Header Ads

Ξέρετε πόσο στοιχίζει η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα?...Πρώτα καθίστε κάπου μην πέσετε και μετά διαβάστε το άρθρο...

Θα ήθελα να κάνω αναφορά για μια παράμετρο της λαθρομετανάστευσης για την οποία ελάχιστα έχουν ακουστεί. Πρόκειται γι'αυτήν του οικονομικού κόστους της λαθρομετανάστευσης.
Πιο συγκεκριμένα:
- 7 δισ. ευρώ μας κοστίζει η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαθρομεταναστών. (Βάσει στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρώην Υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος τον Φεβρουάριο του 2011)
- 12 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνάλλαγμα που διαρρέει από την Ελλάδα
προς τις χώρες καταγωγής των μεταναστών. (Στοιχεία από Τράπεζα της Ελλάδας)
- 9 δισ. ευρώ ετησίως υπολογίζεται ότι είναι το ύψος των διαφυγόντων φόρων και ασφαλιστικών εισφορών από το παραεμπόριο το οποίο ασκείται σχεδόν αποκλειστικά από μετανάστες παράνομους και μη. (Στοιχεία από Υπουργείο Ανάπτυξης)
Έτσι μόνο το άμεσο οικονομικό κόστος της υπόθεσης λαθρομετανάστευση ανέρχεται ετησίως στο αστρονομικό ποσό των 28 δις ευρώ. Το έμμεσο οικονομικό κόστος (πχ. αυξημένες ανάγκες φύλαξης των συνόρων) δεν μπορεί να υπολογιστεί.
Την ίδια στιγμή βάσει στοιχείων της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το έλλειμα του προϋπολογισμού για το 2012 υπολογίζεται στα 24,5 δις ευρώ. Προσοχή μιλάμε για το συνολικό έλλειμα συμπεριλαμβανομένων τόκων και χρεολυσίων και όχι για το πρωτογενές έλλειμα.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε πάντα από μόνοι τους. Η λύση είναι μια και προφανής : ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ χωρίς καμία ενδιάμεση λύση του στυλ "κέντρα υποδοχής και κράτησης" και λοιπές κουταμάρες. Όσο για τους ήδη νόμιμους μετανάστες, γι'αυτούς θα πρέπει η άδεια διαμονής να πάει στα 1500 ευρώ ετησίως κατά άτομο από 156 ευρώ που είναι σήμερα. Όποιος πραγματικά θέλει να μείνει στην Ελλάδα θα πρέπει να επωμιστεί και τα ανάλογα βάρη όπως τα επωμίζεται και ο απλός Έλληνας πολίτης μέσω της εξοντωτικής φορολογίας, των χαρατσιών κλπ.

Αυτά τα στοιχεία μας τα έστειλε αναγνώστης με email...από σχόλιο που διάβασε στο site της Χ.Α.
Φυσικά όλα αυτά στοιχίζουν στον Έλληνα φορολογούμενο συν τις σπατάλες συν τις λαμογιές κάποιων..Εμείς όσες προσπάθειες και να κάνουμε σαν λαός,όσο και να μας ξεζουμίζουν αυτό το έλλειμμα θα το έχουμε κάθε χρόνο,μέχρι κάποιοι επιτέλους να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και το χρέος τους σαν Έλληνες.
Αν είναι λάθος τα στοιχεία (που δεν νομίζω να απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα) μπορείτε να αφήσετε με σχόλιο τα δικά σας στοιχεία ή και την άποψη.
Jack the ripper

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/23/2012 8:09 μ.μ.

  το κόστος για μαζική απέλαση των λαθρομεταναστών είναι υποδεέστερο του κόστους διαβίωσης τους μόνο για ένα έτος . Τελικά οι κυβερνώντες αγωνίζονται για να μας εξοντώσουν ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/23/2012 8:45 μ.μ.

  ξεχάσατε να υπολογίσετε και το κόστος "σωφρονισμού" όλων αυτών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/23/2012 11:03 μ.μ.

  Ξεχνάτε κάτι όμως..., πως για να μπουν όλοι αυτοί οι άπλυτοι στην χώρα μας οι ξεπουλημένοι της βουλής εισέπραξαν πακτωλό χρημάτων -κονδύλια της ΕΕ- για την περίθαλψη την μόρφωση κλπ τα οποία φυσικά και έκαναν μαμ...

  Μόνο αν φύγουν τα ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ θα φύγουν και οι άπλυτοι...;)

  Το πρόβλημα δεν ήταν που μπήκαν -τώρα είναι-..., αλλά ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ και ο νοών νοείτο...;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος7/24/2012 8:37 π.μ.

  Προσθέστε επίσης:
  Κόστος σχολείων και παιδικών σταθμών.
  Κόστος κράτησης στις φυλακές.
  Κόστος δικών.
  Κόστος καταδιωκτικών ενεργειών.
  Επίπτωση εγκληματικότητας στον τουρισμό και τις άλλες εμπορικές δραστηριότητες.
  Ζημίες σε κοινωνικούς φορείς (ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ) λόγω κλοπών υλικών.
  και τόσα άλλα...
  Τελικά, οι λαθροεισβολείς κόστισαν σε μια δεκαετία παραπάνω από το υφιστάμενο δημόσιο χρέος!!!

  *Το συνάλλαγμα που διαρρέει είναι πολύ μεγαλύτερο (στοιχεία western union, τουλάχιστον 20 δις ετησίως).
  *Ο διαφυγών ΦΠΑ μόνο από αυτές τις διαρροές είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από όσα απέδωσαν όλες οι περικοπές συντάξεων 4,6 δις ετησίως).

  Θοδωρής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το κόστος για να διώξουμε όμως όλους αυτούς που είναι υπεύθυνη για όλο αυτό, πιο είναι; Αν θέλουμε να γίνει μια σωστή δουλεία ας πιάσουμε πρώτα τα δύσκολα και μετά ας πάμε στα εύκολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος7/25/2012 6:19 μ.μ.

  ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΛΙΓΟΥΡΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΗ ΙΚΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΔΑ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟΝ 3Ο ΟΡΟΦΟ ΕΧΕΙ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΟΛΗ Η ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΑΛΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.