Σουδανός «επιχειρηματίας» αρχηγός πολυμελούς εγκληματικής ομάδας λαθρομεταναστών..Δήλωνε θύμα ρατσιστικής βίας και είχε στήσει μέχρι και ΜΚΟ

«Βιτρίνα» της δράσης του ήταν κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας...ενώ για να ξεπλένει χρήμα είχε στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας επιχειρήσεις (ξενοδοχείο, εστιατόριο, εταιρία μεταφοράς χρημάτων) αλλά και την ΜΚΟ «Χαρά»..


- 29 Μαΐου 2016
Διασυνδέσεις με πρεσβείες και τράπεζες, δραστήριος επιχειρηματίας με ακριβό ντύσιμο και ευαισθησίες για τους πρόσφυγες, ήταν ο 42χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Οι επιχειρήσεις και η ΜΚΟ "Χαρά"
Με βιτρίνα ΜΚΟ στήθηκε τεράστιο κύκλωμα διακίνησης και πλαστών διαβατηρίων..
Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε συστήσει ΜΚΟ με το όνομα «Χαρά» για να προσεγγίζει πρόσφυγες, όπως και έναν μεγάλο όμιλο εταιριών στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας (ξενοδοχείο, εστιατόριο, εταιρία μεταφοράς χρημάτων) για να ξεπλένει τα κέρδη του.

Αυτό που προκάλεσε από την πρώτη στιγμή εντύπωση στους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών είναι ότι ο 42χρονος σύστηνε απόλυτα νόμιμα τις εταιρίες του με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς του και εμφανιζόταν ως ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ομίλου του διαφημίζει το τουριστικό του γραφείο, την εταιρία μεταφοράς χρημάτων, το εστιατόριό του στην οδό Γερανίου στο κέντρο της Αθήνας, όπως και μία μεταφορική εταιρία. «Η εταιρία μας εκτός από την αποστολή εμβασμάτων προσφέρει διεθνείς μεταφορές φορτίων και τουριστικές υπηρεσίες. Τα εννιά χρόνια λειτουργίας μας δείχνουν την αξιοπιστία μας», γράφει ο επίσημος ιστότοπος.

Στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την υπόθεση, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Κώστας Λουζιώτης και ο επικεφαλής της έρευνας Χρήστος Χαρμαντζής διευκρίνισαν ότι οι επιχειρήσεις και η ΜΚΟ που έχει συστήσει ο κατηγορούμενος υπήκοος Μπαγκλαντές θα ελεγχθούν από την «Αρχή για το Ξέπλυμα» στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Επαφές με πρεσβευτές και τραπεζίτες
Ο 42χρονος παρουσιαζόταν να έχει, επίσης, επαφές με διευθυντικό στέλεχος τράπεζας από το Μπαγκλαντές κατά τη διάρκεια ταξιδιού του τελευταίου στην Αθήνα. Το Νοέμβριο του 2014, μάλιστα, είχε διοργανώσει δείπνο με συμμετέχοντες εκπρόσωπο πρεσβείας και ομοεθνείς του επιχειρηματίες. Κατά το πρόσφατο παρελθόν είχε διατελέσει γραμματέας της Ενωσης Μπαγκλαντεσιανών Επιχειρηματιών στην Ελλάδα, ενώ είχε καταγγείλει δημόσια ότι είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. 
Με αυτό το κοινωνικό προφίλ που είχε φιλοτεχνήσει κανείς δεν θα περίμενε να κατηγορηθεί ως αρχηγός κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών με «πλοκάμια» σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η εμπλοκή του και ο κεντρικός ρόλος του στην υπόθεση αναδεικνύεται από το γεγονός ότι ως διεύθυνση αποστολέα των ταχυδρομικών δεμάτων με τα πλαστά διαβατήρια εμφανίζεται η οδός Γερανίου 26, όπου βρίσκεται το εστιατόριό του.


Ενδεικτικά, στις 13 Νοεμβρίου 2015, ταχυδρομήθηκαν δύο δέματα με πλαστά διαβατήρια σε Ιταλία και Γαλλία και την επόμενη μέρα ένα ακόμα με προορισμό το Βέλγιο. Και στις τρεις περιπτώσεις, ως διεύθυνση αποστολέα είχε δηλωθεί η οδός Γερανίου 26.

Οι ταρίφες της διακίνησης
Οι επικεφαλής αξιωματικοί της έρευνας δήλωσαν χθες τους δημοσιογράφους ότι οι παράνομες προωθήσεις λαθρομεταναστών μέσω -κυρίως- του «Ελ. Βενιζέλος» κόστιζαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ ανάλογα με τη χώρα προορισμού, καθώς και ότι τα μέλη του κυκλώματος κατηύθυναν μέσω τηλεφώνου τους διακινούμενους μέχρι την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο.

Στις περιπτώσεις που οι διακινούμενοι περνούσαν επιτυχώς τον διαβατηριακό έλεγχο, το κύκλωμα τους υποχρέωνε να ταχυδρομούν πίσω στην Ελλάδα το διαβατήριό τους προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν εκ νέου για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Υπάρχει καταγεγραμμένη αποστολή δέματος με πλαστό διαβατήριο από την Πορτογαλία στην οδό Γερανίου 26 την 30ή Δεκεμβρίου 2015. Κατά το τελευταίο στάδιο της έρευνας βρέθηκε ένα ακόμα εργαστήριο πλαστογράφησης διαβατηρίων, πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κ.ά.

Δεκάδες εμπλεκόμενοι
Συνολικά η Αστυνομία συνέλαβε 16 άτομα στην Αθήνα, ενώ κατηγορούνται ακόμα 48 αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα και ακόμα 51 που διαμένουν στο εξωτερικό. Υπολογίζεται ότι εξυπηρετούσαν 15 λαθρομετανάστες τον μήνα, στους οποίους παρείχαν συνήθως πλαστά διαβατήρια που παρασκευάζονταν σε υπερσύγχρονο εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Συνολικά είχαν γίνει τουλάχιστον 500 αποστολές με κούριερ πλαστών εγγράφων από την Αθήνα σε χώρες του εξωτερικού, όπου βρίσκονταν οι πελάτες τους.

Οι αμοιβές για τα ταξιδιωτικά έγγραφα κυμαίνονταν από 100 έως 3.000 ευρώ, ενώ παράλληλη έρευνα γίνεται προληπτικά για να διαπιστωθεί το κατά πόσο μπορεί να εξυπηρετούσαν ακόμα και υπόπτους για τρομοκρατία. 
Σε παράλληλες έρευνες τα τελευταία 24ωρα συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος στη Γαλλία και ακόμα τρία στην Τσεχία.


Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται υπήκοοι Σουδάν, οι οποίοι αποτελούσαν μία δεύτερη υποομάδα του κυκλώματος. Ο αρχηγός της, υπήκοος Σουδάν, συνεργάζονταν στενά με τους κατηγορουμένους από το Μπαγκλαντές και υπολογίζεται ότι είχε αποστείλει με κούριερ τουλάχιστον 431 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα.

«Βιτρίνα» της δράσης των Σουδανών ήταν κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας.
thetoc.gr

Πιο αναλυτικά ως προς τη δομή, την ιεραρχία και την εγκληματική δραστηριότητα πουν είχε αναπτύξει η καθεμία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις προκύπτουν τα εξής:

Πρώτη εγκληματική οργάνωση

Αποτελούνταν από υπηκόους Μπανγκλαντές, οι οποίοι έχοντας ως σημείο αναφοράς για τις παράνομες δραστηριότητές τους το κέντρο της Αθήνας, προέβαιναν στην κατά παραγγελία νόθευση/πλαστογράφηση ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα πλαστά έγγραφα ακολούθως τα έστελναν σε μετανάστες άλλων χωρών, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο-έξοδο και τη μετακίνησή τους σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επιπλέον, ο Μπαγκλαντεσιανός “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης είχε προβεί στη σύσταση ομίλου εταιρειών (ξενοδοχείο, εστιατόρια, ταξιδιωτικό γραφείο, χρηματική διαμεσολάβηση - μεταφορά χρημάτων, λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες διαδικτύου, Μ.Κ.Ο.) και εκμεταλλευόμενος τη νομιμοφανή δραστηριότητα των επιχειρήσεών του, απέκρυπτε την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης. 
Η ΜΚΟ “Χαρά” που είχε ιδρύσει εμπλεκόταν στην παροχή υπηρεσιών προς πρόσφυγες και μέσω αυτού του τρόπου προσέλκυε “πελάτες”. Εξετάζεται εάν έχει δραστηριοποιηθεί μαζί με άλλες πολυάριθμες ΜΚΟ αγνώστου προελεύσεως και σκοπών σε άτυπους και όχι μόνο καταυλισμούς προσφύγων.
Επισημαίνεται επίσης, ότι ηγετικά μέλη της ομάδας εμπλέκονται και σε υποθέσεις διακίνησης λαθρομεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, μόνο κατά το τελευταίο έτος, είχαν αποστείλει με «courier» τουλάχιστον 126 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα. Από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 34 δέματα, τα οποία περιείχαν 78 έγγραφα, κυρίως διαβατήρια Μπανγκλαντές, πλαστά ή γνήσια, με επικολλημένες πλαστές άδειες παραμονής.
Από την έρευνα προκύπτει πως με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διακινούν έως 15 παράνομους μετανάστες τον μήνα στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, τουλάχιστον εκείνων που είχαν τις οικονομικές δυνατότητες και ποιοτικά πλαστά έγγραφα.

Δεύτερη εγκληματική οργάνωση

Αποτελούνταν από Σουδανούς, οι οποίοι δρούσαν με παρόμοιο τρόπο με την πρώτη και είχαν ως σημείο αναφοράς κατάστημα πώλησης αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας στην Αθήνα επί της οδού Αχαρνών.
Ο Σουδανός “εγκέφαλος” αναλάμβανε την προώθηση μεταναστών σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι διαφόρων χρηματικών αμοιβών.
Μόνο κατά το τελευταίο έτος είχαν αποστείλει με « courier » τουλάχιστον 431 δέματα με ταξιδιωτικά έγγραφα. Από αυτά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18, τα οποία περιείχαν συνολικά 60 ταξιδιωτικά έγγραφα, παντός τύπου και από διάφορες χώρες (διαβατήρια, ταυτότητες, VISA, άδειες οδήγησης, κλπ).
Με τη δεύτερη ομάδα συνεργάζονταν και υπήκοοι Μπανγκλαντές, μέλη της πρώτης ομάδας, καθώς και υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι συνελήφθησαν πριν λίγους μήνες από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, γιατί είχαν οργανώσει εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων σε κατάστημα στην Κυψέλη.
Εκτός από την κατάρτιση πλαστών και τη διακίνηση κλεμμένων γνήσιων ταξιδιωτικών εγγράφων, διαπιστώθηκε η παράνομη προώθηση μεταναστών από τα μέλη του κυκλώματος, προς Αυστρία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και άλλες χώρες.
Ενδεικτικά, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι σε χρονικό διάστημα ενός μήνα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον δεκαπέντε παράνομες προωθήσεις μεταναστών και πλαστογραφήσεις εγγράφων. Για κάθε μετανάστη που αναλάμβαναν την παράνομη προώθησή του, τα μέλη του κυκλώματος αποκόμιζαν από 1.000 έως 5.000 ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο προώθησης και τη χώρα προορισμού.
Σημειώνεται ότι τα συλληφθέντα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων διασυνδέονται με άτομα, που έχουν ήδη συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα και για υποθέσεις, σε Αθήνα και Χίο, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες υποθέσεις στη χώρα μας και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει διασύνδεση με υποθέσεις και έρευνες για παράνομη προώθηση μεταναστών και πλαστογράφηση εγγράφων σε Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Τσεχία και Γαλλία. Μάλιστα, οι αρχές της Τσεχίας και της Γαλλίας προέβησαν σε συλλήψεις συνεργών του κυκλώματος και συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τουλάχιστον τρία άτομα στην Τσεχία και τέσσερα άτομα στη Γαλλία.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΕΡΜΗΣ» και κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατοικίες και καταστήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων, που αποτελούνταν από πλήθος και ποικιλία συνέργων παραχάραξης,
 • τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οχτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
 • τρεις κτυπωτές και δύο σαρωτές,
 • δύο θερμοκολλητές εγγράφων και ειδική πρέσσα,
 • δεκατρία φορητά αποθηκευτικά μέσα,
 • επτά σφραγίδες διαφόρων χωρών,
 • τριάντα τρία κινητά τηλέφωνα,
 • ενενήντα δύο διαβατήρια διαφόρων χωρών,
 • εβδομήντα δελτία ταυτότητας διαφόρων χωρών,
 • δέκα άδειες οδήγησης διαφόρων χωρών,
 • δέκα άδειες παραμονής διαφόρων χωρών,
 • επτά κάρτες υγείας διαφόρων χωρών,
 • δύο υπηρεσιακά σημειώματα και τρία (3) δελτία ασύλου,
 • πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και έξι (6) ασυμπλήρωτα πιστοποιητικά και πτυχία, έτοιμα προς πλαστογράφηση,
 • πλήθος κενών πλαστικών καρτών, τύπου νέων δελτίων ταυτότητας, έτοιμες προς πλαστογράφηση,
 • άνω των 7.000 ψηφιακών αρχείων (περίπου 80GB) που αφορούν καταρτισμένα με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών ταξιδιωτικά έγγραφα, παντός τύπου και διαφόρων χωρών,
 • 12 κάρτες επιβίβασης και διάφορα ηλεκτρονικά εισιτήρια πτήσεων, από αεροπορικές διακινήσεις μεταναστών,
 • τρεις κάρτες συγκέντρωσης μιλίων αεροπορικών εταιρειών,
 • κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζών,
 • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (κάνναβη) 5,5 γραμμαρίων και
 • χρηματικό ποσό 6.400 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια :

 1. Ανώνυμος5/29/2016 9:55 π.μ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ 'ΝΟΜΟΤΥΠΑ' ΧΑΡΤΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΣΙΡΥΖΑΙΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ; ''ΠΩΛΟΥΝ'' ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΙΝΕΤΑΙ 'ΜΕΤΑΦΟΡΑ' ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ, ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ -ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΜΒΑΣΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΠΟΥ ''ΔΟΥΛΕΨΑΝ'' ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΤΣΙΡΥΖΑΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΜΥΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ''ΝΟΜΟΤΥΠΕΣ'' ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ -ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ,ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ,ΑΠΟΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΚΛΕΨΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΙ΄ΑΛΛΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/30/2016 4:49 π.μ.

   Θυμάμαι επί κυβέρνησης Κωστάκη Καραμανλή είχαν ψηφίσει ένα μέτρο όπου προκειμένου να ανοίξει αλλοδαπός κατάστημα-μαγαζί έπρεπε να καταβάλει ένα συγκεκριμένο ποσό(αν θυμάμαι καλά γύρω στις 60000 ευρώ).Εφαρμόζεται καθόλου αυτό το μέτρο;Και αν όχι γιατί όχι;
   Αλλά ακόμα και να μην εφαρμόζεται το συγκεκριμένο μέτρο πού βρίσκουν τα κεφάλαια και ανοίγουν όλα αυτά τα μαγαζιά;

   Ολόκληρες γειτονιές και εμπορικοί δρόμοι με καταστήματα έχουν περάσει στα χέρια αλλοδαπών και δεν βρίσκεις πλέον μαγαζί με Έλληνα ιδιοκτήτη.

   Κατά 99% πρόκειται για μαύρα χρήματα,πολλές φορές χρησιμοποιούνται για παράνομες δραστηριότητες επίσης γίνεται ξέπλυμα χρήματος και πολλά από τα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάνε είναι παράνομα και παράνομες (με κίνδυνο ακόμη και για την δημόσια υγεία). Προσθέστε και τη φοροδιαφυγή που συντελείται στα μαγαζιά αυτά. Καταρχήν πώς επιτρέπεται να δίνουν άδειες για να ανοίγουν επιχειρήσεις σε ανθρώπους που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας;

   Πάντως σύμφωνα με διαμερισματική σύμβουλο παράταξης στην Αθήνα και αν ισχύει θα είναι τρομερό ο δήμος της Αθήνας επιδοτεί με 6000 ευρώ κάθε αλλοδαπό που ανοίγει κατάστημα στην Αθήνα.Πραγματικά τι να πεις αλλά από τον λαθροκαμίνη να τα περιμένεις όλα και είναι λογικό να τα έχει παραδώσει όλα στους λαθροεισβολεις όπως και όλη την πόλη,αντί να στηρίξει τον Έλληνα που βάζει ένα λουκέτο πίσω από το άλλο αλλά και Έλληνα που θέλει να ανοίξει κατάστημα δίνει χρήματα σε κάθε αλλοδαπό να ανοίξει μαγαζί νομιμοποιώντας τον εποικισμό της Αθήνας.Αν αυτό δεν είναι ρατσισμός κατά των Ελλήνων τότε τι είναι;

   Αυξάνονται τα μαγαζιά αλλοδαπών στην Ομόνοια......
   http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_4405.html

   Ακριβώς τα ίδια ερωτήματα και για την αγορά ακινήτων από τους αλλοδαπούς.

   http://taxalia.blogspot.com/2012/08/blog-post_1238.html
   http://www.eglimatikotita.gr/2010/03/blog-post_6424.html
   http://www.thermopilai.org/content/kentro-tes-athenas-kai-tes-thessalonikes-agorazetai-apo-allodapous

   Πότε επιτέλους θα επέμβει η πολιτεία και θα μας προστατεύσει; Θα υπάρξει κάποιος έλεγχος;
   Σε κάθε σοβαρό κράτος θα υπήρχε πρόστιμο, δήμευση και απέλαση.

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος5/29/2016 12:37 μ.μ.

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΠΕΛΑΤΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ).

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ/ΠΟΥΛΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΑΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΠ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΩ.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/29/2016 12:38 μ.μ.

  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΩ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΜΕ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ Η ΠΕΛΑΤΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΤΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
  ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ).

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ/ΠΟΥΛΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΛΑΘΡΟΑΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΛΠ.

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. ΤΙΣ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑΖΩ.

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος5/30/2016 2:44 π.μ.

  φαινεται δεν περναει μερα χωρις τετοιο περιστατικο,δεν προκειται για μεμονωμενες περιπτωσεις αφου αποκτουν πλεον διαστασεις χιονοστιβαδας,εχουμε αναφερθει προσφατα και παλαιοτερα παμπολλες φορες σε αναλογα περιστατικα σε διαφορα μερη της ελλαδας

  Εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα που προωθούσαν μετανάστες και έφτιαχναν πλαστά έγγραφα - Όμιλος επιχειρήσεων και ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα πίσω από το διεθνές κύκλωμα διακινητών μεταναστών

  http://www.pronews.gr/portal/20160527/defencenet/esoteriki-asfaleia/exarthrothikan-dyo-kyklomata-poy-proothoysan-metanastes-kai#sthash.ARtT7w75.dpuf (αξιζει να διαβαστει ολο)

  http://www.pronews.gr/portal/20160527/defencenet/esoteriki-asfaleia/omilos-epiheiriseon-kai-mko-me-edra-tin-athina-piso-apo#sthash.ohsdwuGx.dpuf (αξιζει να διαβαστει ολο)

  ''...αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην προώθηση μεταναστών και στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.Η εξάρθρωση επετεύχθη ύστερα από πολύμηνες και μεθοδικές έρευνες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες και τη EUROPOL, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Ερμής», του προγράμματος EMPACT...Συνελήφθησαν (16) αλλοδαποί, ενώ εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο πλαστογράφησης ταξιδιωτικών εγγράφων στην Αθήνα...Επιπλέον, κατηγορούνται άλλοι (48) αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα και (51) άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες...Τα μέλη του δικτύου διευκόλυναν την είσοδο - έξοδο και διαμονή πολιτών τρίτων χώρων στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διακινούσαν τα πλαστά έγγραφα με εταιρείες ταχυμεταφορών... σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΕΡΜΗΣ», συνελήφθησαν δεκαέξι (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα οκτώ (8) υπήκοοι Μπανγκλαντές, έξι (6) υπήκοοι Σουδάν, υπήκοος Πακιστάν και υπήκοος Συρίας, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης...Στην κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα σαράντα οκτώ (48) άτομα που διαμένουν στην Ελλάδα (υπήκοοι Μπανγκλαντές, Σουδάν, Τυνησίας και Πακιστάν) και επιπλέον πενήντα ένα (51) άτομα που διαμένουν σε διάφορες χώρες. Παράλληλα στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμη, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.''

  εχει γεμισει ολη η ελλαδα με λαθρεποικους,που δειχνει τον τεραστιο βαθμο πληθυσμιακης αλλοιωσης της πατριδας μας,και φυσικα κανεις απο αυτους δεν ειχε ερθει νομιμα στην ελλαδα,ολο το σκουπιδαριο του κοσμου εχει μαζευτει στην πατριδα μας και τους επιτρεπεται να κανουν οτι γουσταρουν και να διευκολυνουν την παρανομη σχεδιασμενη-μελετημενη εισοδο και αλλων λαθροεισβολεων χωρις καμια επιπτωση και συνεπεια,να προβαινουν σε ολων των ειδων τα αδικηματα και εγκληματικες πραξεις κλπ...

  τι σημαινει διεμεναν νομιμα στην χωρα;καταλαβατε σε τι κρατος ζουμε;μπουκαραν παρανομα στην χωρα μας και αντι να απελαθουν αυτο το αθλιο καθεστως εδωσε σε αυτα τα καθαρματα χαρτια νομιμοποιωντας τον εποικισμο της ελλαδας, και οι οποιοι οπως ειπαμε συνεχιζαν να διευκολυνουν την παρανομη σχεδιασμενη-μελετημενη εισοδο και αλλων λαθροεισβολεων χωρις καμια επιπτωση και συνεπεια,προεβαιναν σε ολων των ειδων τα αδικηματα και εγκληματικες πραξεις κλπ... ,τοσο απλα στο μπουρδελο που λεγεται ελλας(δυστυχως ετσι την καταντησαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος5/30/2016 2:45 π.μ.

  ...συνεχεια

  και τι θα γινει τωρα;θα τους πιασουν ολους αυτους τους αραβοφωνους,ασιατες κλπ...;δεν υπαρχει κρατος ουτε ελεγχος τιποτα,ετσι απλα με ή χωρις χαρτια μπορουν ευκολα και ανετα να νοικιαζουν διαμερισματα,αγοραζουν ακινητα ανοιγουν καταστηματα και γραφεια,κατά 99% πρόκειται για μαύρα χρήματα, επίσης χρησιμοποιουνται για παρανομες δραστηριοτητες, γίνεται ξέπλυμα χρήματος και πολλά από τα προϊόντα και υπηρεσίες που πουλάνε είναι παράνομα και παράνομες (με κίνδυνο ακόμη και για την δημόσια υγεία),σε κάθε σοβαρό κράτος θα υπήρχε πρόστιμο, δήμευση και απέλαση
  στο ισραηλ(υποθετω και σε αλλα σοβαρα κρατη) πας φυλακη 2 χρονακια αν νοικιασεις διαμερισμα σε λαθρομεταναστη,αυτο θα ευχομουν να συνεβαινε και στην ελλαδα συν οτι το ακινητο θα περναγε στο κρατος και θα μεταπωλιοταν(εστω και σε συμβολικη τιμη) γρηγορα σε αλλο ιδιωτη ή να χρησιμοποιηθει/δωριστει για διαφορες κοινωνικες αναγκες,θα υπηρχε ετσι και διπλο οφελος για το δημοσιο

  τουλαχιστον θα απελαθουν ολοι τους μετα την συλληψη-αποφυλακιση τους ή θα τους αφησουν να παραμεινουν στην πατριδα μας οπως συνεχεια ακουμε ειδησεις με αλλοδαπους που εγκληματουν οι οποιοι ειχαν αποφυλακιστει,ηταν σεσημασμενοι κλπ... και αντι να απελαθουν τους αφησαν να παραμεινουν στην χωρα και να τριγυρνουν ελευθεροι στην πατριδα μας και να συνεχιζουν να εγκληματουν
  δεν δισταζουν ακομα και μπροστα σε αλλοδαπα εγκληματικα στοιχεια να κανουν οτι μπορουν προκειμενου να νομιμοποιησουν τον εποικισμο της χωρας αντι να τους απελασουν για οποιοδηποτε παραπτωμα απο το πιο μικρο μεχρι το πιο μεγαλο(πταισμα,πλημμελημα,κακουργημα κλπ...)μετα την συλληψη-αποφυλακιση τους

  για τους συγκεκριμενους και ειδικα για τους λαθροδιακινητες: φυλακη-καταναγκαστικη εργασια για 30 χρονια και μετα να απελαθουν και να τους απαγορευτει η εισοδος στην ελλαδα εφ' ορου ζωης ως αποτροπη και για τους επομενους,ενω τωρα τους φυλακιζουν για ενα συντομο χρονικο διαστημα της πλακας και αν τους φυλακισουν αφου πολλοι απο αυτους κυκλοφορουν ελευθεροι και επαναλαμβανουν συνεχως παρανομες διακινησεις μεταναστων,εγκληματουν κλπ...

  εχει γεμισει ολη η ελλαδα με λαθρεποικους,που δειχνει τον τεραστιο βαθμο πληθυσμιακης αλλοιωσης της πατριδας μας,και φυσικα κανεις απο αυτους δεν ειχε ερθει νομιμα στην ελλαδα,ολο το σκουπιδαριο του κοσμου εχει μαζευτει στην πατριδα μας

  γεμισε ολη η ελλαδα μεχρι και στο τελευταιο χωριο,μπουκαρουν παρανομα με το ετσι θελω στην Ελλαδα ειναι ολοι τους εξοπλισμενοι,αλληλοτραυματιζονται-σκοτωνονται,σκοτωνουν-τραυματιζουν,βιαζουν,κλεβουν,παρενοχλουν,επαιτουν,εμπλεκονται σε υποθεσεις απατης-πλαστογραφιας-πορνειας-μαστροπειας-σωματεμποριας-παιδεραστιας-εκβιασμου-παραπλανησης-απαγωγων-διακινησης λαθρομεταναστων-λαθρεμποριου-παρεμποριου κλπ...,και πληρωνε μετα λακαμα ελληνα ολα τους τα εξοδα σε ολα τα επιπεδα(δικαστηρια,φυλακες,νοσηλεια κλπ...)τα ρεμαλια οι ελληνες που τους δινουν δουλεια και τους νοικιαζουν διαμερισματα

  ως ποτε θα ανεχομαστε ολους αυτους τους αλητες,γιατι ρε γαμωτο δεν τους απελαυνουμε οταν γνωριζουμε πολυ καλα την επικινδυνοτητα ολων αυτων των ανθρωπων

  ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟ ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος5/30/2016 11:19 μ.μ.

  Βρε ουστ και εξω από τη χώρα μου αλβανοί, μπαγκλαντεσιανοί, σουδανοί και όλα τα παρόμοια σκουπίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή