Νίκος Φίλης: Αυτές είναι οι αλλαγές στα βιβλία των Αρχαίων Ελληνικών, των Νέων και της Ιστορίας (για τον «εμφύλιο πόλεμο»)

Το στοίχημα της ομαλής έναρξης της σχολικής χρονιάς, μετά την περυσινή αποτυχία επί Μπαλτά Κουράκη, έχει θέσει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ότι δεν θα επιτρέψει να το υπονομεύσουν παρασυνδικαλιστικές συμπεριφορές που δημιουργούν πλασματικά κενά.


 -04 Σεπτέμβρη 2016
Ο υπουργός εξαγγέλλει συνολική αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών, των Νέων και της Ιστορίας, ενώ δηλώνει ότι το βάρος θα δοθεί στην αναβάθμιση του Λυκείου και όχι στο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για τα ΑΕΙ, προαναγγέλλει επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου και της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα διοίκησης των Ιδρυμάτων, ενώ επιτίθεται στα μέλη των Συμβουλίων ΑΕΙ που παραιτήθηκαν εξαιτίας της υποβάθμισης του νέου θεσμού.

Συνέντευξη στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΛΑΚΑΣΑ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ανατροπές και στις τρεις βαθμίδες προωθεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατά τη νέα σχολική χρονιά.
Παράλληλα, εξαγγέλλει αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών των Αρχαίων Ελληνικών, των Νέων και της Ιστορίας, ενώ δηλώνει ότι το βάρος κατ' αρχάς θα δοθεί στην αναβάθμιση του λυκείου και όχι στο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Για τα ΑΕΙ, θεωρείται δεδομένη η επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου και της φοιτητικής συμμετοχής στα όργανα διοίκησής τους. Άλλωστε, ο κ. Φίλης κρίνει ως μη λειτουργικό το σύστημα διοίκησης των ΑΕΙ που θεσμοθετήθηκε το 2011, με τη συμμετοχή Ελλήνων πανεπιστημιακών του εξωτερικού στα νεοσυσταθέντα Συμβούλια. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Ερώτηση συντάκτη: Ο πήχυς βρίσκεται χαμηλά, μετά το περυσινό κάζο επί Μπαλτά Κουράκη με τα 272 νηπιαγωγεία και δημοτικά κλειστά την ημέρα του αγιασμού.
Νίκος Φίλης: Κληρονομήσαμε την παράδοση, τα σχολεία επί 30 χρόνια να ανοίγουν με μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών ακόμη και βιβλίων, όπως συνέβη επί υπουργίας Διαμαντοπούλου. Επιπλέον, η περυσινή κατάσταση οφείλεται και στις γνωστές ειδικές πολιτικές συνθήκες. Ωστόσο, εάν πέρυσι είχαμε άλλοθι, φέτος δεν ισχύει το ίδιο. Δίνουμε μάχη η χρονιά να ξεκινήσει με τα λιγότερα Συζητούμε την επαναφορά του πρυτανικού συμβουλίου Οι φοιτητές θα συμμετέχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων. δυνατά προβλήματα. Έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις για συνολικά 20.800 προσλήψεις αναπληρωτών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα γίνει πριν από την έναρξη του σχολικού έτους στις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης, προσπαθούμε να διορθώσουμε στρεβλώσεις στη διαδικασία υπολογισμού των κενών και των πλεονασμάτων ώστε ο προγραμματισμός των σχολικών μονάδων στο μεγαλύτερο μέρος του, γιατί προφανώς υπάρχουν και ανατροπές να γίνεται πριν από το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.
Ερώτηση συντάκτη: Ωστόσο, οι νηπιαγωγοί σας κατηγορούν ότι αυξήσετε το ωράριο τους σε 30 ώρες την εβδομάδα, οι δάσκαλοι ότι μειώσατε τις ώρες του ολοήμερου δημοτικού, οι καθηγητές υποστηρίζουν ότι το υπουργείο γλιτώνει από τη μείωση, κατά τρεις, των ωρών στο γυμνάσιο πάνω από 2.000 προσλήψεις. Η μείωση των ωρών των Αρχαίων δένει με το έλλειμμα σε φιλολόγους. Εάν συνυπολογισθούν άλλες μικροεξοικονομήσεις εκπαιδευτικών, ο αριθμός φθάνει στις 2.300.
Νίκος Φίλης: Δεν ισχύουν αυτά. Το ωράριο των νηπιαγωγών δεν αυξάνεται. Αντιθέτως θεσμοθετήσαμε το διδακτικό ωράριο τους, αίτημα που εκκρεμούσε επί δεκαετίες. Στο γυμνάσιο, η μείωση των ωρών στα Αρχαία αφορά αποκλειστικά τη διδασκαλία από το πρωτότυπο και στην Α' τάξη συνοδεύτηκε με αύξηση ωρών στα Νέα Ελληνικά. Η επιλογή αυτή απορρέει από μια παιδαγωγική αντίληψη και υπηρετεί τον στόχο να μάθουν να μιλούν τα παιδιά καλύτερα ελληνικά. Επεξεργαζόμαστε την αναμόρφωση των προγραμμάτων διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Άλλωστε το θέμα των Αρχαίων διαχρονικά έχει αποτελέσει κεντρικό ζήτημα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.
Ερώτηση συντάκτη: Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καταργήσατε το πρόγραμμα ΕΑΕΠ, που εφαρμόσθηκε στο 40% των δημοτικών συνολικά 1.437 , επειδή ήταν ακριβό λόγω των πολλών ειδικοτήτων που απαιτούσε Αυτό αποτελεί εξίσωση προς τα κάτω.
Νίκος Φίλης: Η κατάργηση του ΕΑΕΠ και η θεσμοθέτηση του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού έγιναν για λόγους ισότητας των παιδιών, ισότητας προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ενιαία παροχή γνωστικών αντικειμένων στα δημοτικά όλης της χώρας, από 4θέσια και πάνω (τέχνες, υπολογιστές, ξένη γλώσσα). Αυτό συνδυάστηκε με την κατάργηση της έβδομης ώρας, για την οποία η εκπαιδευτική κοινότητα είχε έντονες αντιρρήσεις για την παιδαγωγική χρησιμότητά της, λόγω της κόπωσης των μαθητών και τη μικρή διάρκειά της (35 λεπτά). Παιδαγωγικοί λόγοι υπαγόρευσαν και την ελάφρυνση του προγράμματος του γυμνασίου.
Ερώτηση συντάκτη: Προσλήψεις Μα θα γίνουν λιγότερες προσλήψεις από πέρυσι...
Νίκος Φίλης: Επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 έγιναν 18.000 προσλήψεις, κατά κύματα έως τον Δεκέμβριο. Πέρυσι 23.000 και φέτος 20.800. Με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης με τους θεσμούς, ανοίγει ο δρόμος για διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο 2017.
Ερώτηση συντάκτη: Με ποιο σύστημα Το σημερινό βασίζεται στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, για τους οποίους το 2015 το κυβερνητικό πρόγραμμα μιλούσε για κατάργηση.
Νίκος Φίλης: Τους επόμενους μήνες θα θεσμοθετήσουμε νέο σύστημα, στο οποίο θα μετράει η μακρά προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή, που αποτελεί μορφωτικό κεφάλαιο νια κάθε εκπαιδευτικό, ενώ θα δοθεί και n δυνατότητα σε νέα παιδιά να εξασφαλίσουν θέση στη δημόσια εκπαίδευση.
Ερώτηση συντάκτη: Έχετε κάνει λόγο για στρεβλώση στη διαχείριση του προσωπικού. Τι ανακαλύψατε, που δεν είχαν δημοσιοποιήσει οι προκάτοχοι σας
Νίκος Φίλης: Μιλώ για μικροκομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τη διατήρηση ενός πελατειακού συστήματος που οδηγούσε σε μεταθέσεις και αποσπάσεις σε περιοχές (π.χ. Αττική, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία), χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες σε εκπαιδευτικούς. Αυτό παρήγαγε πλεονάσματα, ενώ σε άλλες περιοχές υπάρχουν δραματικά κενά. Σε αυτή την πραγματικότητα συντελούσαν παρασυνδικαλιστικές συμπεριφορές. Γνωρίζει ο εκπαιδευτικός κόσμος...
Ερώτηση συντάκτη: Κάνατε λόγο για λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής Ιστορίας , δηλώνοντας ότι δεν διδάσκονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου. Θα προχωρήσετε σε αλλαγή των προγραμμάτων σπουδών
Νίκος Φίλης: Για να μάθει ένα παιδί της Γ' Λυκείου ότι υπήρξε εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα πριν από δύο γενιές, πρέπει να φθάσει στη σελίδα 145 του βιβλίου όπου υπάρχει μία παράγραφος, όχι πάνω από 200 λέξεις. Και δεν είναι σίγουρο ότι η διδαχθείσα ύλη θα φθάσει έως εκεί. Μιλάμε για μια τραγωδία που έχει στιγματίσει την πορεία του έθνους, της κοινωνίας, του κράτους. Προφανώς είναι ευαίσθητο θέμα και χρειάζεται ψυχραιμία και σεβασμό στα γεγονότα, στον πόνο και στις μνήμες όλων των Ελλήνων. Αλλά εάν n πολιτεία συνεχίσει να στέκει αμήχανη στα ιστορικά γεγονότα, πώς θα ενισχύσουμε την εθνικό αυτογνωσία και συμφιλίωση;
Είναι ώρα να προχωρήσουμε σε αλλαγές στα προγράμματα σπουδών της Ιστορίας.
Ερώτηση συντάκτη: Το σύστημα που προωθείτε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπει αύξηση των χρόνων του γυμνασίου σε τέσσερα και μείωση του λυκείου σε δύο, κατά τα πρότυπα του διετούς International Baccalaureate. Το ίδιο μοντέλο είχε προταθεί επί υπουργίας Awas Διαμαντοπούλου. Τότε δεν είχε προχωρήσει. Θεωρείται δαπανηρό, αφού απαιτεί πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών, ενώ χρειάζεται αλλαγή νοοτροπιών και διοικητική ανασυγκρότηση των σχολικών μονάδων. Τα έχετε μελετήσει αυτά ;
Νίκος Φίλης: Η μεταρρύθμιση, και δη στην παιδεία και την υγεία, είναι ακριβή υπόθεση. Υπάρχουν πολλές διεθνείς πρακτικές, τις οποίες θα μελετήσουμε και θα προσαρμόσουμε στην ελληνική πραγματικότητα. 
Στην Ελλάδα, το σύστημα 4 2 δεν είναι εφικτό να εφαρμοσθεί αυτή τη στιγμή. Θα αποτελέσει όμως βάση διαλόγου. Θα πάμε βήμα βήμα, ξεκινώντας από την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας, κατά προτεραιότητα στις δύο τελευταίες τάξεις του λυκείου, με στόχο να περιορισθεί δραστικά η παραπαιδεία και να ενταχθεί μέσα στο σχολείο το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Θα απαιτηθούν όμως και άλλες αλλαγές, όπως η αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και οι αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ώστε π.χ. va γίνεται εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές και όχι σε τμήματα και να ενισχύεται n κινητικότητα των φοιτητών.
Ερώτηση συντακτη: Θα αλλάξει το σύστημα πρόσβασης Μιλούσατε για ελεύθερη πρόσβαση.
Νίκος Φίλης: Στην πραγματικότητα η ελεύθερη πρόσβαση ισχύει σήμερα, αφού εισάγεται το 69% των υποψηφίων. Το θέμα είναι οι όροι εισαγωγής. Οι πανελλαδικές εξετάσεις πρέπει va διατηρήσουν τον αδιάβλητο χαρακτήρα τους. Ωστόσο, ένα νέο σύστημα πρέπει να περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ. Εάν, δηλαδή, οι υποψήφιοι εισάγονται σε σχολές κάτι που διευκολύνει την κινητικότητά τους ή σε τμήματα με συγκεκριμένο αντικείμενο, όπως τώρα.
Ερώτηση συντάκτη: Αυτό ήταν και στον νόμο Διαμαντοπούλου, ωστόσο άλλαξε λόγω των αντιδράσεων των ΑΕΙ. Το ίδιο έγινε με τα Συμβούλια που στην πράξη οδηγήσατε σε κατάργηση. Πριν, μιλήσατε για διεθνή πρακτική, τα Συμβούλια είναι θεσμοθετημένα στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών.
Νίκος Φίλης: Ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι στον αντίποδα των δικών μας προτεραιοτήτων, όχι μόνο διότι εξυπηρετεί τη λογικό πανεπιστήμιο επιχείρηση αλλά διότι αποδείχθηκε μη λειτουργικός. Ως προς τα Συμβούλια, τι παρήγαγαν; Πότε αξιολογήθηκαν, πότε έστω αυτοαξιολογήθηκαν; Παρατείναμε τη θητεία τους μέχρι το 2017 γιατί θέλαμε η πανεπιστημιακή κοινότητα να αποφασίσει. Σημειώνω τη σύμπτωση: ορισμένα μέλη Συμβουλίων παραιτήθηκαν την ημέρα ψήφισης του ν/σ για την εκπαίδευση, δίνοντας την εντύπωση πολιτικού αντιπερισπασμού για να βοηθηθεί ο κ. Μητσοτάκης. Δεν προκαλέσαμε εμείς την κρίση με τα Συμβούλια. Αλλοι την επέλεξαν.
Ερώτηση συντάκτη: Σας κατηγορούν για ιδεοληψία και πολιτικό αμοραλισμό κατά των ιδιωτικών σχολείων. Γιατί θεωρείτε ότι οι γονείς στέλνουν το παιδί σε ιδιωτικό;
Νίκος Φίλης: Ισως να τους εξυπηρετεί, ίσως έχουν τη λανθασμένη αντίληψη ότι είναι καλύτερο από το δημόσιο, ίσως επιθυμούν το παιδί va κάνει γνωριμίες. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαστε ιδεοληπτικοί και πολιτικά αμοραλιστές. 0 ρόλος του υπουργείου είναι η εποπτεία του συνόλου της εκπαίδευσης. 
Εάν κάποιος οφείλει να απολογηθεί, είναι η Ν.Δ. που επέλεξε, μαζί με τη Χρυσή Αυγή, μόνοι αυτοί, να καταψηφίσουν τις διατάξεις για την ιδιωτική εκπαίδευση. 
Στη Βουλή διαμορφώθηκε κλίμα σύγκλισης, για πρώτη φορά σε τόσο εύρος, επί ν στου ΣΥΡΙΖΑ. Η Ν.Δ., αρνούμενη να υποστηρίξει αλλαγές που είχαν θεσμοθετηθεί επί Κων. Καραμανλή το 1977, επιβεβαίωσε ότι έχει πρόβλημα ταυτότητας. 0 νεοφιλελευθερισμός του κ. Μητσοτάκη δείχνει να συμμερίζεται την παλαιά κριτική ακραίων κύκλων ότι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός της πρώτης περιόδου της ΝΑ συνιστούσε σοσιαλμα νία . Τώρα στη Ν.Δ. συζητούν την πρόταση σχολαρχών να δίνει το κράτος κουπόνι, ώστε οι γονείς να επιλέγουν όποιο σχολείο, ιδιωτικό ή δημόσιο, θέλουν. Πρόκειται για δημόσια χρηματοδότηση των ιδιωτικών σχολείων. Το μέτρο στις λίγες χωρες που εφαρμόστηκε συνοδεύτηκε με υποχώρηση της χρηματοδότησης προς τη δημόσια εκπαίδευση και δημιούργησε σχολεία πολλών ταχυτήτων, εντείνοντας έτσι τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες. Να ποιοι είναι ιδεοληπτικοί και πολιτικά αμοραλιστές.
Ερώτηση συντάκτη: Η απόφαση ενός γονιού να στείλει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο έχει νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό προσανατολισμό;
Νίκος Φίλης: Οχι. Υπάρχουν πολλά, καλά ιδιωτικά σχολεία που γνωρίζουν ότι εάν ακολουθούν τη νομιμότητα, κερδίζουν τα ίδια. Υπάρχουν και κακά, που προσπαθούν va βγάλουν από τη μύγα ξύγκι, υποβαθμίζοντας τις σπουδές.
Ερώτηση συντάκτη: Θα γίνουν αλλαγές στον νόμο για τα ΑΕΙ;
Νίκος Φίλης: Υπάρχει αίτημα για επαναφορά  του πρυτανικού συμβουλίου, το οποίο είναι εύλογο. Το συζητάμε γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διοίκησης των πανεπιστημίων. Επίσης, οι φοιτητές θα μπορούν να συμμετάσχουν στη λειτουργία των πανεπιστημιακών οργάνων, όπως άλλωστε ισχύει σε πολλές άλλες χώρες.
Ερώτηση συντάκτη: Την ημέρα των αποτελεσμάτων για τα ΑΕΙ ΤΕΙ, σας ζήτησα ένα σχόλιο για τον μέσο όρο 1,5 στα 20, με τον οποίο εισήχθη υποψήφιος. Μιλήσατε για μεμονωμένο αποτέλεσμα, αλλά παραδεχθήκατε ότι το σύστημα έφθασε στα όριά του. Θα επαναφέρετε το όριο εισαγωγής του 10
Νίκος Φίλης: Οχι, αυτό αποτελεί μπάλωμα. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, και δη το λύκειο, χρειάζεται ευρύτερη μεταρρύθμιση.
Ερώτηση συντάκτη: Λόγω της υποχρέωσης το 2018 η Ελλάδα να έχει πετύχει 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα και της πιθανής αδυναμίας της κυβέρνησης να το πετύχει, συντηρείται ένα κλίμα εκλογολογίας.
Νίκος Φίλης: Αρκετές εκλογές έγιναν τον τελευταίο χρόνο και ο λαός σε όλες επιβεβαίωσε την ίδια πολιτική κατεύθυνση. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από μνημόνια και κρίση υπακούει σε εγχώριους και διεθνείς όρους. Η βασική εσωτερική προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα, που συνδυάζεται με την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Οι άδειες στα κανάλια σηματοδοτούν την υπερίσχυση της νομιμότητας και της διαφάνειας και συνιστούν μια νέα πολιτική αφετηρία για την κυβέρνηση. Η εξωτερικό προϋπόθεση είναι οι αλλαγές στην Ευρώπη. Αυτές τις ημέρες, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, πραγματοποιείται η συνάντηση των ηγετών των μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. Το 2017 υπάρχουν κρίσιμες εκλογικές μάχες σε μεγάλες χώρες. Συνεπώς μπορούμε να προσδοκούμε σε μια ευ ρωπάικό κινητικότητα που δεν αφορά μόνο τις ευρωπαϊκές κορυφές αλλά και την κοινωνική βάση, καθώς οι εξελίξεις μπορούν να ξαναδώσουν προτεραιότητα στην ελπίδα. Υπάρχουν πολλά, καλά ιδιωτικά σχολεία
πηγή: alfavita.gr
Πριν δυο ημέρες για το μάθημα των θρησκευτικών ανέφερε ότι: 
 «Αποτελεί προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του σε όλους τους μαθητές..Να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας», σημείωσε.

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων», είπε ο υπουργός γνωστοποιώντας πως το πρόγραμμα είναι έτοιμο και προέκυψε από ειδική επιτροπή που άκουσε όλες τις πλευρές, και την Εκκλησία και τους θεολόγους.

Τι λέει η Χρυσή Αυγή για τα διαπολιτισμικά σχολεία
Τα διαπολιτισμικά σχολεία που με ομολογία του μνημονιακού «αγωνιστή» Μηταφίδη του Σύριζα, απέτυχαν λόγω του ότι κανένα παιδί Ελλήνων δεν εγγράφηκε σε αυτά, θέλουν να τα ανάγουν και σε πειραματικά. Θα δημιουργηθούν 850 δομές ένταξης «Σχολεία» σε νέες εγκαταστάσεις ή θα συστεγαστούν σε υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις σε σχολεία στις περιοχές που είναι κοντά σε κέντρα φιλοξενίας. Εθελοντές επ’ αμοιβή. Θα τα αναλάβουν δηλαδή οι γνωστές ΜΚΟ!

Στην Ειδομένη, όπως τοπικοί παράγοντες καταγγέλλουν, υπάρχει ήδη μια προσπάθεια αγοράς οικοπέδων για την δημιουργία τέτοιων δομών. Ψέματα είπαν στις τοπικές κοινωνίες ότι οι λαθρομετανάστες είναι περαστικοί. Θα ενταχθούν στο ελληνικό σύστημα παιδείας και σύντομα θα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν και την ελληνική ιθαγένεια.

Την ίδια ώρα τρία στα δέκα ελληνόπουλα μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών μιας και λόγω της δηλωμένης εργασίας ξεπερνούν το ανώτερο όριο του οικονομικού κριτηρίου που η πολιτεία θέσπισε. 
Οι αλλοδαποί όμως με την αδήλωτη και μαύρη εργασία τους παίρνουν περισσότερα μόρια για την ένταξη των δικών τους παιδιών, μιας και φαινομενικά είναι μακροχρόνια άνεργοι. Σε όλα αυτά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν το μοναδικό κόμμα που αντέδρασε, με την ΝΔ να μην την νοιάζει εάν θα γεμίσουν τα σχολεία μας με σουνίτες μουσουλμάνους, αλλά να ασκεί δήθεν αντιπολίτευση για τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων. Άλλωστε όπως τόνισε ο Αρχηγός μας, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, η Νέα Δημοκρατία άνοιξε την πόρτα της παιδείας στην εθνομηδενιστική αριστερά.
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια :

 1. Ανώνυμος9/05/2016 2:56 π.μ.

  τα ιδια ισχυουν και για τα νηπιαγωγεια-παιδικους σταθμους οπου και εκει προτεραιοτητα εχουν οι αλλοδαποι(δωρεαν σχολεια,δωρεαν σχολες,δωρεαν πανεπιστημια,δωρεάν παιδικούς σταθμούς κοκ...πληρωνε κοροιδο ελληνα):

  Από την Τετάρτη οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ - Ξεκινούν οι αιτήσεις για νέες εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων - Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τις εγγραφές στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

  ''...ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.''

  ''Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων στον Παιδικό Σταθμό από τρίτες χώρες, εκτός των αναφερόμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια διαμονής σε ισχύ. Σεπερίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση ανανέωσής της.''

  ''Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων επιπλέον απαραίτητη είναι η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας''

  Τρία στα 10 Ελληνόπουλα εκτός της δωρεάν φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς - Κονδύλια υπάρχουν μόνο για λαθρομετανάστες!

  http://www.crete-news.gr/%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-10-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD

  επιβεβαιωση απο σχολιο φιλης και φιλου:

  ''Νά μαντέψω;ΠΑΛΙ πρώτοι οι αλβανοί, έπειτα όλοι οι άλλοι αλλοδαποί καί εάν περισσέψει κάτι, ε, καί οι Έλληνες......Δέν τό γράφω αστήρικτα. Παθούσα η ανηψιά μου. Εάν δέν υπήρχε ο παππούς, μέ έναν καταπληκτικό μισθό (800 ευρώ) τό παιδάκι θά έμενε στό σπίτι.Προηγούνται οι κατακακόμοιροι αλβανοί μέ τά μαύρα καί τά αδήλωτα.......''

  ''Είμαι δημότης Aγίου Δημητρίου. Πέρυσι πήραν το παιδί μου μέσω ΕΣΠΑ στον παιδικό σταθμό. Φέτος πήραν μόνο αλλοδαπούς και αφήσανε τα παιδιά των Ελλήνων εκτός. Αυτός είναι ο σύριζα...δεν το ανέχομαι. Πληρώνω φόρους, το παιδί μου θα πάει στρατιώτης και αυτοί αγκαλιάζουν τους ξένους. Πληρώνω εισφορά αλληλεγγύης τι άλλο να κάνω; Τις λίστες τις έχουν ακόμη κρυφές για να μην ξέρουμε ποιοι πέρασαν, ενώ πέρυσι τις είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο. ''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος9/05/2016 2:57 π.μ.

  ...συνεχεια

  ομοιως και στα σχολεια, διαβαστε στον παρακατω συνδεσμο στο σημειο ''Γ’ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ'' με ποια ευκολια εγγραφονται οι αλλοδαποι λαθρομεταναστες μαθητες:

  http://www.pronews.gr/portal/20160523/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%85%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-1-21-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%BD%CE%B7%CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC#sthash.iFVVr8a8.dpuf

  Ποιες οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επίδομα

  http://www.pronews.gr/portal/20160817/economy/elliniki-oikonomia/3/poies-oi-proypotheseis-kai-ta-dikaiologitika-gia-foititiko

  ''Δικαιούχοι είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και όλοι οι υπήκοοι κρατών – μελών της ΕΕ που σπουδάζουν στη χώρα μας.''(→ ολοι οι ελληνες πολιτες=ελληνοποιημενοι αλλοδαποι,χωρες-μελη της ε.ε.=ρουμανοι,βουλγαροι κλπ...,να ειστε σιγουροι σε μεγιστο βαθμο μονο αυτοι θα πληρουν τις προυποθεσεις)

  και εμεις τους τα παρεχουμε ολα δωρεαν:δωρεαν σχολεια,δωρεαν σχολες,δωρεαν πανεπιστημια κοκ...πληρωνε κοροιδο ελληνα ενω στην αυστραλια που ειχαμε αναφερθει παλαιοτερα πρέπει να πληρώσουν για τα πάντα δεν υπάρχει εκεί δωρεάν δημόσια υγεία και παιδεία,μάλιστα τα δίδακτρα για να πας το παιδί σου σε ένα δημόσιο σχολείο στην Αυστραλία κυμαίνονται στα 7000 δολλάρια τον χρόνο και μιλάμε για ανθρώπους που βρίσκονται με τις νόμιμες άδειες στο down under για ανθρώπους που έχουν εισέλθει νόμιμα στην Αυστραλία!!!!!!!!!!!( http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/06/blog-post_540.html http://neoskosmos.com/news/el/node/55467 διαβαστε και τα δυο σχολια στο τελος του αρθρου)Εξυπακούεται ότι οι αλλοδαποί που προσπαθούν να μπουν παράνομα στην Αυστραλία δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα σε εργασία,υγεία ,παιδεία κλπ...και απελαύνονται με συνοπτικές διαδικασίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος9/05/2016 5:55 μ.μ.

  ARROSTIMENO SAPIO KREAS.

  ΑπάντησηΔιαγραφή