Αφαίρεση διπλώματος στις αλλαγές του νέο ΚΟΚ -Τέλος τα κινητά η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο και το παρκάρισμα σε διάβαση αναπήρων

Σπίρτζης: Εισοδηματικά κριτήρια στα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.
Αν ο ίδιος οδηγός συνεχίσει τις παραβάσεις τότε θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης σύμφωνα με τα όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών - Αύξηση των ορίων ταχύτητας καθώς και εισαγωγή σημάτων για τα ποδήλατα

Όσα πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί. 

Ερχονται ανατροπές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και πλέον τα πρόστιμα θα πέφτουν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα οι οδηγοί θα χάνουν το δίπλωμά τους, ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες του ΙΧ που χρησιμοποιούσαν κατά την παράβαση.

Αναλυτικά ο νέος ΚΟΚ 
Πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα. Θα υπάρχει ένα αρχικό πρόστιμο που θα αυξάνεται για τους παραβάτες ανάλογα με τα εισοδήματά τους.
Τα οικονομικά στοιχεία θα αντλούνται μέσω TAXIS.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια:


Τρεις κατηγορίες παραβάσεων: 
1) Μικρής,
2) μεσαίας
και 3) υψηλής επικινδυνότητας.
τα πρόστιμα για παραβάσεις που δεν συνδέονται με πρόκληση τροχαίων θα μειωθούν.
πιο αυστηρή η Τροχαία στην αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων κυκλοφορίας.

παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος:
η ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, 
η ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου 
η στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων. 
θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς στα 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Πότε οι οδηγοί θα καλούνται να ξαναδώσουν εξετάσεις 
Αν σε έναν οδηγό αφαιρεθεί δύο φορές το δίπλωμα -διάρκειας ενός ή δύο μηνών, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Ο υπουργός προανήγγειλε και αύξηση των ορίων ταχύτητας καθώς και εισαγωγή σημάτων για τα ποδήλατα.

Δείτε τη συνέντευξη του υπουργού


Αφαίρεση διπλώματος στις αλλαγές του νέο ΚΟΚ -Τέλος τα κινητά η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο και το παρκάρισμα σε διάβαση αναπήρων Αφαίρεση διπλώματος στις αλλαγές του νέο ΚΟΚ -Τέλος τα κινητά η ρίψη τσιγάρου από το παράθυρο και το παρκάρισμα σε διάβαση αναπήρων Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 9:13:00 π.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.