Λευκάδα: Απίστευτα επεισόδια σε τελικό γυναικείου μπάσκετ..Συλλήψεις κατόπιν εορτής..Νέο βίντεο-ντοκουμένο από τα επεισόδια!


Το χρονικό του τρόμου: πέντε τραυματίες και ξύλο στους ορόφους ..
Δήμαρχος Λευκάδας: «Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος πήρε πίσω δύο από τις διμοιρίες»..www.eglimatikotita.gr - 21 - Μαρτίου - 2016
Η Πολιτεία δεν χρειάζεται να ομολογήσει απολύτως τίποτα.  Όλοι γνωρίζουμε την ανεπάρκεια της. Και ίσως τελικά είναι καλύτερα να λέει εκ των προτέρων, «σόρι παιδιά, εγώ τελικό Κυπέλλου δεν μπορώ να κάνω», παρά να  συζητάμε εκ των υστέρων τα ίδια και τα ίδια.  Όπως συμβαίνει δηλαδή από το μεσημέρι της Κυριακής, με αφορμή τα τραγελαφικά  γεγονότα της Λευκάδας.

Δεν εννοώ  φυσικά ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, πήραν τα αυτοκίνητα τους, πήγαν στη Λευκάδα, υποχρέωσαν τον καημένο τον υπάλληλο να κατεβάσει την πλωτή γέφυρα και κατέστρεψαν το ξενοδοχείο όπου διέμεναν  οι «εχθροί»,   επειδή ήταν θυμωμένοι για την εγκληματική οργάνωση!

Το έκαναν γιατί είναι ηλίθιοι, επικίνδυνοι κάφροι, έτοιμοι ακόμα και για φόνο, προκειμένου να  υπερασπιστούν την ηλιθιότητα τους. Εννοώ απλώς ότι η διαφθορά και η σήψη παίζουν ρόλο με το να επιτείνουν την αίσθηση διάλυσης μιας χώρας, στην οποία η ατιμωρησία έχει γίνει ο γενικός κανόνας σχεδόν σε κάθε τομέα της ζωής.

Και σε μια χώρα υπό διάλυση που δεν τιμωρεί ουσιαστικά ποτέ και κανέναν, προφανώς ο κολλημένος, ανεγκέφαλος,  εν δυνάμει δολοφόνος δεν το σκέφτεται δεύτερη φορά προτού πάει να πετάξει μολότοφ σε αγνώστους που τυχαίνει απλώς να υποστηρίζουν μια διαφορετική ομάδα.

Όλα ετούτα, χιλιοειπωμένα και χιλογραμμένα, αποτελούν παραμέτρους της γενικότερης συζήτησης για τη βία στα ελληνικά γήπεδα. Και ταυτόχρονα, αποτελούν ίσως και παραπλανητικούς αφορισμούς που στρέφουν την κουβέντα μακριά από την καρδιά του προβλήματος.

Τα επεισόδια δεν είναι κάτι καινούριο.  Συμβαίνουν εντός  και εκτός των ελληνικών γηπέδων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το καινούργιο και πιο ανησυχητικό, ηλικίας λίγων ετών δηλαδή, είναι η σφοδρότητα και το μίσος που απελευθερώνουν κάθε φορά που προκύπτουν σε κάποια γωνιά της Ελλάδας.

Έχουμε ξεφύγει εντελώς από τους νεανικούς τσαμπουκάδες και το ξύλο  του στιλ «η πάνω γειτονιά πλακώνεται με την κάτω γειτονιά».  Έχουμε αφήσει χιλιόμετρα πίσω μας τα παραδοσιακά, οπαδικά,  αγορίστικα παιχνίδια επιβολής. Εδώ και λίγο καιρό, ζούμε στην επικράτεια μιας αγριότητας δίχως ηθικούς φραγμούς.  Μιας σύρραξης με χαρακτηριστικά κανονικού πολέμου.

Δείτε ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τα επεισόδια στη Λευκάδα, τα ξημερώματα της Κυριακής (20/3), λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Στο βίντεο φαίνονται τα... απομεινάρια από τις καταστροφές στην είσοδο του ξενοδοχείου της Λευκάδας που έγινε πεδίο μάχης, από τα δωμάτια, αλλά και από τα αυτοκίνητα που βρίσκονταν παρκαρισμένα πλησίον του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν... σοκαρισμένοι τις στιγμές τρόμου που εκτυλίχθηκαν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «ήταν πόλεμος», αλλά και ότι «για πρώτη φορά γίνονται εδώ τέτοια γεγονότα».

Τα πλάνα είναι από την κάμερα του ΑΡΤ, που έχει αποστολή στη Λευκάδα για το Final-4 του Κυπέλλου Γυναικών.

Δείτε το βίντεο:«Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος πήρε πίσω δύο από τις διμοιρίες»
Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ανέφερε πως δύο από τις τέσσερις διμοιρίες της αστυνομίας, που υπήρχαν στο νησί, αποχώρησαν την Παρασκευή και επιβεβαίωσε πως με την απόφαση εξεπλάγη και ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Δρακονταειδής ανέφερε μεταξύ άλλων πως υπάρχουν συλλήψεις και ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές εντός της ημέρες.

«Η τοπική διεύθυνση ζήτησε ενισχύσεις για την αστυνομία. Οι ενισχύσεις ήρθαν, υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες από την Παρασκευή. Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος, όμως, την Παρασκευή το βράδυ πήρε πίσω δύο από τις διμοιρίες. Δεν μπορώ να γνωρίζω τους υπηρεσιακούς σχεδιασμούς της αστυνομίας. Αν παρέμεναν οι δύο διμοιρίες στο νησί, θα υπήρχε μεγαλύτερη δυνατότητα περιφρούρησης», τόνισε και υπογράμμισε:

«Μίλησα τρεις φορές με τον κ. Κοντονή. Κι αυτός εξεπλάγη από την απόφαση να αποχωρήσουν δύο διμοιρίες. Μπορεί να σας τα πει καλύτερα ο ίδιος».

Αναλυτικά, ο δήμαρχος Λευκάδας μίλησε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για: 

-το λόγο που η Λευκάδα δέχτηκε να αναλάβει τη διοργάνωση: «Ο λόγος που πήραμε τη διοργάνωση δεν ήταν μόνο επειδή η περιφέρεια δικαιούται να έχει τέτοιες διοργανώσεις, αλλά γιατί η Λευκάδα έχει δύο ομάδες που είναι στην Α1 Γυναικών και στην Α2 Ανδρών. Μιλάμε για έναν τόπο που το μπάσκετ είναι περίπου τρόπος ζωής».

-τα μέτρα που πήρε ο Δήμος: «Στείλαμε έγγραφα στους αρμόδιους θέτοντας το ζήτημα της διασφάλισης από την πολιτεία της ομαλής διεξαγωγής του Final Four, γιατί ξέρουμε πώς λειτουργεί αυτό το βρώμικο σύστημα, και καταλήξαμε σε μια σειρά από μέτρα. Τα εισιτήρια, πλην αυτών που πήραν οι ομάδες, διατέθηκαν μόνο σε Λευκαδίτες. Μέσα στο γήπεδο και στις δύο μέρες των αγώνων δεν συνέβη το παραμικρό. Δεν δόθηκε κανένα από τα εισιτήρια που είχε το νησί σε άνθρωπο εκτός Λευκάδας. Έπρεπε να πάρουν εισιτήρια και οι ομάδες, που θα τα διέθεταν με ευθύνη δική τους. Κάθε ομάδα πήρε από 30 εισιτήρια και υπήρχε όρος σε αυτά να υπάρχει πλήρης καταγραφή των στοιχείων του καθενός. Όλα ήταν ταυτοποιημένα. Ζητήσαμε από τις ομάδες, τόσο εμείς όσο και η αστυνομία, να διαθέσουν τα εισιτήριά τους σε γονείς, φίλους, χορηγούς ή μέλη της διοίκησης της κάθε ομάδας».

-τα μέτρα της αστυνομίας: «Η τοπική διεύθυνση ζήτησε ενισχύσεις για την αστυνομία. Οι ενισχύσεις ήρθαν, υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες από την Παρασκευή. Δεν ξέρω ποιος εγκέφαλος, όμως, την Παρασκευή το βράδυ πήρε πίσω δύο από τις διμοιρίες. Δεν μπορώ να γνωρίζω τους υπηρεσιακούς σχεδιασμούς της αστυνομίας. Αν παρέμεναν οι δύο διμοιρίες στο νησί, θα υπήρχε μεγαλύτερη δυνατότητα περιφρούρησης».

-τις πληροφορίες πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έγιναν αντιληπτοί πολύ πριν την επίθεση, αλλά δεν αντέδρασε η αστυνομία: «Την επίσημη απάντηση θα την πάρετε από την αστυνομία. Εμείς το θέσαμε αυτό στη σύσκεψη το πρωί της Κυριακής και μας είπαν ότι δεν είχαν τις δυνάμεις. Η επίσημη ενημέρωση είναι πως ήταν 120 οπαδοί του Παναθηναϊκού που ήρθαν από την Αθήνα. Κατέβηκαν με τους λοστούς τους και λειτούργησαν χειρουργικά. Δεν πείραξαν τίποτα στην πόλη και πήγαν στο ξενοδοχείο που είχαν πληροφορηθεί πως έμεναν οπαδοί του Ολυμπιακού. Έξω από το οικοδομικό τετράγωνο που είναι το ξενοδοχείο δεν έγινε το παραμικρό. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει απέναντι σε αυτή τη στρατιά των 120 οπαδών. Ίσως αν είχε τις δύο διμοιρίες που έφυγαν θα μπορούσε να αποτραπεί ό,τι έγινε. Εδώ κατά τη γνώμη μου υπάρχουν ευθύνες. Μας είπαν ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν ήταν ικανές να αντιμετωπίσουν την κατάσταση».

-το αν είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή: «Μίλησα τρεις φορές με τον κ. Κοντονή. Κι αυτός εξεπλάγη από την απόφαση να αποχωρήσουν δύο διμοιρίες. Μπορεί να σας τα πει καλύτερα ο ίδιος».

-το αν υπήρξαν συλλήψεις: «Έχουμε συλλήψεις, θα μάθετε κι άλλα μέσα στην ημέρα από την αστυνομία».

-το αν θα ξαναζητήσει αθλητικό γεγονός η Λευκάδα: «Η περιφέρεια δικαιούται πράγματα και εμείς θέλουμε να κάνουμε πράγματα. Η Λευκάδα είναι μπασκετομάνα. Χθες το πρωί μπήκε το ερώτημα αν θα πρέπει να τελειώσουν οι αγώνες και εμείς απαντήσαμε με σαφήνεια ναι. Αν δεν γίνονταν οι αγώνες, θα δίναμε το δικαίωμα να νικήσει ο φόβος και ο χουλιγκανισμός. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα και το Final Four είχε οργανωτική επιτυχία. Η ΕΟΚ μάς έδωσε συγχαρητήρια. Το μήνυμά μας είναι πως ο αθλητισμός ενώνει. Θέλουμε τέτοιες διοργανώσεις να έρχονται στον τόπο μας».

Συλλήψεις για τα επεισόδια στην Λευκάδα
Οι αστυνομικές Αρχές δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τα επεισόδια στην Λευκάδα μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, όμως αρκετές ώρες μετά τις άγριες συμπλοκές προχώρησαν σε συλλήψεις μερικών εκ των δραστών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «lefkadapress», οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις ανθρώπων που συνδέονται με τα αιματηρά επεισόδια της Λευκάδας. Βέβαια, οι συλλήψεις δεν έγιναν το πρωί της Κυριακής (20/03), μετά τις συμπλοκές και τις... μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των χούλιγκαν, αλλά αρκετές ώρες αργότερα. Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας, μάλιστα, τονίζει πως οι συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα, ύστερα από συνεννόηση και ανταλλαγή στοιχείων με την αστυνομία της Λευκάδας.

Οι πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως η τοπική αστυνομία επιβεβαιώνει τόσο τις συλλήψεις, όσο και τον αριθμό τους (6) και υπογραμμίζει πως έγιναν «κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα» και ότι οι δράστες, που πήραν μέρος στα επεισόδια ανήμερα του Final Four του τελικού του Κυπέλλου Γυναικών, αναμένεται να μεταφερθούν άμεσα στη Λευκάδα.

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση μέσω Δελτίου Τύπου από την Ελληνική Αστυνομία.Το χρονικό του τρόμου: πέντε τραυματίες και ξύλο στους ορόφους 


Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το... σκηνικό πολέμου που στήθηκε στη Λευκάδα μεταξύ χούλιγκαν του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Μεγάλη η χρονική έκταση, πέντε τραυματίες, ζημιές σε αυτοκίνητα αθλητριών.

Το πολεμικό σκηνικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Λευκάδας λίγο πριν από τις 5 το πρωί είχε ως απολογισμό, πέρα από τις υλικές ζημιές, και πέντε τραυματίες εκ των οποίων ο ένας πιο σοβαρά από τους άλλους.
Το σκηνικό εκτυλίχθηκε ενώπιον δεκάδων μαρτύρων, διότι δεν ήταν απλά στο κέντρο της Λευκάδας, αλλά οι συμπλοκές είχαν χρονική έκταση για περισσότερη από μισή ώρα.

Περισσότεροι από 100 χούλιγκαν του Παναθηναϊκού άφησαν τα αυτοκίνητά τους πριν από τη γέφυρα, περπάτησαν πεζοί μέχρι το ξενοδοχείο και εκεί αρχισαν οι μαζικές καταστροφές. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ο τρόπος με τον οποίο εξασφάλισαν την διέλευσή τους από την γέφυρα.

Οι χούλιγκαν ανάγκασαν,με απειλές, τον χειριστή της πλωτής γέφυρας να τούς επιτρεψει στην πρόσβαση στην άλλη πλευρά και προνόησαν αφήνοντας τα αμάξια τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην γίνεται να σηκωθεί ξανά η γέφυρα πριν επιστρέψουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, κλείδωσαν τον υπεύθυνο έξω από το φυλάκιο, στο οποίο χειρίζεται το μηχανισμό της γέφυρας εξασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να επιστρέψουν με τον ίδιο τρόπο.

Πέρα από τις προφανείς ζημιές στην είσοδο που επιβεβαιώνονται και από τις φωτογραφίες, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους ορόφους του ξενοδοχείου.

Αυτό που δεν φαίνεται στις φωτογραφίες είναι τα επεισόδια στους ορόφους του ξενοδοχείου, καθώς οι χούλγικαν του ΠΑΟ έψαχναν πόρτα-πόρτα να βρουν τους ομολόγους τους. Επικράτησε τρόμος στους ενοίκους, αλλά κκαι στα γύρω ξενοδοχεία, καθώς άνθρωποι και επίσημοι και φιλοξενούμενοι και συγγενείς αθλητριών έμεναν σε αυτό και σε άλλα, διπλανά ξενοδοχεία.

Μετά τα πρώτα λεπτά, όπου κυρίως είχαν γίνει υλικές ζημιές, στη συνέχεια οι μάχες έγιναν σώμα με σώμα με απολογισμό πέντε τραυματιών.Τα επεισόδια σημειώνονταν στους ορόφους, στη ρεσεψιόν και έξω από το ξενοδοχείο. Οι φωτογραφίες δεν περιγράφουν την ένταση και κυρίως την χρονική έκταση που είχαν τα επεισόδια. Την ίδια ώρα, καταστρέφονταν αυτοκίνητα στον περιβάλλοντα χώρο. Κάποια από αυτά ήταν σε τέτοια κατάσταση, ώστε σηκώθηκαν από γερανούς και ανήκουν σε αθλήτριες και συγγενικά πρόσωπα των παικτριών των ομάδων που αγωνίζονται στον τελικό, αλλά και στον μικρό τελικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο διπλανό ξενοδοχείο έμεναν οι άνδρες των ΜΑΤ, αλλά πιάστηκαν τόσο απροετοίμαστοι που δεν προλάβαιναν να κατέβουν.


Πηγή videos: mylefkada.gr
πηγή: sdna.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος3/21/2016 1:21 μ.μ.

  EMENAN DIPLA OI KOTES KAI KOIMONTOYSAN XAXXAAXAXAXAXAAXAXA NTROPH!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος3/21/2016 1:21 μ.μ.

  ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΕΡΑ ΚΑΙ Μ&^$%#%#%$#%$#Σ

  ΑπάντησηΔιαγραφή