Η Μόσχα προειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα;

Μια νέα εκδοχή για το πότε και πώς ενημερώθηκε ο Ερντογάν για το επικείμενο -τότε- πραξικόπημα, δίνει το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων "Fars news".                                                                    


www.eglimatikotita.gr -21 Ιουλίου 2016
Σύμφωνα με αυτή, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει συνομιλίες Τούρκων, από τις οποίες προέκυπτε πως επρόκειτο να εκδηλωθεί απόπειρα πραξικοπήματος.

Συγκεκριμένα οι επικοινωνίες που είχαν υποκλαπεί έδιναν εντολές σε στρατιώτες να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο.

Κατά τις πληροφορίες του "Fars News" , που αναμεταδίδει και το ρωσικό Sputnik, οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας είχαν ενημερώσει εμμέσως -μέσω της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, της MIT- τον πρόεδρο της Τουρκίας ώρες προτού τα τανκς εμφανιστούν στους δρόμους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης το βράδυ της Παρασκευής.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός υπέκλεψε τις τουρκικές στρατιωτικές επικοινωνίες που έδειχναν ότι ένα πραξικόπημα εκδηλώθηκε κατά της κυβέρνησης της τουρκικής προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», αναφέρει το Fars News.

Πηγή: thetoc.gr
Η Μόσχα προειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα; Η Μόσχα προειδοποίησε τον Ερντογάν για το πραξικόπημα; Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 2:54:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.