Σοκ- Με ένα περίστροφο και μια σφαίρα..αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil !!!

Πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για να δοκιμάσει το πιστόλι με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του - Νεκρό βρήκε τον 84χρονο ο οικονόμος του που ειδοποίησε τους συγγενείς του


www.eglimatikotita.gr -03 Ιουλίου 2016
Λένε ότι στην Κρήτη η ντροπή και η στεναχώρια δεν αντέχεται και δεν υποφέρεται αν δεν ξεπλυθεί, ενίοτε με αίμα.

Στα ογδόντα τέσσερα χρόνια του ο Κυριάκος Μαμιδάκης δεν άντεξε την πτώχευση της Jet Oil, την στεναχώρια και τα όσα άκουγε τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισε να γράψει τον επίλογο με δραματικό τρόπο και μια σφαίρα.

Σοκ προκαλεί εντωμεταξύ η πληροφορία ότι ο 84χρονος πριν βάλει τέλος στη ζωή του, πυροβόλησε μια φορά στον αέρα προκειμένου να δοκιμάσει αν το πιστόλι που κατείχε νόμιμα λειτουργούσε κανονικά.

Η αυτοκτονία του έγινε γνωστή λίγο μετά το μεσημέρι της Κυριακής όταν τον βρήκε νεκρό στο σπίτι ο οικονόμος του, ο οποίος ειδοποίησε στενά του συγγενικά του πρόσωπα και την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου η εταιρεία Mamidoil Jetoil, συμφερόντων της οικογένειας Μαμιδάκη, κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για την υπαγωγή της στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Νοεμβρίου το 2016.

Στην αγορά πετρελαιοειδών ήταν γνωστά εδώ και δυο χρόνια τα προβλήματα της “Μαμιδάκης” και σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και ένα χρόνο μεγάλες εταιρείες είχαν περιορίσει τις συναλλαγές με την “Μαμιδάκης”.

Το σπίτι ερευνήθηκε εξονυχιστικά από κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη περίπτωση.

Το θύμα έχει ένα και μοναδικό τραύμα από περίστροφο και η είδηση της αυτοκτονίας του συγκλόνισε την δυναστεία Μαμιδάκη, τα μέλη της οποίας αδυνατούσαν στην αρχή να συνειδητοποιήσουν το απονενοημένο διάβημα του ογδοντατετράχρονου.

Ενός ανθρώπου που μαζί με τον αδερφό του Νίκο Μαμιδάκη προσπάθησαν να σώσουν την εταιρία τους, η οποία ειδικά από πέρυσι αντιμετώπιζε μεγάλα προβλήματα.

Σε μια ηλικία που πολλοί άλλοι θα είχαν αποσυρθεί ο Κυριάκος Μαμιδάκης εξακολουθούσε ακόμη να ασχολείται-σε μικρότερο βαθμό όμως-με την Jet Oil, έχοντας δώσει σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερες αρμοδιότητες στον αδερφό του Νίκο.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό που θα κηδευτεί ο εκλιπών, αν δηλαδή το τελευταίο αντίο, θα πραγματοποιηθεί σε κοιμητήριο της Αθήνας, η αν θα κηδευτεί στην Ανώσκελη Χανίων.

Εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα για τους Μαμιδάκηδες…

Ποιος ήταν ο Κυριακός Μαμιδάκης

Στην Ανώσκελη Χανίων, εκεί που τον χειμώνα οι κάτοικοι δεν ξεπερνάνε τους δέκα ανθρώπους η είδηση της αυτοκτονίας του Κυριάκου Μαμιδάκη συγκλόνισε τους πάντες.

Η περίπτωσή του, ήταν αυτή ενός εξαιρετικού ανθρώπου που λάτρευε τον τόπο του και πήγαινε όποτε του δινόταν η ευκαιρία, μαζί με την σύζυγό του. Μαζί με τον αδερφό του Νίκο Μαμιδάκη, ήταν το ισχυρό δίδυμο της Jet Oil.

Η είδηση περί πτώχευσης της γνωστής εταιρίας πετρελαιοειδών, έφερε μια αναστάτωση στην δυναστεία Μαμιδάκη, που ξεκίνησε από ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου έξω από τα Χανιά, στο οποίο περισσεύει η αυθεντικότητα και η λεβεντιά.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης είχε γεννηθεί το 1932 στην Ανωσκελή της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων. Οι γονείς του ήταν ο Αλέξανδρος και η Ειρήνη Μαμιδάκη. Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και στη συνέχεια παρακολούθησε δι' αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στο θείο του Γ.Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν στις δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης, σύμφωνα με το βιογραφικό που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της JETOIL, ήταν πρόεδρος των εταιρειών του Ομίλου Αφών Μαμιδάκη. Ήταν ο ένας από τα επτά αδέρφια που τρέχουν τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

Συνολικά τα επτά αδέρφια απέκτησαν δέκα εφτά παιδιά, είκοσι τέσσερα εγγόνια και δισέγγονα, ενώ κάτω από την ευρύτερη οικογενειακή «ομπρέλα» περιλαμβάνονται συνολικά εξήντα άτομα.

Έχοντας υιοθετήσει σχεδόν όλοι ένα πολύ χαμηλό προφίλ-για τους περισσότερους δεν υπάρχει καν φωτογραφία-εξακολουθούν μέχρι σήμερα να αποφεύγουν την δημοσιότητα

Απασχόλησαν την δημοσιότητα λόγω της στενής φιλικής τους σχέσης με την οικογένεια Μητσοτάκη-τα τραπέζια και τα εκατέρωθεν καλέσματα έχουν αφήσει ιστορία λένε οι γνώστες-μόνο που τώρα πλέον δεν καλούνται να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση της Jet Oil.

Καλούνται να πουν το τελευταίο αντίο σε έναν πολύ δικό τους άνθρωπο, που αποφάσισε να αντιμετωπίσει με τον τρόπο που το κάνουν μόνο οι Κρητικοί την επιχειρηματική καταιγίδα που τον χτύπησε.

Με ένα περίστροφο και μια σφαίρα…
protothema.gr
Τι λέει το πόρισμα του ιατροδικαστή για το θάνατο του Μαμιδάκη

Προανάκριση από την Ασφάλεια Βορειανατολικής Αττικής, διενεργείται για τον θάνατο του επιχειρηματία Κυριάκου Μαμιδάκη, 84 ετών, ο οποίος αποδίδεται και επίσημα σε αυτοκτονία.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό του 84χρονου απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, καθώς όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης αυτοπυροβολήθηκε στον αριστερό κρόταφο με περίστροφο το οποίο κατείχε νόμιμα, στο γραφείο του σπιτιού του, στην οδό Αχιλλέως στον Διόνυσο. Το όπλο βρέθηκε δίπλα του.

Αρχικά πυροβόλησε μια φορά στον τοίχο και μετά έστρεψε το όπλο στο κεφάλι του.

Τον επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, ο οποίος, όπως είπε, άκουσε τους πυροβολισμούς, έτρεξε στο γραφείο και αντίκρισε το τραγικό θέαμα.

Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό του αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού, και ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν βρέθηκε σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν αμφιβολία πως σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Jetoil.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ανώνυμος7/04/2016 7:37 π.μ.

    αυτη ειναι η κατασταση των καπιταλ κοντρολς και την παγκοσμιοποιησης ......ευρωπαικη ενωση δεν θελατε? ευρω δεν θελατε φατε ευρω και πειναστε . ζητω οι μασωνοι ροταριανοι κλπ κλπ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή