ΕΛ.ΑΣ :Αλβανός αρχιμαφιόζος πίσω από το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Δείτε φωτογραφίες με τα δρομολόγια της σπείρας, την παραλία στη Ζάκυνθο που κατασχέθηκαν 678 κιλά χασίς και των φορτηγών που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι ναρκωτικών


 - 10 Μαΐου 2016
Ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών με αρχηγό ένα αλβανό αρχιμαφιόζο με άκρες στο πολιτικό κατεστημένο και χρηματοδότη κόμματος της γειτονικής χώρας, ο οποίος είχε έναν Έλληνα  για σύνδεσμο και κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής 

Η εγκληματική οργάνωση είχε διεθνή χαρακτήρα και πολυετή δράση μεταφέροντας με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης καθώς και κοκαΐνης), μεταξύ διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών - της χώρας μας συμπεριλαμβανομένης - αλλά και από την Αλβανία προς την Ευρώπη. 

Προχθές  σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις που εκτυλίχθηκαν παράλληλα σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αφίδνες - Ασπρόπυργο - Γλυκά Νερά - Υμηττό - Κορυδαλλό - Σαλαμίνα - Καλλιθέα - Κηφισιά), στη Ζάκυνθο και στη Βέροια, συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 13  Έλληνες (μία γυναίκα) και 2 υπήκοοι Αλβανίας. Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συνεργοί τους είναι επίσης 2 Έλληνες και 2 υπήκοοι Αλβανίας που διαμένουν στο εξωτερικό. 


Ο αρχηγός με τις «χοντρές άκρες» και ο Έλληνας σύνδεσμος
Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ ήρθε μετά τις πολύμηνες έρευνες της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Οι έρευνες αποκάλυψαν τη δομή, τον τρόπο ενέργειας, τις τακτικές της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και τη διεθνική της δράση, τόσο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης όσο και σε χώρες των Βαλκανίων. 

Διέθετε μεταφορικές εταιρείες (σε ονόματα «αχυρανθρώπων») σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες ταξινομούντο τα φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών που διέθεταν, ούτως ώστε να αποφεύγεται η στοχοποίησή τους σε περίπτωση κατασχέσεως μεταφερομένων ναρκωτικών και να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός και η συσχέτισή τους με τα υποκρυπτόμενα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.  

Όπως εξήγησε ο διοικητής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης αναφορικά με τη διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης από την Αλβανία προς την Ελλάδα και Δυτική Ευρώπη, ο 44χρονος υπήκοος Αλβανίας (κάτοικος εξωτερικού) ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του χρηματοδότη, αλλά και τη διεύθυνση των μεταφορών από την Αλβανία προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, οδικώς με φορτηγά αυτοκίνητα, αλλά και δια θαλάσσης με ταχύπλοα σκάφη. Άμεσος συνεργάτης του και συντονιστής της μεταφοράς, της προσωρινής αποθήκευσης και διαμετακόμισης μέσω Ελλάδος, ήταν ο 46χρονος Έλληνας συλληφθείς ο οποίος ήταν υπεύθυνος και με την παραλαβή των χρηματικών πόρων για την χρηματοδότηση των μεταφορών, την ανεύρεση και στρατολόγηση υποστηρικτικών μελών καθώς και επαγγελματιών αυτοκινητιστών, προκειμένου να εκτελούν τα δρομολόγια ως οδηγοί των φορτηγών αυτοκινήτων, μέσα στα οποία αποκρύπτοντο οι ποσότητες των ναρκωτικών. 

Ο χάρτης των δρομολογίων με τα ναρκωτικάΤη διακίνηση των ναρκωτικών από και προς την Δυτική Ευρώπη, είχαν αναλάβει ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας που διαμένει στο εξωτερικό και ο 59χρονος Έλληνας συλληφθείς, δρώντας σε επιχειρηματικό επίπεδο σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ολλανδία και Βέλγιο, Όπως προέκυψε συνεργάζονταν με άλλα εγκληματικά δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών της Ευρώπης διαθέτοντας παράλληλα στις χώρες αυτές αποθηκευτικούς χώρους. Επιπρόσθετα ο 52χρονος, που είναι βασικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα και ιδιοκτήτης εταιρείας εμπορίου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ήταν επιφορτισμένος με τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης με φορτηγά αυτοκίνητα και ρυμουλκούμενα οχήματα, με την ανεύρεση νομίμων φορτίων που θα χρησιμοποιούντο ως κάλυψη των παρανόμων μεταφερόμενων ναρκωτικών και την ανεύρεση οδηγών για την πραγματοποίηση των παρανόμων μεταφορών. 

Την μετασκευή μερών των φορτηγών αυτοκινήτων με ειδικές κρύπτες αποκρύψεως είχαν αναλάβει δύο Έλληνες - μέλη της σπείρας - σε συνεργεία φορτηγών αυτοκινήτων που διατηρούσαν στην περιοχή του Ασπροπύργου. Επιπρόσθετα, σε αρκετές περιπτώσεις συλλήψεων μελών της οργάνωσης, απέστελλαν διάφορα χρηματικά ποσά στους συλληφθέντες ή σε μέλη των οικογενειών τους, με προφανή σκοπό την μη αποκάλυψη της δομής της εγκληματικής οργανώσεως. Επίσης μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ζει μόνιμα στη Βουλγαρία, ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο της διεκπεραίωσης των απαιτούμενων διαδικασιών για την ίδρυση εικονικών εταιρειών «βιτρίνα» και της ταξινόμησης εγγραφής σε αυτές των φορτηγών αυτοκινήτων, επ’ ονόματι «αχυρανθρώπων» σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (κυρίως στην Αυστρία και τη Βουλγαρία). 

Η παραλία στη Ζάκυνθο όπου βρέθηκαν 678 κιλά χασίς


Τι έδειξε η παρακολούθηση

Από τις έρευνες  διαπιστώθηκε: 

Την 25-01-2014 από τις Λιμενικές Αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, κατελήφθη 62χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, να μεταφέρει, με σκοπό την εξαγωγή από την Ελλάδα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -451- κιλών και -355- γραμμαρίων περίπου, εντός φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών με επισυρόμενο. Στην εν λόγω υπόθεση κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός 59χρονος ημεδαπός μέλος της οργάνωσης. 

Την 04-12-2014 σε συνοριακό σταθμό στα σύνορα Σερβίας - FYROM, κατελήφθη από Αρχές Σερβίας ημεδαπός να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -678.500- γραμμαρίων σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός επισυρόμενου θαλάμου φορτηγού διεθνών μεταφορών συνιδιοκτησίας με 52χρονο ημεδαπό συλληφθέντα μέλος της οργάνωσης. 

Την 19-04-2015 κατελήφθη από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου 38χρονος ημεδαπός, να κατέχει -23- κιλά κοκαΐνης σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός φορτηγού διεθνών μεταφορών, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος και με επισυρόμενο θάλαμο ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων του 50χρονου υπηκόου Αλβανίας, μέλους της οργάνωσης που διαμένει στο εξωτερικό. 

Την 30-04-2015 στην περιοχή Kulata Βουλγαρίας κατελήφθη ημεδαπός να κατέχει -531- κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντός φορτηγού αυτοκινήτου διεθνών μεταφορών με επισυρόμενο θάλαμο, το οποίο οδηγούσε ο ίδιος, ιδιοκτησίας εταιρείας συμφερόντων 33χρονου συλληφθέντα ημεδαπού μέλους της οργάνωσης. 

Τελικά, περί τα τέλη Απριλίου του 2016 από τα μέλη του εγκληματικού κυκλώματος οργανώθηκε η μεταφορά και εισαγωγή στην Ελλάδα από την Αλβανία μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης της οποίας η παραλαβή θα πραγματοποιείτο στην Ζάκυνθο. 

Έτσι στις 11.30 το πρωί της 8ης Μαίου αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν στη Ζάκυνθο πέντε μέλη της οργάνωσης και κατάσχεσαν 678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης καθώς και τα φορτηγά μεταφοράς και αποθήκευσής της, ταυτόχρονα δε στην Πάτρα όπου είχαν πλεύσει, συνελήφθησαν και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης και κατασχέθηκε ταχύπλοο σκάφος. 

Με τη συνδρομή των Λιμενικών Αρχών της Ζακύνθου ερευνήθηκε εξονυχιστικά η νησίδα όπου είχαν προσωρινώς αποθηκευθεί τα ναρκωτικά.


Τι κατασχέθηκε 

Σε έρευνες σε περιοχές της Αττικής (Γλυκά Νερά, Νίκαια, Καλλιθέα, Αφίδναι, Υμηττό, Παγκράτι), στην Ζάκυνθο και στην Βέροια, σε οικίες και οχήματα των προαναφερομένων εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

678 κιλά ακατέργαστης κάνναβης 
57 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης 
ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος 
πέντε Δ.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα και τρεις (3) επισυρόμενοι θάλαμοι 
Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 
καραμπίνα και πιστόλι κρότου, 
21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 
δυο ζεύγη και μια μονή πινακίδα κυκλοφορίας οχημάτων Αρχών Βουλγαρίας, 
το χρηματικό ποσό των 14.940 ευρώ, 
το χρηματικό ποσό 100 κορόνων Τσεχίας και 8 δολαρίων Η.Π.Α., 
τέσσερις εταιρικές σφραγίδες και πλήθος εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων σχετιζομένων με την δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης, 
39 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, και 
φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής 

Τα 39 κινητά και τα χρήματα που κατάσχεσαν οι αρχέςΟ διοικητής της Ασφαλείας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης


protothema.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ανώνυμος5/11/2016 3:02 π.μ.

    έτσι αν δεν υπαρχει και ενας αλλοδαπος και ειδικοτερα αλβανος σε καθε ειδηση δημοσιας ταξης δεν γινεται δουλεια(και μαλιστα εμποροι ναρκωτικων που σκορπιζουν τον θανατο στα παιδια μας ),εχει καταντησει αηδια,το θεμα ειναι να απελαθουν μετα την τιμωρια τους εκει δειχνεις οτι εισαι σοβαρο κρατος ολα τα αλλα ειναι για να λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή