Δυο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ..Η μια είχε κάνει πάνω από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική (Βίντεο)

Δηλώσεις του Υποστράτηγου Χρ. Παπαζαφείρη και της Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμου Β’ Ι. Ροτζιώκου για τις νέες επιτυχίες του Σώματος
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:


www.eglimatikotita.gr -29 Σεπτέμβρη 2016
«Καλησπέρα σας,

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, με συστηματική δράση στον τομέα του λαθρεμπορίου και των ληστειών και κλοπών.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Για την υπόθεση αυτή συλλάβαμε δυο αλλοδαπούς και ταυτοποιήσαμε την εμπλοκή άλλων έξι ατόμων, τα όποια αναζητούνται.

Επιπλέον κατασχέσαμε πάνω από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και 4 τόνους καπνού.

Με την εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής ομάδας καταφέραμε ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, που στερούν το Δημόσιο από σημαντικές πηγές εσόδων για την ελληνική οικονομία.

Αξίζει να επισημάνω ότι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση κατορθώσαμε να αποδομήσουμε τη δράση εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει πάνω από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επίσης στο πλαίσιο της συγκριμένη υπόθεσης διερευνάται και η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, την 5/11/2015 στην περιοχή της Αυλίδας.

Θέλω να σημειώσω ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την εξάρθρωση των δυο αυτών εγκληματικών οργανώσεων έλαβαν χώρα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπου έχουμε αναβαθμίσει την παρουσία και τη δράση των Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής.

Θέλω επίσης να συγχαρώ τις Υπηρεσίες μας, που ενεπλάκησαν για τον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν και τις δυο υποθέσεις, σημειώνοντας μία ακόμα σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στο διαρκή αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση και των δύο οργανώσεων θα σας δώσει η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.»Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου:

«Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συλλάβαμε στον Ασπρόπυργο Αττικής, δύο υπηκόους Ρουμανίας, ηλικίας 39 και 36 ετών, διότι μετέφεραν με φορτηγό μεγάλο αριθμό λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις που αφορούν τον Τελωνειακό Κώδικα, τη νομοθεσία για τη ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την φορολογία καπνού, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Συγκατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα είναι ακόμα πέντε (5) ημεδαποί ηλικίας 37, 47, 50, 84, 56 ετών καθώς και ένας (1) ημεδαπός.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισε και έθεσε υπό διακριτική επιτήρηση αποθήκη εταιρείας στον Ασπρόπυργο, ενώ προχθές (27-09-2016) το μεσημέρι, εξήλθαν από την αποθήκη οι δύο συλληφθέντες οδηγώντας φορτηγό και Ι.Χ. αυτοκίνητο, που συνόδευε το προαναφερόμενο φορτηγό.

Άμεσα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τα παραπάνω οχήματα και σε έλεγχο που διενήργησαν στο φορτηγό, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 75.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ακολούθησε οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, με την συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.) και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στους χώρους της αποθήκης, όπου και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ειδικά διαμορφωμένο χώρο αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων και καπνού.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε επιμελώς απομονωμένο υπόγειο, η πρόσβαση στο οποίο γινόταν μέσω κρυφού ανελκυστήρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και αντικείμενα συναφή με τη συσκευασία και τη μεταφορά τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος ημεδαπός συγκατηγορούμενος, είχε προβεί στη σύσταση της εταιρείας με έδρα την Αθήνα, που λειτουργούσε ως βιτρίνα για τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, χρησιμοποιώντας ως αποθηκευτικό χώρο –συσκευαστήριο την αποθήκη στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε όλους τους χώρους της αποθήκης αλλά και στα οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

 • 824.932 πακέτα τσιγάρων, δηλαδή 16.498.640 τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία του Υπουργείου Οικονομικών,
 • 39 κιβώτια καπνού, βάρους 4 περίπου τόνων,
 • Φορτηγό και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο,
 • δύο (2) επικαθήμενα,
 • δύο (2) κλαρκ,
 • δύο (2) συσκευές ενδοεπικοινωνίας,
 • τρία (3) καταγραφικά μηχανήματα με έντεκα (11) κάμερες,
 • τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα,
 • χρηματικό ποσό των 150 € και των 37 Λέου Ρουμανίας.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή.

Στη δεύτερη περίπτωση, εξαρθρώσαμε πολυμελή εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά ληστείες και διακεκριμένες κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, τη Χαλκίδα και την Αυλίδα Βοιωτίας.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται σε τέσσερις (4) ληστείες και εκατό (100) κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα σε Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Βύρωνα, Παιανία, Αργυρούπολη, Ανάβυσσο, Παπάγου, Μαρκόπουλο, Παγκράτι, Γέρακα, Κολωνό, Ίλιον, Χαλκίδα και Αυλίδα.

Επίσης, στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης ερευνάται η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, που διαπράχθηκε το Νοέμβριο του 2015 από μέλη της οργάνωσης, στην περιοχή της Αυλίδας Βοιωτίας.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες (28-09-2016) το πρωί, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 41 ετών, μεταξύ των οποίων και τρεις (3) γυναίκες, ύστερα από ταυτόχρονες έρευνες σε οικίες στα Άνω Λιόσια και τις Αχαρνές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ενώ συγκατηγορούμενοί τους για τα ίδια αδικήματα είναι ακόμα έντεκα (11) ημεδαποί, ηλικίας 15 έως 49 ετών.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, οι παραπάνω κατηγορούμενοι, τουλάχιστον κατά το τελευταίο έτος, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους, είχαν χωριστεί σε υποομάδες και δρούσαν σε καθημερινή βάση, πολλές φορές ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές.

Όσον αφορά τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν οικίες των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν, εισέρχονταν παραβιάζοντας πόρτες ή παράθυρα και ερευνούσαν τους χώρους αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.

Σημειώνεται ότι, προκειμένου να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές Αρχές λάμβαναν ιδιαιτέρα μέτρα προστασίας. Συγκεκριμένα, εξωτερικά της οικίας παρέμενε πάντα συνεργός, που είχε ρόλο «τσιλιαδόρου», ενώ έτερος συνεργός τους χρησιμοποιούσε ασύρματο, συντονισμένο στην Άμεση Δράση. Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου γίνονταν αντιληπτοί, δε δίσταζαν να ασκήσουν βία και απειλές βίας ή όπλων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών SIM, κοσμήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρικές συσκευές.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση παρόμοιων περιπτώσεων ληστειών και κλοπών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.»πηγή: EΛ.ΑΣ
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια :

 1. καλα ολα αυτα,ειναι καιρος ομως αγαπητη ιωαννα να δωθει και λυση με τους μπινεδες γυφτους εμπορους ναρκωτικων στις αχαρνες και τις γυρω περιοχες...φρεσκια η ιστορια που η αστυνομια εισεβαλε σε σπιτι αρχιγυφτου εμπορα,και εκεινος ανετος αρχισε τις απειλες και το αποτελεσμα η αστυνομια να φυγει απρακτει με την ουρα στα σκελια...περαστικα μας!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή