Ο Φίλης «κόβει» τα Αρχαία και αυξάνει τα... διαλείμματα στο Γυμνάσιο

Το προανήγγειλε για την επόμενη σχολική χρονιά «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων»..

Σε χαρά του παιδιού που στην ερώτηση «ποιο είναι το αγαπημένο σου μάθημα;» απαντά «το διάλειμμα» φιλοδοξεί να μετατρέψει το Γυμνάσιο το υπουργείο Παιδείας αυξάνοντας τον ελεύθερο χρόνο μεταξύ των μαθημάτων.

Την ανακοίνωση έκανε με ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος είπε ότι από το ερχόμενο σχολικό έτος ο χρόνος του διαλείμματος που είναι σήμερα μικρός θα αυξηθεί «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».

Παράλληλα ο κ. Φίλης επιβεβαίωσε τη μείωση των ωρών διδασκαλίας κατά 3 σε εβδομαδιαία βάση. Αυτές θα προκύψουν από το «κόψιμο» μιας ώρας Αρχαίων Ελληνικών, μιας ώρας Ερευνητικής Εργασίας και μιας ώρας απο την εναλασσόμενη διδασκαλία «ήσσονος σημασίας μαθημάτων» όπως τα χαρακτήρισε μεταξύ των οποίων και η Οικιακή Οικονομία.

Αντίθετα ο κ. Φίλης ειπε ότι δεν θα αλλάξει κάτι με τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών που θα συνεχίσουν να διδάσκονται από δύο ώρες σε κάθε τάξη.
protothema.gr
Ο Φίλης «κόβει» τα Αρχαία και αυξάνει τα... διαλείμματα στο Γυμνάσιο Ο Φίλης «κόβει» τα Αρχαία και αυξάνει τα... διαλείμματα στο Γυμνάσιο Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 3:38:00 μ.μ. Rating: 5

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/09/2016 9:23 π.μ.

    ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟΥΜΠΑΛΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ -ΔΙΩΧΤΕ ΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/09/2016 10:35 π.μ.

    Πολύ φγοβάμαι ότι οι μεταρρυθμίσεις του κυρίου υπουργού και των κομματικών φίλων του θα οδηγήσουν σε μείωση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών. Ήδη υπάρχει μια ελλειματική παιδεία, για διάφορους λόγους, που θα χειροτερέψει. Ρωτήστε τα πανεπιστήμια κλπ για το επίπεδο των φοιτητών τους, γενικά. Δεν μπορούν να εκφραστούν, δεν καταλαβαίνουν λέξεις της ελληνικής γλώσσας και γενικά επικρατεί μια απογοητευτική κατάσταση. Και για να καταλάβετε γιατί μιλάμε απλά παρακολουθείστε τα ελληνικά των βουλευτών, κυρίως των αριστερών κομμάτων, όχι ότι των άλλων πάνε πίσω, για να δείτε ότι χρησιμοποιούν λάθος λέξεις και φράσεις που πολλές φορές αλλοιώνουν το νόημα που θέλουν να εκφράσουν. Τελευταίο παράδειγμα η χρήση της λέξης "λαμπάδα" αντί "δάδα" από τον υπουργό παιδείας. Για αυτόν είναι το ίδιο. Το ότι ήταν δημοσιογράφος δεν σημαίνει ότι είναι και εγγράματος. Το κομματικό λεξιλόγιο δεν είναι απόδειξη για το επίπεδο αυτού που το χρησιμοποιεί. Οδηγούμεθα, αν περάσουν τα προτεινόμενα, σε ολοκληρωτική καταστροφή που θα είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί μελλοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.