Υποχρεωτικό το εργόσημο για λαθρομετανάστες - εργάτες γης..Για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας

Σε εφαρμογή μπαίνει το κυβερνητικό σχέδιο για την καταπολέμηση της «μαύρης» εργασίας των παράνομων μεταναστών, οι οποίοι απασχολούνται στον αγροτικό τομέα και που σύμφωνα με εκτιμήσεις υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ.


- 16 Ιουνίου 2016
Η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την καθιέρωση υποχρεωτικού εργοσήμου για τους εργάτες γης, που τον περασμένο Ιανουάριο αποκάλυψε σε δημοσίευμά του το «Εθνος», παίρνει σάρκα και οστά, καθώς χθες υπεγράφη και αποστέλλεται στις αποκεντρωμένες διοικήσεις και στις Περιφέρειες της χώρας εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με την οποία καθορίζονται οι όροι εφαρμογής του άρθρου 58 ν. 4384/2016, που αφορούν στην απασχόληση παράτυπα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών για την εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών της αγροτικής οικονομίας.
Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες μπορούν πλέον, με αίτηση που θα υποβάλουν στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ζητούν την απασχόληση εργατών γης, βοσκών και μελισσοκόμων, μέχρι τη συμπλήρωση του ανωτάτου αριθμού μετακλητών εργατών που προβλέπει ανά Περιφέρεια η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Μαζί με την αίτηση, ο αγρότης υποχρεούται να υποβάλει την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στον νόμο δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με αυστηρή χρονική προτεραιότητα υποβολής. Οι εργάτες γης που θα απασχολούνται μετά την έγκριση του σχετικού αιτήματος θα λαμβάνουν άδεια εργασίας εξάμηνης διάρκειας και θα ασφαλίζονται με τη διαδικασία του εργοσήμου.
Παράνομη διαμονή
Στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, σε όλη την επικράτεια, απασχολούνται σήμερα χιλιάδες αλλοδαποί εργάτες γης οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα (είτε έχουν εισέλθει και διαμένουν παράνομα, είτε βρίσκονται σε καθεστώς παράνομης διαμονής μετά την είσοδό τους). Λόγω του παρανόμου της διαμονής, οι εργάτες αυτοί εκ των πραγμάτων πέφτουν θύματα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο υποχρεώνει τον εργοδότη που απασχολεί παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών να καταβάλει για την εργασία τους αμοιβή ίση με την προβλεπόμενη από τον νόμο.
Επιπλέον, προβλέπεται ρητά η υποχρέωση του εργοδότη να καταβάλει τις κοινωνικοασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους που αφορούν στην εργασία των παράνομα διαμενόντων αλλοδαπών (από 1ης Ιανουαρίου 2013 όλοι οι εργάτες γης που απασχολούνται από φυσικά πρόσωπα σε εργασίες πρωτογενούς αγροτικής δραστηριότητας ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ με τη διαδικασία έκδοσης εργοσήμου). Ωστόσο, στην πράξη, τα πράγματα μέχρι σήμερα ήταν αρκετά διαφορετικά. Λόγω του γεγονότος ότι οι αλλοδαποί εργάτες γης βρίσκονται παράνομα στη χώρα, δεν είναι καταγεγραμμένοι, δεν τους παρέχεται αξιοπρεπές κατάλυμα και δεν διασφαλίζεται η καταβολή των αποδοχών τους και η κοινωνικοασφαλιστική τους κάλυψη.
Από την άλλη, οι αγρότες δεν μπορούσαν να ασφαλίσουν τους αλλοδαπούς εργάτες στον ΟΓΑ με εργόσημο διότι επειδή μένουν παράνομα στη χώρα δεν έχουν, συνήθως, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ ή διαβατήριο σε ισχύ και, επιπλέον δε, οι αγρότες υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις για την απασχόληση παράνομα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών (το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000,00 ευρώ για την απασχόληση κάθε παράνομα διαμένοντος αλλοδαπού, ενώ το πρόστιμο για αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε 10.500,00 ευρώ κατ’ άτομο).
Κατά συνέπεια, οι αγρότες υποχρεούνταν να καταβάλλουν «μαύρη» αμοιβή στους αλλοδαπούς εργάτες (η οποία δεν ελέγχεται αν είναι ίση της νόμιμης), ενώ δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν λειτουργικά έξοδα της εκμετάλλευσής τους.
Με βάση τη διαδικασία που θέσπισε η κυβέρνηση, εφόσον δεν έχουν εξαντληθεί τα αριθμητικά όρια μετακλητών εργατών γης (και άρα υπάρχει διαπιστωμένη ανάγκη για εργατικά χέρια), ο δε αγρότης επικαλείται αντικειμενική αδυναμία για απασχόληση εργατών γης με έγκυρες συμβάσεις, θα μπορεί (ο αγρότης) να ζητήσει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της περιοχής του την έγκριση κατ’ εξαίρεση απασχόλησης διαμενόντων μεταναστών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται με εργόσημο.
Η διαδικασία
Για την αποφυγή καταστρατηγήσεων, κάθε αγρότης θα μπορεί να δηλώνει την απασχόληση τόσων αλλοδαπών εργατών όσων δικαιολογεί το είδος της καλλιέργειάς του και η καλλιεργούμενη έκταση. Η διαδικασία αυτή διευκολύνει τους αγρότες να δίνουν νόμιμα αμοιβή και ασφάλιση στους αλλοδαπούς εργάτες γης που δουλεύουν ήδη με μαύρη εργασία, χωρίς αυτό να συνεπάγεται σε καμία περίπτωση, την εδώ νομιμοποίηση της παραμονής τους. Υπολογίζεται ότι εάν δηλωθούν κανονικά τα μεροκάματα που πληρώνονται σήμερα σε παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς, ο αγροτικός κόσμος, συνολικά, θα δικαιολογήσει ετήσια έξοδα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειώσει το δηλούμενο φορολογικό εισόδημα κατά αντίστοιχο ποσό.
Ταυτόχρονα, η επιβολή εργοσήμου που αντιστοιχεί στο 10% της αμοιβής των εργατών γης, θα φέρει έσοδα στον ΟΓΑ ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Πηγή εσόδων που μπορεί να δώσει ανάσα στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού οργανισμού (το 85% του προϋπολογισμού του ΟΓΑ καλύπτεται σήμερα από τον κρατικό προϋπολογισμό).
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου αναφορικά με το θέμα υπογράμμισε ότι «με την εγκύκλιο αυτή γίνεται ένα μεγάλο βήμα για να μπει σε εφαρμογή μια σημαντική μεταρρύθμιση. Από τη διαδικασία αυτή είναι όλοι ωφελημένοι: Οι αγρότες-εργοδότες, το ασφαλιστικό σύστημα και οι ίδιοι οι αλλοδαποί που δουλεύουν στον αγροτικό τομέα. Καλώ λοιπόν τους αγρότες της χώρας μας να αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο και να σπεύσουν να υποβάλουν σχετικές αιτήσεις στις κατά τόπους Αρχές».
πηγή: ethnos.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια :

 1. Ανώνυμος6/16/2016 8:52 μ.μ.

  ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑ ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΝΩΛΑΔΑ,ΟΙ ΚΡΕΜΜΥΔΑΔΕΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ,ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ ΘΑ 'ΤΡΕΞΟΥΝ' ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΡΓΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΑΧΑΧΑΑΑ ΘΑ ΠΟΥΝ ΔΥΟ ΛΟΓΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ- ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ 'ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ' ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΒΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΙ 'WESTERN UNION" ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΨΕ,ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΑΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΦΟΡΟ, ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΓΟΝΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/17/2016 3:56 π.μ.

  Εργόσημο για τους παράτυπους μετανάστες που απασχολούνται στον αγροτικό τομέα

  http://www.pronews.gr/portal/20160616/genika/koinonia/71/ergosimo-gia-toys-paratypoys-metanastes-poy-apasholoyntai-ston-agrotiko

  πανε ουσιαστικα να νομιμοποιησουν τους παντες,αυτο ισοδυναμει με νομιμοποιηση,με αδεια παραμονης αοριστου χρονου και επανενωση οικογενειας και αργοτερα παροχη ελληνικης ιθαγενειας,απο τους λεγομενους νομιμους θα την πατησουμε

  ουσιαστικα δυο ειναι οι στοχοι-σκοποι:
  απο την μια να διαλυσουν ολοκληρωτικα και οριστικα την πληθυσμιακη συνθεση και εθνικη και κοινωνικη συνοχη της πατριδας μας(για να καταλαβετε ποσο προδοτες ειναι),αλλωστε δεν κρυβονται αναφορικα με τον σχεδιαζομενο αφανισμο και αντικατασταση των ελληνων με λαθρομεταναστες-αλλοδαπους

  και απο την αλλη η πληρης αντικατασταση του εγχωριου εργατικου δυναμικου η οποια ειναι σχεδιασμενη και αποτελει πρωταρχικο τους σκοπο και στοχο ωστε οι ελληνες ειτε να φυτοζωουν στην ανεργια ειτε να μεταναστευουν συνεχως προς το εξωτερικο,και στις δυο περιπτωσεις οι επιπτωσεις για την πληθυσμιακη συνθεση και εθνικη και κοινωνικη συνοχη της πατριδας μας θα ειναι τραγικες και (σχεδον) μη αναστρεψιμες,δεν κρυβονται αλλωστε το λενε ανοιχτα

  - με αφορμη τις τρεις παρακατω ειδησεις για το πως εχει ισλαμο-διαμορφωθει η κατασταση στην επαρχια(και φυσικα δεν αφορα μονο την επαρχια αλλα ουσιαστικα ολη την ελλαδα),η πακιστανοισλαμοποιηση ολοκληρων (ακομα και ιστορικων) περιοχων της πατριδας μας οπως τα μεγαρα,αθηνα,ελευσινα,λακωνια,κρητη,γιανεννα ,πειραια κλπ... προχωραει με γοργους ρυθμους προς τον πληρη αφελληνισμο,οπως ειπαμε δεν αντιδραει πλεον κανεις,πουλημενοι δημαρχοι που αφηνουν και προωθουν την πληθυσμιακη αλλοιωση των περιοχων τους:

  Οι Πακιστανοί βγήκαν στους δρόμους: Πορεία διαμαρτυρίας στη Θήβα - Καταγγέλλουν νέα Μανωλάδα [βίντεο] - Συλλαλητήριο από την Πακιστανική κοινότητα στη Θήβα

  http://www.pronews.gr/portal/20160613/defencenet/esoteriki-asfaleia/65/oi-pakistanoi-vgikan-stoys-dromoys-poreia-diamartyrias-sti
  http://www.capital.gr/epikairotita/3133331/sullalitirio-apo-tin-pakistaniki-koinotita-sti-thiba

  ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Eκτός απο φράουλες πουλάει ΚΑΙ πουτάνες. Πορνεία σε υπαίθριο χώρο - Κάθε γυναίκα συνευρίσκονταν μέχρι και με είκοσι άνδρες κάθε βράδυ

  http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/06/e_5.html

  '' ...σε υπαίθρια δασική περιοχή στο Κουνουπέλι Μανωλάδας Ηλείας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 40χρονο και τον 33χρονο να εξωθούν στην πορνεία και να εκδίδουν τις δύο γυναίκες, σε υπηκόους Μπανγκλαντές, έναντι χρηματικής αμοιβής...Οι δράστες εξέδιδαν τις γυναίκες(=ολοι βουλγαροι), σε υπαίθριους δασικούς χώρους, που τους διαμόρφωναν ειδικά για το σκοπό αυτό, τις τελευταίες δέκα ημέρες τουλάχιστον, κυρίως σε αλλοδαπούς, από τις περιοχές της Μανωλάδας...Σημειώνεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι η κάθε γυναίκα συνευρίσκονταν μέχρι και με είκοσι άνδρες κάθε βράδυ.''

  Έγινε κι αυτό: Λάθρο κατέλαβαν ελληνικό έδαφος - Aπέκλεισαν οδούς & κατέλαβαν το δημαρχείο Σκάλας Λακωνίας! (vid)

  http://www.pronews.gr/portal/item/%ce%bb%ce%b1%ce%b8%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b8%ce%ae%ce%b2%ce%b1-%ce%ae%cf%84%ce%b1%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%ae

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/17/2016 3:58 π.μ.

  ...συνεχεια

  ειδικα στο θεμα της συγκομιδης,εργατες γης κλπ... αντι να επιδοτησουν την εργασια και να χρησιμοποιησουν ξενωνες για επιδοτούμενους Έλληνες ανέργους(αλλά και Έλληνες που δεν είναι άνεργοι αλλά θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα τους που θα μπορούν να έρχονται οργανωμένα π.χ. φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ …)και να δωσουν κινητρα στους αγροτες για μηχανικη συγκομιδη(π.χ. μηχανικη συγκομιδή της φράουλας http://www.youtube.com/watch?v=RKT351pQHfI https://www.youtube.com/watch?v=t5-sME9I_t0 )ωστε να εχουν αναγκη για λιγοτερα εγχωρια εργατικα χερια,αντι λοιπον ολων αυτων ισλαμοποιουν ολοκληρες περιοχες και παιζουν και θετουν σε κινδυνο την δημοσια υγεια,τις παραδιδουν σε εγκληματικα στοιχεια-μαφιες κλπ...

  πιο αναλυτικα:

  οσον αφορα την εποχικη εργασια(π.χ συγκομιδη προιοντων)εχουμε αναφερθει επανειλημμενα οτι αν αν είχαμε σοβαρό κράτος θα μπορούσε να δώσει λύση και να βοηθήσει τον Έλληνα άνεργο, να επιδοτήσει π.χ. την εργασία(για ορισμένους κλάδους όπως είναι π.χ. η συγκομιδή ) αντί την ανεργία τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια και να οργανώσει (από κοινού με τον εργοδότη ή μόνο του)μεταφορές,σίτιση και στέγαση(π.χ. οργανωμένο κάμπιγκ,hostel κλπ...) των εργαζομένων.Π.χ. αν το μεροκάματο είναι 25 ευρώ πρέπει να έρθει το κράτος και να προσθέσει στα 25 ευρώ άλλα 20 ευρώ.Είναι πολύ προτιμότερο από το να σπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα ανεργίας σε μια χώρα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει. Το όφελος για την εθνική οικονομία και κοινωνία θα ήταν πάρα πολύ τεράστιο καθώς τα χρήματα θα παρέμειναν στην ελληνική οικονομία, θα είχαμε και πάλι παραγωγικούς ανθρώπους και σύνδεση της ελληνικής γης με Έλληνες εργαζόμενους. Επίσης θα πρέπει να δοθούν γενικώς σε όλους τους παραγωγούς-αγρότες κίνητρα προκειμένου να επενδύσουν στην τεχνολογία για μηχανική συγκομιδή(όπως συμβαίνει στο εξωτερικό που επενδύουν συνεχώς στην τεχνολογία ενώ οι δικοί μας στους λαθρομετανάστες π.χ. μηχανικη συγκομιδη διαφορων προιοντων https://www.facebook.com/Nerd360/videos/918731404842576/?fref=nf https://www.facebook.com/video.php?v=863644863699324 ,μηχανικη συγκομιδη κερασιων στη γερμανια http://www.youtube.com/watch?v=uClBeqfmlek κλπ...) με αποτέλεσμα να έχεις ανάγκη από πολύ λιγότερα εργατικά χέρια,η εργασία να γίνεται πολύ λιγότερο κουραστική και ταυτόχρονα γίνεσαι πολύ περισσότερο παραγωγικός και ανταγωνιστικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος6/17/2016 3:58 π.μ.

  ...συνεχεια

  εδω παλι που τα λεγαμε για την Περίπτωση Μανωλάδας:

  Θυμόσαστε τους αλλοδαπούς που πυροβόλησαν πέρσι κάτω στην Μανωλάδα; πριν καποιους μηνες τους νομιμοποιήσαν επίσημα με παρουσία του πρέσβη τους παρακαλώ. Αντί να τους απελάσουν μετά την περίθαλψη τους(πολύ σωστά)τώρα τους νομιμοποιούν(επιβράβευση για την παράνομη είσοδο τους στην Ελλάδα)και φυσικά με την νομιμοποίηση τους αποκτούν το δικαίωμα επανένωσης και στο μέλλον ιθαγένεια.

  Πολλοί αποκαλούν τους φραυλοπαραγωγούς στην Μανωλάδα ελληναράδες,κάνουν λάθος πρόκειται για ανθελληνικά σκουπίδια που εκμεταλλεύονται τον εποικισμό της πατρίδας μας(με τεράστιο κίνδυνο για την δημόσια υγεία πέρα όλων των άλλων).Ο συγκεκριμένος εργοδότης απασχολούσε 200 αλλοδαπούς.Που είναι το κράτος να του στείλει 300 επιδοτούμενους έλληνες ανέργους με σίτιση και στέγαση όλα πληρωμένα;

  Στην Μανωλάδα αυτή τη στιγμή δίνουν για 6 ώρες εργασία 25 ευρώ,συν ένα γεύμα και όλα τα του ΙΚΑ πληρωμένα.Εδώ πρέπει να έρθει το κράτος και να προσθέσει στα 25 ευρώ άλλα 20 ευρώ(να επιδοτήσει την εργασία δηλαδή αντί την ανεργία τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια)και να οργανώσει(από κοινού με τον εργοδότη ή μόνο του) μεταφορές,σίτιση και στέγαση(π.χ. οργανωμένο κάμπιγκ,hostel κλπ...) των εργαζομένων. Είναι πολύ προτιμότερο από το να σπαταλώνται δισεκατομμύρια ευρώ σε επιδόματα ανεργίας σε μια χώρα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει. Το όφελος για την εθνική οικονομία και κοινωνία θα ήταν πάρα πολύ τεράστιο καθώς τα χρήματα θα παρέμειναν στην ελληνική οικονομία, θα είχαμε και πάλι παραγωγικούς ανθρώπους και σύνδεση της ελληνικής γης με Έλληνες εργαζόμενους. Επίσης θα πρέπει να δοθούν γενικώς σε όλους τους παραγωγούς-αγρότες κίνητρα προκειμένου να επενδύσουν στην τεχνολογία για μηχανική συγκομιδή(όπως συμβαίνει στο εξωτερικό που επενδύουν συνεχώς στην τεχνολογία ενώ οι δικοί μας στους λαθρομετανάστες) με αποτέλεσμα να έχεις ανάγκη από πολύ λιγότερα εργατικά χέρια,η εργασία να γίνεται πολύ λιγότερο κουραστική και ταυτόχρονα γίνεσαι πολύ περισσότερο παραγωγικός και ανταγωνιστικός.

  Εδώ για τη συγκομιδή της φράουλας : http://www.youtube.com/watch?v=t5-sME9I_t0 http://www.youtube.com/watch?v=RKT351pQHfI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=RCBQqEGp8Go&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=cWSXrr6pZig&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=uef6ayK8ilY&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=V4HnFgqvIKk&feature=player_embedded

  Η δημιουργία ενός οργανωμένου κάμπινγκ εποχικών εργατών είναι προς την σωστή κατεύθυνση http://www.capital.gr/News.asp?id=1862460 http://www.to-radar.gr/external.php?id=1650439 αλλά γιατί θα πρέπει να αφορά αλλοδαπούς και όχι επιδοτούμενους Έλληνες ανέργους(αλλά και Έλληνες που δεν είναι άνεργοι αλλά θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα τους που θα μπορούν να έρχονται οργανωμένα π.χ. φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ …).

  Πανηγυριζουν που βγηκε δημαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ηλείας ενας ελληνοποιημενος συριος μεταναστης,και αντι να εφαρμοστουν τα παραπανω που περιγραφω τα σχεδια του φυσικα φιλομεταναστευτικη πολιτικη και πολυπολιτισμος, νομιμη εγκατασταση και πληθυσμιακη αλλοιωση χωρις επιστροφη(ηδη νομιζεις οτι βρισκεσαι σε αλλη χωρα στην περιοχη εκει,εχει γεμισει με λαθροεισβολεις και δεν συναντας πλεον ελληνα):

  ''Ο Ναμπίλ Μοράντ αναφέρθηκε στα σχέδιά του για τον δήμο, αλλά και ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης του μεγάλου αριθμού των οικονομικών μεταναστών που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας.

  Σχετικά με τους οικονομικούς μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες φράουλας, ο Ναμπίλ Μοράντ σκοπεύει άμεσα να συνεργαστεί τόσο με τους φορείς της πολιτείας, όσο και με την πρεσβεία του Μπαγκλαντές -αφού οι περισσότεροι μετανάστες είναι υπήκοοι της χώρας αυτής- με στόχο να βρεθούν λύσεις για τη νόμιμη απασχόλησή τους και για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

  Στο πλαίσιο αυτό, ο Ναμπίλ Μοράντ θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ιατρείο για την παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά και ένα κοινωνικό φροντιστήριο, ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να μάθουν ελληνικά.''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος6/17/2016 3:58 π.μ.

  ...συνεχεια

  για αλλη μια φορα συνοπτικα με αφορμη και την παρακατω ειδηση,πριν λιγες εβδομαδες σε ενα νομοσχεδιο που αφορουσε για τα αγροτικα περασαν μια τροπολογια που επιβραβευει την παρανομη εισοδο λαθρομεταναστων-αλλοδαπων και στην ουσια νομιμοποιει τον εποικισμο της χωρας:

  Νομιμοποιούν με... εργόσημο τους παράνομους μετανάστες

  http://www.protothema.gr/politics/article/572290/i-kuvernisi-dinei-ergosimo-stous-paranomous-metanastes/ (αξιζει να διαβαστει ολο,θα επανελθουμε στο συγκεκριμενο θεμα τις επομενες μερες με πολυ πιο αναλυτικα στοιχεια)

  βρε αλητες δεν νομιμοποιεις την παρανομη εισοδο αλλοδαπων ουσιαστικα τον εποικισμο της πατριδας σου ουτε μετατρεπεις την επαρχια σου σε ενα δευτερο πακισταν-αφγανισταν γιατι ακριβως αυτο θα συμβει και ολα αυτα θα τα βρεις συντομα μπροστα σου

  σοβαρες χωρες του δυτικου κοσμου τα εχουν λυσει αυτα τα ζητηματα εδω και χρονια:

  i)δινεις ισχυρα κινητρα στους παραγωγούς-αγρότες προκειμένου να επενδύσουν στην τεχνολογία για μηχανική συγκομιδή(όπως συμβαίνει στο εξωτερικό που επενδύουν συνεχώς στην τεχνολογία)ωστε να εχουν αναγκη απο λιγοτερα εργατικα χερια,συν οτι γινεσαι περισσοτερο ανταγωνιστικος και παραγωγικος(αυτο ακριβως που χρειαζομαστε)σε μια παγκοσμια αγορα που αλλαζει συνεχως
  π.χ.
  συγκομιδή της φράουλας : https://www.youtube.com/watch?v=RKT351pQHfI
  συγκομιδή ελιάς : http://iliaweb.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82/

  ii)σε μια χρεοκοπημενη χωρα με υψηλη ανεργια επιδοτεις την εργασια αντι την ανεργια για ορισμενες μη ελκυστικες εργασιες οπως ειναι π.χ. η συγκομιδη(αν το μεροκάματο είναι 25 ευρώ προσθετεις στο μεροκαματο το συγκεκριμενο επιδομα υψους 10-15 ευρω),ομοιως και για μη ανεργους (φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι κλπ …) που θέλουν να ενισχύσουν το εισόδημα τους έστω και για ένα μεροκάματο, εποχιακά κλπ …,στη γαλλια για παραδειγμα η παρουσια φοιτητων στη συγκομιδη ειναι αυτονοητη

  iii)σε περιπτωση αναγκης αλλοδαπων εργατικων χεριων αυτοι να ερχονται με χρονικες συμβασεις εργασιας(μετακλητοι δηλαδη)κυριως απο βαλκανικες-ευρωπαικες χωρες ωστε και να ξερεις ποιοι σου ερχονται και κανεις να μην μπορει να τους εκμεταλλευτει και στο τελος να επιστρεφουν πισω στις πατριδες τους,το παραδειγμα αυτο ακολουθει πολυ η γερμανια

  iv)ως συμπληρωματικο στοιχειο που θα επρεπε κατα την γνωμη μου να εφαρμοστει σε πιο ευρεια κλιμακα ειναι το λεγομενο Working On Farms(εφαρμοζεται πολυ στην ιταλια) οπου στα κτηματα,χωραφια κλπ... δουλευουν τουριστες με μοναδικο ανταλλαγμα δωρεαν διακοπες(στεγη,σιτιση κλπ…)δουλεύουν δηλαδη εθελοντικά σε γεωργικές καλλιέργειες λαμβάνοντας σαν αμοιβή στέγη και φαγητό για όλο το διάστημα της διαμονής τους,στο διάστημα που εργάζονται εθελοντικά έχουν βέβαια την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μέρη που επισκέπτονται κλπ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή