Απαντήσεις με αιχμές των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ευνοϊκές μεταθέσεις αλλά και τιμωρητικές αποσπάσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων και αρχιφυλάκων στις φυλακές καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η οποία ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσής της με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται όσον αφορά στις εσωτερικές μετακινήσεις στα σωφρονιστικά καταστήματα.


www.eglimatikotita.gr -23 Σεπτέμβρη 2016
«Η θεσμική λειτουργία δεν γίνεται με ψέματα και "κλοπές". Με τα ψέματα μας "κλέβετε" την υπηρεσιακή μας ηρεμία» αναφέρει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία στην επίμαχη ανακοίνωση που φέρει τον τίτλο «Αρχή άνδρα δείκνυσι…»

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι προχωρούν ακόμη ένα βήμα «φωτογραφίζοντας» τον κρατούμενο, στον οποίο διατέθηκε το «κελί-σουίτα» στις φυλακές Αυλώνα, υπόθεση για την οποία διατάχθηκε διοικητική έρευνα για τις συνθήκες στο Κατάστημα Κράτησης. Όπως εξηγούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι: «το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στο πλαίσιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000 ευρώ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και -όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος)- μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας έχει ως εξής:

«Αρχή άνδρα δείκνυσι…

Φανταζόμαστε ότι όταν κάθε φορά η όποια διοίκηση αποστέλλει εγκυκλίους, ανακοινώσεις ή δελτία Τύπου, το κάνει για να ερμηνεύσει δυσερμήνευτα πράγματα, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ενημερώσει την κοινή γνώμη. Πάνω από όλα όμως για να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες των υφιστάμενών της και να αποκαταστήσει την ηρεμία στους εργασιακούς χώρους. Οφείλει λοιπόν, πράττοντας έτσι, να μην λέει ψέματα και να μην "κλέβει".

Ποια είναι "μία μικρή ομάδα συνδικαλιστών της ΟΣΥΕ που επιδιώκει την ένταση"; Μικρή ομάδα είναι το ομόφωνο ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου των Αντιπροσώπων, που είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο του χώρου μας και υπερκείμενου του Διοικητικού Συμβουλίου; Το ψήφισμα το υπογράφουν και οι 63 παρόντες αντιπρόσωποι του συνεδρίου, σε σύνολο 68. Το ποιοι πραγματικά είναι μειοψηφία εμείς το αναφέραμε ξεκάθαρα στο ψήφισμά μας.

Γνωρίζει ο κ. υπουργός το περιεχόμενο των υπ’ αριθμ. 27/16-2-2015, 83/25-5-2015, 228/21-12-2015, 230/24-12-2015 εγγράφων μας. Σε αυτά αλλά και με επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες μας με το ιδιαίτερο γραφείο του ζητούσαμε συνάντηση και δια ζώσης στην Βουλή από τον ίδιο, μα ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Πώς λοιπόν ισχυρίζεται ο κ. Υπουργός ότι «σε κάθε όμως περίπτωση η ΟΣΥΕ ποτέ δεν ζήτησε συνάντηση, με συγκεκριμένη ατζέντα, από τον Υπουργό ή τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα, η οποία να μην έγινε»;
Η νόμιμη συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αποδεικνύεται με προφορικές διαβεβαιώσεις προς ημάς και όχι από τους Νόμους και τις σαφέστατες διατάξεις τους; Τι αναφέρει σχετικά ο Ν. 4369/2016 (Βερναρδάκη); Τι έγινε στο σύνολο των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου;

Ποιες αιτήσεις μετακινήσεων υπαλλήλων για σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρκίνος, σκλήρυνση κατά πλάκας κτλ) έγιναν δεκτές και αν έγιναν με ποιον τρόπο; Έγινε έστω και μία που εκκρεμεί στα υπηρεσιακά συμβούλια; Ακόμα περιμένει την μετακίνησή της η συναδέλφισσα από το Κ.Κ Μαλανδρίνου που έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Πόσο νόμιμες είναι οι μετακινήσεις της Διευθύντριας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων, της Διευθύντριας και του Αρχιφύλακα ΕΚΚΝ Αυλώνα; Καμία μετακίνηση δεν είναι νόμιμη ανεξάρτητα από το ποιες διατάξεις επικαλείται ο καθένας για αυτές, όταν πρωτίστως τα συγκεκριμένα πρόσωπα που μετατίθενται έχουν απειληθεί ευθέως από θεσμικά κατά τα άλλα πρόσωπα. Αν μας πιστεύει ο κ. Υπουργός οφείλει να διατάξει ΕΔΕ για αυτόν που το έπραξε, αν δεν μας πιστεύει και πάλι οφείλει να διατάξει ΕΔΕ εναντίον μας. Τότε σίγουρα θα δούμε ποιος λέει αλήθεια.

Δεν θα μπορούσε να καλυφτεί η θέση του ΚΑΤΚ Ελεώνα Θηβών από την κ. Διευθύντρια που τοποθετήθηκε στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων, ενώ νωρίτερα είχε αποσπαστεί και υπηρετούσε ως απλή υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Ο Αρχιφύλακας του ΕΚΚΝΑ για ποιες υπηρεσιακές ανάγκες μετακινήθηκε σε μία φυλακή με μόλις 9 ανήλικους κρατούμενους, όταν μάλιστα εκεί υπηρετούσε άλλος Αρχιφύλακας;

Ποια είναι η τύχη του Αρχιφύλακα της Φυλακής Κορίνθου; Πώς μπορεί να ισχυρίζεται κανείς πως οι μετακινήσεις αυτές έγιναν «χωρίς κανείς να χάσει τον βαθμό του ή να υποστεί υποβιβασμό»; Υποβιβάστηκε ή όχι σε απλό υπάλληλο ο μέχρι πρότινος Αρχιφύλακας της Φυλακής Κορίνθου λόγω της εκεί μετακίνησης του Αρχιφύλακα ΕΚΚΝΑ;

Τέσσερις παράγραφοι, πέντε ψέματα ήταν συνολικά η υπ’ αριθμ. 3405/19-9-2016 επιστολή – απάντηση του κ. Υπουργού στην Ομοσπονδία μας.

Το πέμπτο ψέμα είναι στον επίλογο της επιστολής που αναφέρεται ότι «η διοίκηση του σωφρονιστικού συστήματος ασκείται από θεσμοθετημένα όργανα». Η θεσμική λειτουργία δεν γίνεται με ψέματα και «κλοπές». Με τα ψέματα μας «κλέβετε» την υπηρεσιακή μας ηρεμία. Με τις δικαιολογίες των ψεμάτων μας εξοντώνετε κλέβοντάς μας ενίοτε εκτός από την ζωή και την ψυχική υγεία. Κάθε φορά μάλιστα όλο και με κάποια νέα υποτίθεται απαντητική επιστολή, αυτό γίνεται πιο σκληρά και πιο αδίστακτα. Μόνο το περιεχόμενο της προκήρυξης της δολοφονίας Γκαλιμάνη ίσως έλεγε οριακά περισσότερα ψέματα και κατηγορίες.

Αλήθεια ποιος έδωσε στον τύπο τις φωτογραφίες με το κελί από τον Αυλώνα; Θα γίνει σχετική έρευνα με αυτό, όπως έγινε σε άλλη περίπτωση που αποκλειστικό σκοπό όμως είχε την ηρεμία στις Φυλακές και τη διάψευση της ύπαρξης κολαστηρίων, όταν κάποιοι άλλοι με πλάνα και φωτογραφίες αρχείων προσπαθούσαν να αποδείξουν το αντίθετο; Ποιες ενέργειες έκανε τότε η Διοίκηση εκτός από το να διατάξει ΕΔΕ για αυτόν που υποστήριξε την τιμή και την πραγματικότητα της υπηρεσίας και την λειτουργία της παρουσιάζοντας πραγματικές φωτογραφίες;

Γιατί επιλέγει να δημοσιευτεί ως αντιπαραβολή του θαλάμου του ΕΚΚΝΑ η φωτογραφία από έναν θάλαμο της Φυλακής Χαλκίδας και όχι από ένα άλλο θάλαμο της Φυλακής Αυλώνα; Μήπως επειδή στον άλλο θάλαμο της Φυλακής Αυλώνα έχει ακριβώς τα ίδια σκεύη; Αν όπως μας καταλογίζεται αυτά τα κελιά τα φτιάχνουμε εμείς και κατά μία έννοια είναι κελιά όπως τα θέλουμε εμείς και τα προηγούμενα είναι τα κελιά που ήθελαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τα αριστερά κελιά πως τα φαντάζεστε; Θα μας στείλετε μία σχετική φωτογραφία;

Ωστόσο, το συγκεκριμένο κελί στον Αυλώνα είχε φτιαχτεί δωρεάν από εργολάβο ως δείγμα στα πλαίσια εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ανακατασκευαστούν όλα τα κελιά με αυτόν τον τρόπο. Ο εργολάβος ζήτησε για όλο το έργο 400.000€ και το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε. Έτσι μας έμεινε αμανάτι το συγκεκριμένο κελί και όταν οκτώ ολόκληρους μήνες μετά την κατασκευή του ήρθαν οι κρατούμενοι (πατέρας και γιος) μας υποδείχτηκε να τοποθετηθούν εκεί. Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής και το γνώριζαν όλοι. Κυρίως για λόγους προσωπικής τους ασφαλείας, όπως έλεγε η σχετική παραγγελία και δεύτερον διότι ο υπερήλικας πατέρας έπασχε από σοβαρότατα καρδιολογικά προβλήματα με πολλαπλά χειρουργεία. Για αυτό άλλωστε αποφυλακίστηκε μετά και από σχετική γνωμάτευση των ΚΕΠΑ, δηλαδή με τις διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου.

Υ.Γ. Συνάδελφοί μας που πριν διοριστούν στις Φυλακές εργάζονταν ως φωτογράφοι, μας επισήμαναν τις ιδιαίτερες ικανότητες του φωτογράφου.»
zougla.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου