Συριζαίοι καταγγέλλουν Συριζαίους ότι βγάζουν λεφτά από τη σίτιση προσφύγων

Μετά την απίστευτη καταγγελία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο πήρε έργο σίτισης προσφύγων ύψους €750.000 αλλά θα ελέγχεται από την κόρη του! - Σάλος στην αντιπολίτευση από την απίθανη καταγγελία
Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την καταγγελία βόμβα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι κομματικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το έργο σίτισης των προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ και μάλιστα ο σχετικός έλεγχος θα διενεργείται από την κόρη του!


-24 Αυγούστου 2016
Εσωκομματική αντιπαράθεση μετά την καταγγελία βόμβα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή ότι μέλος του κόμματος την σίτιση προσφύγων.

Η υπόθεση θα απασχολήσει και τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας αλλά και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

«Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα» σημειώνει ο Βασίλης Κικίλιας.

«Στην περίπτωση της σίτισης των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, αποδεικνύεται πως κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και οικονομική ιδιοτέλεια» τονίζει ο Αδωνις Γεωργιάδη.

Θεοδωράκης: Κονομάνε οι κολλητοί της εξουσίας
Για «καθεστώς» που μοιράζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους «ημετέρους» και τους «κολλητούς της κυβερνητικής εξουσίας που κονομάνε» κάνει λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook με αφορμή τις καταγγελίες βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ  αναφορικά με το σκάνδαλο στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στις Σέρρες.

Γράφει ο επικεφαλής του Ποταμιού:
«Θα θυμάστε ίσως τα όσα είχα πει τον Απρίλιο στη Βουλή για το πάρτι των «ημετέρων» στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος – Κως – Λιτόχωρο – Αργολίδα... Σπατάλες εκατομμυρίων σε «φίλους εργολάβους» αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και «συντρόφους» του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας «ντροπή». Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε.

Xθες ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του … ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τάπας, μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει… Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. «Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά», είπε η βουλευτής, «υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα».

Μόνο ηθικό; Δεν θέλω να παρέμβω στις «ενδοοικογενειακές» σας υποθέσεις αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο «τραπέζι». Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή».

Ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Μιχάλης Τζελέπης. Σύμφωνα με τον κ. Τζελέπη: «Το κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στον Ν. Σερρών δημιουργήθηκε μετά την έλευση των προσφύγων στον νομό και μάλιστα με πολύ πρόχειρο τρόπο και εν αγνοία όλων των τοπικών θεσμικών φορέων της περιοχής».

Για το λόγο αυτό ο βουλευτής ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να του γνωστοποιήσουν εάν με τον ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκε το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών διεξήχθη και ο διαγωνισμός από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τη σίτιση των μεταναστών «εν αγνοία της κυβέρνησης και των φορέων του νομού».

Ακόμα, ο βουλευτής καλεί τους υπουργούς να τον ενημερώσουν για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες και τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό. Τέλος, ζητεί να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».


Το...ΓΕΣ απάντησε στις καταγγελίες
Στις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν απάντησε πάντως κάποιος επίσημος κυβερνητικός φορέας αλλά το ΓΕΣ, το οποίο βέβαια δεν βλέπει να υπάρχει κανένα θέμα

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί καταγγελιών για σκάνδαλο σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

1.    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα – Δομές Φιλοξενίας.

2.    Μέχρι την 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού).

3,     Την 20 Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (Αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering (CORINTHIAN PALACE CATERING A.E.), μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 Ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

4,    Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10 Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 Ευρώ  για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως ότι η  διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 08 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία.

Συνταγματάρχης Νικόλαος Φανιός
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ
Πηγή: thetoc.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια :

  1. Ανώνυμος8/24/2016 10:01 π.μ.

    ΟΙ 'ΤΣΙΡΥΖΟΠΑΣΟΚΟΙ' ΕΠΕΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗ 'ΜΑΣΑ', ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ 'ΨΥΧΟΠΟΝΙΑΡΗΔΕΣ' ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ''ΜΑΣΑ'',ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ


    ΑπάντησηΔιαγραφή