Απειλή πολέμου από Ερντογάν: «Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο»

Ως έκτακτο μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ όπως το CNN Turk και η Milliyet τη δήλωση του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Προειδοποιούμε αυτούς που περνούν τη γραμμή στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος βήμα», είπε χαρακτηριστικά.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:«Κανείς να μήν νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου».

Στην συνέχεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους).

Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Η αναφορά στην Κύπρο προφανώς έχει να κάνει με τις εξελίξεις γύρω από το γεωτρύπανο που η Λευκωσία προωθεί στο τεμάχιο 3 της ΑΟΖ, ενώ η αναφορά στο Αιγαίο πιθανότατα έχει να κάνει με το συμβάν του εμβολισμού σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής από τουρκικό

Πηγή: newsbeast.gr 
Απειλή πολέμου από Ερντογάν: «Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο» Απειλή πολέμου από Ερντογάν: «Μην κάνετε το λάθος βήμα σε Κύπρο και Αιγαίο» Reviewed by Κωνσταντίνος Α. on 11:48:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.