Αυτή είναι η ελληνοαλβανική σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Αθήνα και Δυτική Αττική [Εικόνες]

Ο “Rando”, ο “Γίγαντας”, ο “Σπα”, ο “Χοντρός”, ο “Πέρπε”, ο “Κούλης”, ο “Τζώρτζ” και η πιτσιρίκα..
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες επτά μελών σπείρας (4 Αλβανοί και 3 Έλληνες)  που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης, στο κέντρο της Αθήνας και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, όταν συνελήφθησαν τα μέλη της στο Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και τον Κολωνό.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών (αγορά-εισαγωγή-κατοχή-αποθήκευση-πώληση-μεταφορά) καθώς και της παράνομης οπλοκατοχής.

Πρόκειται για τους:

1. (επ) HODOLLARI (ον) RANDO του Gezim και της Lumturi, γεννηθέντα στις 4-3-1991 στην Αλβανία

2. (επ) ZENE (ον) SPARTAK του Yzedin και της Luiza Leka , γεννηθέντα στις 14-11-1987 στην Αλβανία

3. (επ) HABIBAJ (ον) FATJON του Remzi και της Sanie, γεννηθέντα στις 11-7-1985 στην Αλβανία

4. (επ) NIKOLLI (ον) DEVIS του Vasil και της Victoria ή Vera, γεννηθέντα στις 26-9-1994 στην Αλβανία

5. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΔΡΟΓΓΙΤΗ Κυριάκο-Παναγιώτη του Διονυσίου και της Κυριακής, γεννηθέντα στις 15-8-1990 στο Μαρούσι

6. ΑΡΒΑΝΙΤΗ Γεώργιο του Αναστασίου και της Αθανασίας, γεννηθέντα στις 14-11-1992 στην Αθήνα

7. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Τριανταφυλλιά του Μωυσή και της Μαρίας, γεννηθείσα στις 12-1-1996 στον Πειραιά

Ο 27χρονος Αλβανός Αρχηγός “Rando” και οι σκληρές εντολές

Ο 27χρονος “Rando” Hodollari ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα της εγκληματικής οργάνωσης, με δομημένη και διαρκή δράση προμήθειας, αποθήκευσης, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Είχε κατορθώσει, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να έχουν πλήρη πειθαρχία, ενώ υπήρχαν αυστηρά καθορισμένοι τρόποι επικοινωνίας και ομιλίας, πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα τον επαγγελματισμό με τον οποίο είχε στήσει την “μπίζνα” του εμπορίου ναρκωτικών.

Οι δυο από τους επτά συλληφθέντες έπαιζαν τον ρόλο των αποθηκάριων των ναρκωτικών ουσιών, οι τρεις ήταν διακινητές ενώ ο Αρβανίτης ή αλλιώς “Τζώρτζ” ήταν ο επόπτης της δράσης των υπολοίπων και δεξί χέρι του “Rando”.

Το λάλι, το σφικτό, το φαμού και το μπαρδιλί

Η συμμορία των επτά, είχε καθορίσει τις ονομασίες των διαφόρων ειδών και συσκευασιών των ναρκωτικών ουσιών που διακινούσαν, ονομασίες που χρησιμοποιούσαν και οι πελάτες κατά τις τηλεφωνικές τους παραγγελίες. Ενδεικτικά:

-Αλβανικό, αλβανό, σφικτό, καλό φετινό κρασί, καλό, φαμού (αναγραμματισμός της λέξης “μούφα”, δηλαδή κατώτερης ποιότητας ναρκωτική ουσία), λοκά (αναγραμματισμός της λέξης “καλό”), όταν ήθελαν να αναφερθούν στην ποιότητα της ναρκωτικής ουσίας ή της συσκευασίας.

-Μπουκ, μπουφούκ, τούβλο, πενήντα μέτρα, κισόμ, σομί (αναγραμματισμός της λέξης “μισό”), τζι (αναφέρεται στο γράμμα “g” που σημαίνει γραμμάριο), μέτρα (χρησιμοποιείται αντί για γραμμάριο), όταν ήθελαν να αναφερθούν στην ποσότητα των ναρκωτικών.

-Φλαουρ, καφέδες, σταφύλια, λάχανο, φωτό, φωτογραφία, μήνυμα, μπαρδ, τεμπαρδ, μπαρδιλί (εκ του Αλβανικού “bardh” (μπαρδ) που σημαίνει λευκό), όταν ήθελαν να προσδιορίσουν τον τύπο ναρκωτικής ουσίας, δηλαδή κάνναβη ή κοκαΐνη.

Όταν τα μέλη ήθελαν να μιλήσουν για χρηματικά ποσά, χρησιμοποιούσαν τις λέξεις “χαρτιά”, ενώ τις περισσότερες φορές τα ανέφεραν ως “λεκ” που είναι το επίσημο νόμισμα συναλλαγών της Αλβανίας.

Εκτιμάται από τις Αρχές ότι τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν αυτή την ορολογία διότι και τόσο οι ίδιοι όσο και ο κύριος όγκος των ναρκωτικών που διοχέτευαν στην Αττική κατάγονται – προέρχονταν από την Αλβανία. Επίσης, θεωρούσαν πιθανό πως σε περίπτωση που κάποιο από τα τηλέφωνα της οργάνωσης εμπλακεί σε έρευνα των ελληνικών διωκτικών Αρχών, θα τύγχανε ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης, εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς στην συναλλαγματική αξία των αλβανικών λεκ σε σχέση με το ευρώ.

Τα ραντεβού με τους πελάτες και οι κωδικές ονομασίες τους

-“Ανδριόπουλος”: Η υπεραγορά κρεάτων στη Λ. Κηφισού 112 στο Περιστέρι. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Γέφυρα στη Λένορμαν”: Είτε η γέφυρα της οδού Κωνσταντινουπόλεως, είτε η γέφυρα της Λ. Κηφισού που καταλήγουν στην Λένορμαν.

-“Λόφος” ή “φολό”: Ολόφος Ιππίου Κολωνού.

-“Στενό δίπλα στα coffee island”: Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν 253. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Μάστορας δίπλα στα αρχαία”: Ως αρχαία νοείται ο χώρος με αρχαία, εντός ή πέριξ του πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

-“Αι Γιώργης”: Ο Ιερός Ναός επί της οδού Πλάτωνος 51 στον Κολωνό.

-“Περσέως και Αριστοβούλου”: Πρόκειται για σημείο στο κέντρο της Αθήνας.

-“Σίμο”: Πρόκειται για ψητοπωλείο επί της οδού Συρράκου 19 στον Κολωνό. (το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση)

-“Προσκόποι”: Πρόκειται για μη ενεργά γραφεία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων επί της οδού Γαστούνης 10 στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλλήψεις σημειώθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2018 μετά από έρευνες στο Αιγάλεω, τους Αγίους Αναργύρους και στον Κολωνό.

Μάλιστα ενεργό ρόλο στις έρευνες έπαιξαν αστυνομικοί σκύλοι .

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο 27χρονος ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησης ενώ επιπλέον συνέλεγε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες.

Μεταξύ τους τα μέλη της οργάνωσης είχαν εφεύρει κωδική ονομασία για τα ναρκωτικά τα χρηματικά ποσά και τα ονόματα τους ενώ άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα τα σημεία παράδοσης των ναρκωτικών.

Από τις έρευνες είχαν βρεθεί και κατασχεθεί
Ποσότητα κάνναβης βάρους -105- κιλών και -110- γραμμαρίων
Το χρηματικό ποσό των -12.302- ευρώ
Το χρηματικό ποσό των -500- Λεκ Αλβανίας
Τέσσερις (4) ηλεκτρικές ζυγαριές
Είκοσι έξι (26) κινητά τηλέφωνα
Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
Τρείς (3) μοτοσυκλέτες
Ένα (1) πιστόλι ρέπλικα
Ένα (1) μαχαίρι
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ  ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Αυτή είναι η ελληνοαλβανική σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Αθήνα και Δυτική Αττική [Εικόνες] Αυτή είναι η ελληνοαλβανική σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε Αθήνα και Δυτική Αττική [Εικόνες] Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 9:18:00 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος2/15/2018 2:47 π.μ.

    δεν προλαβαινουμε να διαβαζουμε ειδησεις δημοσιας ταξης που αφορα τα koloαλβαναρια(και μαλιστα εμποροι ναρκωτικων που σκορπιζουν τον θανατο στα παιδια μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.