Ύποπτες σχέσεις Αστυνομίας - παραγόντων του ποδοσφαίρου!

Ρεπορτάζ – ντοκουμέντο για τις σχέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του υποκόσμου του ελληνικού ποδοσφαίρου – Ποιοι και γιατί μπλοκάρουν τις έρευνες; Ποιοι αστυνομικοί έχουν σχέσεις με παράγοντες ΠΑΕ;


 -21 Νοεμβρίου 2016
Ένα ρεπορτάζ – ντοκουμέντο για τις έρευνες της ελληνικής αστυνομίας γύρω από τον υπόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Βήμα» και ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Η έρευνα εστιάζεται στις ύποπτες σχέσεις αξιωματικών της ελληνικής αστυνομίας με παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια περίοδο που στη μάχη για την εξάρθρωση της καμόρας που δυναστεύει το χώρο, έχει μπει με πρωθυπουργική εντολή ακόμη και η αντι-τρομοκρατική υπηρεσία.

Το πλήρες κείμενο του ρεπορτάζ έχει ως εξής:

«Σειρά ερωτημάτων εγείρονται για τις δυνατότητες της ΕΛ.ΑΣ. να ερευνήσει το τελευταίο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με στόχο αθλητικούς παράγοντες. Και αυτό διότι διαπιστώνεται η προβληματική στελέχωση και λειτουργία του Τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, ενώ εκφράζονται και επιφυλάξεις για την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις σχετικές αναζητήσεις.

Τα ερωτήματα εντός του αστυνομικού Σώματος πολλαπλασιάζονται μετά τον εντοπισμό αναρτήσεων στο Facebook από σημαντικό αξιωματικό του Τμήματος Αθλητικής Βίας, ο οποίος έχει υπηρετήσει και στην Αντιτρομοκρατική.

Δηλώνει, με έναν περίεργο αυτοσαρκασμό, υπάλληλος της... πρεσβείας της Κολομβίας, σε περίοπτη θέση διατρανώνει ότι μένει αξέχαστος σε «θλιμμένες π...ς», έχει εκατοντάδες φωτογραφίες από ξενύχτια σε νυχτερινά κέντρα, ενώ ταυτόχρονα στο προφίλ του καταφέρεται κατά διαφόρων ομάδων και αθλητικών παραγόντων.

Οι επιλογές αυτές έχουν προκαλέσει απορίες και αντιδράσεις και μεταξύ των ενστόλων συναδέλφων του και σκορπούν αμφιβολίες για την πληρότητα των ερευνών από τις διωκτικές αρχές. Ολα αυτά ενώ έχει διακοπεί για άλλη μία φορά το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα και εν όψει αναζήτησης στοιχείων για αυτές τις ένοπλες ενέργειες.

Ο κύκλος των επιθέσεων
Τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί νέος κύκλος επιθέσεων κατά ανθρώπων της διαιτησίας και άλλων ατόμων, όπως η επίθεση στον κ. Γιάννη Τσαχειλίδη, ο εμπρησμός κατοικίας του κ. Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική, η βομβιστική επίθεση στην Κύπρο κατά γραφείων εταιρείας του εντεταλμένου της FIFA κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Οι εγκληματικές αυτές ενέργειες αποτελούν συνέχεια άλλων επιθέσεων που έχουν σημειωθεί την τελευταία πενταετία με στόχο τους κκ. Γ. Δαλούκα, Π. Κωνσταντινέα, Χρ. Ζωγράφο κ.ά., οι οποίες επίσης έχουν παραμείνει ανεξιχνίαστες.

Ενα βασικό ζητούμενο για τους επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη είναι ότι υπάρχει σχετική αδυναμία για τη διερεύνηση των περιστατικών αθλητικής βίας που οδηγεί στην ατιμωρησία και στη συνέχιση των εγκληματικών επιθέσεων. Κάθε χρόνο σημειώνονται από 200 ως 600 σοβαρά επεισόδια στα γήπεδα της χώρας, ενώ καταγράφονται από 30 έως 50 «ραντεβού» χούλιγκαν για να λύσουν τις «διαφορές» τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 25 επιθέσεις με βόμβες, καλάσνικοφ κ.ά. με στόχο αθλητικούς συνδέσμους, αντίπαλους οπαδούς κ.λπ. Παράλληλα, έχουν διαπιστωθεί σχέσεις «χούλιγκαν» με αντιεξουσιαστές αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Για τον έλεγχο της αθλητικής βίας ιδρύθηκε το 2005 στην ΕΛ.ΑΣ. αντίστοιχο τμήμα όπου απασχολούνται περισσότερα από 20 άτομα. Ομως, λόγω της προβληματικής στελέχωσης, φέρεται αδύναμο να διερευνήσει αυτόν τον τεράστιο κύκλο βίας που αυξάνεται διαρκώς. Η εν λόγω υπηρεσία έχει διαλευκάνει ορισμένες υποθέσεις, όπως συμμετοχή χούλιγκαν σε επεισόδια εντός γηπέδου, μια παλαιότερη επίθεση σε αρχιδιαιτητή και ορισμένα άλλα συμβάντα.

Αμφιλεγόμενα πρόσωπα
«Εμπόδιο» όμως φέρεται να δημιουργείται και εκ των έσω, από την περίεργη παρουσία κάποιων αξιωματικών και τις σχέσεις που έχουν αναπτύξει με ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Ισως η πλέον αποκαλυπτική είναι αυτή -όπως τουλάχιστον προσδιορίζεται στο Διαδίκτυο - του προαναφερόμενου αξιωματικού του εν λόγω τμήματος.

Ο συγκεκριμένος είχε πολυετή παρουσία στην Αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συμμετάσχει στην έρευνα για τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής τον Νοέμβριο του 2013. Εμφανιζόταν να είχε επαφή με ποινικούς από τον χώρο της νύχτας αλλά και αθλητικούς παράγοντες. Είχε προκαλέσει εσωτερικές τριβές, καθώς υπήρχαν αναφορές ότι «η δραστηριότητά του μπορεί να εκθέσει ανεπανόρθωτα τη συγκεκριμένη ειδική υπηρεσία» ή και ότι «μπορεί να λειτουργεί ως μεταφορέας πληροφοριών σε επιχειρηματίες με τους οποίους έχει στενή σχέση». Οι υποστηρικτές του, από την άλλη πλευρά, μιλούσαν για «αστυνομικό ιδιαίτερα χρήσιμο στην υπηρεσία».

Υπηρεσία για όλα...
Τα σχετικά ζητήματα ανέκυψαν και από τη μετάθεσή του στην υπηρεσία για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας, που έχει ευαίσθητο ρόλο μετά τις πρόσφατες επιθέσεις. Κύριο πρόβλημα ήταν, όχι μόνο η έντονη νυχτερινή ζωή, η επίδειξη πλούτου αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις του σε βάρος αθλητικών παραγόντων. Συμπληρώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε προσφάτως άτυπη έρευνα σε βάρος τού εν λόγω αστυνομικού ύστερα από αρχική καταγγελία ιδιώτη - στην οποία δεν υπήρξε συνέχεια - ότι του είχε ζητήσει σημαντικό χρηματικό ποσό για να μεσολαβήσει σε έκδοση άδειας οπλοφορίας.

Ενδοιασμοί ωστόσο εκφράζονται και για την ανάληψη της έρευνας για τις πρόσφατες επιθέσεις σε βάρος αθλητικών παραγόντων από την Αντιτρομοκρατική. Παλαιότερα η υπηρεσία αυτή είχε αναλάβει και άλλες σημαντικές έρευνες (δράση Χρυσής Αυγής, δολοφονία αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, απόδραση αλβανών ποινικών από τις φυλακές Τρικάλων) εκτός του «τόξου» του εγχώριου αντάρτικου πόλης. Τώρα όμως εκφράζονται επιφυλάξεις.

Οπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη, «την περίοδο αυτών των επιπρόσθετων ερευνών η Αντιτρομοκρατική είχε την αποκλειστική χρήση για την ΕΛ.ΑΣ. του καθοριστικού συστήματος νομίμων υποκλοπών. Τώρα μεγάλο τμήμα του έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Πληροφοριών της ΕΛ.ΑΣ.

Ακόμη, ο χώρος του εγκλήματος στον αθλητικό χώρο είναι τεράστιος και δεν μπορεί να αναλωθεί η Αντιτρομοκρατική στην έρευνα από σημείο μηδέν σε... χούλιγκαν, ποινικούς, μεσάζοντες, ύποπτους αθλητικούς παράγοντες κ.ά.

Ολα αυτά, τη στιγμή που υπάρχει νέος κύκλος επιθέσεων από ένοπλες οργανώσεις με στόχο δικαστικούς, πρεσβείες, αστυνομικούς και εκφράζονται απειλές για νέα χτυπήματα».
πηγή: www.sdna.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου