Χάος στον Πειραιά: Λαθρομετανάστης απείλησε να πετάξει βρέφος πάνω σε λιμενικό! (Βίντεο)

Εξέγερση των προσφύγων και λαθρομεταναστών που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά..                                                                   


www.eglimatikotita.gr - 06 Απριλίου 2016
Απίστευτες εικόνες εκτυλίσσονται στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία ώρα. Μετά την ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής ο οποίος ορθώς έδιωξε τους δημοσιογράφους για να καλέσει τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες να αποχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, οι οποίοι αντέδρασαν, έκλεισαν το δρόμο στην πύλη Ε3 και εξέφρασαν την οργή τους για την εξέλιξη.

Όταν οι λαθρομετανάστες βγήκαν από το χώρο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου δένουν τα πλοία από την Κρήτη ήταν εξοργισμένοι από όσα άκουσαν με ορισμένους να λένε σε δημοσιογράφους ότι τη μια τους λένε να μιλήσουν με την Ύπατη Αρμοστεία ενώ από την Ύπατη Αρμοστεία τους λένε να απευθύνονται στην κυβέρνηση.

Ορισμένοι από αυτούς προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας τον δρόμο στην είσοδο Ε3. Εκείνη τη στιγμή ένας οδηγός επιχείρησε περάσει από εκεί με το αυτοκίνητό του με έναν λαθρομετανάστη να χτυπάει το αυτοκίνητό του. Τότε οι λιμενικοί που βρίσκονταν εκεί προσήγαγαν τον λαθρομετανάστη, ενέργεια που εξόργισε τους υπόλοιπους.

Και εκείνη τη στιγμή συνέβη το αδιανόητο.

Ένας λαθρομετανάστης άρπαξε ένα μωρό και το σήκωσε στον αέρα σα να ήθελε να το πετάξει εναντίον των λιμενικών! Το μωρό τρομοκρατημένο πλάνταξε στο κλάμα και οι σκηνές είναι πραγματικά συγκλονιστικές!


Δημοσιογράφοι, λιμενικοί και άλλοι λαθρομετανάστες που βρίσκονταν εκεί έπεσαν πάνω στον άνδρα προκειμένου να του παρουν το παιδί από τα χέρια, κατί που τελικά κατάφεραν μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιστρέφοντας το μικρό παιδί στη μητέρα του.

Η μητέρα του μωρού μάταια προσπαθούσε να το ηρεμήσει!


Δείτε την στιγμή που δημοσιογράφοι και λαθρομετανάστες προσπαθούν να πάρουν το βρέφος από τα χέρια τουΤι προηγήθηκε
Το newsit αναφέρει τα εξής:
Άκρως προκλητικός και με συμπεριφορά άλλων εποχών ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος αποφάσισε μετά από μήνες να επισκεφθεί το camp του Πειραιά για να πείσει τους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον χώρο αλλά απαίτησε να μην καταγραφεί αυτό από δημοσιογράφους. Για να το διασφαλίσει μάλιστα αυτό έβαλε αστυνομικούς να περιορίσουν τους δημοσιογράφους για να μην κινούνται ελεύθερα στον χώρο.

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος, βρέθηκε λοιπόν στην πύλη Ε3 και απαίτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν!

Προκλητικά ο γ.γ. ζήτησε από τους δημοσιογράφους και τις κάμερες να αποχωρήσουν λέγοντας ότι είναι δημόσιος χώρος. «Δεν θα γίνει on camera. Ο χώρος είναι δημόσιος. Θα πρέπει να εγκαταλειφθεί και από τις κάμερες και από τον κόσμο. Μια παράκληση. Είναι ευθύνη όλων μας και των media. Μην δω τους εαυτούς μας το μεσημέρι στην τηλεόραση. Γιατί προσωπικά έχω την ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δικιά μου η εικόνα. Είμαι ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής».

Έτσι, απαγορεύθηκε η πρόσβαση στους δημοσιογράφους και ο κ. Παπαδόπουλος έκανε την ενημέρωση των προσφύγων χωρίς να θέλει να καταγραφούν αυτά που θα πει.

Από το πρωί υπήρχε κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι σήμερα εκπρόσωποι του υπουργείου μαζί με το Λιμενικό θα ζητούσαν από τους πρόσφυγες να δεχθούν να αποχωρήσουν εντός 48 ωρών από το λιμάνι.

Στο λιμάνι βρέθηκαν εκπρόσωποι τριών υπουργείων. Εκτός από τον "πολλά βαρύ" κ. Παπαδόπουλο ήταν ο γ.γ. Προστασίας του Πολίτη, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο επιχειρησιακός συντονιστής και γ.γ. του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, και ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης.

«Στο λιμάνι του Πειραιά εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου. Στο χώρο του Λιμανιού συναθροίζονται 5 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και μεταξύ αυτών διάφοροι δηλώνουν αλληλέγγυοι ή άτομα τα οποία δηλώνουν μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» δήλωσε ο πρόεδρος των αξιωματικών του Λιμενικού, κος Δημήτρης Σαϊτάκης, στα Παραπολιτικά 90.1 Fm και στο Νίκο Ευαγγελάτο.

Και συνέχισε: «Και ενώ το Λιμενικό έχει επιφορτιστεί ύστερα από κυβερνητική εντολή να απομακρύνει όλους αυτούς τους ανθρώπους για τη δική τους ασφάλεια για να ζήσουν καλύτερα σε δομές σωστές, εκείνοι τους παροτρύνουν με διάφορά επιχειρήματα να μην απομακρυνθούν από το χώρο του Λιμανιού, να μην ακούνε δηλαδή τα στελέχη του Λιμενικού αλλά να ακούνε τους ίδιους οι οποίοι τους λένε ότι αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ασύλου ή αν απομακρυνθούν από το Λιμάνι και πάνε κάπου μακρύτερα από την περιοχή της Αττικής όπως για παράδειγμα στα Ιωάννινα ότι τους οδηγούν σε μια ζούγκλα. Ή επίσης όταν επιχειρεί κάποιος μεταφραστής, με εντολή του Λιμενικού, να τους εξηγήσει τι τους συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουν εκείνοι να απειλούν τους μεταφραστές και να τους λένε «τι δουλειά έχετε εσείς. Φύγετε από το Λιμάνι, εμείς ξέρουμε ποιο είναι το συμφέρον αυτών των ανθρώπων εμείς τους προστατεύουμε». Ποιοι είναι αυτοί τελικά και πως θα το διαπιστώσουμε εμείς αν δεν βοηθηθούμε;»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα καταφέρει να αδειάσει το λιμάνι είπε: «Όχι δεν το βλέπω και είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Και δεν το βλέπω όχι γιατί δεν έχει τη θέληση να το κάνει το κράτος αλλά έτσι όπως επιχειρείται να γίνει δεν θα έχει αποτέλεσμα. Όσο τα άτομα αυτά δεν απομακρύνονται από το χώρο του Λιμανιού για να μην επηρεάζουν τους ανθρώπους αυτούς και να μην τους δίνουν τις «συμβουλές» που τους δίνουν δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Κάθε μέρα η ηγεσία του Λιμενικού βρίσκεται εκεί στους προβλήτες του Λιμανιού, από τον αρχηγό μέχρι τον πιο μικρό και προσπαθεί να πείσει αυτούς τους δυστυχείς ανθρώπους ότι δεν είναι το συμφέρον τους να κάτσουν εκεί, δεν είναι επ’ ωφελεία τους να μένουν σε αυτό το χώρο. Και έχουμε από την άλλη μεριά κάποιους «περίεργους» οι οποίοι με ντουντούκες ή με άλλους τρόπους επιχειρούν να μεταπείσουν και τους έχουν πείσει σε μεγάλο βαθμό…»


πηγές: protothema - newsit.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου