Αποκαλυπτική ανάλυση από πρώην πράκτορα: ««Πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους ενδεχομένως και στην Ελλάδα».

Γιατί δεν απετράπη το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες..ΒΙΝΤΕΟ..
Σύμφωνα με τον Κλωντ Μονικέ (Claude Moniquet), δημοσιογράφο, πρώην κατάσκοπο και σήμερα γενικό διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Στρατηγικών Πληροφοριών και Ασφάλειας..
αυτές οι επιθέσεις αποκαλύπτουν τις ελλείψεις της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής του Βελγίου;


- 24 Μαρτίου 2016
Κλωντ Μονικέ:
Υπάρχει ένα πρόβλημα εκτίμησης της επικινδυνότητας των ατόμων και με αυτή την έννοια θέλω να πω ότι οι Βέλγοι έχουν ένα πρόβλημα αλλά το έχουν όλοι.

Οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εργαλεία από τον Ψυχρό Πόλεμο που διαμορφώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν σε δομές όπως τα Κράτη, τα πολιτικά κόμματα, το πολιτικό γραφείο, την KGB, τον Κόκκινο Στρατό κ.λ.π. 
Εδώ είμασε μπροστά στη δομή του Daesh που καταλαβαίνουν καλά στην πολυπλοκότητά του.
Η παγκόσμια εικόνα, υπάρχει. Αλλά όταν μιλάμε για λεπτομέρειες και δυστυχώς οι λεπτομέρειες είναι λειτουργικές, είναι η επικινδυνότητα των ατόμων και δυστυχώς εκεί δεν είναι τόσο καλοί γιατί η κουλτούρα έχει αλλάξει και γιατί είμαστε μπροστά σε άτομα που είναι πιο ριζοσπαστικοποιημένα σε σχέση με το παρελθόν, άτομα όπως οι αδερφοί Μπακράουι που ήταν κακοποιοί και ριζοσπαστικοποιούνται μέσα σε έξι μήνες, έναν χρόνο.
Και που μπορούν επομένως, να μείνουν για καιρό κάτω από παρακολούθηση πριν να εντοπιστούν.

Euronews:
Είναι μία κακή ανάλυση της κατάστασης λοιπόν, της εξέλιξης της τρομοκρατίας;

Κλωντ Μονικέ:
Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πρόβλημα ανάλυσης στο σύνολο των δυτικών μυστικών υπηρεσιών και εν προκειμένω στο Βέλγιο και τη Γαλλία. Υπάρχει επομένως πρόβλημα ανάλυσης.
Είναι πρόβλημα κουλτούρας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να υπάρξει ένα μίγμα της κλασικής κουλτούρας των μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται με δομές και των υπηρεσιών της αστυνομίας που δουλεύουν με ομάδες οργανωμένες, σχετικά με τις ομάδες των νέων στο δρόμο και που γνωρίζουν την κουλτούρα του δρόμου. 

Και εάν μπορούσαμε να φτάσουμε σε αυτό το μίγμα με ομάδες που συνεργάζονται, ίσως θα είχαμε μία πιο ξακάθαρη θεώρηση. Γιατί το βλέπουμε καλά στο θέμα του Αμπντεσλάμ και στους συνεργούς του, αυτοί δεν είναι τζιχαντιστές είναι κακοποιοί του δρόμου. Στελέχη οργανωμένων εγκληματικών ομάδων που προσφέρουν υπηρεσία σε έναν φίλο γιατί ανάμεσα στο νόμο της ομερτά και στο γεγονός ότι δεν πρέπει να αφήσουμε να συλληφθεί ο φίλος.

Euronews:
Εκπλαγήκατε από το εύρος των υλικών που βρέθηκαν στο σπίτι στο Σκάρμπεκ;

Κλωντ Μονικέ:
Πιστεύω ότι η φύση των υλικών που ανακαλύφθηκαν στο διαμέρισμα του Σκάρμπεκ δείχνει ότι είμαστε μπροστά σε κάτι που έπρεπε να προετοιμαστεί στη διάρκεια μεγάλου χρονικού διαστήματος. Όταν βλέπουμε τα υλικά που βρίσκονται στο διαμέρισμα, για παράδειγμα 150 λίτρα υπεροξειδίου ακετόνης. 
Η ακετόνη είναι έαν υλικό που πωλείται ελεύθερα. Εάν αγοράσετε 1 λίτρο, 2 λίτρα, 3 λίτρα από εδώ και από εκεί δεν τίθεται θέμα. Εάν όμως πας για 20,30 150 λίτρα τοτέ προκύπτουν υποψίες.
Είναι πιθανό ο έμπορος εφόσον οι άνθρωποι ξέρουν απο πόύ να το αγοράσουν να καλέσει την αστυνομία. Μπορούμε λοιπόν να σκεφτούμε ότι αυτά τα υλικά συγκεντρώθηκαν λίγο λίγο σε μία μακρά περίοδο. Οπότε ναι, πιστεύω οτι΄είναι μία προετοιμασία εβδομάδων ή μηνών.

Euronews:
Η σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ επιτάχυνε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες;

Κλωντ Μονικέ:
Οι επιθέσεις ξεκάθαρα, δεν είναι μία εκδίκηση μετά τη σύλληψη γιατί δεν προετοιμάζεις κάτι τέτοιο μέσα σε 3 ή 4 μέρες. Ότι η σύλληψη επιτάχυνε το γεγονός είναι πιθανό. Μετα από όλα τι ξέρουμε;
Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με τον Μουνίρ Χουκρί που ήταν επίσης καταζητούμενος του Daesh στη Γερμανία. Αυτός εντοπίστηκε στις 9 Οκτωβρίου και δε συνδέεται με τις επιθέσεις στις 13 Νοέμβρη στο Παρίσι.
Προετοίμαζε επίσης κάτι άλλο. 3 μέρες νωρίτερα οι δύο άνδρες διέφυγαν της σύλληψης όπου βρισκόταν ένας απο του΄ς συνεργούς των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. Σε αυτό το διαμέρισμα βρέθηκαν καλάσνικοφ και πυροκροτητές. 
Οι πυροκροτητές θα χρησιμοποιούνταν για τις βόμβες που εξερράγησαν χθες. Μπορούμε λοιπόν να σκεφτούμε ότι ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ ήταν εμπλεκόμενος σε αυτό που προετοιμαζόταν και ίσως οι συνεργοί του φοβήθηκαν ότι από τα τηλέφωνα θα μπορούσαν και εκείνοι να εντοπιστούν. Εξάλλου, φαίνεται οτι από τη διαθήκη που άφησε ο Μπακράουι προσπαθούσε να αποφύγει αυτή την πιθανότητα.


πηγή : euronews
«Πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους ενδεχομένως και στην Ελλάδα»
Ο Κλωντ Μονικέ 2 μέρες πριν τις τρομοκρατικές επιθέσεις είχε αποκαλύψει στην Βρετανική εφημερίδα «Express»: «Η Μυστική Υπηρεσία της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό της την Ευρώπη σκοπεύοντας να μεταφέρει τον πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος»!

«Αναφορές Μυστικών Υπηρεσιών Πληροφοριών υποδηλώνουν, ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα».

-«Η Βρετανία και η Γερμανία είναι οι επόμενοι στόχοι της ισλαμιστικής τρομοκρατικής Οργάνωσης, ενώ η Γαλλία είναι εύκολος στόχος, επειδή το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλούς ανθρώπους εκεί, που ζουν μυστικά, με καθαρά μητρώα»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Express», η «Μυστική Υπηρεσία» της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό της την Ευρώπη, ενώ Ευρωπαίοι στην υπηκοότητα τζιχαντιστές σκοπεύουν να μεταφέρουν τον πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος!

Σύμφωνα με τον Κλωντ Μονικέ (Claude Moniquet), δημοσιογράφο, πρώην κατάσκοπο και σήμερα Γενικό Διευθυντή του «Ευρωπαϊκού Κέντρου Στρατηγικών Πληροφοριών και Ασφάλειας, «στην αρχή αυτή η Υπηρεσία απλώς παρακολουθούσε τους άλλους τζιχαντιστές και προσπαθούσε να εξολοθρεύσει, όσους από αυτούς ήθελαν να παρεισφρήσουν, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει αναλάβει την αποστολή να οργανώσει τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη».

Ο Κλωντ Μονικέ σημειώνει, ότι «υπολογίζουμε, πως, μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2015, ένας αριθμός τζιχαντιστών της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος -συμπεριλαμβανομένων και εκείνων, που επιτέθηκαν στο Παρίσι- εισήλθαν στην Ευρώπη ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες».

Ο ίδιος αναφέρει ακόμη, πως «δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό, κάποιοι λένε, ότι μπορεί να είναι περίπου 100,αν και αυτό μοιάζει πολύ μεγάλο νούμερο.

«Ωστόσο, ακόμα κι’ αν είναι μόνον 20 ή 25,παραμένει ένα μεγάλο νούμερο. Πιστεύουμε, ότι έχουν επιλεγεί και οργανωθεί από την Υπηρεσία Ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους».

«Αναφορές Μυστικών Υπηρεσιών Πληροφοριών υποδηλώνουν, ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα»

«Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ευρωπαϊκής προέλευσης, έχουν πάει στην Συρία και έχουν επιστρέψει, αλλά κάποιοι από αυτούς είναι Ιρακινοί και ίσως Σύριοι», υπογραμμίζει ο ίδιος και επισημαίνει:
«Αυτοί οι άνδρες είναι μεγαλύτεροι, κοντά στα 40, και ορισμένοι από αυτούς θα μπορούσαν να είχαν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, με πραγματική εξειδίκευση στον χειρισμό όπλων και εκρηκτικών».

Ο Κλωντ Μονικέ, σύμφωνα πάντα με την «Express», είπε, ότι, αναφορές Υπηρεσιών Πληροφοριών υποδηλώνουν, ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πυρήνες στην Αυστρία, την Γερμανία, την Ολλανδία και ενδεχομένως στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την Βρετανία, ο ίδιος είπε: «Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, πήγε για λίγο στο Ηνωμένο Βασίλειο και συνάντησε ανθρώπους στο Λονδίνο και στο Μπέρμιγχαμ.

«Πιστεύουμε, ότι ήταν μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος».
«Είναι ξεκάθαρη η επιθυμία από το Ισλαμικό Κράτος να κάνει κάτι μεγάλο στο Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πρωταρχικός στόχος, αλλά φαίνεται, ότι είναι πιο περίπλοκο, διότι στην πραγματικότητα η Βρετανία, ως νησί, έχει καλύτερο έλεγχο, από ό,τι η ευρωπαϊκή ήπειρος».

«Η Βρετανία και η Γερμανία είναι οι επόμενοι στόχοι της ισλαμιστικής τρομοκρατικής Οργάνωσης, ενώ η Γαλλία είναι εύκολος στόχος, επειδή το Ισλαμικό Κράτος έχει πολλούς ανθρώπους εκεί, που ζουν μυστικά, με καθαρά μητρώα»!

Σύμφωνα, επίσης, με τον πρώην Γερμανό τζιχαντιστή, Χένρι Σάρφο, που επέστρεψε από την Μέση Ανατολή στην Γερμανία τον Ιούλιο του 2015, η Βρετανία και η Γερμανία είναι οι επόμενοι στόχοι της Οργάνωσης.

Ο Χένρι Σάρφο, 27 ετών, που κρατείται από τις γερμανικές Αρχές στην Βρέμη και πλέον είναι μετανιωμένος, μίλησε δημοσίως εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Σε επιστολή, που έστειλε στο «Radio 4» του BBC, αναφέρει: «Ερωτήθηκα δύο φορές για να πραγματοποιήσω επιθέσεις στην Ευρώπη.

«Η πρώτη φορά ήταν στην αρχή, όταν δύο Γάλλοι από την Μυστική Υπηρεσία (του ισλαμικού Κράτους) ερώτησαν εμένα και έναν ακόμα Γερμανό, εάν επιθυμούσαμε να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να πραγματοποιήσουμε επιθέσεις», αναφέρει ο Χένρι Σάρφο και συνεχίζει:

«Την δεύτερη φορά ερωτήθηκα από μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας από την Βρετανία και την Γερμανία. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα. 
Με ερώτησαν, εάν επιθυμούσα να επιστρέψω ή εάν γνώριζα κάποιον από την Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήταν πρόθυμος για επιθέσεις».

«Οι ίδιοι είπαν, ότι η Γαλλία τους είναι εύκολη, επειδή έχουν πολλούς ανθρώπους εκεί, που ζούνε μυστικά, με καθαρά μητρώα, αλλά είπαν, ότι δεν έχουν αρκετούς ανθρώπους στην Βρετανία και στην Γερμανία», καταλήγει ο 27χρονος Γερμανός, πρώην τζιχαντιστής.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου