Σκληρή απάντηση από τον δήμαρχο Λέσβου στον αυστριακό υπ. Εξωτερικών: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας ένα δεύτερο Αλκατράζ»

Κουρτς: Η Λέσβος μπορεί να γίνει το ευρωπαϊκό Ellis Island.
«Οι προτάσεις του Κουρτς είναι απαράδεκτες, προσβλητικές  και συκοφαντούν το νησί μου. Μετατρέπουν τη Λέσβο και την Ελλάδα συνολικά σε μία αποθήκη ψυχών», διαμηνύει ο δήμαρχος Λέσβου


 - 07 Ιουνίου 2016
Σκληρή απάντηση στον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς δίνει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. «Για εμάς οι προτάσεις ενός μεμονωμένου υπουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ΕΕ, συνιστούν κήρυξη πολέμου και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Λέσβος ένα δεύτερο Αλκατράζ, αλλά θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα» διαμηνύει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη, στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Όπως σημειώνει ο Σπύρος Γαληνός, η Λέσβος είναι τμήμα των ευρωπαϊκών ανατολικών συνόρων και είναι τμήμα της ανεξάρτητης και προπάντων κυρίαρχης Ελλάδας, ένα νησί με πάνω από 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, 85.000 κατοίκους και χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής παράδοσης, δεν είναι ένα νησί Ελις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λέσβου, «οι προτάσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς είναι απαράδεκτες, προσβλητικές  και συκοφαντούν το νησί μου, μετατρέπουν τη Λέσβο και την Ελλάδα συνολικά σε μία αποθήκη ψυχών, ενώ οι ιδέες του προδίδουν πλήρη άγνοια και λογική ασυναρτησία», καθώς αυτός από τη μία πλευρά προειδοποιεί για εκβιασμό από την Τουρκία και από την άλλη θέλει να στείλει πίσω εκεί τους «παράνομους μετανάστες».

Ο δήμαρχος της Λέσβου, ο οποίος όπως παρατηρεί η εφημερίδα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και την περίοδο της κρίσης προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζει πως «η συμφωνία  ΕΕ και Τουρκίας χειροτέρεψε  για εμάς τα πάντα. Την περασμένη χρονιά  πέρασαν από το νησί εκατοντάδες χιλιάδες  χωρίς προβλήματα, τώρα το νησί μοιάζει  με μία πυριτιδαποθήκη».

Κουρτς: Η Λέσβος μπορεί να γίνει το ευρωπαϊκό Ellis Island
Σκληρότερη στάση από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, προτείνοντας μάλιστα λύσεις κατά το "πρότυπο της Αυστραλίας", ζητά ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαικού Κόμματος, σε πρόσφατη συνέντευξή του  φύλλο της Αυστριακής εφημερίδας "Ντι Πρέσε" ("Πρέσε αμ Ζόνταγκ").

"Η Τουρκία μπορεί κάθε στιγμή να καταγγείλει τη συνεργασία και εάν επαφιόμαστε στην Τουρκία, περνάμε σε μία επικίνδυνη εξάρτηση", υποστηρίζει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας πως "το Σχέδιο Α πρέπει να είναι μία ισχυρή Ευρώπη, η οποία είναι σε θέση να προστατεύει μόνη τα σύνορά της και να αποφασίζει, ποιος μπορεί να έρχεται στην Ευρώπη και ποιος όχι, και αυτή η απόφαση δεν επιτρέπεται να μεταφερθεί ούτε στην Τουρκία ούτε στους διακινητές".

Απορρίπτοντας την θέση ότι δεν είναι εύκολη η προστασία των θαλασσίων συνόρων, διατείνεται πως ακριβώς τα θαλάσσια σύνορα χρησιμοποιήθηκαν συχνά για να ελεγχθεί η μετανάστευση και δεν είναι τυχαίο, ότι οι μετανάστες στις ΗΠΑ έφθαναν πρώτα στο Ellis Island μπροστά από τη Νέα Υόρκη. Σε αυτό, συμπληρώνει, οι αμερικανικές αρχές αποφάσιζαν ποιος επιτρεπόταν να περάσει στην ηπειρωτική χώρα και ένα τέτοιο μοντέλο, με νησί, μπορεί να είναι επίσης ο δρόμος για την Ευρώπη, καθώς η δική του πρόθεση είναι να διακοπεί η παράνομη μετανάστευση προς την Ευρώπη.

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιο θα είναι το ευρωπαϊκό Ellis Island,η Λέσβος ή η Λαμπεντούζα», ο Σεμπάστιαν Κουρτς σημειώνει πως όποιος πρέπει να μείνει σε ένα νησί όπως η Λέσβος και δεν έχει καμία πιθανότητα να του χορηγηθεί άσυλο, θα είναι μάλλον περισσότερο πρόθυμος να επιστρέψει οικειοθελώς πίσω, από εκείνον ο οποίος έχει ήδη εγκατασταθεί σε μια κατοικία στη Βιέννη ή στο Βερολίνο.

Στη συνέντευξή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς αναφέρει πως δεν αντιβαίνει στη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, η θέση του πως θα πρέπει να χάνει το δικαίωμα χορήγησης ασύλου όποιος προσπαθεί να φθάσει παράνομα, καθώς, όπως σημειώνει, υπάρχουν προσφυγικές ροές από ασφαλείς τρίτες χώρες, όπου δεν γίνονται πλέον διώξεις, ενώ πρέπει επίσης ταυτόχρονα να αναφερθεί ότι ρυθμίσεις αυτής της Σύμβασης προέρχονται από τελείως διαφορετικές εποχές. Σήμερα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, έχουμε να κάνουμε με μαζικές μεταναστευτικές κινήσεις και αν η Ευρώπη θέλει να τις αντιμετωπίσει, πρέπει να δημιουργήσει ένα συντεταγμένο, δίκαιο και αλληλέγγυο σύστημα, και δέχεται ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται δεκτοί άνθρωποι στην Αυστρία ή στην Ευρώπη.

Στην περίπτωση των Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, ο ίδιος παρατηρεί πως, ενόσω δεν υπάρχει ζώνη προστασίας στη Συρία, η Τουρκία παραμένει ο πρώτος συνομιλητής, αλλά, όπως προσθέτει, μετά το κλείσιμο της Διαδρομής των Βαλκανίων έχει μειωθεί ο αριθμός εκείνων που επιλέγουν αυτή την κατεύθυνση και σίγουρα η συμφωνία με την Τουρκία βοηθά.

Σχολιάζοντας τη θέση πως έχει αποτύχει η κατανομή προσφύγων στην ΕΕ μέσω ποσοστώσεων, ο Σεμπάστιαν Κουρτς, αναφέρει στη συνέντευξή του στην "Ντι Πρέσε", πως εάν η ΕΕ κατορθώσει να διασφαλίσει τα σύνορά της και να φέρνει απευθείας στην Ευρώπη πρόσφυγες μέσα από προγράμματα μετεγκατάστασης, τότε ο ίδιος θεωρεί ότι η προθυμία αποδοχής προσφύγων θα υπάρχει σε όλες τις χώρες-μέλη, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στην Ανατολική Ευρώπη.Ταυτόχρονα, εκτιμά πως η επιβολή κυρώσεων στις χώρες που δεν εφαρμόζουν την ποσόστωση, θα αποτελούσε το σίγουρο δρόμο για μία διάσπαση και μία καταστροφή της Ευρωπαικής Ενωσης.
protothema.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος6/07/2016 12:48 μ.μ.

  TO KRATOSOY TIN EXEI METATREPSI SE ALKATRAZ,,,, aplos esei den toxeis parei eidisei PAPARA EE PAPARA.ΓΙΑΥΤΟ ΑΔΙΚΑ ΜΗΝ ΓΡΙΝΙΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΙΡΕΣΕ,,,Η ΠΑΡΘΕΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΘΕΝΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/08/2016 2:51 π.μ.

  - απλα να υπενθυμισουμε και δυστυχως επιβεβαιωθηκαμε σε αυτα που λεγαμε για την δυσφημιση και καταρρευση του τουρισμου μας και οτι(τα νησια μας και οχι μονο) με τα κυαλια θα βλεπουνε original τουριστα απο εδω και στο εξης,οπου προστιθεται και η οικολογικη και περιβαλλοντικη ρυπανση και καταστροφη με απιστευτες προεκτασεις σε ολα τα επιπεδα(μολυνση του περιβαλλοντος και της διατροφικης αλυσιδας,τουρισμος,προστασια της δημοσιας υγειας των πολιτων κλπ...)μιλαμε στην ουσια για διπλο χτυπημα(περα απο τον ισλαμοεποικισμο):

  Μείωση των τουριστών κατά 65% στη Λέσβο

  http://www.capital.gr/epikairotita/3131809/meiosi-ton-touriston-kata-65-sti-lesbo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/08/2016 9:41 π.μ.

  ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ Σ' ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ!!!!ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΩΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΣΑΣ- ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ "ΝΟΜΠΕΛ" ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή