Επίθεση 16 παρακρατικών κουκουλοφόρων με πέτρες και βαριοπούλες στο «Πρώτο Θέμα»..Τι λένε στην ανακοίνωση τους !!

Τα γνωστά - άγνωστα παρακρατικά στοιχεία - Έσπασαν τζαμαρίες και δύο αυτοκίνητα εργαζομένων - Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας» - ΝΔ: Η επίθεση πλήττει τη Δημοκρατία


www.eglimatkotita.gr - 08 Απριλίου 2016
Επίθεση από τα γνωστά-άγνωστα παρακρατικά στοιχεία δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Κρυμμένοι πίσω από κουκούλες και κράνη 16 άτομα που επέβαιναν σε οχτώ δίκυκλα επιτέθηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί κρατώντας βαριοπούλες και πέταξαν πέτρες και μπογιές.

Πρόκειται για την έκφανση της αληθινής βίας μετά τις επίσημες απειλές που δέχεται η εφημερίδα για τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματά της.

Από την επίθεση σημειώθηκαν υλικές ζημιές στην τζαμαρία του κτηρίου ενώ οι άγνωστοι προκάλεσαν φθορές και σε δύο αυτοκίνητα εργαζομένων της εφημερίδας.

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την επίθεση που έγινε το πρωί της Παρασκευής στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο ΘΕΜΑ».

Δείτε το βίντεο..


protothema.gr
Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Ρουβίκωνας»
Με ανάρτησή της στην ιστοσελίδα athens.indymedia η οργάνωση Ρουβίκωνας
ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα στη Ν.Φιλοθέη Αμαρουσίου στις 11.00 το πρωί σύντροφοι του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Πρώτου Θέματος. Βάφτηκε με μπογιές η πρόσοψη του κτιρίου, σπάστηκε όλη η είσοδος, όπως και αυτοκίνητα στελεχών της εφημερίδας. Οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα. Θα ακολουθήσει εκτενέστερο κείμενο».

Η ομάδα Ρουβίκωνας στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στον Τειρεσία, στις εκλογές της ΝΔ, στη Βουλή, στα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα. ενώ πρόσφατα μπήκαν στο ξενοδοχείο Χίλτον στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με το κουαρτέτο.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα»:
To Πρώτο Θέμα αποτελεί την ναυαρχίδα της καθεστωτικής προπαγάνδας. Μέσα από το φτηνό λαϊκισμό που πλασάρεται από τους συντάκτες του, προωθούνται οι πιο συντηρητικές θέσεις του υπάρχοντος. Ένας χυδαίος αχταρμάς άρθρων που αφορούν θέματα γενικού ενδιαφέροντος μαζί με δημοσιεύματα για την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και όχι μόνο. Οι θέσεις της αρθρογραφίας του κινούνται από την άκρα δεξιά μέχρι το νεοφιλελεύθερο κέντρο, με κύριο γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των καπιταλιστών και των πολιτικών που τις εξυπηρετούν. Στο στόχαστρο της γραφίδας των κονδυλοφόρων του έχουν βρεθεί κατά καιρούς, αγωνιστές του αναρχικού χώρου και της επαναστατικής αριστεράς, πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ μέσα από τις σελίδες της φυλλάδας του έχουν υπερασπιστεί όλες οι αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των διεθνών τοκογλύφων. Είναι λοιπόν ο ορισμός του καθεστωτικού μέσου, από τα πλέον ισχυρά όπλα στην επικοινωνιακή φαρέτρα του καπιταλισμού.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλα αυτά είναι ο γνωστός σε όλους/ες κομιστής, Θέμος Αναστασιάδης, ιδιοκτήτης του και ιδρυτής του. Τα έργα και οι ημέρες του πολλά και οι πολιτικές θέσεις όπως και η ηθική του μέσου ταυτίζονται με αυτόν. Ό,τι γράφεται και δημοσιεύεται στο Πρώτο Θέμα έχει την έγκριση του ή ταυτίζεται με την γραμμή που ο ίδιος έχει χαράξει. Οι συντάκτες του σαν πειθήνιες μαριονέτες, οφείλουν να κινηθούν μέσα στα όρια που ο κομιστής έχει καθορίσει. Ο Αφέντης καθορίζει και οι πιστοί του υπηρέτες εκτελούν. Ο γλοιώδης κομιστής, που στο μυαλό του έχει μόνο το πώς θα αυξήσει το προσωπικό του κέρδος, παρόλο που πολιτικά φέρεται να στηρίζει τις θέσεις της δεξιάς, δεν δίστασε μπροστά στα χρήματα που θα κέρδιζε , να φροντίσει να δημοσιευτούν φωτογραφίες αλλά και να προμηθευτεί το βίντεο με τις προσωπικές στιγμές του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Ζαχόπουλου.

Από την άλλη όπως διατείνονται στην εφημερίδα που είναι ιδιοκτήτης, «η εφημερίδα του θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο στην εξουσία και να αποκαλύπτει τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος και τους πολιτικούς τους προστάτες, όσο πόλεμο και αν δεχθεί.» όπως δήλωσαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του μετά το τέλος της δικαστικής διερεύνησης για τα 5.000.000 ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό του. Φυσικά για εμάς δεν αποτελεί έκπληξη ότι το κράτος μέσω των δικαστών του, κάνοντας τα γνωστά επικοινωνιακά του παιχνίδια, έσπευσε να αποκαλύψει κάτι που υπήρχε, αλλά μετά φρόντισε να το κουκουλώσει , αθωώνοντας τον Αναστασιάδη από τις κατηγορίες που το ίδιο του πρόσαψε. Πώς να δικάσει και καταδικάσει, άλλωστε ένα στυλοβάτη του συστήματος για φοροδιαφυγή και κατοχή «μαύρου χρήματος», ενώ στις περιπτώσεις των αδύναμων φέρεται με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Η δημοσίευση στο Πρώτο Θέμα της φωτογραφίας του Παύλου Φύσσα την ώρα που ψυχορραγούσε, αντικατοπτρίζει την ηθική του ιδιοκτήτη του. Με μόνο σκοπό του την αύξηση των πωλήσεων δεν διστάζει πουθενά και δε σέβεται τίποτα, αφού το χρήμα είναι ο θεός του. (δεν διαφέρει σε αυτό άλλωστε από κανένα άλλο αφεντικό). Για αυτόν τα πάντα είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται, για αυτό άλλωστε βλέπουμε την σεξιστική αντιμετώπιση των γυναικών στην τηλεοπτική εκπομπή που εμφανίζεται σαν συντονιστής. Όσο για τους πρόσφυγες/μετανάστες για αυτόν είναι ό εχθρός και συχνά επιδίδεται σε ρατσιστικές κορώνες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως ξέπλυνε το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής με τα δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, oπως για παράδειγμα το στημένο δημοσίευμα με την ηλικιωμένη που δέχεται την προστασία των φασιστών, για να αποδειχτεί αργότερα ότι ήταν μητέρα υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α.. Η το ψευδές δημοσίευμα για τους φασίστες που έδειραν γιατρούς γιατί έπαιρναν φακελάκι. Και δεν πρόκειται φυσικά για δημοσιογραφικά λάθη, αφού ο Αναστασιάδη και οι συντάκτες του έχουν άριστη πληροφόρηση από διάφορες πηγές, ακόμα και μέσα από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Για αυτούς τους λόγους, σήμερα Παρασκευή 8 Απριλίου στις 11 το πρωι ομάδα συντρόφων του Ρουβίκωνα επιτεθήκαμε στα γραφεία του Πρώτου Θέματος, στη Ν. Φιλοθέη Αμαρουσίου. Αφού πετάχτηκαν μπογιές στην πρόσοψη, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου όπως και σε δύο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της εφημερίδας (και όχι εργαζομένων όπως ψευδώς αναφέρεται στα καθεστωτικά ΜΜΕ). Παρ'όλο που τα γραφεία της εφημερίδας βρίσκονται πλησίον του Α.Τ. Νέας Φιλοθέης, οι σύντροφοι αποχώρησαν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος4/08/2016 5:43 μ.μ.

  Άργησε η ζωιτσα αλλά ξαναχτυπησε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος4/08/2016 6:39 μ.μ.

  ΠΟΙΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ''ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ'' ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΛΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΟΥΝ Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος4/26/2016 5:54 μ.μ.

  δεν έχουν άδικο για το θέμο όμως

  ΑπάντησηΔιαγραφή