Αυτό είναι το κενό νόμου που εκμεταλλεύονται οι παιδεραστές

Το κενό του νόμου ως προς την ποινική μεταχείριση όσων εμπλέκονται με παιδική πορνογραφία -αδίκημα που εξακολουθεί να θεωρείται πλημμέλημα- έρχεται για ακόμη μία φορά στο προσκήνιο: Στην τελευταία υπόθεση, θύτης είναι ένας 39χρονος Ελληνας και θύμα ένα 14χρονο αγόρι στον Κορυδαλλό.


 - 17 Μαΐου 2016
Ο παιδόφιλος είχε συλληφθεί δύο φορές κατά το παρελθόν για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να οδηγηθεί στη φυλακή και να κοινοποιηθούν τα προσωπικά στοιχεία και η φωτογραφία του.
Ο 39χρονος συνελήφθη για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2012 κι ακριβώς δύο χρόνια μετά, τον Αύγουστο του 2014, για δεύτερη φορά. Και στις δύο περιπτώσεις αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψε κάτι άλλο σε βάρος του - ώστε να δικαιολογείται η προφυλάκισή του.
Τραγική ειρωνεία κι άκρως ενδεικτική της ανάγκης για πιο ενδελεχή και σε βάθος έρευνα από τις αρμόδιες αρχές σε τέτοιες περιπτώσεις το γεγονός ότι το 2014, τη χρονιά που αφέθηκε ελεύθερος για δεύτερη φορά, ο 39χρονος ξεκίνησε να κάνει κόλαση τη ζωή του -σήμερα 14χρονου- αγοριού.
Οι πληροφορίες γύρω από το πώς ο 39χρονος κατάφερε να κερδίσει αρχικά την εμπιστοσύνη του ανήλικου αγοριού, ώστε εν συνεχεία να το παγιδεύσει και να το μετατρέψει σε έρμαιο των αρρωστημένων σεξουαλικών του ορέξεων, σοκάρουν.

Με βάση αστυνομικές πηγές, ο παιδόφιλος, που ζει στην ίδια γειτονιά με το αγόρι, εκμεταλλευόμενος την άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του, προσέγγισε τον 14χρονο, παριστάνοντάς του τον φίλο. Για δύο χρόνια εξαγόραζε τη σιωπή του παιδιού δίνοντάς του μικρά χρηματικά ποσά, παίρνοντάς του δώρα και χορηγώντας του μέχρι και ναρκωτικά (κάνναβη), ώστε να μπορεί να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. Φυσικά, ο 14χρονος δεν θα είχε βιώσει αυτές τις εφιαλτικές στιγμές εάν ο νόμος ήταν πιο αυστηρός.
Αμοιροι ευθυνών, όμως, πέρα από το κράτος που δεν θεσμοθετεί αυστηρότερο νομικό πλαίσιο, δεν είναι ούτε οι γονείς του ανήλικου παιδιού. Χρειάστηκαν δύο ολόκληρα χρόνια βασανιστηρίων για να αντιληφθούν από την οικογένειά του ότι ο 39χρονος δεν ήταν «φίλος» του παιδιού τους. Η μητέρα του 14χρονου ήταν εκείνη που κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και οδήγησε τελικά στη σύλληψη του παιδεραστή.
Ωστόσο, ο 39χρονος, με βάση πληροφορίες, είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του ανηλίκου το ίδιο απόγευμα της καταγγελίας, αφού πρώτα είχε τηλεφωνήσει στο παιδί και του είχε ζητήσει να πάει στο σπίτι του.
Κατασχέσεις
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του παιδόφιλου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερες από 500 κενές καρτέλες φαρμακευτικών σκευασμάτων, ποσότητα ναρκωτικών δισκίων και κάνναβης, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και 202 ψηφιακοί δίσκοι, σε δειγματοληπτικό έλεγχο των οποίων βρέθηκε ένα τεράστιο υλικό παιδικής πορνογραφίας, γεγονός που δείχνει ότι παρά το ότι την είχε γλιτώσει δύο φορές ουδέποτε συμμορφώθηκε.
Ο 39χρονος βαρύνεται με τις κατηγορίες της αποπλάνησης παιδιού, πορνογραφίας ανηλίκων, ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για ναρκωτικά. Οι έρευνες -για να διαπιστωθεί αν ο 39χρονος είχε ασελγήσει και σε βάρος άλλων ανηλίκων- συνεχίζονται.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ : ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΥΤΡΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

Απόστολος Λύτρας
Οι ποινές να είναι αυστηρότερες
«Oποιος ενεργεί ασελγή πράξη με πρόσωπο νεότερο από 15 ετών ή το παραπλανά με αποτέλεσμα να ενεργήσει ή να υποστεί τέτοια πράξη τιμωρείται ως εξής: αν ο παθών δεν συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών, αν ο παθών συμπλήρωσε τα δώδεκα αλλά όχι τα δεκατέσσερα έτη, με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών και αν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα και μέχρι τα δεκαπέντε έτη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών. Οι παραπάνω πράξεις επισύρουν βαρύτερες ποινές όταν ο δράστης προσφέρει στον ανήλικο αμοιβή ή άλλα ανταλλάγματα», τονίζει στο «Εθνος» ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας.
Οπως σημειώνει, μάλιστα, «στατιστικά έχει παρατηρηθεί ότι οι δράστες τέτοιου είδους αδικημάτων είναι υπότροποι, έχουν δηλαδή την τάση ακόμα και μετά την επιβολή της τιμωρίας να επαναλαμβάνουν το ίδιο ή και βαρύτερο αδίκημα. Σε άλλες περιπτώσεις βλέπουμε ότι ο ίδιος δράστης έχει διαπράξει περισσότερα αδικήματα σε βάρος ανηλίκων, δηλαδή άτομο που κατέχει ή διακινεί παιδικό πορνογραφικό υλικό επί παραδείγματι, να έχει διαπράξει ασέλγεια ή και βιασμό ανηλίκου. Τα αδικήματα αυτά κατά κανόνα συνδέονται με σοβαρές ψυχικές διαταραχές του δράστη και γι' αυτόν τον λόγο και σε πολλές περιπτώσεις δεν επέρχεται ο σωφρονισμός του. Η Δικαστική Αρχή πρέπει και συνήθως λαμβάνει υπ' όψιν τις παραμέτρους αυτές. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ποινής για τέτοια αδικήματα και οι δράστες να παρακολουθούν υποχρεωτικώς ειδικά θεραπευτικά προγράμματα».

Κώστας Γιαννόπουλος
Πολλές οι περιπτώσεις ατιμωρησίας
«Δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση που κάποιος που συλλαμβάνεται και μάλιστα για πολλοστή φορά κάνει κακό σε παιδιά, τα οποία όταν συνειδητοποιούν τι γίνεται η ψυχή τους εκρήγνυται και η υπόλοιπη ζωή τους είναι κατεστραμμένη. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή κάνουν κακό στα παιδιά και συλλαμβάνονται για μία, δύο και τρεις φορές και συνεχίζουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Κάποιοι από αυτούς τιμωρούνται ελαφρά γιατί δεν μπαίνουν μέσα τα πραγματικά στοιχεία που θα οδηγήσουν στο να τιμωρηθούν για κακουργηματική πράξη κι αυτή είναι η αγωνία η δική μας και η αγωνία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», τονίζει στο «Εθνος» ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».
«Κάποιος που χρησιμοποιεί παιδική πορνογραφία σίγουρα έχει κάποια τάση για να κάνει κακό σε ένα παιδί και πίσω από κάθε φωτογραφία και κάθε βίντεο κρύβεται μια κακοποίηση ενός παιδιού. Το να αξιοποιείς και να χρησιμοποιείς για τη δική σου και άλλων ανώμαλη ευχαρίστηση εκατομμύρια εικόνες παιδιών που βασανίζονται είναι μία βρώμικη πράξη, που πρέπει να στοιχειοθετείται ως κακούργημα», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας πως «τόσο αυτοί που χρησιμοποιούν παιδική πορνογραφία κι έχουν πάει φυλακή όσο κι αυτοί που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά, πριν από λίγο χρονικό διάστημα, βγήκαν από τη φυλακή γιατί έπρεπε να αποσυμφορηθούν». «Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν το κακό και το καλό άγγιγμα. Το κακό άγγιγμα μπορεί να γίνει και μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον», καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

Γιάννης Πανούσης
Αναγκαίο το ψυχολογικό προφίλ
«Η πορνογραφία έχει να κάνει κατά βάση με οικονομικό στόχο, που σημαίνει ότι όποιος κάνει πορνογραφία δεν είναι αναγκαστικά ούτε παιδόφιλος ούτε παιδεραστής. Διακινεί το υλικό αυτό και βγάζει λεφτά. Οτι υπάρχουν και τέτοιοι τύποι, υπάρχουν. Ευθέως, λοιπόν, δεν συνδέονται η πορνογραφία με την παιδεραστία. Το ζήτημα είναι όταν συλληφθεί κανείς για πορνογραφία τι είδαν οι αρμόδιοι ως προς την προσωπικότητά του. Αν έχει γίνει λάθος εκεί είναι το λάθος», δηλώνει στο «Εθνος» ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και καθηγητής Εγκληματολογίας, Γιάννης Πανούσης, ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη υπόθεση. «Το να συλληφθεί κανείς για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας θεωρείται ως πλημμέλημα, που σπανίως προβλέπει προφυλάκιση.
Πρακτικά αυτό σημαίνει πως αν κάποιος έχει λευκό ποινικό μητρώο πολύ δύσκολα θα μπει στη φυλακή, όπως και το εάν έχει δικαστεί μετά από πέντε χρόνια αυτό θα έχει παραγραφεί. Αυτό, όμως, είναι θέμα φακέλου», προσθέτει, επισημαίνοντας ως προς το τι θα έπρεπε να συμβαίνει, ώστε να είχαν σωθεί τόσα παιδιά από τη σεξουαλική κακοποίηση, πως «σε όλες αυτές τις υποθέσεις πρέπει να υπάρχει ένα ψυχολογικό και κοινωνικό προφίλ. Στα αστυνομικά τμήματα θα έπρεπε να υπάρχει κοινωνιολόγος, κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος και μετά η Δικαιοσύνη να ετοιμάζει έναν φάκελο με τα πλήρη στοιχεία της προσωπικότητας του συλληφθέντος. Αυτό, όμως, σημαίνει πολλά χρήματα, πολύ προσωπικό και πολύ χρόνο που η Ελλάδα δεν τα διαθέτει».
πηγή: ethnos.gr


Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια :

 1. Ανώνυμος5/17/2016 12:15 μ.μ.

  ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/17/2016 3:38 μ.μ.

   Απέλαση στην αρρωστημένη πατρίδα του

   Διαγραφή
 2. Μανιατης5/17/2016 6:28 μ.μ.

  Συγγνωμη ισχυει και για χρυσαυγητη παιδεραστη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/18/2016 3:57 μ.μ.

  Οι γονείς επιτέλους πρέπει να προσέχουν τα παιδιά τους με όλα αυτά που γίνονται σχεδόν κάθε μέρα από την πλευρά των αρρωστημένων καθαρμάτων που κυκλοφορούν μεταξύ μας.

  Και θα πρέπει να θεσπιστεί ως ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ τα παιδιά να μην αφήνονται ΠΟΤΕ μόνα με κανέναν φίλο ή γνωστό, ακόμα και συγγενή!

  Τα αρρωστημένα αυτά κτήνη κάθε μέρα είναι όλο και περισσότεροι...Οι δολοφόνοι των παιδικών ψυχών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας είναι κακούργημα από τον Δεκέμβριο του 2008 όπου αρκεί μόνο η κατοχή και όχι η κερδοσκοπία που είχε ο παλαιότερος 348, και η μη προφυλάκιση ενός κατηγορουμένου έγκειται μόνο στην οροφή της ποινής που είναι 10 χρόνια , με κάποιες προϋποθέσεις ( γνωστής διαμονής , ύποπτος τέλεσης νέου αδικήματος κλπ ).
  Mην παρασύρεστε από το τυράκι που πετάνε κάποιοι δημοσιογράφοι και θέλουν να μπερδέψουν την πορνογραφία με την ασέλγεια και την αποπλάνηση.
  Ειλικρινά απορώ με τον ευγενέστατο και πολύ συμπαθητικό καθηγητή και νομικό Κο Πανούση που αναφέρει ότι η παιδική πορνογραφία έχει σαν βάση το οικονομικό όφελος .Ας ερωτηθεί το Ηλεκτρονικό Έγκλημα αν έχει υπάρξει έστω και 1 περίπτωση παιδικής πορνογραφίας από τις εκατοντάδες που έχει χειριστεί και να έχει αποδειχθεί ότι ο κατηγορούμενος διακινούσε υλικό για να βγάλει λεφτά. Είμαι βέβαιος ότι έχει παρασυρθεί από την συντάκτρια του Έθνους που ανέβασε το σχετικό άρθρο .Εγώ πάντως πρότεινα στην δημοσιογράφο αυτή να δώσουν προς ψήφιση στην Βουλή νόμο όπου όποιος έχει 3 αρχεία εφηβικής πορνογραφίας με 16χρονες-17 χρονες & έχει γεννηθεί στις 23-10-1961 να τιμωρείται με ισόβια και με 18 μηνη προφυλάκιση όχι 6 μηνη . ΦΑΙΔΩΝ ΧΑΣΙΩΤΗΣ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή