«Μαθήματα» Κοντονή και στην εσθονική προεδρία!

Επανέρχεται (και σήμερα) ο Σταύρος Κοντονής στη συζήτηση περί Κομμουνισμού - Ναζισμού, η οποία με αφορμή την απουσία της Κυβέρνησης από το Συνέδριο της Εσθονίας, έχει βάλει φωτιά στον πολιτικό διάλογο των τελευταίων ημερών.

O κ. Κοντονής έκανε μάλιστα και "μάθημα" στην εσθονική προεδρία δηλώνοντας πως "εκφεύγει των ορίων της με το συνέδριο αυτό γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τέτοιο θέμα. Θα έπρεπε αυτή την πρωτοβουλία να την πάρει ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ".

Σε σημερινή του συνέντευξη (ΕΡΤ), ο υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει όσα υποστήριξε χθες περί ανιστόρητων όσων αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά, εξηγώντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής αριστεράς δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονομάτισαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη.

Ειδικότερα, υπεραμύνθηκε της απόφασης να μην παραστεί στο συνέδριο που διοργανώνει η εσθονική προεδρία της ΕΕ, καθώς όπως δήλωσε επιχειρείται ταύτιση του κομμουνισμού με τον ναζισμό. "Αυτά που γράφονται δεν είναι μόνο εντυπωσιακά για την απόφαση που πήραμε να μην συμμετέχουμε σε ένα συνέδριο το οποίο εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό και μάλιστα ως ιδεολογίες" δήλωσε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε πως "Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός" σημειώνοντας ότι "αν και δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης που παρήγαγε εγκλήματα, ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενο".

Παράλληλα, σημείωσε ότι "πριν μερικά χρόνια όλα τα ελληνικά κόμματα στην Ευρωβουλή είχαν καταδικάσει την προσπάθεια ταύτισης του κομμουνισμού με το ναζισμό. Όταν εμείς τοποθετηθήκαμε είχαμε υπόψη μας την κοινή θέση όλων των κομμάτων" και πρόσθεσε: "Ο Κ. Χατζηδάκης είχε ψηφίσει αρνητικά στο ευρωκοινοβούλιο και τώρα μας κατηγορεί".

Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι έχει υιοθετήσει ακροδεξιά ρητορική και λογική και έκανε λόγο για κατήφορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού, όπως είπε, υιοθετεί για πρώτη φορά τον αντικομμουνισμό. "Από ένα κόμμα της κεντροδεξιάς έχει μεταβληθεί σε σκληρό κόμμα της δεξιάς, θα έλεγα της ακροδεξιάς, λόγω της ρητορικής που υιοθετεί, ενώ έχουμε και μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικές κατευθύνσεις".

Χαρακτήρισε "σοβαρότατο λάθος να απευθύνουν μομφή στην ανανεωτική Αριστερά ότι δίνει άλλοθι στα εγκλήματα του σταλινισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής Αριστεράς, δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονόμασαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη". Πρόσθεσε: "Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές". Είναι πρωτοφανές να υποστηρίζεται ότι "όποιος δεν ταυτίζει τον κομμουνισμό με τον ναζισμό δίνει άλλοθι στα εγκλήματα της σταλινικής περιόδου" είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο, "που είναι οριοθετημένο πολιτικά και ιδεολογικά", απάντησε: "Μη νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Υπήρξε ο προβληματισμός. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Το βασικότερο όλων είναι ότι από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό".

Δεν υπάρχει θέμα Εξεταστικής για Καμμένο

Στο ερώτημα αν υπάρχει κόντρα της εκτελεστικής εξουσίας της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη είπε πως "δεν υπάρχει" και συμπλήρωσε πως "η κυβέρνηση έχει πει ότι με ορισμένες αποφάσεις της δικαιοσύνης δεν συμφωνεί έχει πει όμως συγχρόνως ότι η λειτουργία της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστή. Τόνισε ωστόσο πως υπάρχουν ορισμένες αποφάσεις οι οποίες γεννούν ερωτηματικά.

Επιπλέον, τόνισε πως "δεν υπάρχει θέμα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με τον καταδικασμένο στον Κορυδαλλό Γιανουσάκη για το πλοίο με τα ναρκωτικά" προσθέτοντας ότι ο υπουργός έκανε ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης παραπέμποντας τον ισοβίτη να παραδώσει τα στοιχεία, που υποστήριζε πως έχει, στις Αρχές. Είπε ότι "είναι ψευδές και συκοφαντικό να μιλούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο υπουργός δεν παρενέβη στους δικαστικούς.

Προέτρεψε έναν κρατούμενο να πει αυτά που γνωρίζει γιατί ο ίδιος εξέφρασε αυτή την άποψη και εγγυήθηκε για την ασφάλειά του επειδή ο ίδιος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του". "Όταν μιλάμε για 2 τόνους ηρωίνης, πού είναι το κακό να προτρέψει ένας υπουργός κάποιον να δώσει στοιχεία;" αναρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και είπε ότι και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο αν τον είχε συναντήσει σε μια επίσκεψη του στις φυλακές και του έλεγε ότι έχει στοιχεία να καταθέσει.

Υπήρχε σχέδιο εμπρηστών στη Ζάκυνθο

Για τις φωτιές στη Ζάκυνθο επέμεινε: "Δεν έχει ερωτηματικό πως υπήρχε σχέδιο εμπρηστών με οικονομικά ή και πολιτικά κίνητρα για την καταπάτηση δασικών εκτάσεων και την πρόκληση κοινωνικής αναταραχής. Τα έζησα από κοντά να ξεσπούν φωτιές ταυτόχρονα και σε αντίθετα γεωγραφικά τμήματα του νησιού... Ο τρόπος που μπήκαν οι φωτιές ήταν επαγγελματικός". Σε ό,τι αφορά την οικονομία και την τρίτη αξιολόγηση, υπογράμμισε ότι τόσο οι εταίροι όσο και οι οίκοι αξιολόγησης αξιολογούν ότι γίνεται ορθή διαχείριση της κατάστασης και εκτίμησε πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα απ' ό,τι οι προηγούμενες.

Ν.Δ: Αποπροσανατολισμός και συσπείρωση

Στην Πειραιώς, αντιμετωπίζουν τη σχετική συζήτηση ως αφενός μια απόπειρα της Κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει από τα ζέοντα προβλήματα που έχει προκαλέσει στον τόπο και αφετέρου ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συσπειρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το αριστερό του ακροατήριο το οποίο φυλλοροεί δεδομένων των μνημονιακών πολιτικών που ακολουθεί.

Σε επίρρωση τούτων, στελέχη της Ν.Δ, με παρεμβάσεις τους χθες, υπογράμμισαν τα περί "εσωτερικής κατανάλωσης".

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνης Γεωργιάδης, ανέφερε πως η συζήτηση για το ποιος από τους δύο δολοφόνους ( σ.σ Χίτλερ- Στάλιν) είναι χειρότερος, δεν έχει καμία σημασία.

Ο έτερος αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, σε παρέμβασή του υποστήριξε πως "Τα εγκλήματα της Σταλινικής περιόδου καταδίκασε ο ίδιος ο Χρουστσόφ που διαδέχτηκε τον Στάλιν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται Σοβιετικότερος των Σοβιετικών για ψηφοθηρικούς λογούς"

Η Ντόρα Μπακογιάννη από πλευράς της μίλησε για συζήτηση "εσωτερικής κατανάλωσης" προκειμένου να καλυφθεί "η ανικανότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και στη φορολογική πολιτική".
πηγή: capital.gr
Share on Google Plus

Μήνυμα σχετικά με τα σχόλια σας...από.. Κωνσταντίνος Α.

Για περιπτώσεις αναπαραγωγής άρθρων μας,διαβάστε πρώτα τους Όρους Χρήσης © www.eglimatikotita.gr

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Το eglimatikotita δεν υιοθετεί τα άρθρα και το περιεχόμενο τους που προέρχονται από άλλα blog και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα ή διευκρινίσεις μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο Email της διαχείρισης.ΕΔΩ .
Ή μπορείτε και να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ

Υ.Γ..Το eglimatikotita.gr είναι τελείως ανεξάρτητο blog και δεν παίρνει εντολές από πολιτικά γραφεία και απο-κόμματα.Βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του και σε κανέναν άλλον.Εαν θέλετε να στηρίξτε την προσπάθεια μας και γενικότερα την ανεξάρτητη ενημέρωση,μπορείτε να πατήστε εστω και ένα κλίκ στις διαφημιστικές εικόνες της ιστοσελίδας.Ευχαριστώ.

Δείτε πιο κάτω μερικά απ τα πιο δημοφιλή μας άρθρα....
  Blogger Comment
  Facebook Comment

1 σχόλια :

 1. Ανώνυμος8/24/2017 12:09 π.μ.

  εδω το κομουνστικο ολοκαυτωμα σε αριθμους

  http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2017/08/blog-post_853.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή