Εκεί που κυριαρχεί το «άγνωστο»: 9 μέρη του κόσμου που είναι ανεξερεύνητα
Δεν είναι πολλά τα μέρη του κόσμου που παραμένουν παρθένα στη σημερινή εποχή- ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν τέτοια, ακόμα και σπάνια- ή πολύ πιο κοινά από ό,τι θα νομίζαμε, για την ακρίβεια τόσο κοινά, που καμιά φορά τα ξεχνάμε.

Το κανάλι The Richest του YouTube παρουσιάζει 9 από αυτά.

Vale do Javari: Στη Βραζιλία εκτιμάται πως υπάρχουν ακόμα περίπου 2.000 ιθαγενείς, τουλάχιστον 14 διαφορετικές φυλές, που δεν έχουν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο. Η περιοχή του Vale do Javari έχει έκταση αντίστοιχη της Αυστρίας και είναι απίστευτα απομονωμένη- όπως και οι κάτοικοί της.

Γροιλανδία: Μπορεί η έκτασή της να είναι τεράστια, ωστόσο μόλις 56.250 άνθρωποι ζουν εκεί. Περιτριγυρίζεται από πάγους, οπότε η πρόσβαση είναι δύσκολη. Δεν υπάρχουν δρόμοι ή συστήματα σιδηροδρόμων, οπότε η κίνηση γίνεται με snowmobile, αεροπλάνα, σκάφη και ελικόπτερα. Λόγω των πάγων που καλύπτουν το 80% της χώρας, η ενδοχώρα δεν έχει εξερευνηθεί εκτενώς.

Σπήλαιο Σον Ντονγκ: Βρίσκεται στο Βιετνάμ και θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη. Ανακαλύφθηκε το 1991 αλλά εξερευνήθηκε μόλις το 2009. Είναι ένα γιγαντιαίο σπήλαιο που έχει τις δικές του καιρικές ζώνες και ατμόσφαιρα. Διαθέτει τους μεγαλύτερους γνωστούς σταλαγμίτες στον κόσμο. Είναι περισσότεροι αυτοί που έχουν επισκεφθεί το Έβερεστ από αυτούς που έχουν επισκεφθεί αυτό το σπήλαιο.

Melville Range: Βρίσκεται στην Αυστραλία και έχει χαρακτηριστεί ως «Χαμένος Κόσμος». Έχει επιτρέψει σε πολλά είδη ζώων να επιβιώσουν εκεί για εκατομμύρια χρόνια.

Διαβάστε τη συνέχεια στο itspossible.gr
Εκεί που κυριαρχεί το «άγνωστο»: 9 μέρη του κόσμου που είναι ανεξερεύνητα Εκεί που κυριαρχεί το «άγνωστο»: 9 μέρη του κόσμου που είναι ανεξερεύνητα Reviewed by Γιάννης Μπελεγρίνης on 1:44:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.