”). Και ως πιστωτικό γεγονός θεωρείται, σε αυτή την περίπτωση και η αναδιάρθρωση χρέους, ακόμη και σε εθελοντική βάση. Το πρώτο «τζάκποτ» λοιπόν θα έλθει από τα CDS που θα πρέπει να πληρωθούν, σε περίπτωση επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, ενώ το δεύτερο θα έλθει αν μια κυβέρνηση με μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά υποκύψει στην πίεση για ρύθμιση χρεών με πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία. Ναι λοιπόν ο λόγος για τις υποβαθμίσεις της οικονομίας, τα σενάρια χρεοκοπίας και τις πιέσεις για αποκρατικοποιήσεις «εξπρές».
 

Καταδικάστηκε ο blogger “Hardcoremme” μετά από την μήνυση του διευθυντή ειδήσεων του Mega.


http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/panagiotopoulosxr_mega_2010.jpg?w=178&h=251Ήταν η δεύτερη επιθεση σε blogger από άνθρωπο των μεγάλων ΜΜ”Ε”, μετά την συκοφαντική δίωξη του Press-gr. Δεν είχε πάρει όμως την ίδια δημοσιότητα, αφού ο διαχειριστής του ήταν άγνωστος.

Η άρση του απορρήτου είχε γίνει με την κατηγορία της “προτροπής σε κακουργηματική πράξη”, ώστε να θεωρηθεί κακούργημα και να δοθούν τα στοιχεία του από την Αμερική.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, o blogger έκανε κάτι που πραγματικά μας εξοργίζει. Την επίθεση σε οικογένεια. Όταν έχεις πρόβλημα με κάποιον, δεν αναφέρεις ούτε σύζυγο ούτε παιδιά. Ούτε για πλάκα. Ακόμα και για τον χειρότερο άνθρωπο του πλανήτη.

Βέβαια, όταν κάποιοι μεγαλοδημοσιοκάφροι επιτίθεντο στην οικογένεια του Κώστα Καραμανλή ή έβγαζαν τα παιδιά του Ρουσόπουλου φόρα παρτίδα, δεν υπήρχε η ίδια ευαισθησία. Τέλος πάντων, είπαμε, οι αρχές δεν είναι α λα καρτ.

Σε 14 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή καταδίκασε το Εφετείο τον Μιχ. Παπαδόπουλο, προχθές Τρίτη, που απειλούσε μέσω blog τη ζωή και την ακεραιότητα, τόσο του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου όσο και… της οικογένειάς του. Θυμίζουμε ότι ο 40χρονος άνεργος το καλοκαίρι του 2007 με απειλητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούσε την φυσική εξόντωση του στελέχους του μεγάλου καναλιού, αλλά και του 14χρονου παιδιού του! Με παρέμβαση του επικεφαλής της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μαν. Σφακιανάκη, εντοπίστηκαν τα ίχνη του 40χρονου, συνελήφθη και εν συνεχεία οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη.
ΠΗΓΉ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ...ΟΚΤΩ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ "Ε.Α"

Οκτώ από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους για συμμετοχή στον "Επαναστατικό Αγώνα" παραπέμπει σε δίκη ο Εισαγγελέας Εφετών. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν...

Οκτώ, από τους συνολικά έντεκα κατηγορούμενους παραπέμπει, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών ο Εισαγγελέας Εφετών Απόστ. Μακρόπουλος.
Ο Εισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Νίκος Μαζιώτης, η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, ο Κώστας Γουρνάς, ο Χριστόφορος Κορτέσης, ο Ευάγγελος Σταθόπουλος, ο Σαράντος Νικητόπουλος, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στην υπόθεση και δύο ακόμη κατηγορούμενοι που είναι προσωρινά ελεύθεροι.
Κρίνει επίσης ότι πρέπει να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία τρεις, που περιλαμβάνονται στην δικογραφία κατηγορούμενοι ως μέλη της οργάνωσης.
Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της συγκρότησης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρήξεις και απόπειρας ανθρωποκτονιών κατά συρροή.
Η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" έχει αναλάβει με προκηρύξεις της σωρεία επιθέσεων με κυριότερες την εκτόξευση ρουκέτας στην Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου 2007 και την ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στην οδό Μπουμπουλίνας, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη στις 5 Ιανουαρίου 2009.

Στοιχεία σοκ για την ανεργία των νέων στην Ελλάδα


Στο 9,9% υποχώρησε η ανεργία στην ευρωζώνη το Φεβρουάριο, με την Ελλάδα και την Ισπανία να ανεβάζουν κατά πολύ το μέσο όρο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η ανεργία διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, φθάνοντας στο μονοψήφιο ποσοστό του 9,9%. Η πτώση του ποσοστού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, λόγω και της προσχώρησης της Εσθονίας –με καταγεγραμμένη ανεργία 14,3%- στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
Η τελική εικόνα δείχνει ότι το χάσμα Βορρά και Νότου διευρύνεται τόσο σε επίπεδο ευρωζώνης όσο και σε επίπεδο ΕΕ.
Έτσι, αντίθετη είναι η εικόνα στην Ισπανία και την Ελλάδα, όπου η ανεργία διατηρείται στα υψηλά ποσοστά του 20,4% και 14,1% αντίστοιχα, ενώ στη Γερμανία ο δείκτης περιορίζεται στο 6,8%, στην Αυστρία κατά 4,8% και στην Ολλανδία κατά 4,3%.
Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας σε ετήσια βάση εμφανίζεται στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Βουλγαρία.
Σαρώνει η ανεργία των νέων
Σε πρόβλημα με πανευρωπαϊκές διαστάσεις εξελίσσεται η ανεργία των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών, με το δείκτη να εκτοξεύεται σε ποσοστά άνω του 20% τόσο σε επίπεδο ευρωζώνης όσο και σε επίπεδο ΕΕ, ωστόσο το μεγαλύτερο πλήγμα δέχονται οι χώρες του Νότου.
Στην Ελλάδα, η ανεργία των νέων διαμορφώνεται στο 36,1%, ενώ στην Ισπανία στο 43,5%. Ο δείκτης υποχωρεί στο 7,9% στη Γερμανία, ενώ στην Ολλανδία στο 7,4%.
 newscode.gr

Μήνυση “βόμβα” στον Πασχάλη από την μητέρα του παιδιού του.

http://iparxei-mageia.pblogs.gr/files/88410-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%82.jpgΕπίθεση φαίνεται πως δέχτηκε το παιδί  που έχει αναγνωριστεί από το δικαστήριο ως παιδί του Πασχάλη Αρβανιτίδη. Η μητέρα της καταγγέλει τον γνωστό τραγουδιστή για την επίθεση που δέχτηκε το παιδί της έξω από το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το Star, η 44χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση, στην οποία αναφέρει πως την 1η Ιουνίου 2010 συνέβη το εξής περιστατικό: Καθώς η ίδια κατέβαινε από το σπίτι της μαζί με το παιδί της, στην είσοδο της πολυκατοικίας συνάντησε μια γυναίκα που χτυπούσε διάφορα κουδούνια. Όταν την ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια, η γυναίκα προσπάθησε να αρπάξει γενετικό υλικό από το παιδί, ενώ ένας άνδρας κρατούσε τη μητέρα, ώστε να μην αντιδράσει.

Στο κυνήγι των βασανιστών η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Στο κυνήγι των βασανιστών η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος Μετά από επώνυμες καταγγελίες που έχουν φτάσει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για βασανισμό ζώων και δημοσιοποίηση των σκληρών φωτογραφιών των αποτρόπαιων πράξεων, έχουν σχηματιστεί
ήδη τρις δικογραφίες οι οποίες καταλήγουν σε φυσικά πρόσωπα.
Σκοπός της αστυνομίας είναι να εντοπιστούν οι διαχειριστές των ιστοσελίδων και στη συνέχεια τα συγκεκριμένα sites να «κατέβουν».
newstoday.gr

Δεν είναι και τόσο αθώα τα ενεργειακά ποτά



Τα ενεργειακά ποτά είναι πιθανόν να προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία σε μερικά παιδιά, ιδιαίτερα σε εκείνα που υποφέρουν από διαβήτη, επιληπτικές κρίσεις, καρδιακές ανωμαλίες ή διαταραχές στη συμπεριφορά.

Μια νέα μελέτη, με τίτλο «Επιπτώσεις στην υγεία των ενεργειακών ποτών σε παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες» διαπίστωσε ότι τα ενεργειακά ενέργειας δεν έχουν κανένα όφελος για τα παιδιά, και τόσο τα γνωστά και άγνωστες ιδιότητες των συστατικών, σε συνδυασμό με τις εκθέσεις της τοξικότητας, μπορεί μάλιστα να θέσουν κάποια σε κίνδυνο.

Συνήθως, ενεργειακά ποτά περιέχουν υψηλά επίπεδα διεγερτικά όπως η καφεΐνη, ταυρίνη και guarana, και τα ασφαλή επίπεδα κατανάλωσης δεν έχουν καθοριστεί για τα παιδιά και τους εφήβους.

Επειδή τα ενεργειακά ποτά στοχεύουν ως επί το πλείστον άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας που αθλούνται, καλό θα ήταν να υποψιαστούν όλες οι οικογένειες σχετικά με την αλόγιστη χρήση τους.

Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και αναφέρονται στις σοβαρές επιπτώσεις έχει η υπερκατανάλωση τέτοιων ποτών, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την ανακοπή και το εγκεφαλικό!

www.mother.gr/

ΠΑΤΡΑ: Ομαδικός βιασμός - τιμωρία για "ανυπάκοους" Αφγανούς

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20110401_74302.JPG&width=360&height=240Κώδικες επικοινωνίας, τυφλή υπακοή, εκτέλεση εντολών δίχως αμφισβήτηση, αλλά και τιμωρίες που φθάνουν μέχρι και τον... «ομαδικό βιασμό», σε περίπτωση που δεν ισχύσουν όλα τα προηγούμενα! Όλα αυτά αποτελούν τη δομή της μικρής κοινωνίας των Αφγανών μεταναστών που ζουν στην Πάτρα...

Αν κάποιος θεωρούσε ότι οι Αφγανοί συνυπάρχουν τυχαία και χωρίς κανόνες μεταξύ τους, προφανώς κάνει τεράστιο λάθος. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ του «Κόσμου», αντιθέτως, αποδεικνύουν ότι οι 3.500 και πλέον Αφγανοί που περιφέρονται στην παραλιακή ζώνη υπακούουν σε συγκεκριμένους κανόνες που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν και στην παραμικρή λεπτομέρειά τους. Και προπαντός ξέρουν ότι αν δεν τηρήσουν στο έπακρο τις υποχρεώσεις τους, τότε τους... περιμένει η αυστηρή τιμωρία, ακόμα και η εσχάτη των ποινών που είναι ο ομαδικός βιασμός του αλλοδαπού που «καταδικάστηκε» από ομάδα πέντε με έξι ομοεθνών! Βέβαια, μία τέτοια τιμωρία φθάνει στα δικά μας αυτιά ως κάτι το πρωτόγνωρο, το απίστευτο, το εξωπραγματικό. Μόνο που για τους Αφγανούς και τη δική τους κοινωνία αποτελεί κάτι το... σύνηθες.
Και δεν εφαρμόζεται μόνον εδώ στην Πάτρα. Είναι λίγο πολύ γνωστές οι τιμωρίες στο Αφγανιστάν. Όταν μία γυναίκα, για παράδειγμα, πέσει θύμα βιασμού καταδικάζεται και η ίδια σε θάνατο διά λιθοβολισμού επειδή θεωρείται αυτονόητο πως... προκάλεσε τον βιαστή της! Στην περίπτωση κάποιου που κλέβει, η τιμωρία είναι ο... ακρωτηριασμός του χεριού. Το είδαμε πρόσφατα και στο Ίντερνετ με την περίπτωση του μικρού παιδιού που έκλεψε ψωμί για να φάει. Το έπιασαν και έβαλαν το χέρι του κάτω από τις ρόδες αυτοκινήτου... Έτσι, ο ομαδικός βιασμός ενός άνδρα από ομοεθνείς του δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για τα δικά τους έθιμα. Πολύ περισσότερο εδώ στην Πάτρα, όπου -λόγω των συνθηκών- θεωρείται μεγαλύτερη η ανάγκη να υπακούουν τυφλά στις εντολές που δίνονται...
Ο Αλί, ο αρχηγός όλων!
Το ποιος είναι εκείνος που δίνει τις εντολές και που κρίνει ποιος πρέπει και πότε να τιμωρηθεί, είναι ένα άλλο θέμα. Το ρεπορτάζ σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν αποκαλύπτει τον... Αλί. Ή αλλιώς, τον... αρχηγό όλων των Αφγανών που ζουν στην Πάτρα. Η κοινωνία τους έχει ιεραρχία. Είναι χωρισμένη σε πολλές ομάδες, με τον αρχηγό της η κάθε μία. Κάθε αρχηγός δίνει αναφορά στον... έναν και μοναδικό Αλί, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι ίδιοι οι αλλοδαποί. Εκείνος δίνει τις εντολές και εκείνος επιβάλλει και τις τιμωρίες σε κάθε ανυπάκουο...
Δεν είναι τυχαίες οι κλοπές και οι διαρρήξεις...
Αλήθεια, δεν είχατε αναρωτηθεί ποτέ, εάν οι αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται στην Πάτρα με δράστες μετανάστες είναι τυχαίες ή όχι; Ή γιατί τρέχουν πολλοί Αφγανοί πίσω από μία νταλίκα αλλά όχι όλοι, αφού κάποιοι άλλοι ομοεθνείς τους απλώς κοιτάζουν; Τίποτα δεν είναι τυχαίο και συμπτωματικό. Πρόκειται για προσχεδιασμένες κινήσεις. Τις κλοπές και τις διαρρήξεις τις σχεδιάζουν οι αρχηγοί των ομάδων κατ' εντολή του Αλί. Και είναι άπαντες υποχρεωμένοι να διαπράξουν το αδίκημα εφόσον τους δοθεί η σχετική εντολή. Όσο για την προσπάθεια διαφυγής, δεν έχουν καθημερινά όλοι την άδεια για να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Κάποιοι έχουν αυτήν την άδεια, κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν το ρόλο απλώς να τους βοηθήσουν, ενώ οι υπόλοιποι απλώς περιμένουν να... έρθει και η δική τους σειρά...
dete.gr

Μάκης Βορίδης-Κόλαφος το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Θέμα: «Κόλαφος το πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού»
Οι πρόσφατα δημοσιευθείσες διαπιστώσεις των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 6/3/2011) σε σχέση με τον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, δημιουργούν σοβαρότατες ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές συνέπειες που θα έχει η υλοποίησή του στην ευρύτερη περιοχή.
Οι δύο πρόσφατες αυτοψίες που διενήργησαν οι Επιθεωρητές, διαπίστωσαν την ύπαρξη δύο ρεμάτων που διέρχονται μέσα από τον χώρο του ΧΥΤΑ, τα οποία μετά τη συνένωσή τους, καταλήγουν στον Νότιο Ευβοϊκό, πλησίον των παραλιών Μικρό και Μεγάλο Σέσι. Ήδη το φαινόμενο της μεταφοράς χιλιάδων τόνων λάσπης από τη χωματερή προς τη θάλασσα, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, διαρκεί από τον Ιούλιο του 2010 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, προκαλώντας τεράστια καταστροφή στο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι μεγάλος όγκος υλικών εκσκαφής είχε τοποθετηθεί στα πρανή της όχθης του ρέματος, μέρος των οποίων είχε παρασυρθεί από όμβρια ύδατα και είχε καταλήξει εντός της κοίτης, στο σημείο που κατασκευάζεται η μονάδα επεξεργασίας υγρών αποβλήτων. Στο σημείο αυτό μάλιστα, διαπιστώθηκε επέμβαση στην κοίτη από σκαπτικό μηχάνημα, καθώς και διαμόρφωση και διαπλάτυνση της κοίτης με ταυτόχρονη εκρίζωση και κοπή δέντρων. Τέλος, τα παρασυρόμενα υλικά εκσκαφής είχαν γεμίσει ένα φράγμα ανάσχεσης και κατέληξαν, όπως στο παρελθόν, μέσω του ρέματος, στη θαλάσσια περιοχή στο Σέσι.
Δεδομένου ότι οποιαδήποτε επέμβαση σε ρέμα απαιτεί την ύπαρξη ειδικής άδειας, οι Επιθεωρητές, απευθυνόμενοι στη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων (ΔΕΚΕ), ζήτησαν να τους χορηγηθούν οι μελέτες, οι άδειες και οι εγκρίσεις, θέτοντας εμμέσως ζήτημα ανεπάρκειας ή μη εφαρμογής των περιβαλλοντικών όρων που τέθηκαν. Επιπλέον, οι Επιθεωρητές ζήτησαν πρωτόκολλο εγκατάστασης και άδεια επέμβασης από το αρμόδιο δασαρχείο, καθώς και υδρογεωλογικές μελέτες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστωθεί το ύψος και η διαμόρφωση του υδροφόρου ορίζοντα, χωρίς όμως να τους παραδοθούν παρά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.
Ερωτάται η κα . Υπουργός:
1. Οι μελέτες πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, έλαβαν υπόψη τον προφανή κίνδυνο μόνιμης περιβαλλοντικής καταστροφής της περιοχής, που περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στις τεκμηριωμένες θέσεις που κατέθεσε ήδη από το 2003 η Κοινότητα Γραμματικού; Αν όχι γιατί;
2. Με ποιον τρόπο θα εξασφαλιστεί ότι η πλημμύρα λάσπης και φερτών υλικών, δεν θα μετατραπεί, με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, σε πλημμύρα τοξικών απορριμμάτων;
3. Κρίνονται επαρκείς από το ΥΠΕΚΑ, υπό το φως των πρόσφατων επίσημων διαπιστώσεων των Επιθεωρητών, οι όροι της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή απαιτείται αλλαγή τους;
4. Που οφείλεται η απροθυμία των αρμοδίων υπηρεσιών να παράσχουν άμεσα τα απαιτούμενα στοιχεία στους Επιθεωρητές;
5. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να εγγυηθεί η Πολιτεία για την ασφάλεια, την υγεία και την περιουσία των κατοίκων της περιοχής, από αντίστοιχες ή μεγαλύτερης έκτασης καταστροφές, εάν λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό; Αν όχι, τι μέριμνα προτίθεται να λάβει;
Ο Ερωτών Βουλευτής
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ Χ. ΒΟΡΙΔΗΣ

Εικόνες μεσαίωνα:Σκοτώνουν έναν Αφρικανό και πλήθος κόσμου τον βιντεοσκοπεί με κινητά τηλέφωνα!

Λιβύη: Κρεμάνε και σκοτώνουν έναν Αφρικανό.Πλήθος κόσμου τον βιντεοσκοπεί
Δε γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και γιατί…Εικόνες μεσαίωνα πραγματικά..
Από το βίντεο έχουμε κόψει τη συνέχεια του βίντεο το οποίο δείχνει κάποια άτομα να του διαλύουν κυριολεκτικά το κεφάλι με σίδερα…



http://www.infoblog.gr

Απογυμνώνουν επικίνδυνα τη Θράκη...


Μεταφέρουν στην Αθήνα τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων μεγαλώνοντας ήδη υπάρχοντα προβλήματα στην Θράκη
Κλείνουν τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην Σταυρούπολη Ξάνθης και στο Παρανέστι Δράμας. – Συνεχίζεται το “γδύσιμο” της περιοχής από Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς. – Γιατί άραγε; – Στο μεταξύ, αυτοί που διοικούν την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης συνεχίζουν να σιωπούν. – Διαλύονται οι δομές της τοπικής οικονομίας.
Ο κατάλογος των «καλλικρατικών» και λογιστικών λουκέτων της μνημονιακής πολιτικής στην Περιφέρειά μας, είναι μακρύς και βαρύς: ΔΟΥ, Σχολεία, Πυροσβεστικές υπηρεσίες, σιδηροδρομικοί σταθμοί, δρομολόγια τρένων, Στρατολογικά γραφεία, Στρατιωτικά νοσοκομεία, κολυμβητήρια. Πωλήσεις με απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης, Ζαχαρουργεία, ΕΛΒΙΖ, ΣΕΚΑΠ, κλπ.
Ακολουθούν λιμάνια, ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου και όχι μόνον.
Τώρα μας προετοιμάζουν – σύμφωνα με δημοσιεύματα- για το κλείσιμο στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Παρανεστίου Δράμας και Σταυρούπολης Ξάνθης.
Με κριτήρια μόνο επίπεδα, ρηχά λογιστικά, χωρίς τις αναπόσπαστες κοινωνικές και γεωγραφικές παραμέτρους.
Ο Γιώργος Παυλίδης, για τον συνδυασμό, δήλωσε:
«Η Περιφέρειά μας οπισθοδρομεί αναπτυξιακά. Ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν πόρους. Δεν είναι έτσι. Λάθος και σε βάρος μας λογαριασμούς κάνουν.
Ούτως ή άλλως τους νεοσυλλέκτους θα τους εκπαιδεύουν. Απλώς επιλέγουν άλλες, προνομιούχες περιοχές.
Καμιά σοβαρή προσέγγιση δεν περιορίζεται να υπολογίζει υπεραπλουστευμένα, χωρίς όλες τις κοινωνικές και προσθετικές τοπικά παραμέτρους.
Δεν κατανοώ τι είδους αποφάσεις λαμβάνουν.
Τα χιλιάδες παιδιά μας που εκπαιδεύονται εδώ, θα οδηγηθούν αλλού, με τεράστια ταλαιπωρία για τις οικογένειες τους και όχι μόνο.
Παρατηρούμε όλα να επανέρχονται στην ευρύτερη περί την Αττική προνομιούχα περιοχή.
Εκεί οικονομικά είναι επικερδής η εγκατάστασή τους;
Στο μεταξύ, αυτοί που έχουν την εντολή και διοικούν την Περιφέρεια μας, συνεχίζουν να σιωπούν ή να συσκέπτονται χωρίς αποτέλεσμα, ή να αντιδρούν μόνο για τις εντυπώσεις».
 http://www.triklopodia.com/2011/04/blog-post_6393.html

Μπλόκο στους ποινικούς με στόχο το αντάρτικο πόλεων



Ένα διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της ΕΛ.ΑΣ ή επικαλύπτει ενδεχόμενη μεγάλη γκάφα, αφού η υπόθεση των «217» οδηγεί σε περίεργους ατραπούς όπου ποινικό έγκλημα και ένοπλη βία ακολουθούν «βίους παράλληλους» πάντα κατά τις διαρροές ανωτέρων στελεχών της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας.

Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου, η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να «διοχετεύουν» την πληροφορία περί ενδείξεων για τις σχέσεις μεταξύ ποινικών και μελών των ομάδων ένοπλης βίας, προφανώς και είχαν υπ’ όψιν τους στοιχεία από παγιδεύσεις, μέσω της ΕΥΠ, τηλεφώνων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση των «217», η οποία τώρα δημοσιοποιήθηκε.

Συγκεκριμένα και όπως διαφαίνεται τουλάχιστον από την σελίδα 96 του διαβιβαστικού της Αστυνομίας προς την Εισαγγελία και στην παράγραφο 1.6, κατεγράφη από τις υποκλοπές συνομιλιών διάλογος μεταξύ κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα προστασίας που εξαρθρώθηκε.

Στους διαλόγους αυτούς οι οποίοι καταγράφονται στο διαβιβαστικό έγγραφο με τον κωδικό Κ- 021 : 11,50,53,58,77,105 επισημαίνεται πώς δύο γνωστά πρόσωπα από προηγούμενες μεγάλες υποθέσεις, ο Τρομπούκης (υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου) και Αναγνωστόπουλος εξηγούν πώς προμήθευαν με οπλισμό ένοπλες ομάδες.

Στο διαβιβαστικό το οποίο κυκλοφορεί και σε ορισμένα δικηγορικά γραφεία ποινικολόγων οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση ατόμων που βρίσκονται στον κατάλογο των «217» δεν γίνεται εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο των συνομιλιών αυτών. Προφανώς οι απομαγνητοφωνήσεις θα γίνουν γνωστές όταν «ξεψαχνιστεί» στο σύνολο της δικογραφίας της οποίας τον κύριο όγκο έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει η Εισαγγελία Πειραιά.

Παρόλα αυτά και στην επίμαχη παράγραφο της σελίδας 96 μπορεί κανείς να διαβάσει τα εξής:



«Την 15η Μαρτίου 2010 ο Νικολούλης Κωνσταντίνος λέει στον Γρίβα (σ.σ. Βασίλης Γρίβας είναι ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων για συμμετοχή στο κύκλωμα προστασίας) ότι έμαθε που μένει ο Πετρόχειλος καθώς επίσης και το «στενό» όπως χαρακτηριστικά λέει που μένει ο Χέλμης Εμμανουήλ. Επίσης την 14η Απριλίου 2010 σε συνομιλία που είχανε πάλι για την ομάδα του Βλαστού, ο Νικολούλης Κώστας λέει στον Γρίβα ότι γνωρίζει πώς ο Τρομπούκης και ο Αναγνωστόπουλος προμηθεύανε την «ΣΕΧΤΑ» με όπλα».

Σύμφωνα με το δικαστικό ρεπορτάζ, πριν ή και μετά την ολοκλήρωση αυτών των υποκλοπών, έφθασαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τρεις ανώνυμες επιστολές. Το περιεχόμενο τους κατά πληροφορίες από κύκλους της Εισαγγελίας, αφορούσε τις διασυνδέσεις ποινικών με ένοπλες ομάδες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αναφέρονταν κυρίως στην προμήθεια οπλισμού.

Έκτοτε και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανώτερα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκαν σε αυτήν την σχέση εμπλέκοντας με ανακοινώσεις αλλά και επικηρύξεις γνωστούς ποινικούς οι οποίοι κατά τις πληροφορίες τους εμπλέκονται σε πράξεις ένοπλης βίας όπως η αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού στο γραφείο του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Η πρώτη αναφορά, πάντως, σε αυτές τις σχέσεις, καταγράφεται αμέσως μετά την απαγωγή και την απελευθέρωση του επιχειρηματία από την Θεσσαλονίκη, Γιώργου Μυλωνά.

Ήταν και η πρώτη φορά κατά την οποία αναφέρθηκαν ισχυρισμοί περί ενδεχόμενης εμπλοκής των αδελφών Παλαιοκώστα σε δραστηριότητες ομάδων ένοπλης βίας. Έκτοτε πληροφορίες από την η ΕΛ.ΑΣ και από κατ’ ιδίαν «διαρροές» από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής γινόταν λόγος για συλλήψεις η παρακολουθήσεις ατόμων που ανήκουν ή ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και τα οποία διατηρούσαν σχέσεις με γνωστούς ποινικούς ή συμμετείχαν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες του κοινού ποινικού δικαίου.
zougla

Δέκα υπάλληλοι του ΟΗΕ νεκροί στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κάψιμο Κοράνιου στις ΗΠΑ.

Τουλάχιστον 10 μέλη της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην πόλη Μάζαρ ι Σαρίφ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κάψιμο Κοράνιου στις ΗΠΑ.

http://www.newsit.gr/files/Image/01-04-11/resized/afghanistan_diadilwsi_481_355.JPGΗ επίθεση των Αφγανών έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη, μια από τις μεγαλύτερες του Αφγανιστάν. «Δέκα υπάλληλοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από τους διαδηλωτές (...) Όλοι οι νεκροί ήταν ξένοι», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λαλ Μοχάμαντ Αχαμντζάι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Οι περίπου 200 διαδηλωτές έκαναν προηγουμένως πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ για να διαμαρτυρηθούν τόσο για το κάψιμο του Κορανίου στις ΗΠΑ όσο και για την εγκατάσταση μόνιμων βάσεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Οι διαδηλωτές είχαν ξεκινήσει από ένα μουσουλμανικό τέμενος στην πρωτεύουσα, μετά την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής. Οι επικεφαλής, συμπεριλαμβανομένου του Μουλά, που οδηγούσαν την πορεία, αρνήθηκαν να απαντήσουν στον Τύπο.

Πανό με τυπωμένα συνθήματα ήταν ορατά στην πορεία, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η εκδήλωση δεν ήταν «αυθόρμητη».

«Θέλουμε την αποχώρηση από το Αφγανιστάν των βρώμικων καθαρμάτων, των Αμερικανών και όλων των στρατιωτών τους», μπορούσε να διαβάσει κάποιος στα αγγλικά σε ένα από αυτά, ενώ σε άλλα ήταν γραμμένο: «Θάνατος στην Αμερική», στην διάλεκτο Dari, μία από τις δύο επίσημες γλώσσες.

Οι διαδηλωτές, που έκαψαν μια αμερικανική σημαία, παρέλασαν φωνάζοντας «δεν θέλουμε την Αμερική στο έδαφος μας».

«Πλησιάζουμε το σπίτι του Φαραώ (του καταπιεστή, σ.σ.). Θάνατος στην Αμερική, θάνατος στο Ισραήλ», φώναζαν φθάνοντας στην πλατεία Μασούντ απ' όπου αρχίζει η υπέρ-ασφαλής πρόσβαση που οδηγεί στην αμερικανική πρεσβεία.

Στα τέλη Μαρτίου ένας φονταμενταλιστής Αμερικανός πάστορας, πραγμάτωσε την απειλή του και έκαψε δημοσίως ένα αντίτυπο του Κορανίου στην Φλόριντα.

Πολυεθνικός ληστρικός εφιάλτης στην Καρδίτσα

Την 11μελή συμμορία απάρτιζαν τσιγγάνοι και Αλβανοί - Είχαν χτυπήσει 61 σπίτια στο νομό...

Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, πρόκειται για 8 Έλληνες ηλικίας 20, 23, 25, 25, 28, 33, 36 και 54 ετών αντίστοιχα, δύο Αλβανούς ηλικίας 30 και 31 ετών και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων, όλοι κάτοικοι οικισμών τσιγγάνων Θεσσαλονίκης...
                                                                                  
Όπως γράφει το newsit.gr το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2010 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011, οι δράστες ενεργώντας ανά δυάδες, τριάδες και τετράδες (με διαφορετική πολλές φορές σύνθεση), διέπρατταν κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση κλοπές σε σπίτια και διαμερίσματα.

Εξιχνιάστηκαν 61 κλοπές - διαρρήξει στην πόλη τής Καρδίτσας, και στα χωριά: Πρόδρομος, Καρδιτσομάγουλα, Σταυρός, Μυρίνη, Αγ. Θεόδωροι, Παλαμάς, Φύλλο, Ξυνονέρι, Μαγουλίτσα, Φράγγο, Καλλιφώνι, Ριζοβούνι, Μαραθέα, Αγναντερό, Προάστιο, Ανάβρα, Κέδρος και Αχλαδιά. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται σε 371.000 € (χρυσαφικά - κοσμήματα, χρήματα, κλπ)

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους προέκυψε ότι εντόπιζαν διαμερίσματα πολυκατοικιών και μεμονωμένες κατοικίες (κυρίως μονοκατοικίες), και εκμεταλλευόμενοι πολλές φορές την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν εντός ή παραβίαζαν με την χρήση κατσαβιδιού, λοστού ή άλλου αιχμηρού αντικειμένου τις πόρτες, τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες.

Για την ευκολότερη διαφυγή και την αποτροπή της σύλληψής τους, χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης και ισχύος, στα οποία πολλές φορές τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, που αφαιρούσαν από αυτοκίνητα του νομού Καρδίτσας λίγη ώρα πριν από τη διάπραξη των διαρρήξεων, ώστε να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοιες πράξεις σε πολλά μέρη της χώρας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Τρίκαλα), γεγονός από το οποίο εκτιμάται ότι η δράση τους εκτείνεται εκτός της περιοχής του Νομού Καρδίτσας και σε περιοχές άλλων νομών.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου...

Υπερ του Καραμανλή και σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ..

Θέση υπέρ του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή πήρε σήμερα ο ΛΑΟΣ, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πορεία του κ. Καραμανλή στην πρωθυπουργία «δεν ήταν αδιαλείπτως αρνητική».

Το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου ότι παρά την ισχυρή πλειοψηφία που διαθέτει αδυνατεί να διαχειριστεί τα προβλήματα.

«Ο κ. Καραμανλής μπορεί να μην ευτύχησε ούτε ο ίδιος, ούτε ο τόπος κατά τη δεύτερη πρωθυπουργική θητεία του, αλλά η πορεία του - με ισχνότατη πλειοψηφία - δεν ήταν αδιαλείπτως αρνητική, όπως καταγράφεται η αντίστοιχη του κ. Παπανδρέου, που εξελέγη με ισχυρότατη πλειοψηφία, την οποία αδυνατεί να διαχειριστεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

«Ο κ. Κ. Καραμανλής υπήρξε εξαιρετικά σκληρός απέναντί μας, και φυσικά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο δεν μας ευεργέτησε για να μας φοβάται, καθ όσον "ουδείς επικινδυνέστερος εχθρός, εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου"» καταλήγει η δήλωση.

Ταρακουνήθηκε η μισή Ελλάδα από τον σεισμό 6,2 Ρίχτερ - Στους δρόμους έντρομοι οι κάτοικοι σε Κρήτη και Ρόδο

http://www.newsit.gr/files/Image/01-04-11/resized/seismos_kriti_630_355.jpg
- Δεν έχουν ακόμα αναφερθεί ζημιές ή θύματα στην Κρήτη
- Πανικός επικράτησε στην Ρόδο - Υλικές ζημιές μέσα στα σπίτια του νησιού
- Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλα τα νησιά μέχρι και στην Αθήνα
- Βγήκαν από τα σπίτια τους μέχρι και οι κάτοικοι της Αιγύπτου
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στις 16.29 και έγινε ιδιαιτέρα αισθητή στη Βόρεια Κρήτη, κυρίως στο Νομό Λασιθίου αλλά και στην πόλη του Ηρακλείου.

Ο σεισμός συμφώνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται σφοδρή και προερχόταν από απόσταση 361 χιλιομέτρων Νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 49 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κάσου.

H δόνηση, που διήρκησε αρκετή ώρα, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους και αρκετοί πετάχτηκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους, ιδιαίτερα στην περιοχή της Σητείας όπου οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σπάσιμο υαλοπινάκων στην πόλη ενώ σε παλιά σπίτια υπήρξαν πτώσεις σοβάδων.




Σύμφωνα με τον γεωλόγο, κ. Λέκκα μιλώντας στο NewsIt χαρακτήρισε το σεισμό μεγάλου βάθους. Ο σεισμός εκδηλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Καρπάθου.

Πανικός στη Ρόδο από τον σεισμό

Ιδιαίτερα αισθητή στη Ρόδο, αλλά και σε όλα σχεδόν τα νησιά της Δωδεκανήσου, έγινε η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το απόγευμα και, πάντως, δεν προκάλεσε καταστροφές. Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε στην Κάρπαθο, καθώς η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί. Οι κάτοικοι πετάχτηκαν κυριολεκτικά έξω από τα σπίτια τους, καθώς μόλις άρχισε ο σεισμός έπεφταν αντικείμενα, και μετακινήθηκαν ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

Έντρομοι οι γονείς πήραν τα παιδιά τους και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, παραμένοντας στους δρόμους για αρκετή ώρα. Όσοι βρίσκονταν σε καφετέριες και στα καταστήματα κοντά στην παραλία στα Πηγάδια, απομακρύνθηκαν αμέσως.

Με δηλώσεις του ο δήμαρχος Καρπάθου, Μιχάλης Χανιώτης, τόνισε ότι ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και προκάλεσε πανικό στους κατοίκους ιδιαίτερα της Ολύμπου. Στις ορεινές κοινότητες του νησιού επικράτησε αναστάτωση καθώς οι κάτοικοι είχαν πολλά χρόνια να νιώσουν τόσο δυνατό σεισμό.

Χαμός στην Αίγυπτο που δεν έχει συνηθίσει τους σεισμούς

Στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, που δεν είναι συνηθισμένη σε σεισμικές δονήσεις, κάποιοι κάτοικοι που διαπίστωσαν το σεισμό βγήκαν αμέσως στους δρόμους, αλλά χωρίς ανησυχία, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν υπήρξαν ζημιές.

Για το γεγονός έκανε ειδική αναφορά και η αιγυπτιακή τηλεόραση.
newsit.gr

Την ευθύνη για το φάκελο-βόμβα ανέλαβε η ιταλική FAI...Περιείχε προκήρυξη...

http://img.protothema.gr/389939B93589A06A2B845BDD449F257F.jpgΤην ευθύνη για την αποστολή του τρομοπακέτου, με παραλήπτη το διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού, ανέλαβε η ιταλική οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Δίκτυο (FAI)».

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των Αρχών, εντός του φακέλου βρέθηκε προκήρυξη, περιτυλιγμένη με μονωτική ταινία, την οποία υπογράφει η συγκεκριμένη οργάνωση.

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οποία ήταν γραμμένη στην ιταλική γλώσσα, αναγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται ως ένδειξη αλληλεγγύης στα φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και σε φυλακισμένους συντρόφους τους στη Χιλή, Ελβετία και Γερμανία.

«Δεν αποκλείουμε αναρχικοί και αντιεξουσιαστές της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη των “Πυρήνων”, να ξεκινήσουν ένα μπαράζ αποστολής δεμάτων-βομβών στη χώρα μας» είχε πει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

«Για το λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ελέγχουν εξονυχιστικά την αλληλογραφία» είχε τονίσει επίσης.
PROTO THEMA

Πρωτότυπη φάρσα από τους Οικολόγους στον Πάγκαλο

http://spnews.gr/images/stories/2011/politiki/mazitafagame.jpgΈνα φροντισμένο κουτί με σοκολατάκια, όπου όμως έλειπαν όλα εκτός από ένα, ήταν η σημερινή πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων Πράσινων στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο.

Το κουτί στάλθηκε στο πολιτικό του γραφείο, στην οδό Πειραιώς, όπου και ανοίχτηκε επιτόπου. Στη θέση των γλυκών που έλειπαν, υπήρχε σημείωμα ότι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ».


Οι συνεργάτες του κ. αντιπροέδρου δεν εκτίμησαν τη χειρονομία και επέστρεψαν το κουτί ως απαράδεκτο. Προφανώς δε διαθέτουν ούτε το χιούμορ του προϊσταμένου τους, που έχασε έτσι και την ευκαιρία να γευθεί το τελευταίο σοκολατάκι.
spnews.grΌπως αναφέρει η ανακοίνωση των Οικολόγων, τα υπόλοιπα γλυκά του κουτιού είχαν μοιραστεί προηγουμένως σε πρόσφυγες και περαστικούς στην Πλατεία Κουμουνδούρου, κοντά στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

Λ.Κατσέλη: "Αν έχεις προσωπικότητα, θα βρεις δουλειά" Της τα έψαλαν στο Ηράκλειο !!! Βίντεο...


Ανέβηκαν οι τόνοι, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, καθώς δεν επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία του ΕΚΗ - "Ανεπιθύμητη η Υπουργός - 30.000 Ηρακλειώτες άνεργοι" γράφει το πανό που εξαπλώθηκε
"Αν έχεις προσωπικότητα ... διάβαινε" σαν να έλεγε η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προκαλώντας, βέβαια, ποικίλες αντιδράσεις. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ζητήθηκε από την Υπουργό να στείλει μήνυμα στους άνεργους νέους κι εκείνη αποκρίθηκε ότι "αν έχει προσωπικότητα κανείς, έχει τύχη να βρει δουλειά"!




http://www.triklopodia.com/2011/04/blog-post_8033.html

Ας τελειώσει το παραμύθι ότι υπάρχει εχθροπραξία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

[Εσείς που το παίζεται όλοι στρατιωτικοί αναλυτές, διαβάστε καλύτερα για τις σχέσεις ΜOSSAD, MIT και του PΚΚ. Ας τελειώσει το παραμύθι ότι υπάρχει εχθροπραξία μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.]

Διαβάστε το πλήρες και διαμορφωμένο άρθρο εδώ:
http://ellinonea.blogspot.com/2011/03/ossad-mit-p.html

Τεχνικές της MOSSAD.
H Μοσσάντ (στα εβραϊκά Ίδρυμα Πληροφοριών και Ειδικών Επιχειρήσεων/ha Mossad le Modiin ule Tafkidim Meyuhadim), είναι η πιο γνωστή υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, μαζί με την Aman, τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών και τη Shin Bet, την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας. Βασική αποστολή της είναι η συλλογή πληροφοριών από ανθρώπινες πηγές, οι κεκαλυμμένες επιχειρήσεις και η αντιτρομοκρατική δράση, ενώ γεωγραφικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Το αρχηγείο της Μοσσάντ βρίσκεται στο Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των εσωτερικών στελεχών της υπηρεσίας προσδιορίζεται σε περίπου 1200. Συνολικά οι στρατολογημένοι πράκτορες της Μοssad υπολογίζονται σε 35.000, από τους οποίους οι 20.000 εν δράσει και οι υπόλοιποι εν υπνώσει. Η Μοσσάντ ιδρύθηκε την 1η Απριλίου του 1951, με πρωτοβουλία του τότε Ισραηλινού πρωθυπουργού -στον οποίο και υπάγεται έκτοτε- Νταβίντ Μπέν Γκουριόν, ο οποίος και της προσέδωσε τον κυριότερο και αντικειμενικό σκοπό και λόγο ύπαρξής της.
«Για το κράτος μας που από τη δημιουργία του ευρισκόταν υπό πολιορκία. Οι πληροφορίες είναι η πρώτη γραμμή άμυνας…πρέπει να μάθουμε να αναγνωρίζουμε πολύ καλά τι γίνεται γύρω μας». Η Μοσσάντ, εικάζεται, πως διαιρείται σε οκτώ τμήματα:

Το Τμήμα Συλλογών είναι το μεγαλύτερο, ευθυνόμενο για τις επιχειρήσεις κατασκοπείας, διατηρώντας γραφεία στο εξωτερικό, υπό διπλωματική ή ανεπίσημη κάλυψη. Υφίστανται και λοιπά τμήματα, όπως το Τμήμα Πολιτικής Δράσης και Επαφών, το Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Μetsada), το Τμήμα Ψυχολογικού Πολέμου (Lohamah Pscichlogit), το Τμήμα Ερεύνης (υπεύθυνο για την παραγωγή αναλύσεων και εκθέσεων), ενώ υφίσταται και ειδικό Τμήμα Πυρηνικών θεμάτων, με τομέα ευθύνης τις πιθανές πυρηνικές απειλές κατά του Ισραήλ. Το Σεπτέμβριο του 2002 επικεφαλής της υπηρεσίας τέθηκε ο απόστρατος της ΙDF Meir Dagan.

Δράση σε Ελλάδα και Κύπρο
Στις 24 Ιανουαρίου του 1973 δολοφονήθηκε στη Λευκωσία ο αντιπρόσωπος της Φατάχ στη Κύπρο Hussein Al Bashir με βόμβα που τοποθετήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεινε. Λίγους μήνες μετά, στις 11 Απριλίου, με τον ίδιο τρόπο δολοφονήθηκε και ο επικεφαλής της PLO στη Αθήνα ο Zaiad Muchasi. Το 1975 συνελήφθησαν στο Σταυροβούνι τρεις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν το στρατόπεδο της 35ης Μοίρας Καταδρομων. Στις 12 Αυγούστου το 1983 συνελήφθη ο Ισραηλινός (με πλαστό γερμανικό διαβατήριο) Παβέλ Τζερτίνωβ, ο οποίος προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε δάσος της περιοχής Καπανδριτίου.

Το 1992 συνελήφθησαν στη Λευκωσία τέσσερις Ισραηλινοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εγκαταστήσουν μηχανισμό υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην πολυκατοικία που στέγαζε την ιρανική πρεσβεία στην Κύπρο. Στη διάρκεια της σύντομης δίκης οι τέσσερις διέμεναν μέσα στην ισραηλινή πρεσβεία. Μετά την δολοφονία του εφοπλιστή Μ. Περατικού από την αυτοπροσδιοριζόμενη ως «Ε.Ο. 17 Νοέμβρη» τον Μάιο 1997, ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως Στέλιος Παπαθεμελής διατύπωσε υπαινιγμούς κατά όσων υποθάλπουν και στηρίζουν ή συγκαλύπτουν την δράση των τρομοκρατών. Σε ερώτηση δημοσιογράφου τι εννοεί, απήντησε λακωνικά: «Ρωτήστε τους πρέσβεις του Ισραήλ», πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Στις 7 Νοεμβρίου 1998 συνελλήφθησαν κοντά σε στρατοπέδο της Εθνικής Φρουράς, στη στρατιωτικά ευαίσθητη περιοχή Ζυγίου, μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού, ο 37χρονος .............................

Επειδή το κείμενο είναι μεγάλο, και χρειάζεται και διαμόρφωση, όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ:
http://ellinonea.blogspot.com/2011/03/ossad-mit-p.html

Δείτε τον εαυτό σας μέσα από αυτό το καταπληκτικό βίντεο .Κάπως έτσι μας βλέπουν οι πολιτικοί


Ερμηνεία που θα ζήλευαν πολλοί πρωτοκλασάτοι ηθοποιοί από την μικρή ηθοποιό στο εφευρετικό  Bringing the Cuts Home VIDEO του Steve Price .Στο Video αναδεικνύεται μεταφορικά η λάθος πολιτική στη παγκόσμια οικονομία που οδηγεί σε
« αφύσικες » συμπεριφορές ....ΔΕΙΤΕ ΤΟ!!!

7

                                  Μας το έστειλε το http://go-on-ssip.blogspot.com/

Μπαράζ υποβαθμίσεων και απειλών σε Ελλάδα και Κύπρο-Σύγχυση στην Κομισιόν



Με απειλές για νέες υποβαθμίσεις απαντούν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης στους λεονταρισμούς των τελευταίων ημερών. Και οι τρεις οίκοι επέμειναν χθες πως οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυξάνουν – ακόμη και… προκαλούν και επιβραβεύουν – την προοπτική χρεοκοπίας χωρών της ευρωζώνης, ενώ είναι αρνητικές για τους ιδιώτες, καθώς προβλέπουν αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.

Έτσι, ο οίκος Moody’s άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων υποβαθμίσεων των υπερχρεωμένων χωρών, ενώ όλες μαζί απείλησαν να διακόψουν την αξιολόγηση των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών, αν η ΕΕ επιμείνει στο σχέδιο να τις καθιστά νομικά υπεύθυνες για τις λανθασμένες κρίσεις τους.

Αν και οι λανθασμένες εκτιμήσεις αποδεικνύονται καταστροφικές για τις χώρες που αξιολογούνται αρνητικά, είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, καθώς δεν μπορεί να ενοχοποιηθεί μια γνώμη ή εκτίμηση. Άλλωστε, πίσω από την συνταγματικά κατοχυρωμένη σε όλον τον δυτικό κόσμο ελευθερία της γνώμης, στηρίζουν τη δράση τους αυτές οι εταιρίες. Υποστηρίζουν μάλιστα πως τους κινδύνους από μια λανθασμένη αξιολόγηση – έκφραση γνώμης οφείλουν να σταθμίζουν και να αναλαμβάνουν οι επενδυτές.

Χθες, όπως αποδείχθηκε, η Standard & Poor’s… φοβήθηκε τόσο πολύ, που προχώρησε σε υποβάθμιση τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς), ενώ προχθές είχε υποβαθμίσει και την Κύπρο.

Μάλιστα, ο Κύπριος υπουργός των Εξωτερικών Χαρίλαος Σταυράκης, ξεκαθάρισε χθες πως ελάχιστα πράγματα μπορεί να κάνει η Κύπρος για να αποτρέψει περαιτέρω υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής της αξιολόγησης, εάν οι διεθνείς οίκοι συνεχίζουν να συνδέουν την οικονομία της με τα προβλήματα της Ελλάδας!

Και πώς συνδέουν οι οίκοι την Κύπρο με την Ελλάδα; Μα υποστηρίζουν πως το τραπεζικό σύστημα της μεγαλονήσου είναι εξαιρετικά εκτεθειμένο στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Με την σειρά του, βέβαια, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (και επομένως και το κυπριακό) είναι εκτεθειμένο και στενά συνδεδεμένο με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Να σταματήσουν να συμπεριφέρονται με αυθαίρετο και απαράδεκτο τρόπο σε λαούς και έθνη, κάλεσε χθες ο κ. Χρυσοχοΐδης τους διεθνείς οίκους, αλλά ούτε αυτή η… φοβέρα έπιασε. 

Το παράδοξο είναι ότι η ΕΕ, ενώ δεν έχει ακόμη θέσει σε εφαρμογή τους κανόνες που έχει αποφασίσει και ψηφίσει, εμφανίζεται να βάζει στο τραπέζι το θέμα της νομικής ευθύνης – ένα σχεδόν αδύνατο θέμα δηλαδή – ουσιαστικά υπονομεύοντας τις ίδιες της τις ενέργειες.

Διότι η ΕΕ από τον Φεβρουάριο του 2009 έχει αποφασίσει πως πρέπει να διασφαλίζονται τα εξής: Οι αξιολογήσεις να μην επηρεάζονται από συγκρούσεις συμφερόντων, οι οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να είναι σε εγρήγορση στα θέματα της ποιότητας και της μεθοδολογίας αξιολόγησης και οι οργανισμοί αξιολόγησης να ενεργούν με διαφάνεια.

Οι δε κανόνες που έχουν αποφασιστεί, είναι οι ακόλουθοι:

Οι οργανισμοί αυτοί δεν επιτρέπεται να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Δεν τους επιτρέπεται να αξιολογούν χρηματοπιστωτικά μέσα, εάν δεν έχουν επαρκείς ποιοτικές πληροφορίες στις οποίες θα βασίζονται οι αξιολογήσεις τους.
Πρέπει να δημοσιοποιούν τα υποδείγματα, τις μεθοδολογίες και τις βασικές υποθέσεις στις οποίες βασίζουν τις αξιολογήσεις τους.
Υποχρεούνται να δημοσιεύουν ετήσια έκθεση διαφάνειας
Εξαναγκάζονται να συγκροτήσουν εσωτερικούς μηχανισμούς λειτουργίας για την επανεξέταση της ποιότητας των αξιολογήσεών τους.
Πρέπει στα διοικητικά τους συμβούλια να διαθέτουν τουλάχιστον τρεις ανεξάρτητους διευθυντές, η αμοιβή των οποίων δεν μπορεί να εξαρτάται από τις επιχειρηματικές επιδόσεις του οργανισμού αξιολόγησης. Αυτοί διορίζονται για μία μοναδική θητεία, που δεν μπορεί να υπερβεί την πενταετία.

Το θέμα της ποινικής ευθύνης ούτε είχε συζητηθεί, ούτε είχε τεθεί. Και επομένως, υπάρχει πλέον κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το οικοδόμημα του ελέγχου των οίκων.

Και μπορεί χθες η διευθύντρια εξωτερικών σχέσεων του ΔΝΤ Καρολάιν Άτκινσον να δήλωσε πως η «ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι σχεδιάζει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά την αποπληρωμή του χρέους της», την ίδια ώρα, όμως, οι αμφιβολίες πληθαίνουν.

Ο απερχόμενος διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Αξελ Βέμπερ εκτίμησε πως οι αγορές θα αργήσουν να ξαναδείξουν εμπιστοσύνη στα ομόλογα των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης.

Αλλά και ο ίδιος ο επικεφαλής του προσωρινού ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης Κλάους Ρέγκλινγκ είπε χθες πως η πρόβλεψη περί αποπληρωμής του συνόλου του χρέους της Ελλάδας υπόκειται σε κινδύνους.

Όσο για την τρόικα, χθες πάλι πληροφορηθήκαμε πως ανέβαλε την επίσκεψή της στην Αθήνα, ενώ ζήτησαν γραπτή ενημέρωση πριν από την άφιξή τους.

Όσο για το ακριβές ύψος του ελλείμματος, παραμένει και αυτή τη φορά μυστικό, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί – αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται – τα στοιχεία που έστειλε χθες η ΕΛΣΤΑΤ στην Eurostat, καθώς, με το πρόσχημα της ανεξαρτησίας, θα μάθουμε πάλι τελευταίοι το έλλειμμά μας.

Ακούγονται ολίγον πρωταπριλιάτικα όλα αυτά; Ναι, αλλά δυστυχώς δεν είναι!
www.elzoni.gr

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ .ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΓΑΔΑ. ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠ ΕΞΩ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ:"ΚΛΕΦΤΗ,ΚΛΕΦΤΗ,ΚΛΕΦΤΗ"


Απο εκεί που κανείς δεν το περίμενε, έγινε κι αυτό. Ύστερα απο την σκληρή κόντρα Κυβέρνησης, Δικαιοσύνης, οι Δικαστές ανέλαβαν πρωτοβουλία και αστραπιαία ενεργούντες έδειξαν στους πολιτικούς ποιοί κάνουν πραγματικό κουμάντο.
Στίς 1:14 ακριβώς , 2 περιπολικά και 2 συμβατικά της ασφάλειας πήγαν στο σπίτι του Ακη , στην οδό Δ.Αρεοπαγίτου στην Ακρόπολη, χτύπησαν την πόρτα, άνοιξε η υπηρέτρια , τον ζήτησαν, τους είπε ότι κοιμάται, της είπαν να τον ξυπνήσει κι όταν κατέβηκε ο πρώην υπουργός, του επέδειξαν το ένταλμα σύλληψης που έφερε την υπογραφή του κ. Τέντε, του είπαν ότι προχωράνε στη σύλληψή του και τον άφησαν να πάρει τα προσωπικά του είδη , του έβαλαν χειροπέδες και αναχώρησαν για την ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται τώρα. Το πρωϊ θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με τις ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΕΣ πληροφορίες μας, οι Εισαγγελείς προχώρησαν στη σύλληψή του, αφού απο το πρωϊ άκουγαν τις κασέτες της Γερμανικής Εισαγγελίας καθώς και τις καταθέσεις των δωροδοτών που έλεγαν ξεκάθαρα πόσα, που και πως του έδωσαν τις γνωστές μίζες. Έτσι μετά απο συνενόηση με την υπηρεσία Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος προέβησαν στην σύλληψή του.
Νεότερα θα έχουμε το πρωϊ απο την προσαγωγή του στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.
Σημ. Αναμένονται και άλλες συλλήψεις των συνεργατών της εγκληματικής οργάνωσης διασπάθισης, υφαρπαγής και εξαγωγής στο εξωτερικό , κρατικού δημόσιου πλούτου.

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Μισθοί 300 ευρώ!


γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης
Μπορεί ο Έλληνας εργαζόμενος να ζήσει με 300 ευρώ τον μήνα; Μπορεί η Ελλάδα να γίνει Βουλγαρία; Μην βιαστείτε να απαντήσετε «όχι», διότι εκεί πάνε τα πράγματα. Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μία χώρα χαμηλού εργατικού κόστους, παρασύροντας ταυτόχρονα όλες τις αξίες σε ανάλογα επίπεδα τιμών. Αυτή είναι η αλήθεια για την Οικονομία που καλείται να πει η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, όπως ζήτησε και ο κ. Λοβέρδος
Αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο καλείται να πληρώσει συντάξεις και μισθούς που δεν τους έχει. Υπάρχουν δύο λύσεις. Είτε να συνεχίσει η χώρα να δανείζεται για να πληρώνει, είτε να…γίνει μία βίαιη αναπροσαρμογή όλων των αξιών προς τα κάτω. Και μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν υπάρχει κάτι χειρότερο. Υπάρχει! Η Αλβανία του Χότζα είναι η αμέσως επόμενη λύση… (δείτε… “Σε είκοσι χρόνια, θα παρακαλάτε να καθαρίζετε σπίτια στα Τίρανα”)

Η συνεχής αύξηση του δημόσιου χρέους είναι ένα ανέκδοτο που θα έχει κακό τέλος. Μόνο ένας παράφρονας θα συνέχιζε να δανείζεται και με κίνδυνο να χάσει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία, μόνο και μόνο για να μην μάθει η οικογένειά του το οδυνηρό νέο, ότι δεν της φτάνουν οι πόροι για να συνεχίσει να ζει όπως ζούσε.
Βρίσκετε υπερβολικό το νούμερο των 300 ευρώ; Κάντε το 500, αν αυτό σας ικανοποιεί. Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό πέρα για πέρα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να καταναλώνουμε λεφτά που δεν έχουμε.
Κάποτε ήταν πολύ σημαντικό για μία οικογένεια να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Σήμερα είναι πολύ εύκολο για την ίδια οικογένεια να αγοράσει και δύο και τρία αυτοκίνητα. Περάσαμε δέκα χρόνια υπερβολικής ευμάρειας με δανεικά χρήματα κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε σε μία χώρα που δεν παράγουμε κάτι. Και το χειρότερο είναι ότι οι πολιτικοί μας ηγέτες συνεχίζουν να σερβίρουν παραμύθια στο λαό, αντί να προσπαθήσουν να αλλάξουν ριζικά αυτή την άρρωστη κατάσταση.
Υπήρχε ελπίδα να κάνουμε κάτι, να διορθώσουμε την πορεία μας, αλλά όσο περνάει ο χρόνος και δεν κάνουμε το παραμικρό, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα. Κι ύστερα μας φταίνε οι κακοί ευρωπαίοι, οι δόλιοι ξένοι τραπεζίτες και το διεθνές ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Με τα μυαλά που κουβαλάμε πάμε ολοταχώς προς τον γκρεμό.
Είναι η ώρα να πούμε την αλήθεια. Όλη την αλήθεια. Η καταγγελία των διεθνών Οίκων (όσο ύποπτος κι αν είναι ο ρόλος τους) δεν μπορεί να φέρει ευημερία.
Δεν είναι λύση.
Η λύση είναι η πλήρης ανατροπή των πάντων. Εδώ και τώρα.
Αύριο θα είναι αργά…