Τα «σκυλιά του πολέμου» στο Facebook η ερώτηση 35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και η έρευνα των Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος

Οι σκληρές αναρτήσεις στη σελίδα στο Facebook, «Τα Σκυλιά του Πολέμου»  προκάλεσαν μέχρι και επερώτηση στη βουλή...35 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ..Πολλοί άφηναν υπόνοιες πως οι διαχειριστές και δημιουργοί της σελίδας είναι αστυνομικοί.


www.eglimatikotita.gr -18 Φεβρουαρίου 2017
Οι χρήστες του προφίλ ανέβασαν φωτογραφίες με εικονικούς πνιγμούς, ενώ «δεσπόζει» και εικόνα με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, στον οποίο φαίνεται να τρέφουν ιδιαίτερη συμπάθεια οι επισκέπτες και οι διαχειριστές.
Όπως ανέφερε ο ANT1 στο κεντρικό του δελτίο, η σελίδα έχει «κατέβει», ενώ ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για την υπόθεση.
Οι σκληρές αναρτήσεις στη σελίδα στο Facebook «Σκυλιά του πολέμου» σύντομα θα απασχολήσουν την Βουλή κατά την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου καθώς 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την συγκεκριμένη ιστοσελίδα. 
«Σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Ποντίκι’, στις 13/2, αναφέρεται ότι ομάδα αστυνομικών διαχειριζόταν σελίδα του Facebook, με την ονομασία “Σκυλιά του Πολέμου’, στην οποία επιδίδονται συστηματικά σε ρητορική μίσους. Μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη σελίδα, αναρτούσε φωτογραφίες - εγχειρίδια βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών, ύμνους στο χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, απειλές ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και γενικότερα ρατσιστικά, ομοφοβικά  και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας χρησιμοποιούσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: fyssas@maxairwmenos.com», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση τους. 
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της ερώτησης «μολονότι η συγκεκριμένη σελίδα, μετά από αναφορές, έχει πλέον “κατέβει’ από το Facebook, η καταγγελία ότι η διαχείρισή της γινόταν από ομάδα αστυνομικών προκαλεί εύλογες ανησυχίες, ιδιαιτέρως καθώς έχουν υπάρξει - κατά καιρούς - και άλλα δημοσιεύματα σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά μέσα, τα οποία υπαινίσσονται ή αναφέρουν στοιχεία περί ύπαρξης ρατσιστικών θυλάκων εντός της αστυνομίας». 
Οι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένης ομάδας αστυνομικών, η οποία συστηματικά  αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικά, ομοφοβικά και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες και γενικότερα επιδίδεται σε ρητορική μίσους; Και επιπλέον αν έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων δραστών της σελίδας «Σκυλιά του Πολέμου» και την απόδοση σε αυτούς ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών. 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμίζουν επίσης ότι μια συντεταγμένη και δημοκρατική Πολιτεία δεν μπορεί να έχει ως δημόσιους υπάλληλους, και δη σε ευαίσθητες θέσεις όπως είναι οι θέσεις της αστυνομίας, πρόσωπα τα οποία όχι απλώς δεν σέβονται το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια του άλλου, αλλά υποκινούν και προτρέπουν στη τέλεση αδικημάτων και στην παραβίαση της έννομης τάξης, θέτοντας οι ίδιοι σε διακινδύνευση της κοινωνική ειρήνη και συνοχή. 
Αναλυτικά η ερώτηση των 35 βουλευτών: 
«ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2017
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους  κ.κ. Υπουργούς
 • Εσωτερικών
 • Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θέμα: Ρατσιστικές σελίδες στο Facebook 
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι», στις 13/2, αναφέρεται ότι ομάδα αστυνομικών διαχειριζόταν σελίδα  του Facebook, με την ονομασία «Σκυλιά του Πολέμου», στην οποία επιδίδονται συστηματικά σε ρητορική μίσους. Μεταξύ άλλων, η συγκεκριμένη σελίδα, αναρτούσε φωτογραφίες - εγχειρίδια βασανιστηρίων και εικονικών πνιγμών, ύμνους στο χουντικό καθεστώς της 21ης Απριλίου, απειλές ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες και γενικότερα ρατσιστικά, ομοφοβικά  και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας χρησιμοποιούσε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: fyssas@maxairwmenos.com.
Μολονότι η συγκεκριμένη σελίδα, μετά από αναφορές, έχει πλέον «κατέβει» από το Facebook, η καταγγελία ότι η διαχείρισή της γινόταν από ομάδα αστυνομικών προκαλεί εύλογες ανησυχίες, ιδιαιτέρως καθώς έχουν υπάρξει - κατά καιρούς - και άλλα δημοσιεύματα σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά μέσα, τα οποία υπαινίσσονται ή αναφέρουν στοιχεία περί ύπαρξης ρατσιστικών θυλάκων εντός της αστυνομίας.

Επειδή  ενδεχόμενη ύπαρξη τέτοιων ρατσιστικών θυλάκων εντός της αστυνομίας, δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή σε μια δημοκρατική Πολιτεία,
Επειδή η ύπαρξη σελίδων στο Facebook, όπως η προαναφερθείσα, προκαλούν ανησυχία και οφείλουν να αποτελούν αιτία διερεύνησης ενδεχόμενων δεσμών τους με άτομα που υπηρετούν στις αστυνομικές δυνάμεις,
Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 1 Ν. 927/1979, όπως σήμερα ισχύει, η - μέσω διαδικτύου - προτροπή ή διέγερση σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν μίσος, διακρίσεις ή βία κατά προσώπων που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τα λοιπά, τιμωρείται με φυλάκιση, η δε τέλεση των πράξεων αυτών από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο συνιστά επιβαρυντική περίσταση,
Επειδή είναι προφανές ότι τα περιλαμβανόμενα στην ως άνω σελίδα δεν εμπίπτουν στο συνταγματικά προστατευόμενο πεδίο της ελευθερίας της έκφρασης, καθώς δεν συνιστούν άποψη ή γνώμη, αλλά ευθεία προτροπή στη βία και στα βασανιστήρια, δηλαδή ευθεία προτροπή στην τέλεση βαρύτατων αδικημάτων,
Επειδή η συμπεριφορά αυτή μπορεί να στοιχειοθετεί και άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα, όπως η διέγερση του άρθρου 184 ή η πρόκληση και προσφορά για τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος του άρθρου 186 ΠΚ,
Επειδή μια συντεταγμένη και δημοκρατική Πολιτεία δεν μπορεί να έχει ως δημόσιους υπάλληλους, και δη σε ευαίσθητες θέσεις όπως είναι οι θέσεις της αστυνομίας, πρόσωπα τα οποία όχι απλώς δεν σέβονται το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια του άλλου, αλλά υποκινούν και προτρέπουν στη τέλεση αδικημάτων και στην παραβίαση της έννομης τάξης, θέτοντας οι ίδιοι σε διακινδύνευση της κοινωνική ειρήνη και συνοχή,
Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:
 1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένης ομάδας αστυνομικών, η οποία συστηματικά  αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικά, ομοφοβικά και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες και γενικότερα επιδίδεται σε ρητορική μίσους;
 1. Έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων δραστών της σελίδας «Σκυλιά του Πολέμου» και την απόδοση σε αυτούς ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Καββαδία Αννέτα
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Βαγενά Άννα
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Γιαννακίδης Ευστάθιος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Θελερίτη Μαρία
Θεωνάς Γιάννης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)
Καστόρης Αστέριος
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κοζομπόλη - Αμανατίδη Παναγιώτα
Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)
Κυρίτσης Γεώργιος
Λιβανίου Ζωή
Μαντάς Χρήστος
Μορφίδης Κωνσταντίνος
Μπαλαούρας Γεράσιμος
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής
Πάλλης Γεώργιος  
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παπαφιλίππου Γεώργιος
Παρασκευόπουλος Νικόλαος
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Ρίζος Δημήτριος
Σταματάκη Ελένη
Σταμπουλή Αφροδίτη
Σκούφα Ελισσάβετ-Μπέττυ
Συρίγος Αντώνιος
Τζούφη Μερόπη
Τσίρκας Βασίλης
Χριστοδουλοπούλου Αναστασία
Ψυχογιός Γεώργιος»
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια :

 1. Ανώνυμος2/18/2017 8:08 π.μ.

  Για την ρητορική μίσους από το indymedia και τα υπόλοιπα αριστερά site ούτε λόγος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος2/19/2017 10:01 π.μ.

  Η ευαισθησία των αριστερών περιορίζεται μόνο σε ότι θίγει την αρρωστημένη ιδεολογία και ιδεοληψία τους.
  Έτσι οι πράξεις βίας από την πλευρά τους, οι ξυλοδαρμοί, οι καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, η ρητορική μίσους και οι απειλές κατά όσων δεν αποδέχονται την αριστερή λέπρα θεωρούνται κατ ´ αυτούς δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος2/19/2017 4:37 μ.μ.

  napate na autoktonisete koumounoskyla. alla xehasa oti eisthai tapio ypoula alla mohthira erpeta opou ehoun perasi apo tin ellada 2017. ean i ilithia neolea tis ellados sas antimetopize vietotita opou dihni sta gipeda, tha vriskosastan kato apo tohoma edo kai arketo kairo.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος2/20/2017 1:59 μ.μ.

  συνδέεις τους μπαχαλάκηδες στου ινδυμεδια με 'μπάτσους' εν ενεργεία...
  έρχεται όμς και η σειρά σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή