Παντελής Καλαφάτης στη δίκη του Νοοr1: «Tα κανόνισε όλα ο Κοτσώνης»

Τον Αιμίλιο Κοτσώνη «έδειξε» ο πλοιοκτήτης του Noor1, Παντελής Καλαφάτης στο πλαίσιο της απολογίας του Γιώργου Μπουρδούβαλη.                                                            

- 21 - Μαρτίου - 2016
Με την απολογία του Γιώργου Μπουρδούβαλη, γνωστού στη δικογραφία ως “κάπτεν Τζορτζ”, συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη της μεταφοράς των δύο τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελλάδα με το πλοίο Noor1.

Στο δεύτερο μέρος της δίκης, υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ Μπουρδούβαλη και Καλαφάτη, με τον δεύτερο μάλιστα να επισημαίνει ότι εκείνος που θα τα κανόνιζε όλα για το Noor1 ήταν ο Αιμίλιος Κοτσώνης, προκαλώντας την αντίδραση των δικηγόρων του.

Προηγουμένως ο συνήγορος του Μπουρδούβαλη, κ.Συλλούρης υπέβαλε αίτημα να κληθεί στο δικαστήριο να καταθέσει ο αξιωματικός ασφαλείας του Λιμένα Ελευσίνας, αυτός που είχε βάρδια στις 7/6/14 για να πληροφορήσει το δικαστήριο ποιοι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι του πλοίου επικοινώνησαν μαζί του. Και τόνισε: “Αν υποθέσουμε ότι εγκέφαλος είναι ο Μπουρδούβαλης, αυτός που έδινε οδηγίες έπρεπε να έχει επικοινωνία με τους ανθρώπους του πλοίου. Ποτέ μέχρι σήμερα κ.πρόεδρε δεν έχει υποβληθεί αίτημα να κληθεί ο συγκεκριμένος λιμενικός”.

Ο Μπουρδούβαλης συνεχίζοντας την απολογία του είπε αναφερόμενος στον Καλαφάτη” κανείς δεν δίνει το πλοίο του σε κάποιον να το διαχειρίζεται χωρίς να δεχτεί λεφτά. Δίνεις σε κάποιον το πλοίο σου χωρίς να πάρεις λεφτά;””

Ο Καλαφάτης πηγαίνει στην έδρα. Μπουρδούβαλης: Όταν δώσατε το πλοίο να το διαχειρίζεται η εταιρία, δώσατε εγγυητική 250.000 δολάρια την οποία ζητήσατε πίσω;

-Καλαφάτης: Δεν ήξερα ότι το βαπόρι θα το ανέβαζες Ελλάδα. Εγώ ήξερα ότι το βαπόρι θα ανέβει Ελλάδα; Δεν του το 'δωσα εγώ. Μου είπε ότι έχει μιλήσει με τον Κοτσώνη. Μου είπε “θα τα κανονίσει όλα ο Γιώργης”, όταν τον ρώτησα.
Πρόεδρος στον Καλαφάτη: Η απάντησή σας δηλαδή είναι ότι τα κανόνισε όλα ο Κοτσώνης...
-Καλαφάτης: Ναι.
-Ηρειώτης (συνήγορος Κοτσώνη): Αυτό ακούγεται για πρώτη φορά εδώ...
-Μπουρδούβαλης σε Καλαφάτη: Είχε ασφαλιστήριο το πλοίο;
-Μιχαλόλιας: Είναι αληθές αυτό που απάντησε ο κ.Καλαφάτης;
-Πρόεδρος: Μετά, μετά εσείς. Τον μ.Κοτσώνη να ρωτήσετε αν αληθεύει.
-Μιχαλόλιας: Μιλήσατε με τον κ.Κοτσώνη για το πλοίο;
-Μπουρδούβαλης: Στην αρχή, όταν μου είπε “δώσε 5.000 στον Καλαφάτη, πεινάει. Και πλήρωσε και το ξενοδοχείο. Κι αν μπορέσεις κανόνισε να ναυλωθεί το Noor1 στην “Horison” για τοπικούς πλώες. Απ' ό,τι φάνηκε εκ των υστέρων ο Σώκαρης ζητούσε τα χαρτιά του εκ των υστέρων για να κάνει επιθεώρηση, αλλά δεν του τα έδωσε ποτέ (ο Καλαφάτης). Του είπα ότι δεν μπορεί να γίνει επιθεώρηση χωρίς χαρτιά, το πλοίο είναι “σιθρού”. Ποια εταιρία ναύλωσε το πλοίο; Να μας το πει... Ο πλοίαρχος λέει ψέματα. Λέει ότι είχε τηλεφώνημα από κάποιον Τζορτζ από το Ντουμπάι που του μίλησε για τον Ιρανό επιβάτη. Τι νούμερο ήταν, από ποιο τηλέφωνο πήρε αυτός ο Τζορτζ; Ο πλοίαρχος έχει πει για κωδικό “6”, αλλά η “Horison” δεν έχει κωδικό “6”. Να μας πει από που τον πήρανε. Πώς είναι δυνατόν να πήρε η εταιρία μου τηλέφωνο και να του είπε να κρατήσει τον Ιρανό πάνω. Είναι καθαρή σκευωρία. Δεν μπορεί κανένας να βάλει το πλοίο στο λιμάνι χωρίς τον άνθρωπο αυτό που καθορίζει τον βαθμό ασφαλείας του πλοίου.

Στο σημείο εκείνο ο συνήγορος του Μπουρδούβαλη, κ.Συλλούρης είπε: “Ζητάμε να διεξαχθεί έλεγχος για τον αξιωματικό ασφαλείας του λιμένα Ελευσίνας, που μίλησε στις 7/6/14 και να ΄ρθει να μας πει γιατί έχει σημασία η κατάθεσή του.

Στη συνέχεια υπέβαλε ερωτήσεις στον Μπουρδούβαλη ο Μάκης Γιαννουσάκης. “Ο Μπουρδούβαλης σας έφερε ένα μέιλ από τη Blue Bird”. Την ώρα που σας το έδειχνε, εμείς το φωτογραφήσαμε, το στείλαμε στη “Blue Bird” και ζητήσαμε απάντηση, αλλά δεν μας απάντησαν”.
-Μπουρδούβαλης: Ποιος μιλάει με αυτές τις ιστορίες, όταν ξέρει για τα ναρκωτικά; Κανείς δεν απαντάει.
-Γιαννουσάκης: Γιατί ενόχλησε τον κ.Μπουρδούβαλη αυτό που είπα;
-Πρόεδρος: Αφήστε τον να τον ενόχλησε...
-Γιαννουσάκης: Πώς κατάλαβε ότι πρόκειται για ραντεβού στην Τουρκία από το βίντεο που του δείξανε στην ανάκριση;
-Μπουρδούβαλης: Δεν μου έδειξαν βίντεο, αλλά φωτογραφίες που ήταν ανάλυση του βίντεο.
-Πρόεδρος: Πώς ξέρατε ότι πρόκειται για Τουρκία;  
-Μπουρδούβαλης: Είχε επιγραφές από δρόμους και ταμπέλες στην Τουρκία, στα τούρκικα.
-Γιαννουσάκης: Να το ξαναδείξετε, βλέπετε καμία πινακίδα;
-Πρόεδρος: Αυτό απάντησε...
-Μπουρδούβαλης: Δεν μου έδειξαν τίποτα...
-Γιαννουσάκης: Να σας το δείξω εγώ.
-Όχι, δεν θέλω να μου δείξεις τίποτα.
-Γιαννουσάκης: Ο Μπουρδούβαλης είπε ότι τα μπαλόνια τα παρήγγειλα εγώ. Δείτε όμως περιμετρικά το καράβι, είναι γεμάτο λάστιχα. Δεν χρειαζόταν μπαλόνια για να πλευρίσει. Τα μπαλόνια εξέχουν από το πλοίο 70 εκατοστά. Δεν χρειάζονταν.
-Συλλούρης: Να διευκρινιστεί ποιες είναι οι διαστάσεις των μπαλονιών, καθώς και η χωρητικότητά τους. Αν χωράνε δύο τόνους ηρωίνης.
-Γιαννουσάκης: Εγώ όταν με συνέλαβαν πήραν το κινητό μου και βρήκαν μέσα δέκα χιλιάδες στοιχεία. Ο κ.Μπουρδούβαλης όταν του το ζήτησαν δεν το έδειξε. Αν είχε δώσει το κινητό του θα βλέπαμε αν μίλαγε με το καράβι. Γιατί δεν το έδωσε;
-Μπουρδούβαλης: Είναι εταιρικό τηλέφωνο.

Έμπλεξε κι άλλον ο Μπουρδούβαλης
Σε ό,τι αφορά το πρώτο μέρος της απολογίας του, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μπουρδούβαλης προσπάθησε να βάλει στο κάδρο των εμπλεκομένων ακόμη ένα πρόσωπο και συγκεκριμένα τον αδερφό του Μάκη Γιαννουσάκη, Στέλιο, λέγοντας ότι αυτός είχε το μάνατζμεντ του πλοίου και τόνισε: “Δεν είπα ότι έχει σχέση με ναρκωτικά, αλλά για το πλοίο αυτός ήταν αρμόδιος. Κανείς δεν μπορεί να κινήσει ένα πλοίο χωρίς τη συνεννόηση με τον άνθρωπο αυτό, δηλαδή εκείνον που έχει το μάνατζμεντ. Το πλοίο φαινόταν ότι είναι του κ.Καλαφάτη, αλλά κινείτο με τα χαρτιά του κ.Γιαννουσάκη”.

Τα πυρά του έστρεψε για μία ακόμα φορά στον κατηγορούμενο Παντελή Καλαφάτη λέγοντας: “Όταν στο πλοίο σου, σου λέει ο καπετάνιος ότι φορτώσαμε ναρκωτικά και δεν ανησυχείς καθόλου, είναι δυνατόν αυτόν τον άνθρωπο να τον πάρεις σοβαρά. Η καταστροφή μου ήταν που ζήτησε ο Καλαφάτης δανεικά και του τα 'δωσα. Μπορείτε να το πιστέψετε;
Πρόεδρος: προσπαθούμε.
-Αν δεν μου ζήταγε δανεικά, μπορούσα ποτέ να ζητήσω το πλοίο του; Αλλά είχε το σκοπό του... Ο Καλαφάτης επισκεύασε το πλοίο και λέει ότι το πλήρωσε με τα λεφτά που του έδωσε ο Μπουρδούβαλης. Μα πώς ήταν δυνατόν να του δώσω λεφτά ενώ ήταν στην Ελλάδα; Λέει ψέμματα ακόμα και στον εαυτό του. Πώς πλήρωσε με λεφτά που του έδωσα εγώ, ενώ ήταν στην Ελλάδα; Λέει ότι πήρε τα λεφτά και τα μοίρασε στο πλήρωμα.
-Πρόεδρος σε Καλαφάτη: Το έχετε πει αυτό κ.Καλαφάτη;
-Καλαφάτης: Εννοούσα ότι έδωσα τα λεφτά στους τεχνίτες.
-Πρόεδρος: Εμείς τι να πιστέψουμε απ' όλα αυτά που λέτε; Ο ένας λέει ότι έκανε πλεκτάνη ο άλλος.
-Μπουρδούβαλης: Δεν πίστευα ποτέ μου ότι θα βρεθώ κατηγορούμενος για δύο τόνους ναρκωτικά. Ο πλοίαρχος είναι ψεύτης.
-Πρόεδρος: Συμπίπτει όμως με αυτά που λένε οι άλλοι.
-Μπουρδούβαλης: 18 μήνες έχω εξοντωθεί με τα ναρκωτικά και δεν έχω καμία εμπλοκή. Με δόλο ο Καλαφάτης είπε ψέμματα και για τα μπαλόνια. Δέχομαι ό,τι μου ζήτησαν σχετικά με το πλοίο, το έκανα. Εξυπηρέτηση για το πλοίο έκανα, αλλά για τα μπαλόνια δεν θυμάμαι.
-Πρόεδρος: Δεν θυμάστε;
-Δεν θυμάμαι. Θα με ενοχοποιήσετε γι' αυτό; Για το πλοίο ό,τι έκανα το δέχτηκα. Δεν δέχομαι τα ναρκωτικά.
-Πρόεδρος: Το πλοίο ποιος το έφερε ο Άγιος Νικόλας;
-Θα σας δείξω ποιος το έφερε (σ.σ. πάει στον δικηγόρο του, ανοίγει έναν φάκελο, βγάζει ένα χαρτί, το δίνει και λέει): Αυτός το έφερε... Στέλιος Γιαννουσάκης και Μάκης Γιαννουσάκης, αυτοί το έφεραν.
-Τα ναρκωτικά ποιος τα έφερε;
-Δεν ξέρω. Ο Στυλιανός Γιαννουσάκης ήταν αυτός που είχε το μάνατζμεντ του πλοίου. Δεν είπα ότι είχε σχέση με ναρκωτικά, αλλά για το πλοίο ήταν αρμόδιος. Κανείς δεν μπορεί να κινήσει το πλοίο χωρίς τη συνεννόηση με τον άνθρωπο αυτόν. Το πλοίο φαινόταν ότι είναι του κ.Καλαφάτη, αλλά κινείτο με τα χαρτιά του κ.Γιαννουσάκη. Το ξέρει κι ο Στρατής που κανόνισε την πρακτόρευση, γι' αυτό εγώ έχω ζητήσει πραγματογνωμοσύνη. Το πλοίο πουλήθηκε από Φάρο σε Τζανετή και Καλαφάτη και δεν υπήρχαν χαρτιά Καλαφάτη. Ο ναυλωτής δεν κάνει κουμάντο στο πλοίο όταν οι αρχές κάνουν τη δουλειά τους.
-Πρόεδρος: Αν έκαναν καλά τη δουλειά τους θα βρίσκανε και τα ναρκωτικά.
-Για να κάτσει τόσες μέρες το πλοίο στο λιμάνι και να μην κατηγορηθεί, σημαίνει ότι είχε χαρτιά. Οι αρχές είδαν τα χαρτιά που έλεγαν “Axia” και παραπλανήθηκαν νομίζοντας ότι το πλοίο είναι της “Axia”.
-Απ' ό,τι έχω καταλάβει το λαθρεμπόριο λόγω του εμπάργκο βασίλευε. Δεν λέω ότι το έχετε κάνει κι εσείς.
-Στο Ντουμπάι λαθραίος άνθρωπος δεν υπάρχει. Έχουν τα χαρτιά τους και κάθε 1η του μήνα παίρνουν ό,τι έχει συμφωνηθεί. Έφτασε το πλοίο στην Ελλάδα, πέρασε το Ναύσταθμο, με πλήρωμα 10 άτομα σαν “Axia”, ενώ ήταν του Καλαφάτη. Ο Καλαφάτης το έμαθε όταν τον πήρε ο κ.Στρατής και του είπε ότι το ναύλωσε. Είμαστε ναυτιλιακή χώρα κι έχουν εξοντωθεί άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τα ναρκωτικά. Έχω κατηγορηθεί ότι ναύλωσα το πλοίο χωρίς χαρτιά, χωρίς να ξέρω τι φορτώνει. Αυτό το φορτίο θα μείνει στην ιστορία.
-Σίγουρα θα μείνει στην ιστορία...
-Δεν το έχω δει ποτέ το πλοίο. Κοίταξα τα τεχνικά του πλοίου και είδα ότι πήγαινε με 8-10 μίλια.
-Δηλαδή δεν ήταν επικίνδυνο;
-Όχι. Απ' ό,τι είδα στο ημερολόγιο και το τιμόνι δούλευε και η μηχανή. Έπαθε μία ζημιά, όλα τα πλοία παθαίνουν. Πώς θα ναυλώσω ένα πλοίο όταν δεν ξέρω τα στοιχεία του; Ούτε παρανομία δεν μπορώ να κάνω. Εγώ δεν είχα σχέση με το πλήρωμα, δεν γνώριζα κανέναν. Ο κ.Μανέτας αυτό που παρουσίασε ήταν ψεύτικο. Έχω κάνει αίτηση στο ηλεκτρονικό έγκλημα να ερευνήσει αυτό το μέιλ, δεν έχω δει ποτέ το πλοίο.
-Πρόεδρος: Για μένα δεν έχουν ενδιαφέρον οι απολογίες, αλλά τι είπε στην κατάθεσή του ο Μανέτας, ο οποίος είπε ότι εσείς στείλατε το Fax στον Γιαννουσάκη.
-Δεν μίλησα ποτέ με τον Καλαφάτη για τη ναύλωση του πλοίου. Εγγύηση ήταν ο Κοτσώνης είπαν.
-Όλοι σας εγγυητή τον Κοτσώνη βάζετε. Εσείς, ο Καλαφάτης, όλοι...
-Σήμερα έχω εκτελεστεί από τον Καλαφάτη γιατί του έδωσα τα χρήματα που ζήτησε. Αν δεν του είχα δώσει αυτά τα χρήματα δεν θα είχα μπλέξει. Στην άλλη μου ζωή, ακόμα κι ένα ποτήρι με νερό να μου δώσουν, θα σκέφτομαι “μήπως έχει δηλητήριο;”.
πηγή-sdna.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου