«Ρουβίκωνας»: Σε μία από τις επόμενες δράσεις μας θα… ρωτήσουμε κάτι τον πρωθυπουργό

Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ ..από την αινιγματική ατάκα για Τσίπρα από ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα!
Προαναγγέλλει «καμπάνια» για προώθηση των ιδεών του «Ρουβίκωνα» στο πλατύ κοινό..
«Έχουμε σκοπό σε μία από τις επόμενες δράσεις μας να… ρωτήσουμε κάτι τον Πρωθυπουργό. Το αφήνουμε ως έκπληξη», ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο σταθμό «Ertopen», ηγετικό μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας».


 -13 Σεπτέμβρη 2016
Η συνέντευξη δόθηκε την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Με χωρίς πατρίδα» του σταθμού «Ertopen», από εργαζόμενους της παλιάς ΕΡΤ που δεν έχουν ενταχθεί στο νέο ραδιοτηλεοπτικό σχήμα.

Η συγκεκριμένη αναφορά, όπως γράφει το «tovima.gr» προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ και πλέον προσπαθούν να εντοπίσουν αν αυτό αφορά «επίθεση» στο Μέγαρο Μαξίμου ή κάτι άλλο.

Παράλληλα πέρα από τη… συνομιλία με τον πρωθυπουργό ο ίδιος αντιεξουσιαστής προαναγγέλλει «καμπάνια» για προώθηση των ιδεών του «Ρουβίκωνα» στο πλατύ κοινό.

Το μέλος του «Ρουβίκωνα» επικαλείται «απόρρητες εντολές» της Αστυνομίας για φύλαξη στόχων όπου υπήρξαν επιθέσεις και αναφέρεται σε… επίθεση «χάκερ» στη δικογραφία για την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία. Ακόμη μιλά για την πρόταξη όπλων σε εκδηλώσεις ως «ανάγκη για να υπερασπισθεί η δομή του μαζικού κινήματος».

Επιπλέον αναφέρεται στις αρχικές διεργασίες για δημιουργία του «Ρουβίκωνα» τον Σεπτέμβριο του 2013, για συμμετοχή από«ανθρώπους των χώρων εργασίας αλλά και των κερκίδων των γηπέδων», στις «μεθοδεύσεις των αστυνομικών για σύλληψη μελών της οργάνωσης».
Παράλληλα εντυπωσιάζουν δηλώσεις του για χρήση από στελέχη ιδιωτικής ασφαλείας επιχειρηματιών συσκευών παρακολούθησης τηλεφώνων μελών της συλλογικότητας.

Αναφερόμενος στην επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ το μέλος του «Ρουβίκωνα» σημειώνει ότι προ της εισβολής που πραγματοποίησε υπήρχε «απόρρητη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να φυλαχθεί μαζί με άλλα κτίρια, με τον κίνδυνο να δεχθεί τρομοκρατική ή άλλη επίθεση. Και το γεγονός ότι ανέβηκαν κάποια άτομα εκεί, τα έκαναν λαμπόγυαλο και κατέβηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς δημιούργησε ένα πολιτικό κόστος και έτσι υπήρξαν συλλήψεις εκ των υστέρων».

Όσον αφορά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία ο γνωστός αντιεξουσιαστής απεκάλυψε επαφές μελών του «Ρουβίκωνα» με μέλη της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C αλλά και ταξίδια μελών της ελληνικής συλλογικότητας στην Τουρκία.

Για τη διαρροή από τον «Ρουβίκωνα» απορρήτου εγγράφου της τουρκικής πρεσβείας για τα μέτρα προστασίας της, ο αντιεξουσιαστής σημείωσε ότι «αυτό έγινε με ένα φοβερό τρόπο και μπήκαν χάκερ δικοί μας στη δικογραφία, τα δικά μας Wikileaks, δεν ξέρω πώς λέγονται τα συγκεκριμένα έγγραφα».

Η δημιουργία του Ρουβίκωνα και οι στόχοι 

Το ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» σημείωσε για τη δημιουργία του συγκεκριμένου σχήματος αντιεξουσιαστών με την ακτιβιστική δράση πως όλα ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο του 2013. Είμαστε τότε ενεργά πολιτικά υποκείμενα, συμμετείχαμε σε στέκια, καταλήψεις στο ευρύτερο αντιεξουσιαστικού κίνημα και αποφασίσαμε κάποια άτομα να δημιουργήσουμε μια συλλογικότητα. Αντιλαμβανόμενοι κάποια πολιτικά κενά. Η ανάγκη που δημιούργησε τον Ρουβίκωνα είναι η ανάγκη των πολιτών να δημιουργεί αντιστάσεις.

Αναφερόμενος στους στόχους του Ρουβίκωνα είπε: «ουσιαστικά θα βγάλουμε και δημόσια έναν πιο ευρύ πολιτικό λόγο ο οποίος θα εμπεριέχει ποιοι είμαστε, πώς λειτουργούμε και πού θέλουμε να κατευθύνουμε τα πράγματα. Καθώς και τις τακτικές μας και τη στρατηγική που έχουμε στο μυαλό μας. Θα υπάρχει και ευρύτερο κάλυμμα σε όποιον θέλει να συμμετέχει στη συλλογικότητα»

Το ΤΑΙΠΕΔ

Για την επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ το μέλος του «Ρουβίκωνα» αναφέρει ότι προ της εισβολής που πραγματοποίησε υπήρχε «απόρρητη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. να φυλαχθεί μαζί με άλλα κτίρια, με τον κίνδυνο να δεχθεί τρομοκρατική ή άλλη επίθεση. Και το γεγονός ότι ανέβηκαν κάποια άτομα εκεί, τα έκαναν λαμπόγυαλο και κατέβηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς δημιούργησε ένα πολιτικό κόστος και έτσι υπήρξαν συλλήψεις εκ των υστέρων».

Παράλληλα μιλά για δυσανάλογες ποινές με τα αδικήματά τους αλλά για ένα «αγώνα που θα έχει κόστος». Σημειώνεται ωστόσο ότι μετά την εισβολή -πριν από ένα χρόνο- μελών της συγκεκριμένης αντιεξουσιαστικής ομάδας στο ΤΑΙΠΕΔ υπήρξαν αναρτήσεις σε ειδησεογραφικά site για σχετικές εντολές φύλαξης του χώρου. Έτσι ίσως η ενημέρωση του «Ρουβίκωνα» να μην ήταν πρωτογενής.

Επιπλέον ο συγκεκριμένος συνδημιουργός της αντιεξουσιαστικής ομάδας κατήγγειλε στην ίδια συνέντευξη αστυνομικούς ότι «ανέφεραν σε συλληφθέντες εμπόρους ναρκωτικών στα Εξάρχεια ότι εκείνος -δηλαδή ο αντιεξουσιαστής- τους είχε δώσει πληροφορίες για τη δράση τους, ώστε η τοπική "μαφία" να τον καταστήσει στόχο».

Η τουρκική πρεσβεία

Όσον αφορά την επίθεση στην τουρκική πρεσβεία ο γνωστός αντιεξουσιαστής απεκάλυψε επαφές μελών του «Ρουβίκωνα» με μέλη της τουρκικής οργάνωσης DHKP-C αλλά και ταξίδια μελών της ελληνικής συλλογικότητας στην Τουρκία.

Όσον αφορά τη διαρροή από τον «Ρουβίκωνα» απορρήτου εγγράφου της τουρκικής πρεσβείας για τα μέτρα προστασίας της, ο αντιεξουσιαστής σημείωσε ότι «αυτό έγινε με ένα φοβερό τρόπο και μπήκαν χάκερ δικοί μας στη δικογραφία, τα δικά μας Wikileaks, δεν ξέρω πώς λέγονται τα συγκεκριμένα έγγραφα»…

Αν αναλάβει την εξουσία η ΝΔ τα πλημμελήματα που τους αποδίδονται θα γίνουν κακουργήματα

Όσον αφορά την αναφερόμενη αλλαγή στάσης της ΕΛ.ΑΣ. αν αναλάβει την εξουσία η Νέα Δημοκρατία, το μέλος του «Ρουβίκωνα» σημείωσε ότι «θα ανοίξει η πόρτα του φρενοκομείου» και ότι αμέσως τα πλημμελήματα που τους αποδίδονται θα γίνουν κακουργήματα.


Για την επίδειξη των όπλων στα Εξάρχεια σημειώνει ότι «και από την εμπειρία που υπάρχει στο εξωτερικό ένα μαζικό πολιτικό κίνημα θα πρέπει να υπερασπισθεί τις δομές του και να εκφράσει μια άμυνα που είναι αποτελεσματική σε όσους κάνουν χρήση όπλων».

Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου