Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που τυλίγεται στις φλόγες το αυτοκίνητο του Μαυρίκου..

“Τον σκοτώσανε” λέει η μητέρα του
Βίντεο-ντοκουμέντο για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο αυτοκίνητο του γνωστού εκδότη, Παναγιώτη Μαυρίκου και οδήγησε στον τραγικό του θάνατο, τραβηγμένο από διερχόμενο οδηγό είδε το φως της δημοσιότητας.
11 Ιουνίου 2016
Στο βίντεο που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, φαίνεται καθαρά η φωτιά που εκδηλώθηκε στο μαύρο Καγιέν του εκδότη να περιορίζεται αρχικά στην καμπίνα του οδηγού, χωρίς να έχει προκληθεί από την μηχανή.

Το βίντεο μάλιστα σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, δείχνει και την προσπάθεια του Παναγιώτη Μαυρίκου, να απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο Καγιέν, όμως το τσιμεντένιο διαχωριστικό της Αττικής Οδού, εμποδίζει τη συγκεκριμένη ενέργεια, καταδικάζοντας τον εκδότη σε τραγικό θάνατο.


Μιλώντας στον Alpha, η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου εμφανίζεται σίγουρη πως δεν πρόκειται για δυστύχημα, αλλά για δολιοφθορά που είχε σκοπό τον θάνατο του γιού της. “Το σκοτώσανε το παιδί μου. Αύριο θα έβγαζε πολλά στη φόρα για πολλούς και το σκοτώσανε”.


Φύλλο και φτερό η μοιραία Porsche του Παναγιώτη Μαυρίκου


Αναπάντητα ερωτήματα, θεωρίες συνωμοσίας και μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η τραγωδία της περασμένης Πέμπτης (09.06.2106) στην Αττική Οδό, στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όπου έχασε τη ζωή του ο εκδότης της Ακρόπολης Παναγιώτης Μαυρίκος συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα. Κυρίως γιατί ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ήταν εκείνο που προκάλεσε τη φωτιά στο πολυτελές αυτοκίνητο του 42χρονου εκδότη, ο οποίος δεν μπόρεσε να βγει από την Porsche Cayenne και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κάηκε ζωντανός.
Η κηδεία του Παναγιώτη Μαυρίκου θα γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου στο ναό Αγίας Τριάδος στον Πειραιά στις 15:00 το μεσημέρι - Η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείου Σχιστού - Αντί στεφάνων η οικογένειά του επιθυμεί να δοθούν τα χρήματα στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Η αστυνομία κάνει φύλλο και φτερό το αυτοκίνητο του θύματος. Ήδη, στοιχεία και υλικά από το κάτω μέρος της Porsche Cayenne έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν η καύσιμη ύλη ήταν καθαρή βενζίνη ή υπάρχει και κάποιο άλλο υλικό. Αναζητούν, δηλαδή, στοιχεία, για το ενδεχόμενο να υπήρξε δολιοφθορά στο ντεπόζιτο της βενζίνης.
Η Porsche Cayenne εξετάζεται εξονυχιστικά και στον αξονικό τομογράφο της ΕΛ.ΑΣ. και ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα κομμάτια της υπόθεσης είναι πως είναι δυνατόν να κληθούν ακόμη και εμπειρογνώμονες της αυτοκινητοβιομηχανίας προκειμένου να διαπιστωθεί, όσο βέβαια αυτό είναι δυνατόν, από που προήλθε η διαρροή καυσίμων.


Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι συνέβη έκρηξη, καθώς επίσης ούτε εστία φωτιάς που να αποδεικνύει ότι υπήρχε κάποιος εμπρηστικός μηχανισμός στο όχημα.
Εξετάζεται μέχρι και το σενάριο ο Μαυρίκος να ένιωσε κάποια ξαφνική αδιαθεσία, να είχε απώλεια της οδηγικής του ικανότητας και αντίληψης και για το λόγο αυτό να ξεκίνησε να "ξύνει" το στηθαίο.
Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της Αττικής Οδού, στο οποίο φαίνονται "σπινθήρες", ωστόσο το μεγάλο ερώτημα παραμένει το πως έγινε η διαρροή καυσίμων, από την οποία προήλθε και η φωτιά.

Αυτοψία στο σημείο


Όλα αυτά την ώρα που όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε ότι στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (12.06.2016), οι τεχνικοί σύμβουλοι που έχουν οριστεί από τους συγγενείς του εκδότη, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής, θα κάνουν αυτοψία στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του, στην Αττική οδό.
Επίσης, τη Δευτέρα (13.06.2016) τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών θα εξετάσουν το μοιραίο αυτοκίνητο. Το σχετικό πόρισμα αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια


Κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία υπέβαλε το δικηγορικό μας γραφείο για λογαριασμό της οικογένειας του αειμνήστου Παναγιώτη Μαυρίκου, ενεκρίθη η διενέργεια εγκληματολογικής αυτοψίας στο σημείο του τραγικού γεγονότος, την οποία θα διενεργήσουν οι τεχνικοί μας σύμβουλοι, κ.κ. Ραυτογιάννης και Διαμαντής.
Η διενέργεια της αυτοψίας θα γίνει αύριο 8 το πρωί και θα διενεργηθεί, διότι οι τεχνικοί μας σύμβουλοι δεν είχαν τη δυνατότητα να παρευρεθούν κατά την αυτοψία που διεξήχθη από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ώστε τόσο οι τεχνικοί μας σύμβουλοι όσο και οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών να έχουν γνώση όλων των ευρημάτων, τα οποία υπάρχουν στον τόπο του γεγονότος.
Εκτός της αυτοψίας, την Δευτέρα θα εξετάσουν από κοινού την Porsche Cayenne οι πραγματογνώμονες του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών και οι τεχνικοί μας σύμβουλοι. Το πόρισμα που θα εξαχθεί αναμένεται σε περίπου 15 ημέρες.


Που κινούνται οι έρευνες


Η διαρροή καυσίμου από τα σωληνάκια τροφοδοσίας οδηγεί τις αρχές στο να επικεντρώσουν τις έρευνές του σε αυτό το σημείο του αυτοκινήτου. Να ερευνήσουν δηλαδή εάν τα σωληνάκια τροφοδοσίας είχαν υποστεί οποιαδήποτε παρέμβαση που να μπορούσε να δικαιολογήσει το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.
Ωστόσο, αυτή η έρευνα κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολα, καθώς από τη φωτιά που ξέσπασε τα σωληνάκια έχουν καεί και θα είναι δύσκολο αν όχι αδύνατον να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή τους πριν το δυστύχημα.
Στα πλάνα από τις κάμερες προέκυψε επίσης ένα σημαντικό στοιχείο. Τα πλάνα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος βρισκόταν με το αυτοκίνητό του στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και κινούνταν με ταχύτητα 110 ως 115 χιλιόμετρα την ώρα.
Όλα έμοιαζαν φυσιολογικά μέχρι μερικά μέτρα πριν το ύψος του Mall οπότε και το αυτοκίνητο κάνει κάποια περίεργα ζιγκ – ζαγκ στο δρόμο. Αμέσως μετά και χωρίς λογική εξήγηση καθώς αντανακλαστικά σε περίπτωση ανάγκης ο οδηγός θα έπρεπε να κινηθεί προς τα δεξιά, το αυτοκίνητο βγαίνει προοδευτικά στην αριστερή λωρίδα, λίγα μέτρα πιο κάτω σέρνεται επί περίπου 15 μέτρα στο τσιμεντένιο στηθαίο και στη συνέχεια ακινητοποιείται.
Πηγή: newsit

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου