Αίσχος..Βεβήλωσαν με το σήμα των SS και την εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» το μνημείο του Πόντιου ηγέτη της Επανάστασης του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη

Το σήμα των ναζιστικών SS στον μαρμάρινο γιακά του πρίγκηπα και η εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του Υψηλάντη βεβηλώνουν, από τα τέλη Αυγούστου.

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εικόνα της σαρκοφάγου με το άγαλμα του Πόντιου πρίγκηπα και ηγέτη της Επανάστασης του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη, στον προαύλιο χώρο του ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Πεδίο του Άρεως.

Το σήμα των ναζιστικών SS στον μαρμάρινο γιακά του πρίγκηπα και η εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» με ένα βέλος προς το πρόσωπο του Υψηλάντη βεβηλώνουν, από τα τέλη Αυγούστου, το ταφικό μνημείο, εκεί που από το 1964 φυλάσσονται τα οστά του εμπνευστή της Επανάστασης για την ανεξαρτησία των Ελλήνων.

Κοινότητες ενεργών πολιτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για την προστασία και την ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως έχουν ζητήσει από το Δήμο Αθηναίων και αλλά και την Περιφέρεια την παρέμβασή τους για την άμεση αποκατάσταση του αγάλματος.

Χωρίς κάποιο αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Εκτός ίσως από την απάντηση του Δήμου Αθηναίων, στις αρχές Σεπτεμβρίου, προς τους πολίτες, με την οποία τους γνωστοποίησε ότι η ευθύνη για την αποκατάσταση του μνημείου ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.

Όπως εξήγησε η Ελισάβετ Αντωνιάδου, μέλος της κοινότητας ενεργών πολιτών «Πεδίον του Άρεως – Ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση», γονείς οι περισσότεροι παιδιών στα γειτονικά σχολεία, θα ήταν πρόθυμοι να αναλάβουν οι ίδιοι να καθαρίσουν το μνημείο, αλλά φοβούνται μήπως προκαλέσουν κάποια ζημιά, γι’ αυτό και περιμένουν την παρέμβαση των αρμοδίων.

Η ίδια επισημαίνει ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων στο Πεδίο του Άρεως είναι σύνηθες φαινόμενο. Πριν από λίγο καιρό «θύμα» βεβήλωσης έπεσε το άγαλμα της Μπουμπουλίνας, τώρα ήρθε η σειρά του Υψηλάντη, όπως λέει. 

Η Ελισάβετ Αντωνιάδου μεταφέροντας την αγωνία των πολιτών που ζουν γύρω από το Πεδίο του Άρεως τόνισε στο pontos-news.gr ότι η βεβήλωση των αγαλμάτων είναι μια πτυχή μόνο των πολλών και σοβαρών προβλημάτων που καθιστούν το πάρκο των 280 στρεμμάτων απροσπέλαστο για τους πολίτες, με πρώτο αυτό της καθημερινής και ευρείας χρήσης ναρκωτικών στην πλευρά του προς την οδό Μαυρομματαίων, που αποτελεί πλέον γκέτο και όπου κάθε μέρα εξελίσσονται σκηνικά τρόμου.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:


Στο πλαίσιο αυτό τέσσερις κοινότητες πολιτών οργανώνουν στις 27 Σεπτεμβρίου δράση ευαισθητοποίησης για την ανάδειξη των προβλημάτων του πάρκου. Ονόμασαν τη δράση τους «Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως» και καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να δώσουν το παρών στις 19:00 στο Άγαλμα της Αθηνάς, με στόχο να φωτιστεί το πάρκο με φακούς, φαναράκια και κινητά, καθώς, όπως υποστηρίζουν, όλο το καλοκαίρι έχει μείνει βυθισμένο στο σκοτάδι, με τη συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών να μην λειτουργεί.

Τη δράση οργανώνουν οι κοινότητες: Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αθηνά», Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου Άρεως, Επιτροπή Γονέων για το Πεδίο του Άρεως και Φωτίζουμε το Πεδίο του Άρεως.


Πηγή: pontos-news.gr

Σχόλιο: 
Το σήμα των πειρατών προϋπήρχε απλά ο Υψηλάντης το είχε μαζί με σταυρό της ορθοδοξίας, με σκοπό να τρομοκρατεί τους Τούρκους για να απελευθερώσει την χώρα...120 χρόνια πριν το υιοθετήσουν και τα SS.
Επειδή μάλλον δεν τους έκατσε καλά στο μάτι μερικών ηλίθιων και ανιστόρητων βλακοαντιεξουσιαστών, είπαν να κάνουν κόκκινα τη νεκροκεφαλή και τα οστά, για να τονίσουν ως ναζιστικό σύμβολο κάτι που προϋπήρχε 120 χρόνια πριν..

Η βλακεία και η ημιμάθεια συνεχίστηκε καθώς δίπλα έγραψαν το όνομα «Αρτέμης Μάτσας» που ο κακομοίρης ήταν ένας απλός ηθοποιός που το όνομα του κακώς συνδέθηκε με το ρόλο του .Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος και ούτε καν είχε ανάμιξη με προδοσίες ή είχε κάνει κάτι κακό για την πατρίδα μας..Γιατί έβαλαν όμως αυτό το όνομα?

Πολύ απλά, γιατί ούτε το όνομα κάποιου προδότη ήξεραν να βάλουν...ούτε είχαν τα κότσια να γράψουν ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν να διαμελίσουν την Ελλάδα και να χαρίσουν την Θράκη στη Τουρκία και την Μακεδονία στην κομμουνιστική  Βουλγαρία.

Επειδή όμως όμως δεν είναι τρολ,αλλά βλάκες και κουτοπόνηροι ανθέλληνες, θα μπορούσαν να είχαν γράψει.. Πειρατής της Καραϊβικής Τζακ Σπάροου..
Αίσχος..Βεβήλωσαν με το σήμα των SS και την εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» το μνημείο του Πόντιου ηγέτη της Επανάστασης του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη Αίσχος..Βεβήλωσαν με το σήμα των SS και την εγγραφή «Αρτέμης Μάτσας» το μνημείο του Πόντιου ηγέτη της Επανάστασης του 1821 Αλέξανδρου Υψηλάντη Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 6:36:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.