Ο καταζητούμενος Τυνήσιος,μακελάρης του Βερολίνου, είχε κάψει κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Λαμπεντούζα (Βίντεο)

Βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου στην πόρτα του φορτηγού..
Ο Άνις Άμρι, ο Τυνήσιος ο οποίος καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου, από το 2011 μέχρι το 2015 εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην Σικελία, όπως επιβεβαίωσε πριν λίγο η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai.


 -22 Δεκεμβρίου 2016
Ο Τυνήσιος είχε καταδικασθεί για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα και παρέμεινε έγκλειστος για τέσσερα χρόνια στις φυλακές της Κατάνης και του Παλέρμο της Σικελίας. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας των αρχών της Τύνιδας.

Στο μεταξύ, η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της ισχύος των μέτρων ασφαλείας που είχαν υιοθετηθεί για το Άγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, παρουσία και των εκπροσώπων των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση δεν αγνοεί τους κινδύνους που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εγγυηθεί την ασφάλεια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. Πρόσθεσε, όμως, ότι: «οι Ιταλοί πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξουν τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής τους».

Βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου στην πόρτα του φορτηγού
Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ανίς Άμρι, βρέθηκαν στην πόρτα του φορτηγού, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Στα σημερινά ρεπορτάζ τους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν την πηγή της είδησης αυτής.

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο του καταζητούμενου Τυνήσιου κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Στις εικόνες διακρίνεται ο Ανίς Αμρί στο Βερολίνο.


Ο νέος φερόμενος ως δράστης, ο προερχόμενος από την Ιταλία 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρί, του οποίου το αίτημα για άσυλο είχε απορριφθεί εκεί, καταζητείται πλέον σε όλη την Ευρώπη.

Οι αποκαλύψεις ότι είχε απορριφθεί το αίτημά του για άσυλο και στη Γερμανία και ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος με προσωρινή άδεια, διότι δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, αν και είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνος λόγω των επαφών του με τον φυλακισμένο ισλαμιστή Αχμαντ Αμπντουλαζίζ Αμπντουλάχ Α. ή "Αμπού Ουάλα", τον "ιερωμένο χωρίς πρόσωπο", προκαλούν πολιτικές αναταράξεις και επικρίσεις για τον σύστημα ασύλου.

Η ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η Τυνησία, η οποία αρνείτο αρχικά να του χορηγήσει διαβατήριο με την αιτιολογία ότι δεν ήταν Τυνήσιος πολίτης, τελικά το εξέδωσε, αλλά έφτασε στην Γερμανία χτες. Αν είχε φτάσει νωρίτερα θα είχε απελαθεί.

Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο 2016 ο Ανίς Άμρι βρισκόταν υπό παρακολούθηση διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι προετοιμάζει μια διάρρηξη ώστε να μπορέσει να αγοράσει αυτόματα όπλα, "για μία ενδεχόμενη επίθεση", αλλά δεν προέκυψαν ισχυρά ενισχυτικά στοιχεία για κάτι τέτοιο κατά τον Γενικό Εισαγγελέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Ανίς Άμρι είχε κλέψει ένα φορτηγό στην Τυνησία το 2010 και είχε καταδικαστεί.

Προς το παρόν αγνοούνται τα ίχνη του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος είχε κατασκευάσει φονικό όργανο και με αυτό φαίνεται πως δολοφόνησε τον Πολωνό οδηγό του φορτηγού, το οποίο οδήγησε μετά κατά των ανυποψίαστων επισκεπτών της χριστουγεννιάτικης αγοράς στο εμπορικό κέντρο του δυτικού Βερολίνου.

Τρίτη μέρα μετά την επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου και η ζωή αποκτά τους κανονικούς της ρυθμούς στη γερμανική πρωτεύουσα.

Κατάμεστο ήταν χτες βράδυ το Ολυμπιακό Στάδιο στον αγώνα της τοπικής ομάδας Χέρτα στον μάλλον αδιάφορο αγώνα κατά της ομάδας του Ντάρμστατ. Τα μέτρα ασφαλείας ήταν φυσικά δρακόντεια, όπως είναι πλέον και σε όλη την πόλη, ενώ έκαναν την εμφάνισή τους και ένοπλοι αστυνομικοί.

Στο Βερολίνο κυκλοφορούν πλέον περισσότεροι άνθρωποι στους δρόμους, κάτοικοι και τουρίστες άρχισαν να επισκέπτονται από χτες τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες άνοιξαν στο σύνολό τους, πλην εκείνης στην πλατεία Μπράιτσάιντ (Breitscheidplatz), η οποία όμως θα ανοίξει και αυτή σήμερα. Η μισοκατεστραμμένη το 1943 από βρετανικό βομβαρδιστικό και μη ανοικοδομηθείσα παρακείμενη "Εκκλησία της Μνήμης", συμβόλιζε μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου τα δεινά του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και την ειρήνη. Ο στόχος της επίθεσης ίσως ήταν να μετατραπεί σε σύμβολο ενός νέου, "ιερού" πολέμου, του τζιχάντ, σχολιάζουν τα πολύ προσεκτικά σε χαρακτηρισμούς και κρίσεις γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ατμόσφαιρα στην πόλη όμως κάθε άλλο παρά πολεμική είναι. Μπορεί η θλίψη και η ανησυχία να επικρατούν, αλλά οι Βερολινέζοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση ψύχραιμα και επιμένουν: δεν θα αφήσουμε κανέναν να διαταράξει τη ζωή μας, λένε σε όλους τους τόνους. Συνεχίζουν δε να προσέρχονται στον τόπο του εγκλήματος και να αφήνουν κεράκια στη μνήμη των νεκρών. Η χριστουγεννιάτικη αγορά εκεί θα λειτουργήσει μεν σήμερα, δεν θα υπάρχει όμως χαρούμενη μουσική, ούτε φωταγώγηση το βράδυ, ώστε να διαδηλωθεί μεν η βούληση να συνεχιστεί κανονικά η ζωή, αλλά να μην βεβηλωθεί η μνήμη τους.

Η πολιτική για το άσυλο και τους πρόσφυγες στη Γερμανία επικρίνεται πλέον ανοικτά από το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU) της Βαυαρίας, αν και ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ επιμένει: "Ο Ανίς Άμρι είναι ύποπτος δεν γνωρίζουμε αν είναι ο δράστης".

O υπουργός Eσωτερικών της Βαυαρίας Γιόακιμ Χέρμαν πρότεινε σήμερα να δημιουργηθούν κέντρα διέλευσης (transit) στα σύνορα της Γερμανίας, όπου αφού προηγουμένως ταυτοποιούνται, στη συνέχεια θα εξετάζεται το αίτημά για άσυλο πριν εισέλθουν στο εσωτερικό της χώρας.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Χόρστ Ζέεχοφερ δήλωσε χτες το βράδυ στο δεύτερο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ότι «πρέπει να ξανασκεφτούμε και να ξαναρυθμίσουμε συνολικά την μεταναστευτική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας, διότι το οφείλουμε στα θύματα και τους οικείους τους". Κατά τον Ζέεχοφερ η καγκελάριος Μέρκελ δεν έχει κινηθεί αρκετά προ την δική του κατεύθυνση παρά τα βήματα τα οποία έχουν γίνει. Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε πάντως λόγο για "βιαστικά συμπεράσματα».

Ορισμένοι πολιτικοί του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, όπως ο αρμόδιος για θέματα εσωτερικής πολιτικής Κλάους Μπουγιόν ζήτησε «να αφαιρείται το δικαίωμα για άσυλο από πρόσφυγες χωρίς έγγραφα, οι οποίοι δεν συμβάλλουν στην εξακρίβωση της πραγματικής τους ταυτότητας, διότι υπάρχουν πολλοί για τους οποίους δεν γνωρίζουμε από που έρχονται και ποιοι πραγματικά είναι».

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συνιστά ψύχραιμη αντιμετώπιση του θέματος. Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Δικαιοσύνης Χάικο Μάας δήλωσε χαρακτηριστικά :«Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτό το αποκρουστικό γεγονός. Όποιος εν τούτοις το κάνει, αποκαλύπτει την δική του ανευθυνότητά", όπως δήλωσε.

Και το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) κατηγόρησε τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα ότι προσπαθούν «να χρησιμοποιήσουν τον τρομερό αυτό γεγονός για να δημιουργήσουν εχθρικές προς τους πρόσφυγες προκαταλήψεις και να ξεπεράσουν το ένα το άλλο σε παράλογες απαιτήσεις για λήψη σκληρών μέτρων».

Το ξενοφοβικό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και ακροδεξιές οργανώσεις εκμεταλλεύονται όμως το τραγικό γεγονός και διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της Μέρκελ μπροστά στην καγκελαρία και στην "Εκκλησία της Μνήμης". Σύνθημά τους "Να φύγει η Μέρκελ".

πηγή: newpost.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου