Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Επιχείρηση “Σοκ και Δέος” σε στέκια και σπίτια “αντεξουσιαστών” στην Θεσσαλονίκη

-Απέτυχε η πρώτη επιχείρηση για ανακατάληψη του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» από τους αντιεξουσιαστές..

-Τα περισσότερα άτομα που προσήχθησαν είναι μετά από καταγγελίες αναρχικών ομάδων για προγενέστερες επιθέσεις σε βάρος τους.

Τις τελευταίες ώρες λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη σε κλίμακα επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια, με στόχους ποινικούς που διώκονται για κακουργήματα, χρησιμοποιούσαν όμως καταλήψεις “αντεξουσιαστών” ως στέκια. Οι προσαγωγές εως αυτή την στιγμή είναι 37 ενώ φαίνεται ότι οι 25 τουλάχιστον θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Πρωτοφανής αριθμός.

Η υπόθεση σε μικρό μέρος της συνδέεται με τις δύο συλλήψεις για το φονικό στην Αγ. Νάπα και ευρήματα που βρέθηκαν στους τόπους των συλλήψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση έχει σχέση και με τις πρόσφατες συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ.
Τα περισσότερα άτομα που προσήχθησαν είναι μετά από καταγγελίες αναρχικών ομάδων για προγενέστερες επιθέσεις σε βάρος τους.
Τα άτομα κατηογορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκρήξεις, αρπαγές, βαριές σωματικές βλάβες, και διακεκριμένες κλοπές.
Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα πραγματοποιήθηκε επιχείρηση για την ανακατάληψη του κτηρίου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος», επί της οδού Γρ. Λαμπράκη στην Τούμπα.
Το κτήριο είναι ιδιοκτησίας του υπουργείου Υγείας, αλλά εδώ και πολλά χρόνια έχει εγκαταλειφθεί και τα τελευταία έξι χρόνια τελεί υπό κατάληψη από ομάδες αντεξουσιαστών.

3 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/02/2012 3:49 μ.μ.

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΜΕΡΙΑ.ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΗΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος7/02/2012 5:46 μ.μ.

  να γίνει παιδικός σταθμός ,ώστε η γονείς που έχουν μεγάλη οικονομική κρίση , τα παιδιά τους να έχουν ένα ζεστό φαΐ και ζεστασιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος7/02/2012 10:32 μ.μ.

  ΑΝΤΕ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΕΙ Η ΒΡΩΜΑ ....ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή