Συνέλαβαν στην Ελλάδα τη Νο1 καταζητούμενη στην Κύπρο, Έφη Ηροδότου

Πώς μια εκκλησία της Ν. Ιωνίας «πρόδωσε» την Νο1 Κύπρια καταζητούμενη..
Συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές η Έφη Ηροδότου, η οποία καταζητείτο εδώ και εννιά χρόνια για το θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα.


www.eglimatikotita.gr -09 Ιανουαρίου 2017
Το γραφείο τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η σύλληψή της, μαζί με τους γονείς της, έγινε μετά από πληροφορίες που διαβίβασε στην Interpol Ελλάδας η Interpol Λευκωσίας.

Η 29χρονη Έφη Ηροδότου οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής όπου και θα μείνει υπό κράτηση μέχρι αύριο όπου θα τεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα για τα περαιτέρω. Μαζί της κρατούνται ο πατέρας της Ηρόδοτος Ηροδότου και η μητέρα της Ρίτσα Ηροδότου.

Η Ηροδότου θεωρείται η Νο1 καταζητούμενη από τις κυπριακές αρχές. Η Europol  εκτιμούσε ότι πιθανόν να κρυβόταν στην Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανολογούνταν ότι μαζί της ήταν και οι γονείς της.
Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο  άτυχος 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσυκλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση, από αυτοκίνητο του οποίου η οδηγός μόλις είχε παραβιάσει το κόκκινο.

H 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου, μετά το θανατηφόρο εγκατέλειψε τη σκηνή. Ακολούθως καταδιώχθηκε από γυναίκα οδηγό αυτόπτη μάρτυρα και η νεαρή έγινε κατορθωτό να συλληφθεί.

Της είχε υποβληθεί έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 70mg αντί 22mg.

Η νεαρή είχε οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ωστόσο με παραποιημένες μαρτυρίες αθωώθηκε και ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων καθώς είχαν συλληφθεί για πλαστογραφία τρία πρόσωπα μεταξύ των οποίων και λειτουργός της νομικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, το 2009 η υπόθεση άνοιξε ξανά, αλλά η Έφη Ηροδότου είχε γίνει καπνός. Έκτοτε καταζητείτο.

Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Πηγή: philenews

Πώς μια εκκλησία της Ν. Ιωνίας «πρόδοσε» την Νο1 Κύπρια καταζητούμενη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εντόπισε τους γονείς της σε εκκλησία της Νέας Ιωνίας στην Αττική και αμέσως μετά συνέλαβε και την ίδια.
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η καταζητούμενη για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου Αιμιλίου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα στη Λεμεσό, Έφη Ηροδότου, έχει συλληφθεί στην Ελλάδα. Μαζί με την Ηροδότου συνελήφθησαν και οι γονείς της, Ηρόδοτος Ηροδότου και Ρίτσα Ηροδότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ εντόπισε τους γονείς της σε εκκλησία της Νέας Ιωνίας στην Αττική και αμέσως μετά συνέλαβε και την ίδια.

Η Έφη Ηροδότου βρισκόταν στη λίστα με τους τοπ-καταζητούμενους της Europol. Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος νεαρός Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε τη ζωή του, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση με φανάρια, από το αυτοκίνητο που φέρεται να οδηγούσε η Έφη Ηροδότου η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε παραβιάσει το κόκκινο φανάρι.

Η οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή και σταμάτησε σ' ένα αδιέξοδο, αφού την είχε καταδιώξει άλλη οδηγός, η οποία είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, η οδηγός βρέθηκε θετική με υψηλά ποσοστά αλκοόλης στο αίμα της.

Στις 13 Ιουλίου η Europol μέσω της επίσημης σελίδας της στο Facebook καλούσε γι' άλλη μια φορά τον κόσμο να βοηθήσει στον εντοπισμό της καταζητούμενης -εδώ και πέντε χρόνια- Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το δυστύχημα που διαπράχθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, με θύμα τον 17χρονο, τότε, Αιμίλιο Ιωάννου. Μια υπόθεση που παραμένει ανοιχτή πληγή για την οικογένεια του άτυχου νεαρού, η οποία περιμένει να επιβληθεί δικαιοσύνη.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι συγγενείς του Αιμίλιου θεωρούσαν πως το ελάχιστο που θα μπορούσε να γίνει, ήταν να βρεθεί η γυναίκα που προκάλεσε το θανατηφόρο και να δικαστεί, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Οι συγγενείς του Αιμίλιου ζητούσαν, επίσης, να λογοδοτήσουν τα δυο συγγενικά της πρόσωπα, τα οποία επίσης καταζητούνταν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σε κατά καιρούς δηλώσεις τους κατήγγειλαν προσπάθειες κάλυψης της γυναίκας που προκάλεσε τον θάνατο στον Αιμίλιο και μάλιστα έκαναν αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Συγγενείς είχαν υποδείξει, πως για υποθέσεις λιγότερο σημαντικές στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και αλλοδαποί, εξιχνιάστηκαν και οι υπαίτιοι οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί στην περίπτωση του Αιμίλιου.

Η Ηροδότου, μαζί με τους γονείς της ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2011 και ακολούθως άρχισε η αναζήτησή της.

Δικαστική κομπίνα
Η Έφη Ηροδότου τον Δεκέμβριο του 2007 ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση και σκότωσε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου.  Εγκατέλειψε το θύμα στην άσφαλτο και διέφυγε για να εντοπιστεί αργότερα. Στο δικαστήριο που ακολούθησε αθωώθηκε σε όλες τις κατηγορίες πλην αυτής της εγκατάλειψης τη σκηνής του δυστυχήματος και της επεβλήθη ποινή τριών μηνών φυλάκισης με αναστολή.

Όπως διεφάνη στη συνέχεα υπήρξε έντονο παρασκήνιο με πλαστογραφίες πρακτικών ψευδομάρτυρες και αστυνομική συμπαιγνία.

Το Εφετείο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης και την σύλληψη της Εισαγγελέως που είχε χειριστεί την υπόθεση πρωτοδίκως όπως επίσης και των δικηγόρων της Ηροδότου. Ωστόσο όταν η Ηροδότου αναζητήθηκε δεν βρέθηκε καθώς είχε διαφύγει στο εξωτερικό μαζί με τους γονείς της. Από τότε ήταν καταζητούμενοι. Ο πατέρας ήταν ανώτερος αξιωματικός του στρατού και φαίνεται πως είχε χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις του για να αποφευχθεί η καταδίκη της κόρης του.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο πατέρας του Αιμίλιου έγραψε στο facebook:

Η σύλληψη της Έφης Ηροδότου και των Γονιών της χθες στην Νέα Ιωνία στην Αθήνα δεν είναι Δικαιοσύνη.
Η Δικαιοσύνη ας κάνει Αδέκαστη τη δουλειά της, μετά που θα τους φέρουν όλους σιδηροδέσμιους οι Αρχές στη Κύπρο,
Έχουμε υπομονή, όλοι εσείς που από χθες μας δείχνετε τη συμπαράστασή σας Είσαστε η Δική μας Δύναμη να αντέξουμε υπομονετικά και αυτή τη διαδικασία, Σας Ευχαριστούμε Όλους.
Με πληροφορίες από  Φιλελεύθερος
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου