Σάλος με τις δηλώσεις Πολάκη για νεο παραδικαστικό κύκλωμα και θάνατο Μαυρίκου..(Βίντεο)

Σάλος στο πολιτικό σκηνικό και το δικαστικό σύστημα,με τις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη !!!
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη..
Άδωνις: Ο κ. Πολάκης όπως απέδειξα με έγγραφα στη Βουλή, πρέπει να πάει φυλακή...
Πολάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί»www.eglimatikotita.gr - 17 Ιουνίου 2016
Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη:

«…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος.
Για πρώτη φορα πήγαν σιδεροδέσμιοι κάποιοι εκβιαστές δημοσιογράφοι και κάποιων άλλων μάλλον απ΄ότι φαίνεται δεν και τόσο ατύχημα αυτό το οποίο έγινε.»

Δείτε το βίντεοΟι αντίδραση των δικαστών..
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα όσα κατήγγειλε ο Παύλος Πολάκης περί παραδικαστικού στους κύκλους της Δικαιοσύνης παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Λίγες ώρες μετά την απάντηση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που κάνει λόγο για "απαράδεκτες" δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στον αντεισαγγελέα του ΑΠ Δημ. Δασούλα τη διενέργεια έρευνας.

Συγκεκριμένα, στον εισαγγελικό λειτουργό διαβιβάστηκαν δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες: «…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Στην παραγγελία ζητείται  να ενεργηθεί  κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη

Παρέμβαση για να διαχωρίσει τη θέση του υπουργείου Δικαιοσύνης από τις δηλώσεις Πολάκη περί ύπαρξης παραδικαστικού κυκλώματος έκανε από βήματος Βουλής ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Όποιος ασκεί εξουσία υπόκειται σε κριτική. Ο κ. Πολάκης όσα είπε δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα και μου θυμίζει την διδασκαλία του καθηγητή μου που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν δεν αντανακλά ή είναι δήλωση χωρίς νόημα -και αυτό το λέω κομψά σε σχέση με τον καθηγητή μου που ήταν πιο καυστικός- είτε είναι θεσμική κριτική η οποία όμως έχει ανάγκη επιχειρηματολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε δε να συγκρατήσει τη θύελλα που έχει σηκώσει στους δικαστικούς η δήλωση Πολάκη λέγοντας «το υπουργείο Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη και το επίπεδο απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στη συντριπτική πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία λειτουργών μέσα στους οποίους να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις όμως ελέγχονται θεσμικά».

Πρόσθεσε σε άλλο σημείο ότι «Όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στο σημαντικό ατομικό δικαίωμα να προασπίζεται την παρρησία από πολίτη ή πολιτικό όποιος ασκεί λειτούργημα. Οποιος ασκεί εξουσία όμως υπόκειται σε κριτική».

Η αντίδραση του υπουργού ήρθε μετά την κριτική που άσκησε ο κ. Μάκης Βορίδης που είπε ότι «Υπάρχει μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη. Ο Πολάκης είπε ότι «Υπάρχει μεγάλη μερίδα δικαστών που είναι εξαρτώμενοι ενώ άλλοι ανήκουν στο παραδικαστικό του παρόντος και του παρελθόντος». Θέλω να ακούσω την αντίδρασή σας. Υπάρχει πράγματι μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη;».

Άδωνις: Ο κ. Πολάκης όπως απέδειξα με έγγραφα στη Βουλή, πρέπει να πάει φυλακή
«Προσπαθεί να εκφοβίσει τους Δικαστές, ο πρωθυπουργός τι κάνει;»
Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλο Πολάκη. Αυτή τη φορά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Πολάκη για τους δικαστές.

Ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Ο κ. Πολάκης που όπως απέδειξα με έγγραφα στη Βουλή, πρέπει να πάει φυλακή, προσπαθεί να εκφοβίσει τους Δικαστές! Ο πρωθυπουργός τι κάνει;»


Πολάκης: «Είμαι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί»
Διευκρινιστικές δηλώσεις μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει σήμερα με τα όσα είπε στην χθεσινή εκδήλωση στο Περιστέρι για τα παραδικαστικά κυκλώματα έδωσε, με ανακοίνωσή του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι «αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτει καθημερινά στον χώρο της Υγείας», ενώ τόνισε ότι «βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί».

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης δήλωσε τα παρακάτω:
«Σχετικά με το θέμα των χθεσινών δηλώσεων του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, οι οποίες ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση, ο αναπληρωτής υπουργός διευκρινίζει τα εξής:

Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.
Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί».

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια :

 1. Ανώνυμος6/17/2016 4:54 μ.μ.

  Ο Πολάκης είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Για ψάχτε να βρείτε την θητεία του από τον καιρό που φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα καταλάβετε πολλά για τον άνθρωπο. Προσωπικά αμφιβάλλω αν πήρε πτυχίο ιατρικής με το σπαθί του και όχι εξαιτίας των συμπεριφορών του στους καθηγητές του κλπ. Αλήθεια, που έκανε το αγροτικό του, πουν τότε ήταν υποχρεωτκό; Ψάχτε, αξίζει τον κόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος6/18/2016 2:22 π.μ.

  Ξεφτίλισε το Ελληνικό Δικαστικό Σώμα ο τραπεζίτης κος. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ δεν έχει ξανά γίνει να ξεφτιλίζει τραπεζίτης Σεβαστούς Δικαστές με έγγραφα "ΜΑΪΜΟΥ" .....!!!!!! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Ιδιωτικές ασφάλειες εναντίον ΑΘΩΩΝ , στην ...
  https://eleftheroiellines.blogspot.com/2016/05/blog-post_775.html
  May 29, 2016 - Ιδιωτικές ασφάλειες εναντίον ΑΘΩΩΝ , στην Ελλάδα που επικρατεί το .... κανένας δεν μπορεί να ανατρέψει το ΧΑΟΣ , που έχουν επιβάλει …

  ΑπάντησηΔιαγραφή