- Πειραιάς: Ύποπτα παιχνίδια στα όρια της προβοκάτσιας..
- Οι Λιμενικοί ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα στον Πειραιά..
- Δείτε το φυλλάδιο που αποτρέπει τους πρόσφυγες από το να εγκαταλείψουν τον Πειραιά - 05 Απριλίου 2016
«Αλληλέγγυοι» κατευθύνουν τους λαθρομετανάστες να κάνουν αιτήσεις ασύλου, για να μην επιστρέψουν στην Τουρκία - ΜΚΟ-«φάντασμα» διακινεί φυλλάδιο, με το οποίο αποτρέπει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν «αλληλέγγυοι» και ΜΚΟ, κατευθύνοντας και χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες σύμφωνα με τις δικές τους βλέψεις και επιδιώξεις, έρχονται να καταδείξουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η ραγδαία αύξηση των αιτήσεων παροχής ασύλου των προσφύγων και των λαθρομεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς ξεπερνούν, κατά πληροφορίες, τις 2.000.

Η αυξημένη κινητικότητα για αιτήσεις στα νησιά Λέσβος-Χίος-Σάμος ξεκίνησε από την Παρασκευή 1η Απριλίου, ενώ το προηγούμενο διάστημα -και ειδικότερα πριν από τις 20 Μαρτίου 2016 και τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας- το ενδιαφέρον ήταν μηδαμινό.

Από την στιγμή που η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας τέθηκε σε ισχύ και ξεκίνησε η επαναπροώθηση των πρώτων ανθρώπων, οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, έπειτα από τις σχετικές υποδείξεις «αλληλέγγυων» και ΜΚΟ, σπεύδουν να καταθέσουν μαζικά αίτηση ασύλου, προκειμένου να μείνουν στη χώρα μας, την οποία μέχρι τώρα έβλεπαν σαν σταθμό και όχι σαν τέρμα της διαδρομής τους προς την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ακόμα και αν δεν γίνει αποδεκτή από την αρμόδια υπηρεσία η αίτηση ασύλου, ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να ζητήσει την επανεξέτασή της, ενώ, εάν γίνει αποδεκτή, τότε ο δικαιούχος του ασύλου δεν έχει δικαίωμα να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, όπως έχει αποκαλύψει το protothema.gr, χιλιάδες πρόσφυγες και  λαθρομετανάστες δεν λένε να φύγουν από το λιμάνι του Πειραιά και να μετακινηθούν σε οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς οι σχετικές προσπάθειες των Αρχών «μπλοκάρουν» από κάποιους... επιτήδειους.

Πιο συγκεκριμένα, άτομα που φέρονται ως μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) προτρέπουν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να μην επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες τα πούλμαν να φεύγουν άδεια και η κατάσταση στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να παραμένει τραγική.

Όπως φαίνεται και σε φυλλάδιο, γραμμένο στα αγγλικά, που μοίρασαν σήμερα μέλη ανύπαρκτης ΜΚΟ προς τους ανθρώπους αυτούς, ενώ οι κρατικές υπηρεσίες τους διαβεβαιώνουν για την ασφάλειά τους, εκείνοι τους «ξεσηκώνουν», υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, πως υπάρχει κίνδυνος η αίτησή τους για άσυλο να οδηγήσει στη φυλάκιση και την απέλαση!

Χαρακτηριστική της αυθαιρεσίας μέλη ΜΚΟ είναι η δήλωση του οδηγού ενός εκ των τριών λεωφορείων που βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πύλη Ε2. 
«Ερχόμαστε κάθε μέρα εδώ, καθόμαστε οκτώ-εννιά ώρες και προσπαθούμε να φορτώσουμε. Προσπαθούν από το λιμάνι να οργανωθούν και υπάρχουν καποιοι από τις ΜΚΟ που τους κοροϊδεύουν. Έχουν κάποιες λίστες που καταγράφουν τα ονόματά τους και τους λένε "μη φύγετε από εδώ, μην πάτε στα hotspots"» τόνισε.

Προβλήματα από τη δράση ΜΚΟ στο λιμάνι του Πειραιά ουσιαστικά παραδέχτηκε τη Δευτέρα και ο γγ του υπουργείου Ναυτιλίας, Γιάννης Ταφίλης, ο οποίος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, τόνισε πως «αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι πως παράλληλα με το επίσημο ρεύμα πληροφόρησης που έχει ενεργοποιήσει η κρατική μηχανή υπάρχει κι ένα ρεύμα παραπληροφόρησης».

Όπως εξήγησε «μπορεί να ακούγονται πράγματα μέχρι και ότι εκεί που σας πάνε είναι φυλακές, πράγματα που δεν ισχύουν φυσικά». Μάλιστα, στην ερώτηση του protothema.gr εάν θα υπάρξει έλεγχος των ΜΚΟ, μέλη των οποίων ακόμη και σε άνδρες του λιμενικού είπαν «φύγετε, εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ», ο κ. Ταφίλης σχολίασε τα εξής: «Εάν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα σε λίγες ημέρες δε θα υπάρχει πλέον η δομή, δε θα υπάρχει κόσμος κι όποτε η δραστηριότητα αυτή δε θα υπάρξει». 

Δείτε παρακάτω το φυλλάδιο γραμμένο στα αγγλικά


Οι Λιμενικοί ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα στον Πειραιά
Κάνουν λόγο για «θέατρο του παραλόγου» και σημειώνουν ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»

Την παρέμβαση εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

Στο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην απόδοση των ευθυνών.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά,
«Παίζεται καθημερινά ένα θέατρο του παραλόγου. Ποιοι και γιατί επέτρεψαν επί μακρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών; Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν μας απομένει καμία άλλη δυνατότητα παρά να ζητήσουμε την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσει τυχόν ευθύνες για τις ενέργειες ατόμων, οι κινήσεις των οποίων δυσχεραίνουν την διαχείριση των προσφύγων και μεταναστών».

Παράλληλα, θέτει ορισμένα καίρια ερωτήματα: 

«Ποιοι και γιατί επέτρεψαν επί μακρό χρονικό διάστημα να μετατραπεί το Λιμάνι του Πειραιά σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών;
Ποιοι ελέγχουν τα άτομα – Έλληνες και ξένους – που δηλώνουν εθελοντές, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα και κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι και τι επιδιώκουν;
Γιατί χρησιμοποιούνται τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να πείσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν σε λεωφορεία και δεν αναλαμβάνουν το έργο αυτό αποκλειστικά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής;
Ποιος θα φέρει την ευθύνη εάν συμβεί ατύχημα μέσα στο λιμάνι;».

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτιος Ράπτης, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλειος Παπαδόπουλος, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος, Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, εκπρόσωποι της Παμπειραϊκής Πρωτοβουλίας Πειραιά και λαθρομεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ότι η κατάσταση θα εκτονωθεί έως το Πάσχα, διαβεβαιώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται το λιμάνι να γίνει μόνιμη δομή φιλοξενίας».
protothema.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ανώνυμος4/06/2016 8:54 π.μ.

    ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΒΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ''ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ''ΚΑΙ ΤΟΥΣ ''ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ'' ΚΑΙ Ο alexis- Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή