Ποιες ευρωπαϊκές χώρες… κοροϊδεύουν την Ελλάδα; Ένας χάρτης δίνει την απάντηση


O Romain Seignovert είναι πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο υπό τον τίτλο «De Qui Se Moque-t-On», ή αλλιώς, «με ποιους κάνουμε πλάκα».

Στο έργο του αυτό καταγράφει όλα τα στερεοτυπικά «αστεία» και ανέκδοτα που λένε οι Ευρωπαίοι για τους γείτονες τους. Το «De Qui Se Moque-t-On» περιλαμβάνει συνολικά 354 ανέκδοτα τα οποία έχουν καταγραφεί από αναγνώστες του site europeisnotdead.com, που διατηρεί ο Γάλλος Seignovert.

Τα ανέκδοτα αναπαράγουν τα στερεότυπα που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της μίας χώρας για τους πολίτες μιας άλλης, που όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω χάρτη, αφορούν τους άμεσους γείτονες τους. Εξαίρεση αποτελεί η Ιταλία, όπου οι κάτοικοι της συνηθίζουν να αυτοσαρκάζονται περισσότερο από το να ασχολούνται με άλλους λαούς.

«Είμαστε μια μεγάλη, ποικιλόμορφη κοινότητα με μια κοινή και μακρά ιστορία, με σκαμπανεβάσματα και το χιούμορ αντανακλά όλα αυτά» ανέφερε πριν λίγο καιρό στον Guardian ο 29χρονος Romain Signovert.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, μεταξύ άλλων:

Οι κάτοικοι της πΓΔΜ αστειεύονται σχετικά με τους Έλληνες ως προς την πολιτική ζωή της χώρας μας και τη διαφθορά.

Οι Αυστριακοί αποκαλούν τους Γερμανούς, «βαρετούς».

Οι Σλοβάκοι λένε τους Τσέχους «μίζερους».

Οι Έλληνες θεωρούν πως οι γείτονες τους από την Αλβανία έχουν μια ροπή προς την παρανομία.

Αλλά και οι Αλβανοί αποκαλούν τους Έλληνες «βοσκούς».

Διαβάστε τη συνέχεια και δείτε ολόκληρο τον χάρτη στο itspossible.gr
Ποιες ευρωπαϊκές χώρες… κοροϊδεύουν την Ελλάδα; Ένας χάρτης δίνει την απάντηση Ποιες ευρωπαϊκές χώρες… κοροϊδεύουν την Ελλάδα; Ένας χάρτης δίνει την απάντηση Reviewed by Γιάννης Μπελεγρίνης on 11:48:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.