Νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Περιστέρι: Οι φονιάδες ούρλιαζαν στα αλβανικά..«Τα λεφτά, τα λεφτά»

Προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς οι δολοφόνοι;...Πυροβόλησαν στο κεφάλι τους γονείς, τραυμάτισαν τον γιο που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα..
«Φίλος ο δράστης» λέει η αδερφή του πατέρα..Οι έρευνες θα ξεκινήσουν από το περιβάλλον της οικογένειας..
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι την πόρτα στους δράστες άνοιξε ο 28χρονος γιος της οικογένειας, που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα


www.eglimatikotita.gr -07 Φεβρουαρίου 2017
Το ενδεχόμενο οι δράστες της στυγερής δολοφονίας στο Περιστέρι, να προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς εξετάζουν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 28χρονος γιος της οικογένειας, που αντιμετωπίζει σοβαρά νοητικά προβλήματα, όταν τον ρώτησαν οι αρχές για τους δράστες, φέρεται να έλεγε διαρκώς «μαμά – μαμά αστυνομικοί – αστυνομικοί».

Έτσι οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, εξετάζουν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, την πόρτα του διαμερίσματος να άνοιξε η μητέρα, πιστεύοντας πως έχει να κάνει με αστυνομικούς, από την απάντηση που έλαβε όταν ρώτησε «ποιος είναι;».
 Άλλωστε, δεδομένο είναι το γεγονός πως το κουδούνι στην πόρτα του διαμερίσματος δεν λειτουργούσε.

Στο μεταξύ, όσον αφορά στα ευρήματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ειδικοί, κατά την εξερεύνηση που έκαναν σε δυο συρτάρια και στην πόρτα μιας ντουλάπας που άνοιξαν οι δολοφόνοι, έχουν ήδη ανακαλύψει αποτυπώματα, αλλά και γενετικό υλικό, πλην όμως αυτά τα ευρήματα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί, καθώς φαίνεται πως οι δράστες του στυγερού εγκλήματος, μάλλον δεν είναι σεσημασμένοι.

Οι δράστες μιλούσαν αλβανικά
Πυροβόλησαν στο κεφάλι τους γονείς, τραυμάτισαν τον γιο
Άγριο έγκλημα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην οδό Ολύμπου στο Περιστέρι με μία 50χρονη γυναίκα να είναι νεκρή και τον 53χρονο σύζυγό της να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Αττικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δύο άνδρες, φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε διαμέρισμα που έμενε μια τετραμελής οικογένεια Αλβανικής καταγωγής και πυροβόλησαν στο κεφάλι τον πατέρα και τη μητέρα, τραυμάτισαν τον 28χρονο γιο αλλά δεν πείραξαν τη 19χρονη κόρη.
Ο 28χρονος γιος της οικογένειας που έχει κινητικά προβλήματα έχει τραυματιστεί στην άνω και την κάτω γνάθο.
Οι αστυνομικοί που έχουν σπεύσει στο σημείο ερευνούν όλα τα αίτια καθώς δεν υπήρχαν εμφανή ίχνη παραβίασης ενώ σε έναν πρώτο έλεγχο φαίνεται να μην λείπει κάτι μέσα από το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη αποκάλυψε στην αστυνομία ότι οι δράστες μιλούσαν αλβανικά και ρωτούσαν τους γονείς της πού έχουν χρήματα. Η οικογένεια είχε κρυμμένα στην κουζίνα περίπου 9.000 ευρώ, αλλά οι δράστες δεν τα βρήκαν.

«Τα λεφτά, τα λεφτά» ούρλιαζαν οι φονιάδες
Το στοιχείο το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η μαρτυρία της 19χρονης κόρης των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οι δολοφόνοι επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά», μιλώντας αλβανικά.

Εξετάζουν, λοιπόν την εκδοχή, οι δράστες να γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε τις οικονομίες της στο σπίτι και έτσι σε έναν πρώτο γύρο ερευνών αναμένεται να εξετασθούν πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας και από το επαγγελματικό του πατέρα.

Άλλωστε, η επιλογή του συγκεκριμένου στόχου προκαλεί από μόνη της ερωτηματικά: Ενοπλη εισβολή σε ένα σπίτι στο Περιστέρι όπου ζει μια οικογένεια αλβανικής καταγωγής δεν είναι κάτι συνηθισμένο, παρά μόνο αν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες και στόχοι από την πλευρά των δραστών.
Επιπλέον, οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν χωρίς δισταγμό πράγμα που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται αν το έκαναν από το φόβο να τους αναγνωρίσει κάποιο από τα θύματα - ο πατέρας ή η μητέρα.

Πάντως, με βάση τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, δεν έχουν εντοπισθεί ίχνη παραβίασης στο διαμέρισμα της οικογένειας- και αυτό το στοιχείο ενισχύει τον προβληματισμό των διωκτικών αρχών.

«Φίλος ο δράστης» λέει η αδερφή του πατέρα
Η αδερφή του 53χρονου, μιλώντας στον Alpha, εκτίμησε πως «ήταν ληστεία σίγουρα. Ήταν κάποιος γνωστός. Από τους ανθρώπους που τον γνωρίζουν. Ήταν κάποιος φίλος. Δεν μπορεί να πάει κάποιος ξένος στα καλά καθούμενα. Κάποιος αλήτης φίλος. Τα λεφτά, τις 9.000 τις είχε για το άρρωστο παιδί του. Δούλευε ο άνθρωπος, ήταν οικογενειάρχης...».


Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τους δράστες ήταν ο 28χρονος γιος της οικογένειας. Δυστυχώς, όμως, ο 28χρονος είναι αδύνατο να βοηθήσει τις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχει νοητική στέρηση.

«Δεν περιμέναμε κανέναν εκείνη την ώρα. Εμείς κοιμόμασταν», φέρεται να είπε η 17χρονη κόρη στους αστυνομικούς. Όπως περιέγραψε η ίδια, όταν οι δύο δράστες που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν στο διαμέρισμα, κρύφτηκε στην κρεβατοκάμαρά της και τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Οι δύο δράστες μπήκαν στο δωμάτιο που κοιμόνταν οι γονείς της και τους πυροβόλησαν με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Ο αδελφός της, όταν άκουσε τους πυροβολισμούς, προσπάθησε να αντιδράσει και οι δράστες τον τραυμάτισαν σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο στο πρόσωπο.

Η τετραμελής οικογένεια ζούσε στη συγκεκριμένη γειτονιά, στο Περιστέρι, τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου. Ο πατέρας έκανε μεροκάματα κυρίως στην οικοδομή, η μητέρα ασχολούταν με τα οικιακά και τη φροντίδα του γιου της που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, ενώ η κόρη πήγαινε στο Λύκειο. Η οικογένεια δεν είχε πολλά - πολλά με τη γειτονιά και οι γείτονες γενικώς μιλούν για ήσυχους ανθρώπους που δεν ανοίγονταν πολύ και που δεν έδιναν δικαιώματα.

Ωστόσο, το στοιχείο το οποίο προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι η μαρτυρία της 17χρονης κόρης των θυμάτων, σύμφωνα με την οποία οι δολοφόνοι επαναλάμβαναν «τα λεφτά, τα λεφτά», μιλώντας αλβανικά. Εξετάζουν, λοιπόν την εκδοχή, οι δράστες να γνώριζαν ότι η οικογένεια είχε τις οικονομίες της στο σπίτι και έτσι σε έναν πρώτο γύρο ερευνών αναμένεται να εξετασθούν πρόσωπα από το κοινωνικό περιβάλλον της οικογένειας και από το επαγγελματικό του πατέρα.
protothema.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου