Εισαγόμενοι «μπαχαλάκηδες»: Οι αντιεξουσιαστές στρατολογούν λαθρομετανάστες!

«Πολύ φοβούμαστε ότι δημιουργούνται γενίτσαροι» λένε στην Ασφάλεια..
Στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής συνελήφθησαν αντιεξουσιαστές-παράνομοι μετανάστες - Πρόκειται για νεαρούς από τη Μέση Ανατολή, που μπήκαν χωρίς χαρτιά από το Αιγαίο, εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και προσχώρησαν στους κόλπους των αναρχικών


- 14 Μαΐου 2016
Μπορεί τους τελευταίους μήνες στις συλλήψεις «μπαχαλάκηδων» να φιγουράρουν και ονόματα Ευρωπαίων αντεξουσιαστών από την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία, όμως στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα Εξάρχεια, έκαναν την εμφάνισή τους και συνελήφθησαν αντιεξουσιαστές-λαθρομετανάστες.

Νεαροί δηλαδή από χώρες της Μέσης Ανατολής, που μπαίνουν παράνομα και χωρίς χαρτιά από το Αιγαίο, εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας και προσχώρησαν στους κόλπους των αντιεξουσιαστών.

Οι τέσσερις νεαροί από το Ιράν, ηλικίας γύρω στα 25, που πρωταγωνιστούσαν στα επεισόδια του κέντρου και συνελήφθησαν, θα απελαθούν, όμως για τους αξιωματικούς της Κρατικής Ασφάλειας επιβεβαιώνονται όλα αυτά που εξετάζονται τους τελευταίους μήνες για προσηλυτισμό νεαρών, ακόμη και ανήλικων λαθρομεταναστών και προσφύγων από αντεξουσιαστικές ομάδες στα «στέκια της αλληλεγγύης» και η μεταμόρφωσή τους σε «μπαχαλάκηδες εισαγωγής».

Ηδη υπάρχει χαρτογράφηση των περίπου δέκα καταλήψεων όπου έχουν βρει καταφύγιο νεαροί και ανήλικοι λαθρομετανάστες ηλικίας 15-30 ετών και γαλουχούνται με τα αντεξουσιαστικά ιδανικά για να βγουν στη συνέχεια στα πεδία μαχών του Πολυτεχνείου και του Συντάγματος. Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι και οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας εκφράζουν έντονη ανησυχία για το τι μπορεί να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες με όλες αυτές τις ζυμώσεις που γίνονται στα στέκια των αντεξουσιαστών.

Αξιωματικός με άριστη γνώση του θέματος τόνισε ότι πρόκειται για άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών χωρίς στοιχεία και χαρτιά, με σκληρά βιώματα, που κανένας δεν ξέρει τι μπορούν να κάνουν και μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φτάσουν. 

Πρώτη φορά που συλλαμβάνονται λαθρομετανάστες ήταν πριν από έναν χρόνο μετά από μάχες που έγιναν έξω από την Πρυτανεία. Τα άτομα ήταν από την Αλγερία και το Αφγανιστάν, όμως τότε, όπως λένε οι Αρχές, οι φόβοι ήταν να μην είναι τζιχαντιστές εν υπνώσει και όχι εισαγόμενοι «μπαχαλάκηδες».
Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των ερευνών και η τύχη των τεσσάρων συλληφθέντων.

Ασυνόδευτα παιδιά και νεαροί λαθρομετανάστες
Την ίδια ώρα που βλέπουμε λαθρομετανάστες να σπάνε, να καίνε να αλληλομαχαιρώνονται, αλληλέγγυοι αναρχικοί βρίσκονται σε ταύτιση και κοινή πορεία με τους αλλοδαπούς. Οδηγούν στις καταλήψεις και στις συλλογικότητες νεαρούς εγκλωβισμένους στη χώρα μας λαθρομετανάστες και δημιουργούν «εισαγόμενους μπαχαλάκηδες». «Μας ανησυχεί τι θα απογίνουν οι νεαροί, ακόμα και ανήλικοι πρόσφυγες και μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στις συλλογικότητες των Εξαρχείων. Δεν ξέρουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε τον ακριβή αριθμό τους, ούτε τι ζυμώσεις γίνονται στα υπό κατάληψη κτίρια» λένε μάχιμοι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με εμπιστευτικές αναφορές της Ασφάλειας, αναρχικοί φιλοξενούν άτομα από  15 μέχρι 30 ετών  από τις εμπόλεμες περιοχές της Συρίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν και άλλες χώρες όπως το Ιράν, το Πακιστάν, η Αλγερία και το Μαρόκο. 

Ατομα που έχουν βιώσει βάρβαρες και φρικτές καταστάσεις και έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας την ελπίδα στην Ευρώπη. Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι ακόμα και παιδιά, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος και τα στοιχεία τους θολά, προσεγγίζονται από αλληλέγγυους αντεξουσιαστές και βρίσκουν καταφύγιο σε συλλογικότητες των Εξαρχείων.

Κανείς δεν ξέρει τι τους λένε, ούτε πόσο τους φανατίζουν, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να εκφράζουν μεγάλη αγωνία και φόβο για την τύχη τους. «Πολύ φοβούμαστε ότι δημιουργούνται γενίτσαροι, πολλοί από αυτούς ίσως συμμετέχουν στις ενέργειες των αντεξουσιαστών, όμως το κυριότερο είναι ότι κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουν και εναντίον ποιων θα στραφούν. Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά αυτά έχουν μεγαλώσει σε απάνθρωπες συνθήκες, με μια άλλη κουλτούρα» επισημαίνει στέλεχος της Κατεχάκη.

Οπως λένε καλά ενημερωμένες πηγές, το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά και οι -έστω και μειωμένες-  ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στα ακριτικά νησιά, αναμένεται να επιδεινώσουν το θέμα τους επόμενους μήνες. Ετσι, ο Συνήγορος του Πολίτη πριν από μερικές εβδομάδες, αντλώντας στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έκρινε σκόπιμο να συντάξει και να αποστείλει την επιστολή στα συναρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να προτείνει λύσεις που θα δώσουν τέλος στον εφιάλτη που ζουν:
«Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), οι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων είναι πλήρεις, με συνέπεια πολλά παιδιά  που αιτούνται φιλοξενίας να βρίσκονται αναγκαστικά σε αναμονή και αρκετά να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αστυνομικά κρατητήρια. Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 κατεγράφησαν 1.150 ασυνόδευτα παιδιά». 

Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται ο Συνήγορος του Πολίτη, αναφέρει: «Το 2015, συνολικά 2.248 ασυνόδευτοι ανήλικοι τοποθετήθηκαν σε δομές φιλοξενίας, οι περισσότεροι των οποίων αποχώρησαν μετακινούμενοι προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που πλέον είναι εξαιρετικά δυσχερές».

Πηγές του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνουν ότι εάν ένα παιδί βρεθεί μόνο του να κυκλοφορεί στην Ομόνοια, τη Βικτόρια ή σε άλλο σημείο της Αθήνας, μεταφέρεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου εκεί υπάρχει η κράτηση μεικτού τύπου. Οπως επισημαίνουν, όμως, πηγές της Κρατικής Ασφάλειας, πολλά παιδιά βρίσκουν πλέον καταφύγιο στις συλλογικότητες των Εξαρχείων.
protothema.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος5/15/2016 2:59 π.μ.

  οχι οτι δεν το περιμεναμε ηταν θεμα χρονου να γινει

  ενα σημειο που εχουμε επισημανει πολλες φορες:

  ''«Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), οι ξενώνες φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων είναι πλήρεις, με συνέπεια πολλά παιδιά που αιτούνται φιλοξενίας να βρίσκονται αναγκαστικά σε αναμονή και αρκετά να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αστυνομικά κρατητήρια. Μόνο τους τρεις πρώτους μήνες του 2016 κατεγράφησαν 1.150 ασυνόδευτα παιδιά».Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που επικαλείται ο Συνήγορος του Πολίτη, αναφέρει: «Το 2015, συνολικά 2.248 ασυνόδευτοι ανήλικοι τοποθετήθηκαν σε δομές φιλοξενίας, οι περισσότεροι των οποίων αποχώρησαν μετακινούμενοι προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που πλέον είναι εξαιρετικά δυσχερές».Πηγές του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης επισημαίνουν ότι εάν ένα παιδί βρεθεί μόνο του να κυκλοφορεί στην Ομόνοια, τη Βικτόρια ή σε άλλο σημείο της Αθήνας, μεταφέρεται στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου εκεί υπάρχει η κράτηση μεικτού τύπου. Οπως επισημαίνουν, όμως, πηγές της Κρατικής Ασφάλειας, πολλά παιδιά βρίσκουν πλέον καταφύγιο στις συλλογικότητες των Εξαρχείων.''

  η συνεχιζομενη νομιμοποιηση του εποικισμου της ελλαδας ειτε αφορα ενηλικες ειτε ανηλικους μεσω της παροχης ασυλου και δημιουργιας συνεχως νεων υποδομων,κεντρων πρωτης υποδοχης,χωρων φιλοξενιας κλπ...,ετσι πολυπολιτισμος και ξερο ψωμι,ενταξη των λαθρομεταναστων στον κοινωνικο ιστο της χωρας,για απελαση ουτε λογος φυσικα,ωστε να βρεθουμε προ τετελεσμενων και να μην μπορουμε να απαλλαγουμε ποτε απο τους λαθροεισβολεις

  επιβεβαιωση σε αυτα που γραφαμε οτι οι διάφορες στέγες προστασίας και φροντίδας ανηλίκων στην Ελλάδα έχουν γεμίσει με ανηλίκους λαθρομετανάστες. Θα πρέπει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει την Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ανάλογων στεγών και αναμορφωτηρίων στις χώρες προέλευσης αυτών των ανηλίκων ώστε να απελαθούν και να επιστρέψουν τα παιδιά αυτά στις χώρες τους με ασφάλεια. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας επιβάλουν να τους χορηγήσουμε σε λίγα χρόνια την ελληνική ιθαγένεια. Καταλαβαίνετε που μας οδηγεί όλο αυτό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος5/15/2016 3:52 π.μ.

  Υποκρισία: Αν ανησυχείτε μπουκάρετε στα κτήρια και όσοι ειναι παράνομοι μετανάστες απέλαση. Εκτός αν ΔΕΝ θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας (λόγω εντολών απο πολύ ψηλά ας πούμε)...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος5/15/2016 1:40 μ.μ.

  Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΧΕΙ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ Ο ΛΑΜΠΡΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ''ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ'' ΚΙΟΛΑΣ Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ Ο ΧΕΙΡΙΣΤΟΣ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''ΤΟΣΚΑΤΟΣΚΑΤΟΣΚΑ'' ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΟΛΚΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ''ΚΑΙΑΔΑ'' ΑΚΟΜΑ- ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ,ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή