Header Ads

«Κούρεμα» στην ΕΛΑΣ: Κλείνουν 6 στα 10 αστυνομικά τμήματα..Για την Αττική προβλέπεται η «συρρίκνωση» των 93 Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης

Ή... συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Αναδιάρθρωση-«τσεκούρι» στην ΕΛΑΣ σε ποσοστό που θα φθάνει, ίσως και θα υπερβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις, το 50% προβλέπει το σχέδιο των αστυνομικών υπηρεσιών, όπως αυτό παρουσιάστηκε στον Αλέξη Τσίπρα, και πήρε στο μεγαλύτερο βαθμό την έγκρισή του.


Το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», το επόμενο χρονικό διάστημα από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση και προβλέπει την... εξαφάνιση έως και έξι στα δέκα αστυνομικών τμημάτων ή αλλιώς συγχώνευση «πέντε σε ένα» κυρίως στις επαρχιακές πόλεις και λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ακόμη, περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπήρξε ενημέρωσή του για την αναδιάρθωση, για τη δημιουργία της ομάδας «προπομπό» των ΜΑΤ, την κατάργηση της ΔΕΛΤΑ και τη σύμπτυξη των στελεχών της στη ΔΙ.ΑΣ. Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης προβλέπεται η δημιουργία μία νέας ομάδας περιφρούρησης των διαδηλώσεων, πριν χρειαστεί η ανάληψη δράσης από τα «σκληρά» ΜΑΤ.

Η νέα αστυνομική μονάδα θα διαχειρίζεται τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης και τα ΜΑΤ θα επεμβαίνουν μόνο σε περίπτωση επεισοδίων, φθορών και επιθέσεων. Τα μέλη της «Ομάδας Επιτήρησης Διαμεσολάβησης Διαδηλώσεων», όπως φαίνεται να είναι κάποια από τα μέρη του ονόματός της, θα φορούν πηλήκιο και όχι κράνος, θα έχουν αστυνομική ράβδο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο και ορατά τα διακριτικά τους, ενώ η στολή τους θα είναι χρώματος μπλε αντί για χακί.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναμένει την τελική εισήγηση-μελέτη της φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ για την «εξαφάνιση» των απαιτούμενων αστυνομικών υπηρεσιών.

Η εισήγηση περιλαμβάνει τα πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Με αυτά τα κριτήρια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα καταργηθούν αστυνομικές υπηρεσίες στις περιοχές στις οποίες μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης από υπηρεσίες όμορων περιοχών.

Για την Αττική προβλέπεται η «συρρίκνωση» των 93 Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης σε περίπου 50.
Πηγή: protothema.gr

7 σχόλια:

 1. Ανώνυμος4/21/2015 12:48 μ.μ.

  Τα ίδια Παντελάκη μου.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 2. Και γιατί όλα αυτά ρε παιδία τι θα κερδίσουν θα αυξηθεί ή εγκληματικότητα και θα είναι χειρότερα δεν θα ελέγχεται ή κατάσταση. Η άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να το επανεξετάσουν γιατί με της περικοπές στα αστυνομικά τμήματα τα πράγματα θα δυσκολέψουν και ή εγκληματικότητα θα πάει στα ύψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/25/2015 2:16 μ.μ.

   Αντικατάσταση πληθυσμού γίνεται Έλενα .
   Θα το επιτρέψουμε ; Η θα πέσουμε στην φωτια για χάριν των παιδιών μας και του Εθνους ;
   300+1 οι εφιάλτες .

   Διαγραφή
 3. Ανώνυμος4/21/2015 5:39 μ.μ.

  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος4/25/2015 2:14 μ.μ.

   Ναι φύγε να σου πάρουν την Πατριδα .
   Τέτοιοι είστε γί αυτο αφήσατε τα 300+1 κωλο παιδια και καταστρέψαν τον τόπο μας .
   Φύγε ρε , δεν σε θελουμε , φύγε !

   Διαγραφή
 4. Ανώνυμος4/22/2015 12:11 π.μ.

  Αυτό θέλουν βρέ Έλενα. Αυτό είναι τό σχέδιο γαμώ τό κέρατό μου. Γιατί δέν θέλετε νά τό καταλάβετε έπειτα από τόσα αίσχη? Πλήρη διάλυση τών πάντων μέχρι νά φτάσουμε στήν απόλυτη αναρχία. Από ψευτοανθρωπισμό αφήσαν τόση λαθροχολέρα στούς δρόμους? Από καλοσύνη αφήνουν τόν αναρχικό στρατό τους νά καταστρέφουν τήν περιουσία τού κόσμου? Από ''πρόοδο'' διαλύουν τήν αστυνομία πού θά οδηγήσει καί στήν δική μας διάλυση μέ τόση λαθροχολέρα? Έχουν ΣΧΕΔΙΟ άνωθεν καί έξωθεν τής Ελλάδος καί τό εκτελούν κατά γράμμα. Τί άλλο θέλετε νά πειστείτε πιά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος4/22/2015 12:24 π.μ.

  ΟΧΙ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.