Μίκης: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα - Η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο»

Μίκης Θεοδωράκης: Προδοτικές οι ενέργειες της κυβέρνησης..
Δριμύ κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, με αφορμή την έκδοση βιβλίου με 90 συνεντεύξεις του.

«Λυπάμαι για τον Τσίπρα, γιατί η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, η κυβέρνηση της αριστεράς θα πάει πίσω την Αριστερά και την Ελλάδα», είπε ο Μ. Θεοδωράκης για να προσθέσει:

«Ο Τσίπρας όταν έγινε πρωθυπουργός ο πρώτος που επισκέφθηκε ήμουν εγώ, εδώ, επάνω. Και ενώ θέλει να ακολουθήσουμε τα σχέδια που είχα προτείνει, έχει περιβάλλον το οποίο είναι αρνητικό. Ο ίδιος είναι καλό παιδί, αλλά η εξουσία αλλάζει τους ανθρώπους. Τώρα ειλικρινά, λυπάμαι για τον Τσίπρα. Ειλικρινά, λυπάμαι».

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, αναφέρει ακόμη τα εξής:  «το μνημόνιο μοιάζει με ένα δίχτυ αράχνης και όποιος κολλά εκεί τον τρώει η αράχνη».
Στο δίχτυ αυτό φάνηκε να μπλέκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για τον οποίο ο περίφημος πολιτικός άνδρας και συνθέτης εκφράζει βαθιά στενοχώρια και πίκρα, ειδικά για τις «προδοτικές ενέργειες», όπως χαρακτηρίζει τη μεταστροφή του «Οχι» σε «Ναι», από τον Αλέξη Τσίπρα. Μιλάει για τυχοδιωκτισμό αλλά και για αποδόμηση τελικά ολόκληρης της Αριστεράς.

Δεν αρνείται ότι είχε πιστέψει ότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι αλλιώς, αλλά «πήγαμε και εμείς στην Αριστερά μετά από τόσα χρόνια πάλης να κυβερνήσουμε», όπως λέει κουνώντας χαρακτηριστικά το κεφάλι, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Ο Θεοδωράκης ομολογεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε στην παγίδα που του έστησαν οι Ευρωπαίοι, χωρίς βέβαια να είναι και ο ίδιος άμοιρος ευθυνών.

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο μουσικοσυνθέτης δεν κρύβει την απαισιοδοξία του: «Η Ευρώπη αυτή δεν έχει σχέση με την Ευρώπη που ξέραμε, είναι όργανο του ΔΝΤ και των Αμερικανών».

πηγή: newpost.gr
Μίκης: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα - Η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο» Μίκης: «Λυπάμαι για τον Τσίπρα - Η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο» Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 2:46:00 μ.μ. Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/20/2016 8:38 μ.μ.

    Σώπα όπου να'ναι θα μας φέρουνε πουτάνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/20/2016 11:20 μ.μ.

    Δεν τον άλλαξε καθόλου ! Πάντα έτσι ήταν ακόμα να το καταλάβεις,;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.