Header Ads

Σοκ!! Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων (!) και... Πολιτισμού καταστρέφει κάθε εθνική και ηθική συνείδηση των παιδιών μας..ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ: “Θα βγουν πράματα από το σχολείο, που ο νους σας δεν τα φαντάζεται”…

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: “Όταν μου πειράξουν την Πατρίδα μου, την Θρησκεία μου θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ό,τι θέλουν ας μου κάμουν…”

ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ ΜΟΥ ΛΑΜΠΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ


ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ…
Στην πρώτη σελίδα στο καλωσόρισμα του παιδιού στο σχολείο ο μαθητής συναντούσε το γνωστό: «πέφτω κάνω το σταυρό μου και άγγελο έχω στο πλευρό μου…», καθώς και το αγαπημένο σε όλους ποιηματάκι που μεγάλωσε γενιές Ελλήνων «Φεγγαράκι μου λαμπρό, φέγγε μου να περπατώ…»

ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Το κείμενο υποδοχής μεταξύ άλλων λέει: «ρωτάει η δασκάλα, παιδιά με τι θέλετε να αρχίσουμε σήμερα. Σηκώνει ένας μαθητής το χέρι και λέει : με την τουαλέτα κυρία»!!

ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Έχουμε πέντε σελίδες με τα δικαιώματα των παιδιών. Προτού δηλαδή μάθουν τα παιδιά τις υποχρεώσεις μαθαίνουν τα δικαιώματα. Και μετά απορούμε γιατί τα παιδιά μας είναι απείθαρχα. ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ


Κείμενο: «Η μπουγάδα του Αϊ Βασίλη: Βγαίνει ο Άγιος Βασίλης στην αυλή να απλώσει την μπουγάδα του. Πρώτα κρεμάει τις κάλτσες του, ύστερα την φανέλα του, το μακρύ του σώβρακο, το σκούφο του, το πουκάμισό του και τελευταίο το σακάκι και το παντελόνι του».

Ο Άγιος της εκκλησίας μας παρουσιάζεται από τα βιβλία αυτά να κρεμάει το μακρύ του σώβρακο‼! Προφανώς αυτοί έχουν στο μυαλό τους το ξωτικό που διαφημίζει το γνωστό αναψυκτικό. Όμως τα βιβλία αυτά δεν απευθύνονται σε αμερικανάκια αλλά σε Ελληνόπουλα. Θα περιμέναμε σε αυτό το παραμύθι ο Άγιος να παρουσιαστεί όπως τον ξέρει η εκκλησία μας. Ο φιλάνθρωπος ο οποίος μέχρι τα 49 του αγκάλιαζε μέχρι και λεπρούς και έτρεφε 20.000 ανθρώπους στην πόλη που είχε ιδρύσει ο ίδιος με τα λεφτά του.

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΛΑΧ‼!
Κείμενο: «Ο Νορντή είναι μουσουλμάνος που τον πάνε σε μια εκκλησία. Η πολιτισμικότητα ετοιμάζεται μέσα στα βιβλία. Το κείμενο γράφει: «Ο Νορντή εντυπωσιάστηκε από την εκκλησιά του Χριστιανού Αλάχ. Όλο το μεσημέρι το κουβέντιαζε με την γιαγιά του. Δεν μπορούσε να χωνέψει γιατί οι Χριστιανοί κάνουν τέτοιες ζωγραφιές. Και τι άσχημοι γέροι με μακριές γενειάδες ήταν αυτοί στους τοίχους»;


ΠΡΩΤΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Κείμενο: Είναι ένας καθηγητής ο οποίος είχε ένα συνήθειο να λέει το επίρρημα «Οσάκις» συνέχεια. Οι μαθητές από κάτω χαχάνιζαν.

Οι μαθητές εννοούσαν «Ο Σάκης».
Το κείμενο γράφει: «Ο Σάκης ήταν ηλεκτρολόγος με μαγαζί. Μεγαλύτερός τους 20 – 25 ετών. Τα είχε φτιάξει με την Αλέκα, μια από τις μαθήτριες της τάξης. Ήταν η πρώτη που έβγαινε ραντεβού μαζί του, μήνες τώρα. Ο Σάκης την περίμενε το μεσημέρι στην γωνία και οι άλλες μαθήτριες έτρεχαν από πίσω της να τον δούνε. Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν. Ήταν ο πρώτος έρωτας της τάξης. Ο καθηγητής φώναξε την μαθήτρια (όχι για να την μαλώσει) αλλά για το «οσάκις». Παιδί 12 – 13 χρονών τα είχε φτιάξει με 25χρονο ηλεκτρολόγο;;


ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ: Κείμενο: «Η σκόνη της κιμωλίας λερώνει τα κόκκινα νύχια της»!!!

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ…

stoxos

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/30/2013 10:33 μ.μ.

    ΤΟ ΓΕΛΕΙΟ ΤΙΣ ΟΛΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΝΕ ΠΩΣ ΕΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΔΗΛΑΔΙ ΕΙΝΕ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΕ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/30/2013 11:37 μ.μ.

    Μπορώ να σας γράψω άπειρα για τα σχολικά βιβλία. Για αρχή πηγαίνετε στις πρώτες σελίδες του κάθε βιβλίου, οποιασδήποτε τάξης και δείτε την "ομάδα ηρώων" . Συνήθως πάει κάπως έτσι, Η Μαρία, ο Γρηγόρης, ο Αρμπεν και Σαλ. Ο Αρμπεν και ο Σαλ σκουρόχρωμοι, ενώ συνήθως στα "ελληνάκια" το ένα από τα δύο έχει κινητικό ή άλλο πρόβλημα (οι αλλοδαποί πάντως είναι αρτιμελείς- πάντα). Στα βιβλία λείπει η Λογοτεχνία -δυσκολεύεται ο νέος πληθυσμός βλέπεις-, και έχουν αντικατασταθεί τα κείμενα με οδηγίες "χρήσης", δηλαδή πως να φτιαχνεις αφισσα, πρόσκληση, συνταγή, γραμμα στον δήμαρχο για τα "προβλήματα" των "μεταναστών" κτλ κτλ κτλ . Όσοι έχετε παιδιά δημοτικού τα ξέρετε ήδη αυτά που σας γράφω τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.