Header Ads

Στο στόχαστρο των Αμερικανικών υπηρεσιών Έλληνες εφοπλιστές για λαθρεμπόριο καυσίμων στο Ιράν..Δισεκατομμύρια ευρώ τα κέρδη των λαθρεμπόρων!!!

Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και σε δικαστικό επίπεδο.
Στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα Kontra news αποκαλύπτει τη σύλληψη του επιχειρηματία Δ.Κάμπη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης.                                                    


-27 Αυγούστου 2016
Ο Έλληνας επιχειρηματίας κατηγορείται ότι μαζί με προστατεύομενο πρώην Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα έσπασε το εμπάργκο στο Ιράν με λαθρεμπόριο καυσίμων και ξέπλυμα χρήματος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι αμερικάνικες αρχές έχουν στα χέρια τους λίστα Ελλήνων εφοπλιστών που συνεργάστηκαν με τον Δ.Κάμπη.

Η πρώτη φορά που έγινε αναφορά σε λαθραίο πετρέλαιο από το Ιράν είναι στα cd της ΕΥΠ για το Noor One, για το οποίο υφίσταται ποδοσφαιρική εμπλοκή και στην παράλληλη δικαστική έρευνα.

Η Εφημερίδα Kontra News αποκαλύπτει τα εξής..

ΕΙΧΑΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ - ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ Ο ΔΗΜ. ΚΑΜΠΗΣ. ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΖΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΡΦΩΣΑΝ στους Αμερικανούς ολόκληρο το δίκτυο των μεγαλόσχημων Ελλήνων επιχειρηματιών, που έκαναν λαθρεμπόριο με το ΙΡΑΝ, σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβληθεί απ’ τον ΟΗΕ, ως αντίποινα για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.


Η σύλληψη του πολυπράγμονος επιχειρηματία Δημήτρη Κάμπη στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, εις βάρος του οποίου οι Αμερικανικές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, οδηγώντας στην αποκάλυψη βαρύγδουπων ονομάτων εφοπλιστών, πετρελαιάδων, φαρμακοβιομηχάνων, εμπόρων όπλων και άλλων επιχειρηματιών, που συμμετείχαν στο μεγάλο κόλπο, κινώντας τα νήματα του λαθρεμπορίου με το Ιράν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRANEWS, ο Δημήτρης Κάμπης μαζί με έναν προστατευόμενο πρώην Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, έστησαν το μεγαλύτερο κόλπο σπάζοντας το εμπάργκο που είχε επιβληθεί στο Ιράν.

Ο Δημήτρης Κάμπης με μαύρα κεφάλαια τα οποία εξασφάλισε απ’ την Τεχεράνη έστησε ένα δίκτυο εταιρειών για να μπορεί να διακινεί με άνεση μεγάλα χρηματικά ποσά από τράπεζες καθώς και μια ναυτιλιακή εταιρεία.

Στην προσπάθειά του να κρύψει τα ίχνη αντέγραψε (brand names) γνωστών εταιρειών αλλάζοντας ένα γράμμα. Ανέπτυξε επίσης ένα ισχυρό δίκτυο επαφών με μεγαλόσχημους επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του υποκόσμου, όπως τον προφυλακισμένο στον Κορυδαλλό Αν. Πάλλη.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Δημήτρης Κάμπης κατάφερε να δημιουργήσει ένα στόλο με οκτώ πλοία τα οποία διαχειριζόταν ο ίδιος ενώ συνεργαζόταν και με Έλληνες εφοπλιστές στους οποίους παρέδιδε τεράστιες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου απ’ το Ιράν, το οποίο δεν μπορούσε να κάνει εξαγωγή λόγω εμπάργκο.

Ο Κάμπης με το δίκτυο των μεγαλόσχημων Ελλήνων επιχειρηματιών προμήθευε για χρόνια το Ιράν με φάρμακα, όπλα, προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, ανταλλακτικά και ό,τι άλλο χρειαζόταν η Τεχεράνη, που βρισκόταν σε ασφυκτικό κλοιό.

Πρόκειται για λαθρεμπόριο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, απ’ το οποίο έχουν πλουτίσει πολλοί επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι τώρα βρίσκονται στο στόχαστρο των Αμερικανικών υπηρεσιών και πολύ σύντομα οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και σε δικαστικό επίπεδο.


Η αντίστροφη μέτρηση για τον Δημήτρη Κάμπη άρχισε μετά την άρση του εμπάργκο και την αποκατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη. Οι Ιρανικές αρχές τον συνέλαβαν πριν λίγες μέρες στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης και τον οδήγησαν στις φυλακές. Τον κατηγορούν ότι πούλησε τα τρία απ’ τα οκτώ πλοία που είχαν αγοραστεί με κεφάλαια που είχε καταβάλει η Ιρανική κυβέρνηση. Απ’ την πώληση των τριών πλοίων ο Δημήτρης Κάμπης φέρεται ότι εισέπραξε εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Αν υπολογίσει κανείς και τα τεράστια ποσά που έβγαλε απ’ το λαθρεμπόριο για έξι ολόκληρα χρόνια, τότε καταλαβαίνετε το μέγεθος της απάτης που έχει συντελεστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Κάμπης για το ξέπλυμα του πακτωλού μαύρου χρήματος είχε στήσει ένα δίκτυο εταιρειών στο Κατάρ και το Ντουμπάι, στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν δύο Έλληνες, οι οποίοι για πολλά χρόνια ήταν παράγοντες του μιντιακού και διαφημιστικού συστήματος. Για τις ανάγκες του λαθρεμπορίου και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος συνεργάστηκε επίσης με 20 γνωστά ονόματα από όλους τους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Οι Αμερικανοί αναμένεται να συνεργαστούν με τις Ελληνικές αρχές, προκειμένου να διερευνήσουν το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο. Οι έρευνες θα επεκταθούν και στην Λευκωσία, στην οποία ο Δημήτρης Κάμπης είχε στήσει ολόκληρο στρατηγείο.

Οι Αμερικανοί ερευνούν επίσης το ρόλο που έπαιξε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην Αμερικανού πρέσβη, το οποίο διέρρεε παραπλανητικές πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες, εμπλέκοντας άσχετα πρόσωπα ενώ έκρυβε τις δραστηριότητες του Δ. Κάμπη τις οποίες γνώριζε πολύ καλά. Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και κρύβουν πολλές εκπλήξεις.

Η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ έγραφε από το 2013 τα εξής..Από το... πουθενά, ο Δημήτρης Κάμπης έγινε εφοπλιστής αγοράζοντας οκτώ δεξαμενόπλοια έναντι 204 εκατ. δολαρίων μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του 2012. Πρόκειται για τα σκάφη Leykothea (πάνω), Glaros, Nereyda, Ocean Nymph, Seagull, Zap, Ocean Performer και Ulysses I, τα οποία έχουν μπει όλα στη μαύρη λίστα των Αμερικανών.

 Από το... πουθενά, ο Δημήτρης Κάμπης έγινε εφοπλιστής αγοράζοντας οκτώ δεξαμενόπλοια έναντι 204 εκατ. δολαρίων μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του 2012. Πρόκειται για τα σκάφη Leykothea (πάνω), Glaros,

Οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι είναι εκπρόσωπος των ιρανικών συμφερόντων είτε δρώντας ως μεταφορέας ιρανικού πετρελαίου ο ίδιος, είτε παίζοντας ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της Ισλαμικής Δημοκρατίας και του Β. Ρέστη. Τα στοιχεία που έχουν οι αρμόδιες αρχές -και στα οποία έδωσαν αρκετή δημοσιότητα επιτρέποντας σε δημοσιογράφο του Reuters να τα εξετάσει- θεωρήθηκαν επαρκή για το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως και για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκειμένου να μπει ο Δ. Κάμπης στη «μαύρη λίστα» και να επιβληθούν κυρώσεις και στον ίδιο προσωπικά και στα πλοία που εμφανίζεται να ελέγχει, καθώς και στις επιχειρήσεις με τις οποίες συνδέθηκε είτε με ιδιοκτησιακή, είτε με άλλη στενή επαγγελματική σχέση.

Ο κ. Κάμπης φαίνεται πως ήταν από καιρό στο ραντάρ των Αμερικανών. Το 2012 εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της Athene Consulting House με έδρα την Αθήνα. Ξαφνικά, λίγους μήνες αφότου φέρεται να προτείνει στον Ρέστη το μεγάλο «deal» για την FBB, γίνεται... εφοπλιστής αγοράζοντας οκτώ δεξαμενόπλοια έναντι 204 εκατ. δολαρίων μεταξύ Αυγούστου και Νοεμβρίου του 2012. Πρόκειται για τα σκάφη Leykothea, Glaros, Nereyda, Ocean Nymph, Seagull, Zap, Ocean Performer και Ulysses I, τα οποία έχουν μπει όλα στη μαύρη λίστα των Αμερικανών και τα οποία αποτέλεσαν τον στόλο της ναυτιλιακής Impire Shipping Limited με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι αγόρασε τα καράβια για λογαριασμό και με κεφάλαια του Ιράν και κατηγορούν τον Δ. Κάμπη ότι χρησιμοποιεί τις εταιρείες που διαχειρίζεται για να μεταφέρει ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα. Συμφερόντων του είναι τουλάχιστον άλλη μία ντουζίνα εταιρειών με έδρα το Ντουμπάι και τη Γλυφάδα, όπως πιστεύει το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι πρόκειται για εταιρείες-βιτρίνες και επέβαλαν και σε αυτές κυρώσεις.

Για το πλοίο Glaros τα διαθέσιμα στοιχεία εντοπισμού της θέσης του δείχνουν ότι το φθινόπωρο βρισκόταν στο νησί Λαράκ του Ιράν, όπου εικάζεται ότι φόρτωσε πετρέλαιο για να μεταφέρει στην Κίνα. Το Glaros σήμερα φαίνεται ακινητοποιημένο κοντά στη βάση των εταιρειών του Δ. Καμπή στα Εμιράτα.

Πέρα απ’ αυτό το περιστατικό, συστηματικά, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, μεταφορτωνόταν πετρέλαιο από ιρανικά δεξαμενόπλοια στα πλοία του Δ. Κάμπη. Η μετάγγιση γινόταν μεσοπέλαγα για λόγους μυστικότητας, ενώ το πετρέλαιο κατόπιν κατευθυνόταν σε κάποιο λιμάνι της Κίνας. Για οποιονδήποτε επιχειρηματία θέλει να δραστηριοποιείται διεθνώς -ειδικά στα ναυτιλιακά- οι κυρώσεις των αμερικανικών αρχών είναι σαν «θανατική καταδίκη» σε ό,τι αφορά τη δυνατότητά του να κάνει δουλειές. Κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Τα στιγματισμένα πλοία δυσκολεύονται ακόμα και να βρουν λιμάνι που θα τα δεχτεί.

Επιπλέον, άλλη μια κύρωση που προβλέπεται και ελήφθη ήταν το «πάγωμα» όσων περιουσιακών στοιχείων του Κάμπη και των εταιρειών του βρίσκονται στις ΗΠΑ. Η πρώτη απόφαση εναντίον του ελήφθη τον Μάρτιο, ενώ στα τέλη Μαΐου οι Αρχές επέκτειναν τις κυρώσεις και στη Sambouk Shipping με έδρα τα Εμιράτα, κατόπιν πληροφοριών ότι ο Κάμπης μεταβίβασε σε αυτήν την εταιρεία τα πλοία του στόλου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές αρχές προσπάθησαν να διαλευκάνουν την υπόθεση χρησιμοποιώντας ακόμη και ευφάνταστες μεθόδους. Λέγεται ότι κατά την κορύφωση της έρευνας, ο κ. Κάμπης έλαβε πρόσκληση από αμερικανικό πανεπιστήμιο για να λάβει μέρος ως ομιλητής σε συνέδριο. Εκεί φέρεται να είχε μια «φιλική συζήτηση» και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ιδιαίτερα «ομιλητικός»...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.