Ισχυρή έκρηξη βόμβας σε βιβλιοπωλείο του πατριωτικού χώρου στην Ιπποκράτους! Ο ιδιοκτήτης είχε πεθάνει πριν λίγες μέρες (Εικόνες-Βίντεο)

Η «Ελεύθερη Σκέψη» ή η εισαγγελέας Τσατάνη στόχος της βόμβας;
Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – Έρευνες της ΕΛΑΣ για την ύπαρξη και δεύτερου μηχανισμού...

 -12 Οκτωβρίου 2016
Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 11 το βράδυ στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την έκρηξη έχουν προκληθεί ζημιές τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα επί της Ιπποκράτους.
Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22′ στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη και μάλιστα, είχε τονίσει όταν «δεν είναι φάρσα».
«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.twitter exarxeia
Αυτή την ώρα η Ιπποκράτους παραμένει κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι.
10xartis
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο είχε γίνει στόχος αγνώστων και το καλοκαίρι του 2008: Τότε είχε γίνει εμπρηστική επίθεση με μολότοφ, από περίπου 15 κουκουλοφόρους, οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με τα πόδια στα στενά των Εξαρχείων. Οι δράστες παρέμειναν ασύλληπτοι.
a2


Η «Ελεύθερη Σκέψη» ή η εισαγγελέας Τσατάνη στόχος της βόμβας;
το ισόγειο της πολυκατοικίας βρίσκεται το βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψη, που είχε γίνει στόχος εμπρησμού με μολότωφ το 2008. Όμως, στο ίδιο κτίριο κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα.  

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές, ως προς το ποιός ήταν ο στόχος των βομβιστών και έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση. 

Μάλιστα, πριν από λίγο ο δικηγόρος της κ.Τσατάνη Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως. Όπως πρόσθεσε, η κ.Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η Πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Μάλιστα, εκκρεμεί ένταση της εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΧΟΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
240215-sxoinas
 Αρχίζοντας θα θέλαμε να μας πεις πότε δημιουργήθηκε ο εκδοτικός οίκος «Νέα Θέσις» και ποιος ο σκοπός του πέραν από την έκδοση των πολύ ενδιαφέροντων, ομολογουμένως, βιβλίων;
Η «Νέα Θέσις» ιδρύθηκε από την ηγεσία του ΕΝΕΚ τον Σεπτέμβριο του 1979, μετά από μία εσωτερική κρίση στις τάξεις του εθνικιστικού κινήματος που είχε ως συνέπεια, μεταξύ άλλων, και την απώλεια του ελέγχου του πρώτου μας εκδοτικού οίκου της «Ελεύθερης Σκέψης». Λεπτομέρειες, όμως, περί τούτων θα δημοσιοποιήσω στο υπό έκδοσιν βιβλίο μου με αντικείμενο την ιστορία του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Σκοπός της ιδρύσεως ήταν και παραμένει η δημιουργία εθνικής διανοήσεως και η, μέσω αυτής, αφύπνηση των επερχομένων γενεών. Να επισημάνω στο σημείο αυτό ότι την εποχή εκείνη ο εκδοτικός χώρος είχε αλωθεί στην κυριολεξία από πάσης φύσεως και αποκλίσεως μαρξιστικές διεθνικιστικές και αντεθνικές εκδόσεις βιβλίων.
Έχεις δεχτεί πάρα πολλές επιθέσεις από τους λεγόμενους «γνωστούς-άγνωστους», όπως και όλοι οι εθνικιστικοί εκδοτικοί οίκοι. Έχει συλληφθεί ποτέ κάποιος από τους ενόχους ή σας συμπαραστάθηκε κάποιος από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο;
Δεχθήκαμε 21 εμπρηστικές επιθέσεις στο βιβλιοπωλείο και δύο σε εκθέσεις βιβλίου, στις οποίες απειλήθηκε η ζωή ιδιοκτητών, εργαζομένων και πελατών. Από τον πολιτικό κόσμο ξεχωριστή υπήρξε η συμπαράσταση του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Χρήστου Σαρτζετάκη και του τ. Υπουργού κ. Παναγιώτη Δελημήτσου. Σαφώς και δεν θα παραλείψω να αναφέρω την συμπαράσταση των Γεωργίου Καρατζαφέρη, Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Ηλία Πολατίδη και Κώστα Γκιουλέκα στην τελευταία επίθεση που δεχθήκαμε στις 21 Ιουνίου 2008, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του βιβλιοπωλείου. Από τον δημοσιογραφικό χώρο ξεχωριστή υπήρξε η συμπαράσταση του αείμνηστου φίλου μου δημοσιογράφου Βασίλη Ραφαηλίδη. Για τους υπόλοιπους ας μη μιλήσουμε. Όσο για συλλήψεις ενόχων, είχα την διαβεβαίωση του υπευθύνου αξιωματικού της ΓΑΔΑ, ότι είχαν συλλάβει τρία άτομα κατά την επίθεση του Σεπτεμβρίου 2007 στην έκθεση βιβλίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Όταν όμως εκλήθησαν την επομένη το πρωί οι μαρτυρες για να προβούν στην διαδικασία της αναγνωρίσεως δεν υπήρχαν συλληφθέντες… Αυτό υπήρξε η μοναδική περίπτωση «συλλήψεως» ενόχου. Αρνούμαι, μετά ταύτα, να πιστέψω, ότι ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός δεν είναι σε θέση να εντοπίσει ούτε έναν ένοχο.
Με την πολύχρονη εμπειρία σας πως βλέπετε την σχέση των Ελλήνων Εθνικιστών και ιδιαίτερα των νέων με το βιβλίο;
Οι Έλληνες εθνικιστές, κυρίως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, είναι πραγματικοί φίλοι του βιβλίου. Οφείλουν οι νεώτεροι να τους ξεπεράσουν.
Αυτόν τον καιρό υπάρχει, όχι μόνον στην χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη άνοδος των εθνικιστικών ιδεών, πιστεύετε ότι μπορούμε να οδηγηθούμε σε ακόμα θετικότερα εκλογικά αποτελέσματα;
Δεν το πιστεύω απλώς. Το βιώνω καθημερινώς. Τα καλλίτερα αποτελέσματα θα έλθουν, αρκεί να παραμερίσουν μικροεγωϊσμοί και διαφορές του παρελθόντος. Ζούμε σε μια μεγαλειώδη εποχή κατά την οποία για πρώτη φορά, μεταπολεμικώς, ο εθνικισμός έγινε πολιτική επιλογή μέσω του «Λαϊκού Συνδέσμου». Χρέος όλων των εθνικιστών είναι να παραμείνουμε ενωμένοι προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κοινοβουλευτική αυθαιρεσία που εκφάζεται με ετσιθελισμό, συλλήψεις, φυλακίσεις.
Θυμόμαστε στην παρουσίαση των εκδόσεων «Λόγχη» του βιβλίου του Ιουλίου Έβολα ότι ήσασταν ένας από τους βασικούς ομιλητές αν και από ανταγωνιστικό εκδοτικό οίκο. Το βλέπετε εφικτό στο μέλλον να υπάρχει μία πιο στενή συνεργασία όχι μόνον των εκδόσεων αλλά και των διαφόρων πολιτικών φορέων και οργανώσεων ή υπάρχει αντιπαλότητα ή οποία αρκετές φορές μεταβάλλεται ακόμα και σε εχθρότητα;
Τέτοιου είδους αντιπαλότητες πηγάζουν κατά κανόνα από το ένστικτο της ιδιοκτησίας, ίσως και από οικονομικά συμφέροντα. Πρέπει όμως να εκλείψουν γιατί η ιδεολογία του εθνικισμού δεν είναι αποκλειστικότητα ή ιδιοκτησία κανενός. Ήμουν και παραμένω υπέρ των συνεργασιών μεταξύ μας, ανεξαρτήτως των όποιων διαφορών. Λαμβάνω μάλιστα αφορμή από το ερώτημά σας να προτείνω την καθιέρωση εκθέσεως εθνικιστικού βιβλίου και όχι μόνον στην Αθήνα. Εις ό,τι αφορά το σκέλος του ερωτήματός σας περί πολιτικής συνεργασίας έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει.
Αν δε κάνω λάθος, η δεύτερη φορά που κατέρχεστε υποψήφιος με το κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Αργολίδα και συγκεντρώσατε έναν ικανοποιητικό αριθμό ψήφων, άνω των χιλίων, θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το πώς ζήσατε την, όντας μικρή, προεκλογική περίοδο καπως σχολιάζετε το εκλογικό αποτέλεσμα και ποια θα πρέπει να είναι η συνέχεια του εθνικιστικού χώρου;
Το αποτέλεσμα υπήρξε θετικό αφού ο Ν. Αργολίδος ανέδειξε, ως ανεμένετο, βουλευτή της Χ.Α. Συνέβαλαν σ’ αυτό παλαιοί και νέοι συναγωνιστές και οι όλοι οι υποψήφιοι. Για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια έχω πρόταση, αλλά επιτρέψατέ μου να την υποβάλλω στην ΚΔ της Χ.Α.
Τέλος, αφού σας ευχαριστήσουμε θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για το πώς «βλέπετε» την προσπάθεια της εφημερίδας μας για την ενημέρωση των Ελλήνων Πατριωτών.
Η προσπάθειά σας όπως και άλλες αντίστοιχες είναι επαινετέες και πρέπει να τυγχάνουν θερμής υποδοχής και συμπαραστάσεως υπό του συνόλου των Ελλήνων εθνικιστών. Γέννοιτο!…
elkosmos.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου